Млинці ПП з вівсяної муки: найкращі рецепти та необхідні продукти для приготування млинців

Більшість з нас люблять смачно і ситно поїсти. У гонитві за стрункою фігурою багато відмовляються від різних смаколиків, наприклад, від млинців. Традиційне російське блюдо зазвичай готують не тільки на Масляну. І тут багатьох хвилює питання, як поласувати смачними млинцями і не набрати зайву вагу? Виявляється, нічого неможливо ні в тому числі і в кулінарії. Любителі здорового харчування вже давно придумали рецепти дієтичних млинців, які, можна спокійно їсти не переживаючи за свою фігуру.

ПП млинці

Зараз більшість сучасних людей стало віддавати перевагу здоровому і правильному харчуванню. У зв’язку з цим вживання різних смакоти стало для них неприпустимим. Не кожен може встояти проти спокуси і постійно відмовляти собі в солодощах і борошняних продуктах.

Дієтологи вважають, що правильно приготовані млинці або оладки зовсім нешкідливі для здоров’я. В деяких випадках вони можуть замінювати хліб. Вони не завдадуть шкоди фігурі, якщо в рецепті будуть підібрані правильні продукти з низькою калорійністю.

Млинці можуть вийти поживними і знежиреними, якщо згідно з рецептом використовувати корисні інгредієнти. Справа тут не тільки в смачною і корисною начинці, тісто ПП млинчиків також повинно бути легким і ніжним, головне, правильним.

Щоб не нашкодити фігурі, необхідно зробити правильну начинку для ПП млинців, а також вживати їх в потрібний час. Найкращим часом для ласощі млинцями є ранок, тому бажано їх їсти на сніданок.

Продукти для приготування страви

За темою:  Скільки калорій в сирі: калорійність в 100 грамах продукту, калорійність 5% сиру, корисні речовини

Дієтичні продукти повинні смажитися без масла, оскільки прості вуглеводи краще не поєднувати з жирами. Якщо не дотримувати це правило в дієтичному харчуванні важко позбутися від жирових відкладень, вони тільки додадуться. Для приготування ПП млинчиків краще використовувати сковороду з керамічним або тефлоновим покриттям.

В якості основи для млинців можна взяти борошно:

  • вівсяну;
  • гречану;
  • житнє;
  • пшеничне II або I сорту.

За рецептом замість молока необхідно використовувати сироватку або мінеральну воду. Також підійде молоко з мінімальним відсотком жирності або знежирений кефір. Жовтки не можна використовувати у приготуванні дієтичних млинців. Потрібно відокремити білки, щоб потім їх додати в тісто. Якщо ретельно збити білки, а потім додати в тісто, воно вийти повітряним і легким для шлунка.

Млинці зазвичай їдять зі сметаною, але її краще замінити натуральним йогуртом. Можна їсти і сметану, але тільки з мінімальним відсотком жирності. Замість звичного варення бажано, застосувати начинки з ягід або фруктів. До них необхідно замість цукру додати мед або замінник цукру. До несолодким млинців для начинки підійде:

  • нежирний сир з зеленню;
  • риба з зеленню і овочами;
  • салат овочевий з відвареної курячої грудкою;

Варіантів начинки для ПП млинців багато, необхідно тільки правильно підібрати інгредієнти і приготувати страву.

ПП млинці з вівсянки

По цьому простому і доступному рецептом блюдо виходить дуже смачним і ніжним майже як за бабусиним рецептом. Харчова цінність і калорійність на 100 г готового продукту буде становити:

  • білки — 32,27%;
  • жири — 23,96%;
  • вуглеводи — 43,77%.
За темою:  Білкова дієта: меню на місяць і кожен день, докладний опис харчування для схуднення

Загальна кількість калорій всього 74 одиниці. Час приготування займає приблизно півгодини , усього виходить 12 порцій. Згідно з рецептом для млинців знадобляться такі продукти:

  • крупа вівсяна — 200 гр;
  • знежирене коров’яче молоко — 350 гр;
  • замінник цукру за смаком;
  • куряче яйце — 2 шт;
  • олія рослинна (соняшникова) — 2 чайних ложки.

Все готується дуже просто і швидко. Вівсянка заливається водою і збивається в блендері дуже ретельно. Після цього додаються інші продукти, і суміш знову перемішується.

Смажити млинці потрібно тільки на сковороді з антипригарним покриттям, щоб не додавати масла. Так, вони зможуть підсмажитися з красивою золотистою скоринкою. Готові млинці за бажанням можна додати начинку.

Млинці з вівсяної муки

Така страва має калорійність в 100 г більше, чим у попередньому рецепті — 154,4 ккал: білків — 6,7, жирів — 2,4, вуглеводів — 27,4 гр.

Необхідні наступні продукти для приготування 5 порцій страви:

  • вівсяне борошно — 3 ст ложки;
  • житнє борошно -3 ст ложки;
  • яєчний білок — 2 шт.;
  • сметана 10% — 30 гр.

Борошно з вівсянки і всі інгредієнти ретельно змішуються. Це можна зробити в блендері або з допомогою віночка. Млинці потрібно смажити на сильному вогні без олії з обох боків до утворення золотистої скоринки.

Ось такі дієтичні млинці можна готувати і балувати себе, з’їдаючи їх за сніданком. Вони будуть не тільки смачними, але і корисними для здоров’я. При правильному вживанні таких ПП млинців можна залишатиметься завжди у відмінній формі і не турбуватися про зайву вагу.

За темою:  Яким має бути харчування для схуднення: співвідношення білків, жирів і вуглеводів, правила харчування