Дієтичний обід для схуднення: рецепти швидких смачних страв на швидку руку і не тільки, фото легкого вечері

Коли ви сидите на дієті для схуднення, найважчим є організувати своє харчування так, щоб воно приносило користь і, разом з тим було смачним. Нерідко апетит з’являється ввечері, а щільний вечеря може негативно позначитися на вашій фігурі, що ж робити?

Сьогодні ми розповімо, як правильно організувати свою вечірню трапезу при схудненні, ви дізнаєтеся, які існують дієтичні страви на вечерю, що дуже смачні і їх можна приготувати на швидку руку. Деякі рецепти включають в себе фото готових страв.

Правила живлення на вечерю

Чимало жінок, які прагнуть до схуднення, чули про те, що не можна їсти після шостої. Проте дотримуватися це правило виходить далеко не у всіх. Не завжди виходить приготувати здоровий і смачний сніданок, вчасно пообідати і тим більше повечеряти до шести. В результаті іноді доводиться жертвувати своєю мрією про схуднення і вирушати в фастфуд.

Але можна зробити і по-іншому: готувати для себе легкі і смачні дієтичні вечері на швидку руку. Їх їдять до 4 години до сну, а приготувати їх може кожен.

Відповідно будь-якій дієті, вечеря має бути найменш калорійним прийомом їжі протягом дня. Він повинен включати в себе натуральні протеїни і вуглеводи і становитиме 45 відсотків від добового раціону. Приготувати легкий вечерю можна швидко, після нього ви краще заснете, і не будете відчувати голод вночі.

Дієтологи розробили ряд правил, які стосуються прийому вечері при схудненні:

  • не розтягуйте прийом вечері більш, чим на 20 хвилин;
  • з’їжте тільки порцію дієтичного страви, без добавки;
  • приймайте вечеря не перед телевізором і не під час читання, щоб не втратити контроль;
  • вечеря повинен бути смачним і легким, але при цьому ситним і низькокалорійним, щоб вночі не мучитися від голоду;
  • увечері краще приготувати нежирні і білкові страви, вони добре перетравлюються і пригнічують апетит, а клітковина насичує організм;
  • дієтичний обід для схуднення складається з однієї страви;
  • бажано відмовитися від фруктів ввечері і перенести їх на ранок;
  • калорійні страви і жири можна вживати до 5 вечора, а після 5 організм наповнюється енергією, тому з цього часу краще є лише легкі продукти, які не перетворюються в жири;
  • при появі бурчання в животі незадовго до сну рекомендує випити нежирний кефір, він швидко засвоюється;
  • дієтичні вечері при схудненні краще приготувати в пароварці або просто відварити. Запечені страви готуються у фользі, щоб не утворювався жир.

Що ввечері можна, а що не можна

За темою:  Як починати білкову дієту П'єра Дюкана для схуднення: меню на кожен день, етапи і приблизний раціон

Якщо ви бажаєте приготувати дієтичний і низькокалорійний вечерю, то він може складатися з наступних продуктів:

  • курка;
  • яловичина;
  • інше пісне м’ясо;
  • нежирна риба;
  • нежирний сир;
  • йогурт натуральний;
  • овочі;
  • гречка;
  • сир;
  • зелень;
  • картопля;
  • яйця;
  • бобові;
  • гриби;
  • рослинне масло для заправки;
  • сік томатний;
  • хліб з висівок;
  • бальзамічний оцет;
  • соєвий соус;
  • часник;
  • прянощі;
  • морська капуста;
  • ківі;
  • сливи;
  • цитрусові;
  • чорнослив;
  • ананас;
  • чай;
  • кави;
  • вино сухе червоне.

Всі рецепти при дієті краще вивчати на основі перерахованих продуктів.

Варто відмовитися ввечері від наступного:

  • газованої води;
  • пакетованих соків;
  • готових приправ;
  • продукції швидкого приготування;
  • майонезу;
  • білого хліба;
  • копченостей;
  • фруктових йогуртів;
  • білого рису;
  • солодкого;
  • солоного;
  • жирних молочних продуктів.

Правила складання дієти і меню

Зараз дуже поширена дієта для схуднення «вечеря мінус». Вона передбачає, що після 6 допускається прийом тільки рідких продуктів, а вдень не можна їсти нічого жирного і солодкого. Однак дієтологи відзначили її шкідливість і малоефективність з таких причин:

  • незбалансоване харчування. Якщо людина не є вуглеводів і жирів і при цьому практично не вечеряє, то це може призвести до гормональних збоїв і порушень в організмі;
  • поступово при такій дієті знижується працездатність, знижується гемоглобін, збільшується кількість неврозів;
  • при припинення голодування вага буде набиратися ще швидше.

Легкий вечеря

Отже, кращою дієтою буде скорочення кількості з’їдається і калорійності вечорами.

Дієтичний обід для схуднення: рецепти

Пропонуємо вашій увазі рецепти легких і смачних дієтичних страв, які можна приготувати на швидку руку або трохи повільніше. Деякі рецепти забезпечені фото готової страви. Почнемо з легких і швидких страв:

  • креветки з лимонним соком – відваріть до 300 г креветок приблизно 7 хвилин, відкиньте на друшляк і дайте стекти воді, викладайте їх на блюдо і полийте лимонним соком;
  • риба з овочами – морську рибу відваріть до готовності. Овочі попередньо стушите або подавайте в готовому вигляді. Після готовності рибу натріть спеціями і приєднайте овочі;
  • гречка з яйцем – відваріть гречану крупу і по готовності з’єднайте з зеленню та спеціями. При подачі додайте до каші яйце, розрізане навпіл;
  • смузі з огірка – чистимо один огірок і збиваємо його в блендері разом з ложкою шпинату, солодким перцем і 50 г селери, потім додайте ще 2 великі ложки сиру, склянку води і збийте ще.

Рецепти дієтичних вечерь при схудненні

Нижче представляємо вашій увазі рецепти легких і смачних дієтичних вечерь, які сподобаються всім членам родини:

  • лососевий вечеря – припустіть в сотейнику 200 г риби без масла. Збризніть готове філе свіжим лимонним соком і додайте дрібно порізану петрушку. Як гарнір подавайте будь-які овочі, крім картоплі. Як варіант – рагу на основі квасолі, моркви, цибулі і зелені;
  • білковий вечерю для тих, що худнуть, і не тільки — візьміть невеликий шматок дієтичного м’яса, і трохи посипте його сіллю і перцем. За бажанням підключить до нього шматочки часнику, потім м’ясо відправляємо на гриль. Як гарнір підійде свіжий салат овочів з мінімальною кількістю олії або ж зелений горошок (свіжий або консервований);
  • сирний вечерю для тих, хто хоче домогтися швидких і помітних результатів при схудненні. Змішувати сир можна з чим завгодно, є такий варіант – порубаєте зелень у великій кількості і з’єднайте з сиром, потім дрібно поріжте томат і теж додайте в отриману масу. В кінці трохи посоліть і приперчите. На основі готової маси можна робити бутерброди з чорним хлібом;
  • легкий дієтичний вечеря з курячою грудкою і овочами – курячу грудку рідше на дрібні шматочки і замочуємо в соєвому соусі протягом 10 хвилин, потім приправляємо сіллю. Потім курку варять. В цей же час готують на пару брокколі, картопля і кабачок. В кінці їх збризкують соєвим соусом і оливковою олією;
  • а цей рецепт відмінно підходить для тих, хто хоче схуднути, але при цьому хоче порадувати себе чимось солодким — виріжте в яблуці серцевину і влийте туди пару ложок меду, ложку сиру, волоський горіх або родзинки. Запікайте яблуко близько 45 хвилин у духовці.
За темою:  Про що книга "Теорія і практика жіросжіганія", поради Олексія Філатова щодо схуднення

Відмінним низькокалорійним вечерею в жарку погоду стане окрошка, приготована на кефірі. Для її приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • куряче відварне філе в кількості 50 грамів;
  • п’ять редисов;
  • два огірка;
  • одне яйце;
  • 100 г вареної цвітної капусти;
  • нежирний кефір;
  • часник, цибуля зелена і листки зелені.

Окрошка готується дієтична просто: поріжте на кубики курку, а овочі – на кружечки. Залийте їх кефіром, все посоліть і перемішайте. Можна для смаку додати відварну картоплю і помідор, але на вечерю в такому вигляді страву вже не підійде.

І останній рецепт, який припаде до душі любителям морепродуктів. Мова йде про приготуванні морських мов. Для страви нам будуть потрібні:

  • кілограм морських мов;
  • один цибуля;
  • 150 мл вина;
  • 150 г масла вершкового;
  • яйце;
  • 0,5 склянки вершків;
  • перець і сіль.

Готується це блюдо наступним чином:

  • змастіть форму для запікання олією і посипте цибулею;
  • посоліть і поперчіть язика і викладіть у форму, зверху посипте їх залишилися цибулею і маслом, полийте вином;
  • накрийте форму фольгою, ставимо в заздалегідь розігріту духовку на півгодини;
  • виймаємо блюдо і зливаємо рідину;
  • злиту рідину вилити на сковорідку, з’єднайте зі збитим яйцем і вершками, полийте готовою сумішшю язика, запікайте їх ще близько 5 хвилин.

Ключові принципи правильного харчування протягом дня

Щоб ви як можна швидше побачили довгоочікуваний ефект від схуднення, а ваше здоров’я при цьому не страждало, дуже важливо побудувати правильний режим харчування. Як відомо, вечеря повинна бути легким, а от сніданок з обідом – більш поживними. При складанні добового меню слід враховувати наступне:

  • улюблені смачні продукти можна їсти в першій половині дня;
  • сніданок, обід і вечеря повинні бути збалансованими;
  • знизьте загальну калорійність свого раціону;
  • скоротіть кількість споживаного жиру, солі та цукру;
  • перерва між прийомами їжі повинен складати близько 4 годин;
  • вибирайте лише смачні продукти, на вашу думку, для дієтичного харчування.
За темою:  Який для плову вибрати рис: які сорти потрібні для приготування

Дуже важливо, щоб ви їли не тільки, що потрібно, але і те, що вам при цьому могло подобатися. Наприклад, те або інше блюдо можна вживати в менших кількостях, а борошняне, солодке і випічку спробувати замінити сезонними фруктами.

Дієтологи радять прислухатися до своїх біоритмів при складанні меню. Перший сніданок рекомендується приймати через годину після сну, а другий – через пару годин. Обід рекомендується їсти через такий же час, а вечеря – ближче до 18-ї години або навіть пізніше. Такий режим харчування дозволить прискорити обмін речовин і знизити апетит людини.

Харчуйтеся правильно і смачно, вибирайте рецепти вподобаних страв і порадуйте ними себе ввечері. Напевно, багато хто з них будуть набагато краще більш «важких» продуктів, які ви вживали до цього.