Прості і смачні дієтичні салати для схуднення з овочів: покрокове приготування і рецепти з фото

Під час приготування дієтичних салатів для схуднення можна застосовувати майже будь-які овочі, лише за деяким винятком. Дієтолог Шелтон пропонував рецепти дієтичних салатів без різноманітних соусів або заправок. В якості основи для приготування своїх дієтичних салатів він радить такі складові:

  • помідори, селера;
  • редиска, огірки, капуста;
  • капуста, селера;
  • помідор, ендивій;
  • солодкий перець, капуста.

У цій статті поговоримо про те, як зробити в домашніх умовах дієтичний салат, не витративши на це багато часу і сил. Ви зможете познайомитися з поетапними рецептами їх приготування і подивитися фото салатів.

Рецепти дієтичних салатів

Зелений овочевий салат. Рецепт

Цей дієтичний салат для схуднення, мабуть, є одним з найбільш простих. Для його готування не треба вправності і великої кількості продуктів.

Компоненти: 40 гр. сметани, 130 гр. зеленого салату, сіль, кріп.

Приготування:

  • Великі листя зеленого салату порізати на кілька частин, залити сметаною, посолити і розмішати. Покласти в салатник і засипати перемеленим кропом.
  • Зверніть увагу: листя можна порізати, так і рвати великими шматками – це ніяк не погіршує зовнішній вигляд продукту.

Дієтичний салат з сиру з яблуками. Рецепт

Компоненти: сік лимона, 3 яблука, 250 гр. кефіру, 220 гр. сиру.

Приготування:

  • Яблука почистити від серцевини і шкірки, порізати на невеликі шматочки і збризнути лимонним соком.
  • Сир потерти на тертці, змішати з кефіром і яблуками. На пару годин поставити в холодильник, а потім викласти на тарілку.

Кропив’яний дієтичний салат без майонезу. Рецепт

Компоненти: 25 гр. свіжого листя кульбаби, 240 гр. листя кропиви, 6 пір’їн цибулі, 130 гр. будь-зелені, 1ст.л. салатного соусу, 1 невеликий огірок.

Приготування:

  • Зелень помити. Листя кропиви на півгодини трохи опустити в солону воду, після дістати і розім’яти руками. Потім всю зелень перекрутити через м’ясорубку, а цибулю порізати ножем.
  • Огірок помити, почистити від шкірки і потерти на крупній тертці. Викласти в салатник, покласти зелень, все добре змішати. Полити соусом і додати цибулю.

Дієтичний салат з яблуками і редискою. Рецепт

Компоненти: 1 морквина, 6 редисок, 5 зубчиків часнику, 1 яблуко.

Приготування:

  • Яблуко, морква, редис гарненько помити щіткою, почистити, знову помити і потерти на дрібній тертці.
  • Все добре змішати. Додати перемелений часник. Викласти на тарілку.

Салат з перцю з цибулею і зеленню. Рецепт

За темою:  Дієта і меню на тиждень при подагрі і підвищеної сечової кислоти в крові

Компоненти: 15 гр. салату, 60 гр. солодкого перцю, 7 гр. зелені петрушки, морська сіль, 25 гр. зеленого цибулі, 40 гр. сметани, 60 гр. яблук. Щоб даний продукт з овочів був дієтичним, вибирайте знежирену сметану.

Приготування:

Салатні листя і солодкий перець нашаткувати, яблука дрібно порізати, зелень петрушки і зелену цибулю посікти. Продукти перемішати зі сметаною і додати сіль.

Овочевий салат «Сицилійський» з помідор. Рецепт

Компоненти: 45 гр. кореня селери, 15 гр. маслин, 70 гр. помідор, 45 мл оливкової олії, 40 гр. яблук.

Приготування:

Яблука почистити і порізати невеликими кубиками. Селера також порізати кубиками. Дієтичний продукт бажано робити, використовуючи почищені помідори. Їх необхідно почистити від шкірки і насіння і порізати шматочками. Приготовлені фрукти і овочі ретельно змішати, додати масло і маслини.

Салат для схуднення з артишоків. Рецепт

Для цього рецепту для схуднення необхідно використовувати 25 гр. кореня селери, 15 гр. салату латук, 70 гр. артишоків, 40 гр. помідорів, 40 гр. яблук, сік чверті лимона, 25 мл олії.

Приготування:

Свіжі помідори, яблука (без насіння і шкірки) і варені артишоки порізати невеликими кубиками, селеру порізати соломкою. Овочі перемішати, влити олію і сік лимона. Подати продукт гіркою в салатник.

Салат з яблук і хрону. Рецепт

Компоненти: 30 гр. сметани, 15 гр. хрону, 80 гр. яблук.

Спосіб приготування: Хрін потерти на дрібній тертці, яблука — на великій, перемішати і залити сметаною.

Салат з кольрабі, тертої моркви, цибулі і буряків

Компоненти: 120 гр. кольрабі, 120 гр. морквини, 1 пучок цибулі, 120 гр. буряків, рослинне нерафіноване масло, мед.

Приготування:

  • Кожен овоч окремо потерти на дрібній тертці, ретельно її, споласківая, щоб не перемішалися всі кольори. В середині салатниці круглої форми зробити з кольрабі білу гірку.
  • Викласти навколо перемелену морквину. Морквину ж обкласти кільцем з червоного буряка.
  • Всі компоненти трохи полити рослинним маслом і медом. Границі кілець з овочів оформити перемеленим зеленою цибулею.

Гострий салат. Рецепт

Інгредієнти: 2 морквини, тертий хрін, 2 буряків, зелень петрушки, одна ріпка.

Приготування:

  • Овочі помити, зварити на пару або запекти в духовці. Прибрати шкірку і порізати шматочками, після покласти тертий хрін.
  • Гострий салат ретельно розмішати, перекласти на блюдо, зверху розташувати петрушку і подати на стіл.
За темою:  Млинці на молоці, на воді і їх калорійність: скільки калорій в 100 грамах та в 1 штуці

Помідорний салат для схуднення

Компоненти: 2 невеликі цибулини, 2ст.л. рослинного масла, 500 гр. помідорів, 4 зубчики часнику, 360 гр. сиру сулугуні.

Приготування:

  • Помідори ретельно помити, обсушити серветками або рушником, дрібно порізати.
  • Сир натерти на тертці або перемолоти за допомогою блендера. Перемішати з помідорами.
  • Порізати ножем дрібно часник. Цибулю почистити, порізати, після облити окропом і покласти на друшляк, щоб стекли надлишок соку і вода.
  • З’єднати всі компоненти, додати масло і гарненько розтерти і змішати.

Салат з кольрабі для схуднення. Рецепт

Компоненти: 60 гр. огірків, 220 гр. кольрабі, по 7 гр. зеленого кропу, цибулі, сметани і чабру.

Приготування: Капусту потерти на дрібній тертці, огірок — на великий. Додати порізаний чабер, кріп, цибулю, змішати, залити сметаною.

Білокачанна гостра капуста для схуднення. Рецепт

Компоненти: 4 зубчики часнику, один середній качан капусти, червоний гострий перемелений перець, 1ст.л. яблучного оцту, 1 невелика цибулина.

Приготування:

  • Капусту розділити на листя, ретельно помити і висушити серветками. Тонко порізати соломкою, після розім’яти руками. Сіль не додаємо!
  • Цибулину почистити і порізати тонкими прозорими кільцями. Часник пропустити через прес або дрібно потерти.
  • Часник, цибулю і капусту з’єднати, насипати перець, добре змішати.
  • Додати оцет, знову перемішати і поставити блюдо на годину в темне і прохолодне місце. Викласти на тарілку.

Дієтичний кисло-солодкий салат з капусти для схуднення. Рецепт

Компоненти: 40 мл вершків, 230 гр. білокачанної капусти.

Приготування: капусту нарізати, влити вершки, добре змішати і поставити в холодильник.

Салат з маринованої капусти. Рецепт

Компоненти: 15 гр. солі, 60 мл олії, 170 гр. білокачанної капусти.

Приготування:

  • Капусту тонко порізати, викласти в неглибоку посуд і перетирати, поки з неї не вийде сік.
  • Віджати капусту, вижити в ємність. Подати салат з капусти, додавши масло.

Редис і кольорова капуста. Рецепт

Компоненти: крес-салат, 220 гр. редиски, 330 гр. цвітної капусти.

Для заправки: 25 гр. цибулі, 25 мл соку лимона, 55 мл оливкової олії.

Приготування:

  • Відварити цвітну капусту, остудити, розділити на невеликі качанчики, покласти в салатник, прикрасити крес-салатом і редискою.
  • Зробити заправку з соку лимона, масла, дрібно порізаного цибулі.
За темою:  Скільки калорій в вареної і сирому буряку, калорійність відвареного буряка в 100 грамах

Дієтичний Салат з кабачків для схуднення. Рецепт

Компоненти: 1 малосольний або свіжий огірок, 1 кабачок, 1 яблуко, 1 невелика цибулина, 1ст.л. нерафінованої рослинної олії, 1ч.л. свіжої цедри лимона, 1ст.л. перемеленої зелені петрушки, 2ст.л. сметани.

Приготування:

  • Яблуко помити, порізати на 4 часточки, видалити серцевину і шкірку. Кабачок почистити від шкірки. Підготовлені кабачок і яблуко потримати під холодною водою, а після натерти на великій тертці. Огірок порізати невеликими кубиками. Цибулю почистити, порізати кільцями.
  • Всі компоненти перемішати, викласти лимонну цедру, влити сметану, масло і заново все добре змішати.
  • Перекласти в глибоку ємність і прикрасити зеленню.

Салат з овочів «манчестерски». Рецепт

Для приготування знадобиться морська сіль, 20 гр. вершкового масла, 280 гр. білокачанної капусти.

Приготування:

  • Качан порізати і, прибравши качан, зварити до готовності.
  • Після викласти капусту між двома стравами і вичавити з неї воду, порізати шашками, додати сіль, полити олією.

Смачний овочевий салат з моркви з зеленню. Рецепт

Компоненти: 4ст.л. подрібненою зеленню кропу, селери і петрушки, 240 гр. морквини, 1ст.л. нерафінованої рослинної олії, 1 стебло порею.

Приготування:

  • Моркву помити, почистити від шкірки і натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера до однорідної суміші. Цибулю помити і порізати кільцями.
  • Морквину перекласти в салатник, зверху викласти кільця цибулі, потім посипати зеленню. Додати масло.
  • Прибрати на півгодини в холодильник, через це час викласти по тарілках.

Ось такі прості і смачні дієтичні салати для схуднення можна легко зробити в домашніх умовах, використовуючи при цьому звичайні інгредієнти. Вибирайте саме той продукт, який вам найбільше підходить за смаком, і починайте експериментувати.

Фото дієтичних салатів