Рецепти смачних дієтичних і низькокалорійних страв для схуднення в домашніх умовах на кожен день з фото

Різні дієти, які пропонуються для схуднення, зараз нікого вже не дивують. Але потрібно мати велику силу волі, щоб кожен день харчуватися рисом чи гречкою. Ці тортури витримати досить складно. А гарантії 100%, що вага назад не повернеться, на жаль, немає. Але засмучуватися не варто! Виявляється, схуднути можна і без катування над організмом. І тут допоможе дієтична низькокалорійна кухня. Рецепти низькокалорійних страв вражають своїм різноманіттям і можуть задовольнити абсолютно будь-який смак.

Дієтична кухня в допомогу для схуднення

Дієтичні низькокалорійні блюда для схуднення – це найкращий спосіб скинути непотрібні кілограми, при цьому харчуючись з користю для організму і смачно. Це харчування забезпечує організм елементами, які потрібні для його повноцінної роботи. Зниження жирових відкладень порадує, здоров’я збережеться, а психіка не буде підірвана. Кілограми потихеньку, але стабільно, будуть йти.

Неправильне уявлення про дієтичному харчуванні

У понятті деяких людей дієтичне низькокалорійне харчування – це зовсім несмачна їжа, яку необхідно проковтувати з великим трудом. Це, в принципі, неправильне уявлення. Дієтичне харчування передбачає раціон, який складається з страв з обмеженими калоріями. Ця їжа не є смачною і здоровою, а також дарує справжнє задоволення від її вживання.

Калорії і дієтичне харчування

Під час споживання дієтичних страв потрібно дотримуватися одне просте і важливе правило: калорій витрачається більше, чим споживається.

Природно, потрібно буде зайнятися математикою і підрахувати калорії. Запевняємо Вас, це абсолютно не складно. Дані про калорійність різних продуктів цілком доступні будь-якому худеющему. Їх легко можна відшукати в Інтернеті. А деякі компоненти низькокалорійних страв для схуднення із зазначенням калорій мають навіть їх розрахунок. А калькулятори рецептів, знаходяться на багатьох сайтах для схуднення, вони дають можливість зробити оптимальний розрахунок калорій і організувати збалансоване індивідуальне меню з різних страв.

Варіанти приготування дієтичного харчування

Дієтичні страви трохи обмежені в способах приготування. Абсолютно неприйнятні способи, які передбачають обсмажування. Але сьогодні кухонна побутова техніка дає можливість приготувати низькокалорійні страви іншими способами.

Досить смачно і, при цьому з невеликими витратами можна зробити страви для схуднення в мультиварці. Продукти, як правило, готуються і обробляються парою. При цьому можна урізноманітнити харчування салатами зі свіжих фруктів і овочів. Допускається і морська кухня. При грамотному підході смачні низькокалорійні страви зроблять святковим Ваш стіл!

Як планувати раціон на кожен день?

Низькокалорійну, здорову, корисну і смачну їжу дуже легко зробити в домашніх умовах. Потрібно пам’ятати тільки одне – щоб мати хорошу фізичну форму недостатньо правильно харчуватися, частіше займатися спортивними вправами і бувати на відкритому повітрі.

Рецепти низькокалорійних страв для схуднення з часом позбавлять Вас від зайвих кілограмів. Ви зможете відчути себе молодше, впевненіше і легше.

Зразкове меню для схуднення

Отже, ви вирішили схуднути за допомогою дієтичних страв. Розробити самому раціон складно. Пропонований варіант приблизного меню харчування зможе орієнтуватися у виборі страв. Дієта складена з урахуванням того, що кожен день витрачається 1150 калорій. Страви взаємозамінні, якщо не забувати про їх кількість калорій.

За темою:  Різке схуднення у жінок і чоловіків: причини і наслідки різкої втрати ваги, особливості вибору дієт

Варіанти харчування дієтичними стравами

Перший варіант:

  • Сніданок: каша 250 гр. (краще всього з вівсянки), зроблена на знежиреному молоці з додаванням 60 гр. ягід (можна в замороженому вигляді або свіжі) і чашка кави. Заборонені підсолоджувачі!
  • Другий сніданок: перетерта морквина (2 штучки невеликого розміру), з додаванням оливкової олії.
  • Обід: варена гречка 150 гр., салат з овочів (заправка оливкова олія).
  • Полуденок: фруктовий коктейль (нарізка з ківі, яблука, груші та нектарина) – півчашки цілком вистачить. Крім цього, потрібно випити зелений чай або склянку звичайної води.
  • Вечеря: варена курка, салат з овочів.

Другий варіант:

  • Сніданок: півбанана, сир 220 гр. невеликий жирності. Чай. Заборонені підсолоджувачі!
  • Другий сніданок: перетерта морквина (2 штучки невеликого розміру), один будь-цитрус.
  • Обід: варений рис 120 гр., тушковані овочі і риба на пару.
  • Полуденок: 2 скибочки хліба з сирною пастою і шматочком помідора. Випити зелений чай або склянку звичайної води.
  • Вечеря: салат з овочів, овочевий омлет.

Третій варіант:

  • Сніданок: каша (краще всього з вівсянки) 220 гр., зроблена на нежирному молоці. Несолодкий кави. 1 яблуко.
  • Другий сніданок: грейпфрут і 25 гр. горіхів.
  • Обід: суп з овочів (250 гр.).
  • Полуденок: ягідний коктейль (чорниця, смородина, полуниця, брусниця). Зелений чай або склянку звичайної води.
  • Вечеря: морс з кислих ягід, сирна запіканка.

Це основні варіанти, за допомогою яких можна вибрати меню на тиждень, враховуючи калорії продуктів.

Як дотримуватися на дієтичне меню?

Дієтологи рекомендують починати дієту з вихідних. Бажано не планувати жодних заміських прогулянок або заходів. Слідкуйте за вашим організмом, так як будь-яка зміна в раціоні для нього стрес. Відмінно, якщо у Вас є можливість спокійно в домашній обстановці адаптувати себе до зміни меню харчування. А у вільний час можна зробити хоча б приблизне меню на перший тиждень і вивчити рецепти страв для схуднення.

Перші страви – корисно і смачно

Низькокалорійні супи є відмінними жиросжигателями. Вони легкі і в них велика кількість корисних речовин. Процес схуднення з споживанням супів з овочів буде проходити набагато активніше.

Як приготувати дієтичний суп?

Продукти для приготування корисного супу зобов’язані бути тільки свіжими. Солі потрібно додавати мінімальна кількість.

Суп робиться досить швидко. Про запас його не роблять, їдять тільки свіжим. Важливе правило – не поєднувати непоєднувані продукти, наприклад, рибу з яйцем, м’ясо з крупою.

Супи потрібно робити на овочевих відварах. У хід підуть також листя і стебла. А ось бульйони з м’яса беруть лише вторинні, першу воду потрібно неодмінно злити.

Деякі рецепти супів:

  • Суп-пюре з гарбуза або з кабачків. Овочі ріжуть кубиками і варять. Перемелюють блендером. Додають трохи вершкового масла або вершків, сіль. Тепер потрібно суп прокип’ятити кілька хвилин, і все готово.
  • Томатний суп. Для його приготування буде потрібно 220 гр. телятини і кілька середніх варених картоплин. У готовий бульйон кладуть 450 гр. помідорів без шкірки і маленьку цибулину. Через 30 хвилин суп готовий. Потрібно тільки додати дрібно порізаний солодкий перець, часник і петрушку. Варити ще кілька хвилин і залишити настоятися.
  • Суп з базиліком. Для приготування необхідна маленька цибулина, яка нарізають невеликими шматочками, а після у вершковому маслі пассируется. До цибулі додають трохи овочевого бульйону і молодий зелений горошок. Цибулю з горошком необхідно томити на невеликому вогні 15 хвилин. Після горошок розтирають і викладають в ємність з бульйоном, кип’ятять. У приготовлений суп додають рубаний базилік і трохи вершків.
За темою:  Чи можна після тренування відразу є: через скільки часу можна їсти, що і в якому випадку краще їсти

М’ясо в дієтичному харчуванні

У ролі пісного м’яса може бути використаний кролик, м’ясо птиці і яловичина. Дієтичне харчування повністю забороняє смаження, тому м’ясо просто відварюють або страви готують на пару.

Дієтичні м’ясні страви потрібні організму людини, так як мають у складі незамінні білки. Крім того, м’ясо створює відчуття ситості, і має небагато калорій.

Яловичина в дієтичному меню

Можна просто зварити маленькі шматочки яловичини, з бульйону зробити суп, а м’ясо подати зі свіжими овочами або тушкованими. Також можна зробити гуляш, загасивши м’ясо з томатом, морквою і цибулею в бульйоні. Якщо шматки яловичини згасити в сметанному соусі, то вийде відмінний бефстроганов. Щоб блюдо вийшло насправді дієтичним, яловичину спочатку необхідно відварити і лише потім додавати інші компоненти.

Відмінні рецепти можна вибрати і для м’ясного фаршу. Це тефтелі, котлети, фрикадельки або биточки. Рецепт дієтичної кухні не відрізняється від класичного приготування. Одна умова – все робиться на пару.

Порубанное м’ясо підходить для приготування фаршированих голубців, кабачків, перцю, рулетів і запіканок. Описані страви вважаються відмінним зразком дієтичної кухні, так як в них м’ясо подається з овочами.

Салати в дієтичному меню

Гострий салат з рисом та овочами

Компоненти на три порції салату: 120 гр. помідори, 220 гр. рису, 60 гр. моркви, 100 гр. оливок, 60 гр. консервованого горошку, 60 гр. солодкого перцю, 20 мл оливкової олії, 25 гр. перцю чилі, зелень, спеції, сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Рис вимити, пересипати в підсолену киплячу воду і варити.
  • Солодкий перець і помідор порізати скибочками. Перець чілі почистити від насіння і разом з морквою, дрібно нарубати.
  • Помідори, рис, солодкий перець, оливки, перець чилі і горошок з морквою перекласти в салатник, додати спеції, посолити, оливкове масло і ретельно розмішати.

Салат з креветок. Рецепт

Компоненти на три порції салату: 170 гр. помідори, 220 гр. креветок, 60 гр. огірка, 120 гр. солодкого перцю, 70 мл сухого білого вина, 60 гр. ріпчастої цибулі, зелень, 15 мл оливкової олії, 70 мл соку лимона, сіль і перемелений чорний перець за смаком.

За темою:  Харчування при операції на кишечнику: що можна їсти після операції при онкології, особливості дієти

Приготування:

  • Креветки покласти в підсолену киплячу воду, варити 4 хвилини, почистити.
  • Обсмажувати в олії креветки до утворення рум’яного відтінку. Після перекласти в чисту ємність, збризнути соком лимона і залишити на півгодини, потім злити рідину.
  • Солодкий перець, огірок і помідор порізати скибочками, цибулю — кільцями. Всі інгредієнти покласти в салатник, поперчити, посолити, додати оливкову олію і вино, все змішати.

Простий рецепт салату з зеленню, овочами і креветками

Компоненти на чотири порції салату: 75 гр. салату-латуку, 600 гр. креветок, 130 гр. огірка, 170 гр. солодкого перцю, лимонний сік, оливкова олія і сіль за смаком.

Приготування:

  • Перець порізати вздовж і дрібно нарубати.
  • Салат-латук розірвати руками на шматки невеликого розміру.
  • Огірок порізати невеликими полукружиями.
  • Додати Креветки в підсолену киплячу воду, відварити і почистити.
  • У салатник покласти шарами огірок, солодкий перець, креветки, зелень, полити сумішшю солі, оливкової олії і соку лимона і дати постояти 20 хвилин.

Салат з яєць, помідорів і брокколі. Рецепт

Компоненти на чотири порції салату: 4 яйця, 450 гр. брокколі, 3 зубчики часнику, 140 гр. помідори, 40 мл бальзамічного оцту, 70 мл оливкової олії, зелень базиліка та кропу, 25 мл соку лимона, сіль і суміш перців за смаком.

Приготування:

  • Капусту розкласти на суцвіття, покласти в підсолену киплячу воду, готувати близько 5 хв, після цього акуратно дістати за допомогою шумівки.
  • Яйця зробити круто і порізати маленькими шматками, помідор і часник — скибочками.
  • Зелень базиліка та кропу і разом з брокколі, яйцями і помідором покласти в салатник.
  • Оливкова олія, оцет і сік лимона змішати, полити салат, додати спеції і сіль.

Дієтичне меню для схуднення є паличкою-виручалочкою. Не потрібно виснажувати себе відмовою від улюбленої їжі! Так як, по суті, дієтичне меню відрізняється тільки технологією обробки і деяким списком допустимих продуктів. А бажаючим схуднути цей раціон завжди надасть дієтичні і смачні страви, які зможуть допомогти привести вашу фігуру в порядок!

Дієтичні страви для схуднення