Система живлення мінус 60: рецепти страв для обідів і вечерь з фото

Система харчування «Мінус 60» , розроблена Катериною Мірімановою, сьогодні вважається однією з найбільш популярних у світі. Крім правил і принципів харчування, дієта має на увазі фізичні заняття, а також має безліч рекомендацій для правильного догляду за шкірою тіла, яка часто страждає при схудненні. Один з основних аспектів системи харчування «Мінус 60» – психологічний підхід до схуднення завдяки позитивному образу мислення та мотивації.

Правила дієти мінус 60

Головне правило – налаштуватися на правильний зниження ваги. Не треба шукати мотивацію, щоб схуднути, зробіть це для себе! Полюбіть себе, яка ви тут і зараз, не картайте себе за зайву вагу, а відразу ж дійте, і система живлення «Мінус 60» неодмінно дасть позитивний ефект.

Наступне правило – дієта має на увазі деякі заборони на певні продукти в різний час, тому не забувайте стежити за часом. За цією системою живлення, до 12:00 їсти можна все, що захочете. В обід починають працювати певні заборони та обмеження. Вечеря зобов’язаний завершитися не пізньої 18:00.

Останнє правило – дієта зможе допомогти вам з часом змінити ваші звички в харчуванні, якість і кількість їжі. Улюблені, але «шкідливі» страви замініть чимось схожими за смаком, але більш корисним, а вечеря необхідно перенести на більш ранній час.

Обід, дозволені та заборонені продукти при дієти мінус 60

Основні правила:

  • На обід метод приготування продуктів будь-який, крім смаження, максимум — пасеровку лука, але в цьому випадку майонез, сметану і масло додавати не можна.
  • Без різниці, скільки ви будете обідати, до або після 12:00.
  • Супи, або на курячому бульйоні і без картоплі, чи на воді і з картоплею. Можна їсти супи з гороху і квасолі. Але не забувайте про те, що супи надовго не насичують, тому не радять ними захоплюватися.
  • Сметана і майонез дозволяються до 15-00 в малих кількостях (не більше 1 ч. л.), рослинна і кокосове молоко, соєвий соус, кетчуп, аджика, хрін і т. д. також в невеликих кількостях.
  • Нежирну молочну та кисломолочну продукцію дозволяються (сир також відноситься до цієї групи продуктів, але тільки не солоний).
  • Можна будь суші.
  • Будь-яка комбінація продуктів, за винятком: картопля, макарони, бобові і батат не можна з заборонено з групою «рибні і м’ясні продукти».
  • З соєвих продуктів можна сир Тофу.
  • Можна додати зелень, часник, приправи.
  • Можна лише житній підсушений хліб.

Дозволені фрукти на обід:

  • Цитрусові;
  • Яблука (кілька штук на протязі дня);
  • Ківі;
  • Сливи (в обмежених кількостях);
  • Чорнослив;
  • Кавун (кілька шматочків протягом дня);
  • Авокадо;
  • Ананас.

Овочі, які можна на обід

Будь-які, але:

  • Квасоля, батат і картопля необхідно вживати без продуктів з групи «рибні і м’ясні продукти»;
  • Можна вживати кукурудзу в качанах або заморожену кукурудзу;
  • Заморожений горошок можна їсти, але не консервований;
  • Мариновані та солоні овочі дозволяються у невеликих кількостях, це стосується і різних корейських салатів, квашеній капусті, морській капусті, всіх соління, оливок і маслин;
  • Комбінацією м’ясо і гриби бажано не захоплюватися.

Рибні і м’ясні продукти, що можна на обід:

  • Котлети (не смажені);
  • Варені сосиски і ковбаса;
  • Холодець, холодець;
  • Будь нежирне м’ясо без шкірки
  • Морепродукт;
  • Риба (малосолоний і солона в малих кількостях);
  • Шашлик, нежирний;
  • Крабові палички;
  • Зварені круто яйця.

Крупи, що можна на обід:

  • Гречка;
  • Кукурудзяна крупа – не більше разу на тиждень;
  • Рис;
  • Рисова локшина;
  • Макарони з твердих сортів пшениці.

Вечеря на дієти мінус 60

Система харчування «Мінус 60» передбачає ряд суворих правил, які неодмінно необхідно дотримуватися. Основним правилом вечері вважається монокомпонентность, тобто за одне вживання їжі треба використовувати мінімальну кількість продуктів. Наприклад, м’ясо не можна з чимось змішувати, а певні овочі на вечерю можна їсти в невеликих кількостях.

Система харчування «Мінус 60» ділить вечеря на варіанти, в яких дозволяється змішувати продукти у певній відповідності. При цьому потрібно пам’ятати ще одне правило – за один прийом дозволяється лише одну страву.

  • Можна комбінувати фрукти та молочні продукти. Дозволяються кавун, ківі, яблука, цитрусові, ананас і сливи. Жирність кисломолочних продуктів зобов’язана складати не більше 4,5%. Забороняються йогурти з добавками і сир. Пити можна воду, каву, соки з перерахованих вище фруктів, будь чай.
  • З овочів забороняються баклажани, кукурудза, картопля, гарбуз, горох, боби, авокадо, а також маринади і соління. Також під забороною гриби.
  • Можна комбінувати кисломолочні продукти і дозволені овочі.
  • Дозволяються крупи (гречка, пропарений або коричневий рис) і фрукти.
  • Комбінація дозволених круп і овочів.
  • Дозволяються субпродукти, риба, яйця, нежирне м’ясо, холодець, натуральні морепродукти, холодець. Забороняються солоне, копчене і консерви.

Далі розглянемо рецепти на обід та вечеря, які автор радить у своєму посібнику «Рецепти до дієти мінус 60», з допомогою яких дієта буде легко переноситься і різноманітною.

За темою:  Ель карнітин для схуднення: як приймати жіросжігателя, ціна Л карнітину і відгуки лікарів

Рецепти на обід і вечерю при дієти мінус 60 з фото

Рецепти холодних закусок і салатів

Заливне «золоте Яєчко»

Чудове блюдо для вечері, яке полюбилося багатьом шанувальникам дієти своїм неповторним смаком і вишуканою подачею.

Продукти: варена яловичина 130 гр., 11-17 ягід дзьоби, 5 яєць, 11-16 гр. желатину, м’ясний бульйон 320 гр., петрушка для оформлення.

Спосіб приготування

Спочатку необхідно підготувати яйця. Потрібно їх замочити у воді на 15 хвилин, потім обробити 2% розчином соди і протягом 4 хвилин продезінфікувати в розчині хлораміну. Потім їх потрібно добре промити під водою.

Замочити желатин в співвідношенні 1 частина желатину на 6 частин води і залишити набухати до прозорого вигляду. Після відкинути на дрібне сито або марлю.

Процідити бульйон і нагріти до 45 град. Змішати з желатином і, постійно помішуючи, дати закипіти, після охолодити желе до кімнатної температури.

Яйця знизу акуратно надколоти і вилити, а шкаралупу обережно помити, не порушуючи цілісність.

Необхідно знайти ємність, де шкаралупа змогла б перебувати у вертикальному стані. Заповнюємо її на 1/4 приготованим м’ясним желе і даємо охолонути.

Коли желе застигло, кладемо в шкаралупу пару шматків м’яса, кілька ягід журавлини, зелень і заливаємо доверху желе.

Потім, коли желе застигло, чистимо шкаралупу, дістаємо те, що вийшло, у вигляді яєць і прикрашаємо петрушкою.

Закуска з рису, запеченої з помідорами

Рецепт є простим і досить швидким готуванні.

Продукти: рис 220 гр., невеликі помідори 4 шт., ріпчаста цибуля, пучок базиліка, 2 зубки часнику, сіль, перець, 2 ч. л. соєвого соусу.

Спосіб приготування

Помідори порізати навпіл. Рис зварити й промити. Почистити часник і крупно порізати. Цибулю порізати дрібними кубиками.

Попередньо нагріти духовку. Змішати в мисці з соєвим соусом порізані часник і цибулю, потім додати перець і сіль.

Даною сумішшю намазати томати, порізати їх навпіл і випікати приблизно 7 хвилин в духовці. Після зверху викласти з рису шапочки і випікати ще 5 хв. Подавати в гарячому вигляді, посипавши базиліком.

Салат з капустою і грудки

Продукти: 65 гр. китайської капусти, 240 гр. грудки курки, сіль, 2 ч. л. оцту, 65 гр. соєвого соусу.

Спосіб приготування

Капусту ретельно помити, частина листя порізати соломкою і викласти на тарілку. Філе курки відварити в підсоленій воді до готовності. Остудити, відокремити м’ясо і порізати соломкою. Змішати курку з листям капусти, додати соєвий соус, сіль і оцет. Під час подачі викласти салат на капустяне листя.

Рецепти супів

Суп на вечерю – не найкраща страва, його краще готувати на обід, оскільки немає необхідного насичення організму, а це спричинить вечорами постійне відчуття голоду.

Пісні щі кислі

Продукти: дві морквини, 500 гр. квашеної капусти, 2 репчатих цибулі, 45 гр. квасолі, 5 зубків часнику, 45 гр. томатного пюре, 4 ч. л. посіченою зелені, 2 лаврових листа.

Спосіб приготування

Вичавити квашену капусту, налити 500 мл окропу, покласти томатне пюре, змішати, додати сіль і тушкувати на повільному вогні 2 ч. За 20 хвилин до закінчення гасіння додати моркву і цибулю. Квасолю необхідно приготувати заздалегідь, замочивши її на 5-6 годин у воді і після зваривши. Приготовану квасоля висипати в каструлю з капустою, додати бульйон, де вона готувалася, і проварити ще 45 хв. Перед подачею покласти пару часточок часнику і присипати порізаною зеленню.

Борщ з бадиллям

Продукти: 0,5 л овочевого відвару або води, 85 гр. буряків з бадиллям, 6-8 гр. кореня петрушки, 20 гр. морквини, цибулина, 45 гр. томатів, сіль, лимонна кислота 1/6 ч. л.

Спосіб приготування

Буряк, моркву і корінь петрушки потерти на тертці. У воду або відвар з овочів додати лимонної кислоти і в маленькій кількості даного бульйону припустити до готовності перетерті овочі. Це ж зробити і з дрібно порізаними черешками гички від буряків.

Приготовлені овочі з’єднати з гарячим овочевим відваром або водою і на невеликому вогні дати закипіти. Додати подрібнені цибулю і томати, порізану дрібно бадилля і готувати приблизно 25 хвилин, додавши сіль.

Окрошка з кефіром

Продукти: 220 гр. огірків, літр кефіру, один солодкий перець, 120 гр. редису, по половині пучка кропу, зеленої цибулі і петрушки.

За темою:  Рідкий каштан: негативні відгуки і реальне думка покупців

Спосіб приготування

Огірки і солодкий перець дрібно порізати, редис порізати півкільцями, нарізати зелень, додати сіль, залити кефіром і змішати.

Рецепти м’ясних страв

Медальйони зі щавлем і телятиною

Продукти: дві склянки дрібно порізаного щавлю, 1 кг телятини, 1 ст. л. лимонного соку, 220 гр. вершкового йогурту, сіль, петрушка.

Спосіб приготування

Телятину поділити на 6 однакових частин, попередньо помивши і просушивши. Неодмінно почистіть від плівок. Шматки телятини треба трохи розплющити і з допомогою шпагату зробити медальйон. Для чого необхідно обв’язати по колу шматки телятини шпагатом. Тушкуємо телятину до напівготовності.

Соус

Приготуйте під кришкою щавель у власному соку, перетріть і вилийте йогурт. Після додайте лимонний сік лимона, посоліть і неодмінно прогрійте. На подальшому етапі дану масу з’єднайте з м’ясом і тушкуємо до готовності.

Баранина в гранатовому соку

Продукти: одна цибулина, 0,5 кг м’яса баранини, 60 гр. гранатових зерен, 4 ч. л. гранатового соку, кріп, чорний перець, сіль, петрушка.

Спосіб приготування

Баранину нарізати на маленькі шматочки, посолити, поперчити і надягти на дерев’яні шпажки. Цибулю порізати кільцями, покласти в м’ясо і тушкувати на сковороді в невеликому об’ємі води 7 хвилин. Вилити половину гранатового соку і змішати.

Подати блюдо, оформивши його зернами граната і зеленню.

Свинина з апельсиновим соусом

Продукти: одна цибулина, 350 гр. м’якоті свинини, сік і цедра одного апельсина, 3/4 чашки бульйону з овочів, ложка соєвого соусу, півкелиха білого сухого вина, аніс і гвоздика-по 1 шт., корінь імбиру приблизно 1 див.

Спосіб приготування

Перемолоти корінь імбиру і апельсинову цедру, цибулю порізати маленькими кубиками. У м’ясо покласти цедру, перець і сіль, імбир, цибуля і викласти це в глибоку сковорідку. Додати сюди ж вино, соєвий соус, бульйон, апельсиновий сік і тушкувати годину. За 7 хвилин до закінчення гасіння додати гвоздику і аніс.

Рецепти страв із птиці

Далі, низку рецептів з м’яса птиці, в міру ситні і легкі в приготуванні. Але дуже часто на вечерю або обід м’ясо птиці не рекомендують вживати.

Рулет із чорносливом і індичкою

Продукти: 4 апельсина, 6 філе індички, 350 гр. білого вина, 25 шт. чорносливу, петрушка, 2 ч. л. рослинної олії, перемелений чорний перець, сіль.

Спосіб приготування

Ретельно помити і замочити чорнослив в воді. Коли чорнослив добре набубнявіє, прибрати кісточки. Почистити від плівок філе, відбити. Викласти прямокутним пластом таким чином, щоб краї відбивною накривали один одного. Посолити, поперчити, по краях викласти чорнослив і загорнути рулетом. Зафіксувати зубочистками або дерев’яними шпажками. Викласти рулет на деко, змащене маслом, і обсмажувати до скоринки. Після долити вино на лист і тушкувати до готовності. Охолодити.

Соус

З апельсина вичавити сік. Рідини, де тушкувався рулет, дати закипіти, додати апельсиновий сік, знову дати закипіти і остудити.

Подача. Порізати рулет маленькими скибочками, викласти на блюдо, полити соусом з апельсина. Прикрасити зеленню петрушки, часточками апельсина і цедрою.

Курча, запечений в спеціях

Продукти: 1/2 склянки лимонного соку, три курчати.

Для маринаду: ложка імбиру, дві головки часнику, 0,5 ложки червоного перцю, ложка насіння кмину, 2 ч. л. паприки, 0,5 ч. л. кардамону.

Спосіб приготування

У курчат акуратно відрізати крильця і прибрати шийну кістка, після порізати на 4 частини. Прибрати шкіру. Крильця, шкіру і шийки залишити для бульйону. Зверху м’яса зробити неглибокі численні надрізи і проколи. Ретельно втерти в надрізи сік лимона і залишити маринуватися, закривши кришкою.

Всі продукти, які приготовані для маринаду, збити в однорідну суміш у блендері.

Цим соусом залити шматки м’яса і ретельно змішати. Маринувати 5 годин, перемішуючи час від часу.

За годину перед готуванням дістати курку з холодильника і почекати, коли вона буде кімнатної температури.

Розкласти м’ясо на деко і запікати до готовності, поки з курки не буде виходити прозорий сік.

Рецепти страв з морепродуктів і риби

Підбираючи для вечері або обіду страви з риби або морепродуктів, потрібно не забувати, що спожити за один прийом можна лише одне блюдо.

Креветки в томатному соусі

За темою:  Стіл №10: основні показання, які продукти можна їсти, меню дієти на тиждень

Продукти: 500 гр. почищених креветок, 80 гр. томатної пасти, перець, сіль, один зубок часнику.

Спосіб приготування

Креветки розморозити і ретельно віджати, додати перемелений часник і викласти в сковороду. Коли випарується рідина, поперчити і посолити. Покласти додати пасту і тушкувати креветки до тих пір, поки паста не отримає бордовий колір. Остудити.

Відварна щука

Продукти: 350 гр. – селера, морква і цибуля для відвару, 900-1300 гр. щуки сіль, 160-210 гр. порізаного ріпчастої цибулі, 3/4 склянки білого сухого вина.

Спосіб приготування

Зробити відвар з овочів (півгодини варити порізані овочі у літрі води, після процідити). Щуку випатрати, ретельно вимити і порізати на шматки. Після залити її вином і овочевим відваром таким чином, щоб щука була наполовину вкрита. Тушкувати 30 хв. під кришкою.

Соус робиться на основі вина 3 ст. л. бульйону з овочів, приправленим порізаною цибулею. Щука подається, залитий соусом.

Тушковані мідії

Продукти: 2 томата, кіло мідій, сіль, 4 зубки часнику, цибулина, по 1 ч. л. насіння фенхелю, зіра, перцю горошком і коріандру, 1 пучок базиліка, дві склянки соку молюсків, червоний перець, 4 ч. л. рубаної петрушки, 1 келих сухого білого вина.

Спосіб приготування

Нагріти невелику сковорідку покласти зіру, фенхель, перець і коріандр. Прожарити на плиті до появи легкого запаху, прибрати з вогню, остудити і перемолоти в кавомолці насіння.

Знову покласти на сковорідку, видавити дві часточки часнику і варити на невеликому вогні, поки не стемніє часник.

Помідори обдати окропом, видалити насіння і шкірку, подрібнити. Додати, попередньо порізавши, часник і цибулю.

До часнику і спецій на сковорідці додати базилік, помідори і тушкувати приблизно 15 хв. Влити сік молюсків і вино, почекати, поки закипить, додати сіль і варити під кришкою 20 хв.

Мідії почистити і помити, залишити лише ті, які щільно закриті. Додати в соус молюски і варити 20 хв, після перемішати і знову варити 14-17 хв.

Прибрати з плити і укласти вниз кінчиками ті мідії, які не відкрилися. Прикрасити петрушкою і полити гарячим відваром.

Страви для обіду і вечері по системі мінус 60

Рецепти овочевих страв

Запечена кукурудза з соусом з овочів

Продукти: морква, 270 гр. качанів кукурудзи, цибуля ріпчаста, 4 зубки часнику, склянка бульйону з овочів, 120 гр. зеленого цибулі, перемелений перець і сіль, 7 гр. рубаною петрушки.

Спосіб приготування

Дрібно посікти часник і цибулю, порізати соломкою моркву, а зелена цибуля – невеликими кільцями. Овочі залити бульйоном, тушкувати 3 хв. і додати зелень.

Качани кукурудзи укласти на фольгу, посолити, поперчити і викласти зверху приготовану суміш овочів. Запікати до готовності при 190 градусах.

Тушкована капуста з чилі

Продукти: 1 стручок чилі, 0,5 кг білокачанної капусти, петрушка, 3% оцет, 1/4 ч. л. перемеленого імбиру.

Спосіб приготування

Капусту очистити від верхнього листя, ретельно помити і порізати соломкою. У чилі відрізати плодоніжку і прибрати насіння. Вимити і тонко порізати соломкою, потім тушкувати на сковорідці перець 7 хвилин з невеликим додаванням води. Після цього покласти капусту і все заправити сіллю, імбиром і оцтом. Змішати все і залишити тушкуватися. Готовність визначається за вашим смаком.

Висновок

Як видно, система живлення «Мінус 60» і різноманітна і смачна, продукти цілком сумісні, що дуже важливо для гарного настрою і самопочуття. Рецепти страв від Мірімановою зможуть допомогти заощадити багато часу при приготуванні обіду або вечері і зробити їх максимально корисним, вишуканим і цікавим.