Рецепти дієтичних млинчиків з вівсяних пластівців, без додавання пшеничного борошна

Всі без винятку знають про користь вівсяної каші. Але навіть цей факт не може змусити деяких людей проковтнути хоча б ложечку цієї страви. Ситуація складна, але вихід є. Чому б не приготувати дієтичні млинці з вівсяних пластівців? Можливо, після цього вівсянка стане улюбленою стравою. Млинці подобається як дорослим, так і дітям. А як апетитно виглядають млинці із зелені або свіжих фруктів, зі збитими вершками, шоколадом або медом.

Інших турбує той факт, що млинці жирні. Яку користь вони приносять організму? Незважаючи на це, вони справді корисні. Варто тільки вибрати правильну начинку.

Як зі звичайного рецепту зробити дієтичний?

Вам не подобається те, що пропонують дієтологи. Спробуйте зробити корисним сам рецепт.

Ось що можна зробити:

  1. Замість звичайного яйця, використовувати тільки білок. Цей продукт бере участь в схудненні і містить менше жирів.
  2. Борошно можна замінити на висівки частково або повністю. Висівки містять дуже багато клітковини.
  3. Любителі борошна можуть використовувати при приготуванні млинців цільнозернове борошно. До того ж її легко приготувати самостійно з гречаного борошна або вівсяних пластівців. Варто лише подрібнити її до стану борошна.
  4. Замість борошна для приготування млинців, в деяких випадках беруть готову вівсяну кашу.
  5. Повністю або частково виключіть вміст жирів.
  6. Щоб використовувати менше цукру, потріть в тісто яблуко або використовуйте готове пюре.
  7. Цукор також є прекрасним замінником цукру.

Автори своїх рецептів рекомендують замість цукру додавати в тісто цукрозамінник. Але не варто ними зловживати. Якщо ви ніколи не користувалися цукрозамінниками, то візьміть звичайний цукор. Невелика його кількість не завдасть шкоди здоров’ю. Цукор – продукт, який не містить шкідливих канцерогенів. Якщо в організм не надходить цукор, це може заподіяти шкоду здоров’ю, так що варто бути розсудливим.

За темою:  Березовий дьоготь для очищення організму: інструкція по застосуванню всередину і відгуки лікарів

Рецепти вівсяних млинчиків з борошном і без

Рецепт №1

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця;
  • чайний стакан молока;
  • 1 стакан вівсяних пластівців або висівок (за бажанням);
  • 2 ст. л. цукру (за бажанням);
  • кориця (на кінчику ножа).

Приготування:

  1. Оскільки це будуть дієтичні млинці з вівсяної муки потрібно подрібнити пластівці. Висипаємо суміш в кавомолку і подрібнюємо до тих пір, поки не отримаємо борошно.
  2. Беремо таку миску, щоб було зручно заважати. Змішуємо в ній молоко з яйцями. Після цього починаємо додавати борошно невеликими порціями. Не забуваємо постійно заважати віночком. Це допоможе уникнути утворення грудочок. У результаті тісто має бути однорідним, схожим на сметану середньої густоти.
  3. Щоб не додавати масло потрібно мати хорошу антипригарну сковорідку. Якщо такої немає, то доведеться додавати рослинне масло. Перед кожним млинцем змащую сковороду маслом. Це приносить дуже багато клопоту, тому досвідчені господині додають масло відразу в тісто і потім смажать млинці.
  4. Пекти млинці на середньому вогні. Стежити, щоб вони не пригоріли. Достатньо для обсмажування сторони 1 хвилинки.
  5. Млинці готові до вживання!

Рецепт №2

Інгредієнти:

  • 1 стакан вівсяного борошна;
  • пів чайної ложечки соди харчової;
  • цукор за смаком (можна замінити цукровою пудрою);
  • щіпка солі;
  • 3 курячі яйця;
  • вершкове масло.

Приготування дієтичних млинців:

  1. Розігріти молоко до кімнатної температури. Для цього вийняти його з холодильника набагато раніше часу приготування.
  2. Коли воно стане теплим зняти з вогню і додати яйця. Збити віночком або за допомогою міксера до однорідного стану.
  3. В отриману суміш додати цукор і сіль. Знову збити.
  4. Тепер настав час додати вівсяну муку. При цьому процесі не забуваємо про помішуванні. Грудочок ні в якому разі не повинно бути.
  5. Гашену оцтом соду додаємо в тісто і знову перемішуємо.
  6. Зверніть увагу на тісто, воно вийшло рідким. Залишимо його на півгодини. За час, що воно гарненько набубнявіє, тобто загусне.
  7. Перед самої спекотної додати трохи рослинного масла з пляшки і вимісити ще раз.
  8. Сковорідку гарненько прогріти на повільному вогні.
  9. Вилити на сковороду трохи тіста. При цьому можна використовувати черпак.
  10. Кожну сторону обсмажити до тих пір, поки вона не стане золотистою.
  11. В якості наповнювача можна вибрати все що завгодно. Найчастіше з усіх наповнювачів для млинчиків вибирають солодку начинку.
За темою:  Білково вуглеводна дієта: таблиця харчової цінності продуктів, меню для схуднення на кожен день і тиждень

Рецепт №3

Інгредієнти:

  • йогурт зі склянки;
  • стакан вівсяних пластівців;
  • 250 мл молока;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 3 яйця;
  • шоколад;
  • горіхи.

Приготування:

  1. Спочатку для млинців зробити борошно з вівсяних пластівців. Подрібнити її в будь-якому кухонному комбайні.
  2. У миску розбити яйця і змішати з теплим молоком.
  3. Потім в масу додати цукор і приготовану з кавомолки борошно. Добре все вимішати.
  4. В кінці додати олію, щоб млинці не прилипали до сковороді.
  5. Обсмажити до золотистої скоринки з кожної сторони.

Млинці, приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними та смачними. Зверху на кожен млинець покласти трохи родзинок, полити йогуртом. Згорнути трубочкою, полити шоколадом і посипати горіхами. Дівчата, які стежать за фігурою можуть не полити його шоколадом, а тим же йогуртом.

Висновок

Млинці з вівсяної муки – даний дієтичне страви. Його легко можна їсти на сніданок або зробити головним блюдом святкового столу. Млинці з йогурту і фруктами і вершками здадуться райським десертом.

Також млинці можна приготувати із зелені, яка додається в тісто рубаної зелені. В якості начинки використовують тертий сир і знову-таки зелень. Млинці з борошна можуть виступати в ролі основного блюда або десерту. Все залежить від того яку начинку в нього покласти.

Замість молока можна брати йогурт або кефір. Млинці з гречаного борошна також нікого не залишать байдужим. Головний плюс в тому, що вони приготовані без пшеничного борошна.

За темою:  Рідкий каштан: негативні відгуки і реальне думка покупців

Млинці можна робити з кабачків, звичайної або цвітної капусти, все залежить від фантазії кухаря.

Млинці можна подавати як самостійне блюдо або приготувати з них смачний торт. З млинчиків готують роли, тільки солодкі. З вершків і полуниці роблять начинку.