Меню роздільного харчування на тиждень для схуднення, таблиця і рецепти на кожен день

Надмірна вага нікого не красить. Більш того, надлишок жиру порушує внутрішні процеси людського організму, і він стає не в змозі виконувати свої основні функції. Надмірний зайва вага загрожує здоров’ю і значно скорочує тривалість життя. Тому варто переглянути звички, схуднути, відновити загубленний обмін речовин і навести порядок в своєму зовнішньому вигляді з мінімальними втратами здоров’я.

Досить відомий спосіб схуднення — роздільне харчування. Фахівці з різних країн єдині в думці і стверджують, що роздільне харчування сприяє усуненню зайвої ваги і відновлення здоров’я організму. У фундаменті роздільного харчування лежить положення — не перемішувати продукти харчування, що вимагають суперечливих обстановок для перетравлення.

Головний і сложновиполнимое табу — не поєднувати в єдиний прийом їжі вуглеводи і білки. Сложновиполнимим є це вимога, тому що об’єднання вуглеводів і білків лежить в основі приготування багатьох кулінарних страв майже всіх країн світу.

Автор системи роздільного харчування заявляє, що для якісної переробки вуглеводів необхідна кислотне середовище, а для білків необхідна лужна. Поєднавши білки і вуглеводи в один прийом їжі, ми змушуємо організм створювати і лужну і кислотну середу одночасно. В результаті травна середовище нейтралізується і продукти харчування, що складаються з вуглеводів і білків одночасно, переробляються лише частково. А не повністю перероблена їжа утворює ненависні жири, токсини і солі, що мають властивість акумулюватися в організмі і провокувати розвиток безлічі внутрішніх захворювань.

Перевага роздільного харчування

Як і всіх систем живлення у роздільного також є і прихильники і противники, тому можна виділити і плюси і мінуси цієї системи.

Плюси системи роздільного харчування:

  • Можливість схуднення один раз і назавжди. При переході на роздільне харчування людина зобов’язаний контролювати обсяги і якість споживаної їжі і в зв’язку з цим щоденним контролем знову набрати вагу не представляється можливим.
  • Відновлення правильного травлення і обміну речовин.
  • Покращується самопочуття людини в зв’язку з зменшенням ваги та налагодженою роботою внутрішніх органів.
  • Можливість самостійно складати своє меню. Завдяки розробленій таблиці людина, який вирішив перейти на роздільне харчування, не загнана в рамки жорсткої дієти. Він вільний у виборі продуктів харчування.
  • Поживні речовини, поступаемие з їжею найбільш ефективно засвоюються, отже, для насичення організму потрібно менший обсяг продуктів. Так, за допомогою роздільного харчування людина позбавляється від зайвих кілограмів і отримує всі корисні речовини, необхідні організму. Отже від такого харчування не постраждає жоден орган.

Мінуси роздільного харчування

Багато мінуси системи роздільного харчування індивідуальні, тому для одних вони не мають сенсу взагалі, для інших є суттєвими обмеженнями. І перед переходом на неї слід вивчити:

  • Перейти на роздільне харчування одноразово не представляється можливим, так як це величезний стрес для організму. Тому перехід на систему відбувається протягом двох — трьох місяців.
  • Не всім подобається, а багато хто і не можуть звикнути до нового смаку їжі. Здавалося б, продукти ті ж, що і споживалися раніше, але тепер в раціоні присутні зовсім інші поєднання.
  • Звикнути доведеться не тільки до нових сполучень продуктів харчування, але і до режиму, тому що прийоми їжі повинні проходити в певний час з дня у день.
  • На перших порах, поки відбувається звикання до системи роздільного харчування людина відчуває щохвилинне почуття голоду. Тут головне — не зациклюватися на цьому і відволікати себе улюбленими заняттями або роботою.
За темою:  Минтай варену і смажену — калорійність в 100 грамах риби і як пильнувати за фігурою

За яким принципом відбувається розподіл продуктів

Для практичності всі продукти харчування ділять на три категорії, залежно від того, в якому середовищі вони максимально ефективно переробляються:

  • У кислотному. До цього типу належать такі продукти харчування — всі білкові продукти (яйця, риба, куряча грудка, соєві продукти і так далі), напівсухе вино, соки, ягоди, арахіс, фруктовий чай, сир з низьким відсотком вмісту жиру, цитрусові фрукти.
  • В лужному. Продукти харчування з високим рівнем вмісту вуглеводів в складі повністю переробляються в лужному середовищі. Високоуглеводние продукти — крупи, хліб, різні солодощі, сухофрукти, банани, топінамбур, картопля.
  • Нейтральні продукти — більшість овочів, сир, жирні сорти сиру, спеції, чаї. Три категорії це основа, але існує більш глибокий поділ всередині на жирні, солодкі, крохмалисті і змішані продукти. Виділяються кавун, молоко і диня, які не слід поєднувати ні з чим.

Правила системи роздільного харчування

Для роздільного живлення, як і для іншої дієти, основним правилом є — сідати обідати лише в разі голоду. Адже дійсно інший раз ми випиваємо чашку чаю з шматочком тортика тому, що просто немає чим зайнятися або за компанію. Основи роздільного харчування:

  • За добу повинен бути один головний прийом їжі і пара допоміжних. В результаті в день людина повинна їсти три рази. Система роздільного харчування не передбачає які-небудь перехоплення їжі.
  • Пити воду дозволяється за десять хвилин до їжі і через тридцять хвилин після закінчення трапези.
  • Зменшити споживання солі, а в ідеалі повністю виключити її з раціону.
  • Їсти не поспішаючи і ретельно пережовувати їжу
  • Після трапези відпочити деякий час, тим самим дозволивши організму кинути всі сили на переробку їжі.
  • Закінчувати їсти з відчуттям легкого голоду.
  • Приймати їжу негарячу і нехолодну, а кімнатної температури.
  • Основна частина раціону повинна складатися з їжі рослинного походження.
  • Ягоди і фрукти їсти окремо від основної їжі.
  • Позбутися шкідливих звичок, типу куріння чи розпивання алкогольних напоїв.
  • Повністю виключити з раціону — консерви, спеції, кава, газовані напої, чай, какао, копченості, згущене молоко.

Таблиця сумісності продуктів

Розробляючи програму роздільного харчування, автор проводив аналізи продуктів харчування і напоїв, які людина найбільш часто використовують для приготування страв. Виходячи з отриманих даних була сформована таблиця, якій допомагає відслідковувати дозволені і заборонені поєднання. Для користувачів системи роздільного харчування наданий вибір страв по своєму смаку. Це має певний плюс, так як людина не загнаний у рамки дієти і має можливість змінювати продукти харчування за бажанням.

Головне поєднувати дозволені продукти і дотримуватися режиму. Раціон повинен ґрунтуватися на овочах, фруктах і зелені, які бажано не піддавати термічній обробці. Напівфабрикати і консерванти прибрати повністю, так як вони заборонені системою роздільного харчування. Крохмаль і жири споживати можна, однак, в обмежених кількостях.

За темою:  Список і техніка виконання ефективних фізичних вправ для схуднення стегон, сідниць, ніг і живота

Таблиця дає вибрати два варіанти поєднання — припустиме і відмінне, також людина в курсі шкідливих поєднань продуктів, які на ній зображені. В роздільному харчуванні заборони порушувати неприпустимо, тому що будь-яке послаблення системи руйнує її цілком і знищує успіхи у втраті зайвої ваги.

Вводити роздільне харчування слід поступово, день за днем. При різкому переході на систему роздільного харчування організм випробує додатковий стрес, який при надмірній вазі надзвичайно шкідливий.

Користуватися таблицею роздільного харчування досить-таки просто. Знаходьте зацікавив вас поєднання в рядку і стовпці, а на перетині їх у клітинці дивіться вказаний колір. Зелений колір комірки говорить про прекрасному поєднанні продуктів, і їх одноразовий прийом піде вам на користь, помаранчевий — допустиме поєднання, яким не варто зловживати. А жовтий або зелений колір клітинки скаже про небажане і шкідливому союзі продуктів харчування.

Меню при роздільному харчуванні на тиждень для схуднення

Меню роздільного харчування для схуднення дозволяє вільно вибрати продукти харчування для щоденного прийому їжі. Одна з умов — дотримання роздільного харчування, в цьому допомагає людині таблиця сумісності продуктів. Присутня необхідність підрахунку калорій при роздільному харчуванні. Адже основний закон схуднення — витрачай більше енергії, чим споживаєш.

З цього випливає, що для того, щоб позбутися зайвих кілограмів, необхідно зменшити калорійність денного меню, а збільшити фізичну активність. Необов’язково відразу ж бігти в найближчий фітнес-клуб і записуватися на різноманітні види занять, для початку вистачить щоденної півгодинної прогулянки середнім кроком.

Бажаним, але необов’язковим до виконання умовою є перенесення в першу половину дня високовуглеводних продуктів харчування, а білкові — на другу.

Перший день.

  • Ранок: вівсяна або геркулесова каша, фрукти, чашка зеленого чаю без цукру.
  • Головний прийом: Куряча грудка, капустяний салат і шматок нежирного сиру.
  • Вечір: суп-пюре з овочів і варене яйце.

Другий день.

  • Ранок: Каша з манної крупи, стакан кефіру.
  • Головний прийом: Шматок нежирної вареної риби, овочеве рагу.
  • Вечір: Фрукт і тушковані овочі.

Третій день.

  • Ранок Склянку питного йогурту, фрукт і рисова каша.
  • Головний прийом: Салат зі свіжих овочів, стакан молока і варене м’ясо.
  • Вечір: Омлет або яєчня.

Четвертий день.

  • Ранок Фрукт, стакан кефіру, мюслі.
  • Головний прийом: Салат зі свіжих овочів і шматок нежирного сорти сиру.
  • Вечір: Тушковані на пару овочі з яловичиною.

П’ятий день.

  • Ранок Склянку питного йогурту, вівсяна або геркулесова каша.
  • Головний прийом: Тушковані овочі і м’ясо.
  • Вечір: Свіжі помідори, нежирний сир.

Шостий день.

  • Ранок Фрукт, знежирений сир.
  • Головний прийом: Салат і суп з овочів.
  • Вечір: Омлет.
За темою:  Скільки калорій в чаї: калорійність чорного і зеленого чаю, ккал в напої з ложкою цукром і без

Сьомий день.

  • Ранок Фрукт, каша з пшоняної крупи.
  • Головний прийом: Свіжі овочі, нежирний сир і варена біла риба.
  • Вечір: Горіхи.

Між сніданком і обідом при сильному відчутті голоду дозволяється з’їсти фрукт. Риба і м’ясо ні в якому разі не смажаться, а тушкуються або варяться.

Приклади рецептів страв на кожен день для схуднення

І все ж всім хочеться харчуватися не тільки корисно, але щоб це було ще й смачно, тому ось кілька рецептів страв, які відповідають системі роздільного харчування:

  • Салат. Зварити куряче яйце, порізати його кубиками, додати до нього подрібнений таким же чином огірок і заправити суміш чайною ложкою олії.
  • Рецепт борщу. Приготувати всі необхідні для звичайного борщу овочі, потім натерти на крупній тертці. Після відварити отриману суміш. Додати свіжу капусту, сіль і зелень.
  • Яловичина для схуднення. Шматок яловичини натерти кількома зубчиками часнику, покласти в соєвий соус і залишити на три години для того, щоб м’ясо добре добре просочилося. Після закінчення часу м’ясо загорнути у фольгу і запікати в духовці протягом години при температурі двісті градусів.
  • Сир і ягоди. Порцію знежиреного сиру з допомогою блендера перемішати. В отриману масу додати лимонного соку і меду. Припустимо прикраса у вигляді м’яти і горіхів.
  • Рецепт запіканки для схуднення. Очистити картоплю від шкірки, порізати на кружечки. Подрібнити на крупній тертці нежирний сир. Форму для запікання змастити рослинним або оливковою олією. У змащену форму викласти половину порізаного картоплі. Зверху насипати трохи солі і перцю. Посипати зверху тертим сиром. Закрити решті картоплею. Вершки і молоко змішати, додати сіль і перець. Готовою сумішшю заповнити картопляні скибочки. Закрити форму фольгою і відправити в духовку на двадцять хвилин з температурою двісті градусів.

Автор методики запевняє, що крім схуднення, людина оздоровлює організм, прискорює обмін речовин, а в деяких обставинах роздільне харчування лікує хронічні захворювання, активатором яких лежить отруєння організму залишками продуктів харчування, які не встигли переробиться. Творець роздільного харчування стверджує, що перші результати можна буде помітити вже через три — чотири тижні.