Рецепти приготування філе індички: що можна приготувати смачно і швидко з цього м’яса

Індичка є другою за популярністю домашньою птицею після курки. М’ясо індички, особливо її філе, є дієтичним блюдом, з якого можна приготувати велику кількість швидких і смачних поживних страв.

Сьогодні ми розповімо, які є корисні властивості у індички і поділимося смачними і швидкими рецептами на основі філе цієї птиці, які сподобаються всім незалежно від віку і дієти.

Склад м’яса індички

Це м’ясо включає в себе такі компоненти, як:

  • вітаміни В, РР, Е і А;
  • фосфор;
  • хлор;
  • залізо;
  • калій;
  • магній;
  • сірка.

Залізо, яке є в індичці, засвоюється організмом краще, чим те, яке є в овочах. Складові м’яса допомагають при недокрів’ї, покращують роботу мозку, не містять алергенів, тому індичка є найбільш прийнятним м’ясом для дитячого харчування.

Це м’ясо добре засвоюється, тому воно присутнє в дієтах важкохворих та при відновленні після різних захворювань. Найбільш оптимальним м’ясом індички щодо кількості калорій (мінімальний вміст) вважаються:

  • субпродукти;
  • філе;
  • грудка.

А ось печінка індички досить калорійна. Страви з неї відрізняються своєю поживністю від інших.

В цілому м’ясо цієї птиці включає в себе мінімум жирів і багато білка, який не містить колагенів. Найцінніше м’ясо – з дорослого індички. Навіть після варіння в ньому залишаються корисні речовини, які допомагають добре переварити їжу.

Філе індички є основою багатьох смачних рецептів і рецептів дієтичних страв. Готувати відварне філе можна для тих, хто страждає такими захворюваннями, як:

  • серцево-судинні;
  • хвороби ШКТ;
  • депресія.

Що можна приготувати з індички і її філе?

Філе індички –відмінний продукт, з якого можна приготувати різні страви як святкові, так і дієтичні і на кожен день. В інтернеті можна знайти велику кількість смачних рецептів, зокрема, індички, фаршированої різними наповнювачами:

  • горіхами;
  • трюфелями;
  • крупами;
  • каштанами.

Фарширують на святковий стіл не тільки цілі тушки, але і грудки. А фарш відмінно підходить для того, щоб приготувати смачні котлети і тефтелі для дітей і дорослих. У дієтичному меню поширені рецепти супів, а також тушкованого філе з гарніром. В його якості можна подавати картоплю, зелень або овочі.

У відвареному вигляді філе індички можна застосовувати як інгредієнт для легкого салату, його подають із соусами, рисом, зеленню або овочами. Свій дієтичний стіл можна урізноманітнити як завгодно.

За темою:  Як приймати л - карнітин для схуднення: який левокарнітин купити, дозування l-carnitine при схудненні

Приготувати філе індички у відвареному вигляді можна досить швидко: варити його потрібно протягом півгодини. Якщо його грамотно поєднати з гарніром і вибрати хороший соус, то страва буде не тільки швидким і корисним, але і дуже смачним.

Рецепти приготування філе індички на будь-який смак

Рецептів приготування цього продукту є велика кількість. Всі вони смачні, якісь готуються швидше, інші – повільніше. В залежності від ситуації та мотиву, можна приготувати ту чи іншу страву на основі філе:

  • для пікніка – шашлик з філе індички. Маринад готується аналогічно, як для шашликів з інших видів м’яса;
  • на святковий стіл можна зробити філе в духовці.

Нижче пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, які стануть невід’ємною частиною як святкового, так і буденного столу. Всі ці страви готуються швидко і виходять неймовірно смачними.

Як можна готувати філе індички в мультиварці

Цей рецепт з м’яса буде цікавим для тих, у кого є діти і хто звик готувати основні страви в мультиварці. Індичку в ній теж можна готувати, причому дуже смачно.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • півкілограма філе індички;
  • 2 курячих яйця;
  • пару зубчиків часнику;
  • кабачок невеликого розміру;
  • близько 50 г твердого сиру;
  • 20 г вершкового масла;
  • 100 мл сухого білого вина;
  • зелень петрушки;
  • 200 мл бульйону;
  • сіль, перець чорний мелений.

Приготування страви за даним рецептом виглядає так:

  • м’ясо промийте і просушіть паперовим рушником;
  • якщо воно товсте, то відбийте його спеціальним молоточком;
  • зробіть філе ножем отвір для начинки;
  • для начинки відваріть яйця, у блендері подрібніть кабачок і часник, поріжте дрібно петрушку і натріть на тертці сир;
  • одне яйце наріжте і змішайте з іншими подрібненими інгредієнтами для начинки;
  • приправте її перцем і сіллю;
  • покладіть начинку в середину отвори в м’ясі, потім туди ж додайте ще одне яйце;
  • натріть поверхню м’яса перцем і сіллю;
  • в режимі смаження або випічки обсмажте на рослинному маслі;
  • налийте вино і переведіть мультиварку в режим гасіння;
  • після того, як прозвучить сигнал про приготуванні, відкрийте кришку і дайте страві охолонути.

Готове м’ясо вийміть з мультиварки і поріжте. Потім подавайте до столу.

Приготування супу з філе індички

Суп – це універсальне блюдо на основі даного продукту, воно смачне і поживне, підійде як для дітей, так і дорослих, а також для тих, хто хоче схуднути і сидить на дієтах.

За темою:  Ель карнітин для схуднення: як приймати жіросжігателя, ціна Л карнітину і відгуки лікарів

Для його приготування візьміть:

  • 0,5 кг індички;
  • 2 середніх цибулини;
  • морква;
  • 3 стебла селери;
  • три помідора;
  • 0,5 часнику;
  • гострий перець;
  • зелень петрушки;
  • 40 мл рослинного масла;
  • чорний перець і сіль.

Приготувати суп можна за таким алгоритмом:

  • промийте м’ясо і порізати на середні шматочки;
  • натріть на тертці моркву;
  • селеру і цибулю порізати на середні шматки;
  • м’ясо і овочі перекладіть в каструлю і залийте водою;
  • прокип’ятіть і зніміть піну;
  • посоліть і поперчіть;
  • варіть філе стільки, скільки будуть варитися овочі плюс ще півгодини;
  • обдайте окропом помідори і зніміть шкіру, натріть їх на тертці;
  • нашаткуйте половину гострого перцю;
  • на розігріту сковорідку влийте олію, посмажте цибулю, перець і часник протягом 2 хвилин;
  • туди ж додайте пюре з томатів і тушкуйте все 15 хвилин;
  • перекладіть в суп, посоліть і варіть ще 3 хвилини;
  • в кінці додайте зелень петрушки.

Філе індички, приготовлена в духовці

Такий рецепт – відмінна знахідка для святкового або недільного столу. Тим більше що в приготуванні немає нічого складного. Нам будуть потрібні:

  • 2 кг філе індички;
  • 100 г меду;
  • 2 великих апельсина;
  • 150 г соєвого соусу;
  • чотири яблука;
  • гранульований часник і чорний перець.

Готувати страву за цим рецептом потрібно так:

  • обмийте філе під проточною водою і обсушіть паперовим рушником;
  • натріть його поверхню гранульованим часником і перцем, солити не потрібно;
  • маринуйте протягом як мінімум 3 години, можна протягом ночі;
  • поріжте яблука на чотири частини кожен, видаліть насіння, апельсини – на більш тонкі часточки;
  • візьміть глибоке деко, змастіть її вершковим (рослинним) маслом;
  • укладіть посередині замариноване м’ясо, а навколо нього – фрукти шматочками. Залийте все соєвим соусом і тонким струменем меду;
  • покладіть в духовку, розігріту до 200 градусів на годину.

Пам’ятайте, що індичку краще витягувати трохи раніше, щоб вона не пересушилась.

Рецепт смачного філе в духовці з чорносливом

Пам’ятайте, що найсмачніше філе – це запечене цілком. А чорнослив додасть йому особливу пікантність.

Нам знадобляться наступні інгредієнти для страви:

  • до 2 кг індички;
  • великий чорнослив без кісточок – 100 г;
  • одна цибулина;
  • 0,5 лимона;
  • кілька зубчиків часнику;
  • 30 г рослинної олії;
  • 150 г сухого білого вина;
  • сіль, перець, паприка, розмарин і базилік.

Готувати страву потрібно так:

  • беремо невелику миску, в ній змішуємо всі спеції і трави;
  • філе моєму в холодній воді і просушуємо;
  • змастіть її рослинним маслом, а зверху – спеціями з миски;
  • залиште м’ясо в прохолодному місці хоча б на годину;
  • поріжте чорнослив на четвертинки, цибулю півкільцями, а часник – пластинками;
  • покладіть все в миску, додайте чайну ложку лимонного соку і цедри, все змішайте;
  • приготуйте форму з високими бортами, але невелику, намажте маслом;
  • викладаємо на неї м’ясо, а зверху – масу з чорносливу і цибулі;
  • запікати страву потрібно протягом півгодини при температурі 200 градусів;
  • переверніть м’ясо і полийте вином. Зменшіть температуру і запікайте ще стільки ж;
  • переверніть його ще раз, збризніть отриманим соком і запечіть до готовності.
За темою:  Пшоняна каша і її корисні властивості: калорійність, скільки калорій в каші на молоці і на воді

Філе з овочами для всієї родини

Даний рецепт – для тих, хто хоче смачно і ситно нагодувати всю сім’ю, але не хоче витрачати на це багато сил і часу.

Для приготування будуть потрібні:

  • філе – 600 г;
  • кабачок;
  • картопля – 3-4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • томатний сік – 400 г;
  • пару часточок часнику;
  • оливкова олія, сіль, паприка, перець.

Приготування страви таке:

  • очистіть всі овочі і поріжте кубиками, моркву можна дрібніше;
  • м’ясо теж поріжте на кубики;
  • обсмажте м’ясо і овочі в різних сковородах і з’єднайте з готовності в одному сотейнику;
  • додайте сіль і перець, залийте розігрітим томатним соком;
  • тушкуйте на малому вогні протягом 15 хвилин після закипання.

Як бачите, індичка, особливо її філе, – це продукт, на основі якого можна приготувати дуже багато всього смачного. Якщо вам недостатньо наданих вище рецептів, ви можете відшукати в інтернеті ще, кожен може приготувати з індички те, що йому буде до душі. Рецептів з такого м’яса багато — і для тих, хто любить смажене, і для любителів відвареного м’яса з легким гарніром.