Смачні дієтичні супи: рецепти простих і смачних дієтичних страв

Дієтична їжа допомагає людині довго залишатися здоровим. Ще в давні часи наші пращури помітили, що дієтичні страви допомагали покращити стан хворої людини. Правильно дієтичне харчування – один із складових лікування. На даний момент без дієтичної їжі не обходиться жодна система схуднення. Але найпопулярнішим блюдом вважаються дієтичні супи.

Існує величезна кількість рецептів по приготуванню легкого супу. В таких рецептах використовують різні овочі. Комбінація з декількох продуктів робить його смак цікавим і незабутнім. Головними інгредієнтами таких рецептів є овочі. Вони насичують організм вітамінами і мікроелементами. Якщо постійно дотримуватися дієти, то через якийсь час можна попрощатися з ненависними зайвими кілограмами. Якщо ви вирішили схуднути без шкоди для здоров’я, рецепти дієтичних супів вам в допомогу.

Дієтичні супи — смачно і корисно

Ви можете підібрати рецепти супів, які вам подобаються найбільше. Вони виходять дуже смачними. Ваша родина буде рада ароматного і смачного гарячого блюда.

Рецепт №1: дієтичний суп з овочів

Суп, приготований за цим рецептом, виходить смачним і дуже ароматним. А як красиво виглядають всі овочі. На фото видно, що навіть при варінні, вони не втратили своїх фарб.

Інгредієнти:

  • половина качана брокколі;
  • половина качана цвітної капусти;
  • 3 невеликі картоплини;
  • 1 шт. ріпчастої цибулі;
  • морквина;
  • 2 жмені зеленого горошку;
  • 2 жмені стручкової квасолі;
  • 2 стебла селери;
  • 1 невеликий помідор;
  • 1 болгарський перець;
  • половина кабачка;
  • 1 зубчик часнику;
  • будь-яка зелень.

Приготування

  1. Для початку за рецептом слід взяти велику каструлю, набрати води і поставити на вогонь. Поки вода буде закипати займемося підготовкою овочів.
  2. При необхідності стручкову квасолю розморозити і зелений горошок. Якщо є можливість можна використовувати свіжі овочі. У будь-якому разі це не вплине на смак дієтичного страви.
  3. Картоплю очистити від шкірки і ретельно вимити. Нарізати невеликими брусочками.
  4. Кабачки вимити і не знімаючи шкірка також нарізати на брусочки.
  5. Цвітну капусту за допомогою рук розділити на суцвіття. Ці прості дії проробити з брокколі.
  6. За рецептом цибулю дуже дрібно нашаткувати.
  7. Моркву очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
  8. Опустити В каструлю картоплю, кабачки, брокколі і цвітну капусту.
  9. Цибулю змішати з селерою і обсмажити на сковороді з додаванням рослинної олії приблизно 4-6 хвилин. Маса повинна видавати смачний аромат.
  10. Потім до маси додати моркву і знову протушкувати до напівготовності.
  11. У воду додати готовий цибулю з селерою і морквою.
  12. Помідор і болгарський перець нарізати невеликими шматочками і обсмажити на рослинному маслі. Протушкувати до тих пір, поки помідори не почне зніматися шкірка. Потім додати в воду.
  13. В самому кінці додати стручкову квасолю і зелений лук і проварити всі інгредієнти разом ще хвилин 20.
  14. В кінці диететический суп посолити, додати подрібнений часник і будь-яку зелень.
  15. Смачний овочевий суп готовий. Приємного апетиту!
За темою:  Як швидко схуднути і скинути вагу за допомогою харчової соди: рецепти дієти схуднення і як пити, відгуки

Суп досить легкий у приготуванні. Рецепт дуже простий і припаде до душі будь-якій господині.

Рецепт №2: суп-пюре зі шпинатом

Для любителів крем-супу, є спеціальний рецепт дієтичного супу. За своєю консистенцією нагадує картопляне пюре. Рецепт нескладний. В кінці суп виходить дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 1-2 шт. шпинату (якщо немає свіжого, сміливо можна брати заморожений);
  • невелика картоплина;
  • 1 шт. цибулі;
  • стебло селери;
  • 220 мл води;
  • 150 мл молока (з низькою жирністю);
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • сухарики.

Приготування

  1. На самому початку рецепта цибулю разом з картоплею очистити від шкірки і добре вимити. Нарізати невеликими кубиками.
  2. Селера також вимити і нарізати такої ж форми, як цибуля і картопля. Всі овочі повинні бути подрібнені однаково.
  3. У сочельнике або на звичайній сковороді протушкувати цибулю на рослинній олії. Тушкувати до готовності.
  4. Потім суміш висипати у воду і довести до кипіння.
  5. По рецепту картопля і селеру додаються у воду одночасно. Все посолити і готувати протягом 20 хвилин. Час від часу пробуйте овочі, вони повинні бути готовими. Якщо вода випаровується сміливо додавайте потрібну кількість.
  6. На даному етапі приготування овочевого супу необхідно додати шпинат і теж варити до готовності. Коли він звариться, то його клубочки повинні розійтися.
  7. Тепер потрібно приготувати сухарики. Їх рецепт приготування дуже простий. Візьміть білий хліб, наріжте його потрібними шматочками і відправте в духовку на 10-15 хвилин. Перевіряйте їх готовність і, якщо потрібно, перевертайте.
  8. Молоко трохи підігрійте.
  9. Коли овочевий суп зварився, помістіть в каструлю блендер і збийте всі овочі. Маса повинна вийти однорідною
  10. У готове овочеве пюре додати молоко і знову все разом збити.
  11. Смачний суп готовий до вживання.
  12. Насипати суп у тарілку і додати сухарики.
За темою:  Сорбенти: що це таке, які бувають препарати та їхні назви, як проводиться з їх допомогою очищення організму

Рецепт № 3: овочевий суп сочевичний

Інгредієнти:

  • 1,5 л води (можна брати готовий бульйон);
  • 2 невеликі картоплини;
  • 1 морква середнього розміру;
  • 5 ст. л. густого томатного соусу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 невелика цибулина;
  • половина чайної ложки червоного перцю;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 шт. болгарського перцю (в цьому рецепті підійде і заморожений);
  • половина склянки сочевиці;
  • щіпка солі.

Приготування

  1. Приготування смачного дієтичного супу починається з сочевиці. Потрібну кількість ретельно вимити і злити воду. Повторювати до тих пір, поки не позбудетеся від всіх домішок. Зерна сочевиці залити в кінці холодною водою і залишити на 10 хвилин.
  2. Далі, за рецептом, потрібно почистити цибулю і моркву. Потім вимити їх і порізати кубиками, але не занадто дрібними. Смак моркви повинен добре відчуватися в овочевому супі.
  3. Цибулю дуже дрібно порізати.
  4. Картопля для овочевого супу також чистимо, миємо й ріжемо кубиками або брусочками. Але шматочки картоплі повинні бути більше шматочків моркви. Занадто крупно нарізати не потрібно. Всі овочі будуть відправлені у воду одночасно. Так що все має зваритися.
  5. Візьміть каструлю з хорошим товстим дном і розжарте вказану кількість масла. Потім за рецептом додати цибулю. Слідкуйте за тим, щоб він добре підсмажився. Коли колір стане рум’яним – готово.
  6. Як тільки цибуля почне випромінювати характерний аромат, додати моркву. Обсмажити моркву протягом декількох хвилин до тих пір, поки вона не почне вбирати в себе масло.
  7. До цибулі і моркви відправляємо картопля та перець. Необов’язково брати ту кількість, що зазначено в рецепті. Смак овочевого супу залежить від ваших уподобань. Обсмажуємо картоплю.
  8. Тепер прийшла черга додати болгарський перець. Цей етап рецепта має деякі нюанси. Якщо ви використовуєте свіжий, то потрібно його обсмажувати разом з морквою, якщо болгарський пере заморожений – додавати, коли вже всі овочі будуть обсмажені.
  9. Заправити прожареним томатним соусом. Можна брати будь-який на ваш розсуд.
  10. Потім всі овочі залити водою і довести суп до кипіння. Нехай покипить кілька хвилин.
  11. Настав час додати в дієтичний суп сочевицю. При цьому ретельно помішуючи. Таким чином, зернятка не пристануть до каструлі.
  12. Через кілька хвилин сочевиця повинна стати м’якою. Після цього суп солимо за смаком і варимо, щоб всі овочі були м’якими.
  13. Тепер легкий супчик можна заправляти часничком. Зніміть каструлю з вогню.
  14. В дієтичний сочевичний суп додати зелень і сметану за бажанням.
  15. Суп можна їсти з хлібом. Приємного апетиту!
За темою:  Лікування целюліту в домашніх умовах: як прибрати целюліт на сідницях і стегнах, поради

Дієтичний суп припаде до душі навіть самому вередливому гурману. Легкий по своїй консистенції він покращує травлення і загальний стан організму. Величезна кількість рецептів дозволяє вибрати будь-який. Незвичайні комбінації овочів створюють неповторний смак страви. Спробуйте приготувати суп за цими рецептами, і ви не пошкодуєте.