Що приготувати на обід: швидкі і смачні рецепти страв з найпростіших продуктів

Як говорять багато обивателі, повноцінний обід повинен включати в себе перше, друге і десерт. Але через брак часу господині не завжди можуть радувати своїх близьких багатим асортиментом страв. Секрет у тому, що можна приготувати дуже смачний обід легко і швидко. Просто треба знати, які продукти використовувати. З таких продуктів можна створювати справжні шедеври.

Страви, які тут підібрані, можуть стати не тільки простими на кожен день, але і змагатися з святковими. Прості страви, приготовані вишуканим і трішки хитрим способом, можуть здивувати гостей і порадувати рідних.

Тефтелі з додаванням капусти

Чому у даному рецепті використовується капуста? Невже з цього овоча готуються котлети? Справа в тому, що вона здатна надати м’ясу соковитість і зробити тефтелі більш легкими. Великий плюс у тому, що після приготування тефтелькою в ємності залишається велика кількість підливи. Густа і дуже смачна, вона відмінно підійде до макаронів або картоплі. Прекрасне блюдо на обід з простих інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 800 г курки (філе);
  • 3 ст. л. соняшникової олії (краще брати рафінована);
  • пучок свіжого кропу;
  • 100 г томатної пасти;
  • пів-літри звичайної води;
  • 70 г сметани;
  • 500 г білокачанної капусти;
  • 60 г пшеничного борошна;
  • 1 морквина;
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • пів чайної ложки цукру;
  • щіпка італійських приправ;
  • 2 лаврових листки;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • щіпка солі.

Приготування

  1. Філе курки замочити в холодній воді, щоб прибрати все зайве. Висушити її за допомогою паперового рушника. Перемолоти на фарш.
  2. Капусту разом з часником подрібнити у блендері або м’ясорубці і додати до курячого фаршу.
  3. У готовий фарш додати сіль і інші раніше підготовлені приправи.
  4. Подрібнити ножем зелень і додати у фарш.
  5. З готової суміші сформувати невеликі кульки.
  6. З цибулі і моркви зняти шкірку. Цибулю нарізати у вигляді тонких півкілець. Моркву натерти на крупній тертці.
  7. Подрібнені овочі викласти на сковороду і обсмажити на рослинному маслі.
  8. У суміш додати воду, томатну пасту. Потім висипати сіль і цукор.
  9. Довести все до кипіння.
  10. Сметану змішати з борошном і додати до томатної суміші.
  11. Знову довести до кипіння.
  12. В підливу викласти тефтелі і додати перець і листя лаврового дерева.
  13. Як тільки почне кипіти підлива, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні протягом 40-45 хвилин.
  14. Смачні тюфтельки на обід готові!

Свинячі відбивні в клярі

Відбивні зі свинини стануть відмінним доповненням до гречки або картопляного пюре. А якщо додати зелень, то їх сміливо можна називати вишуканим блюдом. На фото все це виглядає апетитно. Смачні відбивні можна використовувати як начинку на бутерброди. Готуються дуже швидко, а з’їдаються ще швидше.

За темою:  Спаржа соєва по-корейськи: калорійність в 100 гр продукту, з чого робиться її користь і шкода

Інгредієнти:

  • свинячі відбивні (скільки хочете штук);
  • 2 ст. пшеничної муки;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • щіпка солі;
  • 60 г вершкового масла;
  • оливкова олія для обсмажування;
  • 120 мл курячого бульйону;
  • 1 ст. молока.

Приготування

Напевно, немає такої людини, яка не любила б відбивні. Смачні, соковиті і ніжні вони підходять для будь-якої страви. Їх подають як на обід, так і на вечерю. Вони стануть прекрасним доповненням до гарніру. Це блюдо швидко готується. Але є пропозиція додати до отбивним якусь родзинку. Варто приготувати їх в клярі з дивовижним смачним молочним соусом.

  1. Для початку варто підготувати свинячі відбивні. Після цього солимо і перчимо їх з кожної сторони.
  2. Раніше підготовлену борошно змішати з сіллю і перцем.
  3. Візьміть сковороду. Краще брати таку, у якої є великі бортики. Розтопити на ній вершкове масло, а потім додати оливкове. Все ретельно перемішати.
  4. Відбивні обваляти в борошні з кожної сторони і струсити над тарілкою, щоб позбавитися від зайвої муки. Цей простий спосіб допоможе уникнути появи горілих шматочків борошна на сковороді.
  5. Коли масло розігріється викласти на сковороду відбивні.
  6. Обсмажити кожну сторону до стану рум’яної хрусткої скоринки. Готовність краще перевіряти виделкою. М’ясо повинно стати м’яким.
  7. Коли відбивні готові, викласти їх на тарілку, покриту паперовою серветкою. Папір вбере зайвий жир.
  8. Прийшла пора готувати смачний молочний соус. Готується він з курячого бульйону, борошна і молока.
  9. Курячий бульйон трохи підігріти і додати в нього борошно. Ретельно розмішати, щоб не утворилися грудочки. З борошна і бульйону повинна вийти однорідна маса.
  10. Спостерігайте за соусом, коли він почне густіти, додати в нього молоко. Всі відразу виливати не потрібно. Намагайтеся додавати по 2-3 ст. ложки. Бульйон повинен загуснути ще трохи, що станеться дуже швидко.
  11. Як тільки соус готовий, можна подавати відбивні до столу, попередньо поливши їх.
  12. Приємного апетиту! Смачні відбивні готові!

Риба, смажена в клярі

Риба, приготована в клярі – блюдо, яке припаде до душі всі поспішають людям. Вона припаде до смаку навіть самим ледачим. Стане прекрасним доповненням до обіду. На її приготування не потрібно багато часу. Простий рецепт розповість, як швидко приготувати найсмачнішу рибу в клярі. На фото видно, що скибочки з риби вийшли соковитими і золотистими.

Інгредієнти:

  • філе будь-якої риби – 5-6 шт.;
  • 75 г пшеничного борошна;
  • щіпка солі;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст. л. води;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 5 ст. л. оливкової олії.
За темою:  Що собою являє цикорій: користь і шкода цикорію, протипоказання, відгуки лікарів і споживачів

Приготування

  1. Для початку потрібно підготувати всі продукти. Велика частина потрібних інгредієнтів за винятком риби напевно є на кухні кожної господині.
  2. Очищене філе риби порізати на порційні шматочки. Це потрібно для того, щоб було зручніше її смажити.
  3. З борошна і солі зробити щось на зразок суміші і обваляти в ній рибу. Викласти кожен шматочок на тарілку таким чином, щоб вони не торкалися один до одного. Поставити рибу в морозилку на 10-15 хвилин. Борошно добре прилипне до філе і смажитися буде краще.
  4. У ємність вбити яйце і додати воду. Збити віночком.
  5. Біля плити розмістити миску з панірувальними сухарями, збитим яйцем і рибою.
  6. Філе вмочити в яйці, обваляти в сухарях. Смажити шматочки на розпеченій сковороді з оливковою олією. Сковорода з високими бортиками вбереже від бризок.
  7. Обсмажити кожен шматочок риби до золотистого кольору з обох сторін.
  8. Викласти рибу на блюдо і прикрасити зеленню. Після цього можна насолоджуватися неймовірним смаком.

Молода картопля зі сметаною

Даний рецепт користується популярністю у всіх країнах Європи. Приготоване блюдо займає місце на першій сторінці меню в самих вишуканих ресторанах. Навіть проста варена картопля може легко стати стравою дня. З зеленню і соусом вона так апетитно виглядає на фото. Смачне блюдо підійде на обід і вечерю. Готується з найпростіших продуктів, які завжди знайдуться на кухні.

Інгредієнти:

  • 1 кг молодого картоплі;
  • 2 ст. л. винного оцту;
  • пучок кропу;
  • невеликий пучок будь італійської зелені;
  • 60 г зеленої цибулі;
  • свіжий огірок;
  • зубчик часнику;
  • 1 ст. сметани;
  • щіпка солі;
  • щіпка перцю.

Приготування

  1. Спершу потрібно підготувати картоплю. Вимити його у воді. Щоб не чистити ножем, можна пошкребти губкою для миття посуду. Це найпростіший варіант чищення картоплі (молодого, звичайно). Коли вся шкірка буде видалена, кинути картоплю в киплячу воду і проварити протягом 25 хвилин.
  2. Овочі та зелень помити. З них потрібно приготувати соус. З часнику видалити шкірку.
  3. Спробуйте картоплю, якщо вона стала м’якою – вже можна зливати воду.
  4. Викладіть картоплю на блюдо для подачі. Збризнути оцтом і посипати перцем.
  5. Часник разом з італійськими травами дуже дрібно нашаткувати. Якщо у вас є бажання, можна додати також будь-які приправи і спеції. Подрібнену зелень змішати зі сметанною.
  6. Приступаємо до нарізки огірка. З нього вийде посипання на картоплю. Його дрібно нарізати. Те ж саме проробити і з зеленою цибулею. Все, посипання на картоплю готова.
За темою:  Трава омела біла ивная і липа для схуднення: рецепт відвару, фото і відгуки схудлих

Тепер важливий момент при приготуванні головної страви на обід. Соус до картоплі можна подавати по-різному. Його виливають прямо до картоплі або подають окремо в соусниці. У будь-якому випадку виходить смачно. Всього з декількох простих інгредієнтів виходить неймовірно смачне і ніжне блюдо. Готуватися картопля дуже швидко протягом кількох хвилин, що є великим плюсом.

Рибно-картопляна запіканка

Проста і швидка в приготуванні рибно-картопляна запіканка виходить соковитою і неймовірно смачною. Займає перше місце в рейтингу кращих домашніх страв на обід. Шалено смачне блюдо з простих інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • півкіло картоплі (підійде будь-який);
  • півкіло рибного філе;
  • 120 г твердого сиру;
  • куряче яйце;
  • 120 г майонезу;
  • щіпка солі;
  • щіпка перцю.

Приготування

Блюдо на обід готується дуже швидко. Зробивши один раз, воно стане одним з найулюбленіших страв. Смачна рибка припаде до смаку всім домочадцям.

  1. Картопля, як зазвичай, вимити і почистити. Нарізати невеликими скибочками. З картоплі можна зробити кружечки або бруски.
  2. Рибу підготувати. Якщо ви берете свіжу, то видалити лиску і кишки. Якщо заморожену, розморозити і нарізати невеликими шматочками.
  3. Половину картоплі викласти на деко, посолити і поперчити.
  4. Далі йде шар риби. Викласти все, посолити і поперчити.
  5. Картопля, який залишився також викласти на рибу і знову посолити і поперчити.
  6. У невеликій мисці приготуємо заливку в запіканку. Змішати разом тертий сир, яйце і майонез. Злегка збити і залити сумішшю картоплю. Відправити блюдо в духовку на півгодини.

Блюдо готове. Нічого складного в його приготуванні немає. Запіканка з картоплею виходить дуже смачною. Готується швидко з простих інгредієнтів. Така запіканка підійде не тільки на обід, але стане чудовою прикрасою святкового столу.