Пп сирники: дієтичне сирне блюдо, приготоване в духовці і рецепти

Сирники – блюдо, яке нагадує нам щасливе дитинство. Ніжні і смачні, вони хороші як на сніданок, обід, так і на вечерю. Існує величезна кількість фото-рецепти сирників: з зеленню, класичні, з манкою, на пару, в мультиварці і духовці. Список рецептів на цьому не закінчується, перераховувати можна довго. Головний інгредієнт цієї страви сир. Цей продукт вважається некалорійним. Але якщо ви хочете, то можна знизити кількість калорій до мінімуму, приготувавши сирники по-особливому дієтичного рецептом.

Дієтичні сирники в духовці: рецепт

Щоб приготувати пп сирники, знадобляться наступні інгредієнти:

  • нежирний сир (десь 8%) – 500 г;
  • 2 жовтка або 1 куряче яйце;
  • чайна ложка ванілі.

Покрокова інструкція приготування

  1. Раніше підготовлений сир перетираємо через сито. Потім повторюємо процедуру. Це зробить сир повітряним і більш ніжним. Замість сита деякі беруть блендер.
  2. Перетертий сир викладаємо у велику миску і додаємо яйце або жовтки (за бажанням). Потім додають ванільний пісок. З натуральною ваніллю потрібно бути дуже акуратним. Необхідна кількість – на кінчику ножа. Якщо взяти більше, сирники будуть гіркими.
  3. Всі компоненти ретельно перемішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Отже, наше тісто готове.
  4. Беремо невелику плоску миску і висипаємо в неї трохи борошна. Ми будемо її використовувати як панірування. Приступаємо до формування. Отщіпніте трохи сиру і сформуйте кульку. Після цього обваляйте його в борошні. Прихлопнути кульки, надаючи їм форму оладок. Таким чином, вони пропечуться набагато швидше і краще.
  5. Тепер процес термічної обробки. Цей рецепт відрізняється від більшості інших тим, що ми не використовуємо ні борошно, ні манку. Дієтичні сирники готуються в духовці, їх потрібно запекти.
  6. На деко покласти папір для випічки і викласти всі коржі. Духовку розігріти до 180-200 градусів.
  7. Помістити деко в розігріту духовку. Випікати сирники протягом 25-35 хвилин.
  8. Готові сирники перекласти на тарілку і подавати гарячими.
  9. В якості поливання можна приготувати соус з фруктів. Для цього потрібно взяти будь-які фрукти або ягоди і перебити їх блендером до стану пюре. Потім додати до нього трохи йогурту і все разом перемішати.
  10. Смачні сирники по даному рецепту готові до вживання.
За темою:  Як худнути з Орсотен Слім: інструкція із застосування, побічні ефекти, відгуки лікарів і ціна

Сирники, приготовлені в духовці з ягодами

Хороший дієтичний рецепт приготування сирників в духовці з будь-якими фруктами. Можна брати навіть ягоди, в залежності від бажань і переваг.

Інгредієнти:

  • 500 г знежиреного сиру;
  • яйця (2 шт.);
  • 4 ст. л. цукру (без гірки);
  • 3 ст. л. борошна;
  • пів чайної ложечки ванільного піску;
  • пів чайної ложки розпушувача (можна замінити содою, якщо немає);
  • щіпка солі;
  • 150 г різних фруктів (ягід).

Приготування

  1. Сир перетираємо на ситі або подрібнюємо блендером.
  2. Яйця розтираємо разом з цукром.
  3. У готову сирну масу виливаємо яйця. Додаємо ванілін і сіль. Потім розпушувач і борошно. Всі разом перемішуємо до однорідного стану.
  4. Автор рецепта дозволяє замість ягід можна взяти два невеликих яблука. Для цього зняти з них шкірку і натерти на дрібній тертці. Додати яблука в тісто і ще раз перемішати. Якщо ви все-таки вирішили використовувати ягоди, то заважайте тісто дуже обережно, щоб не пошкодити їх цілісність.
  5. З готового тіста сформувати невеликі коржі і викласти на деко, в який попередньо застелити пергаментом для випічки.
  6. Випікаємо в духовці при 180 градусах приблизно 30-40 хвилин.
  7. Коли вони готові, перекласти їх на плоску тарілку і полити варенням або медом.

Рецепт дієтичних сирників в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • 500 г нежирного сиру;
  • 2 ст. л. цукру з гіркою;
  • 3 ст. л. пшеничного борошна;
  • 3 курячих яйця;
  • щіпка солі.

Приготування

  1. Приступаємо до приготування з раніше підготовлених продуктів за нашим рецептом: сир, борошно, цукор, сіль і яйця.
  2. Насправді сир можна брати будь. Однак якщо це дієтичне сирники, то розумніше буде готувати з нежирного сиру.
  3. Яйця розбити по черзі і відокремити жовтки від білків. Білки відставити, а жовтки відразу додати до сиру.
  4. Сир перемішати з жовтками і дрібкою солі і цукром. При бажанні можна ще додати ванільний цукор.
  5. До сиру з яєчною масою додають борошно.
  6. Збиваємо сир, борошно, жовтки, сіль і цукор у великій мисці блендером. У результаті повинно вийти тісто однорідної консистенції. Гладке без крупинок воно зробить сирники повітряними і ніжними. Якщо немає блендера сир сміливо перетирають ситом. При незадовільному результаті процедуру повторюють.
  7. Тепер приступимо до білків. Їх збивають в круту піну.
  8. Потім суміш білків додають до сиру.
  9. У нас вийшла повітряна піна з білків, тому заважати її з сирно-борошняної сумішшю потрібно дуже акуратно.
  10. Ми не будемо формувати з сирників коржі. Готується вони будуть в силіконових формочках для кексів. Для цього їх трохи змастити маслом і покласти трохи тіста в кожну формочку.
  11. Ставимо в розігріту духовку і печемо 25-30 хвилин (180-185 градусів).
  12. Слідкуйте за сирниками. Якщо у них утворилася шапочка, духовку вимикають.
  13. Після цього випічка трохи опаде, так і повинно бути, лякатися не потрібно. Із зазначеної кількості всіх змішаних інгредієнтів, за рецептом виходить десь 14 штук в залежності від розміру форм.
  14. Коли випічка готова, дістаємо її з духовки. Залиште сирники на 10 хвилин, щоб ті дещо охололи. Потім дістати з форми і перекласти на блюдо. Ще гарячі посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
  15. Наше дієтичне блюдо готове до вживання.
За темою:  Як правильно займатися на велотренажері, щоб схуднути будинку: тренування для схуднення і стрункості живота

Рецепт дієтичних сирників без борошна

Цей рецепт не передбачає використання борошна, тому точно вважається дієтичним.

Інгредієнти:

  • 2 упаковки знежиреного сиру;
  • куряче яйце;
  • 2 стакан манної крупи;
  • трохи цукру (пам’ятаєте, чим менше – тим краще).

Готуємо дієтичне сирника за рецептом:

  1. Нежирний сир розмішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною.
  2. До неї додаємо куряче яйце, також розмішуючи.
  3. Тепер додаємо манку. Але не все відразу. За даним рецептом манка додається по столовій ложці і ретельно перемішується. Без неї наші дієтичні сирники не вийдуть, вона в прямому сенсі склеює сирники. Зазвичай склянки повинно вистачити, але все залежить від сиру. Коли сирники можна скачати в кульку, значить, манки достатньо.
  4. Потім додаємо цукор.
  5. Щоб урізноманітнити смак, в масу додають ягоди.
  6. Сирники за цим рецептом можна готувати в духовці, так і в мультиварці.
  7. Приємного апетиту!

Любителі сиру можуть спробувати приготувати сирники по вподобаному рецептом. У будь-якому випадку вони будуть смачними.