Як можна зварити манну кашу в мультиварці: яким чином її приготувати, щоб не було грудок

Манна каша – — блюдо для дитячого харчування, також її часто призначають хворим при дієті після операцій. Однак при приготуванні цієї каші на плиті, вона часто пригорає і береться грудками. Тому, щоб зварити її без проблем, краще використовувати мультиварку.

Сьогодні ми розповімо секрети приготування манної каші з допомогою мультиварки і поділимося різними рецептами цієї страви.

Чи корисна манна каша?

Останнім часом все частіше сперечаються про те, чи є ця каша корисною, особливо для дітей. Є версія, згідно з якою манка для дітей готується тільки з метою насичення, а корисних властивостей, в ній немає ніяких. Однак вона ще не доведена, тому досі це блюдо батьки готують дітям на сніданок манну кашу досі пропонують в дитячих садах і лікарнях. Практично у кожної дорослої людини це блюдо викликає ностальгічні почуття і вважається «смак дитинства».

Однак щоб каша була смачною і ситною, її потрібно правильно приготувати. І це виходить далеко не у всіх, особливо частою є проблема появи грудок. А ще якщо її правильно приготувати, вона дуже швидко засвоїться організмом, і ви не будете відчувати почуття тяжкості в шлунку.

Для того щоб у вашій страві при приготуванні не було грудок і воно вийшло рідким, потрібно точно дотримувати пропорції інгредієнтів і техніку готування.

Природно, що при наявності мультиварці її зварити можна набагато легше, чим на плиті. Тим більше, що в деяких моделях «Редмонд» або «Поларіс» є режим підігріву, з допомогою якого можна вранці їсти смачну кашу, яка була приготовлена на день раніше.

В мультиварці можна приготувати не тільки класичну манну кашу, але і гарнір на основі манної крупи, який неймовірно смачний і дуже швидко готується, проте не має такої популярності, як манка.

Рецепти різних видів манної каші

У кожної господині є свій унікальний рецепт приготування манки. Пропонуємо вашій увазі деякі з них, завдяки яким ви можете зробити в мультиварці ароматну манну кашу для всієї родини на сніданок і не тільки.

За темою:  Популярна дієта для схуднення Олени Малишевої і скільки коштує вона в місяць

Класична манна каша

Для приготування страви візьміть три столові ложки манної крупи і дві склянки молока. Також буде потрібно трохи масла, цукру і солі.

Готувати цю страву слід так:

  • всипте крупу в чашу для мультиварки і залийте її молоком;
  • додайте туди вершкове масло, цукор і трохи солі;
  • за допомогою спеціальної лопатки перемішайте вміст чаші;
  • закрийте кришку і встановіть режим приготування каші або рису;
  • через 10 хвилин потрібно відкрити кришку і перемішати вміст, додайте ще масла.

Блюдо в підсумку буде дуже ніжним, а про грудочках можете навіть не думати.

Каша за рецептом від «Редмонд»

Трохи відрізняється процес приготування класичної манки у тих, хто складає рецепти страв для приготування в мультиварці марки «Редмонд».

Інгредієнти тут будуть трохи відрізнятися за складом і кількістю:

  • стакан води;
  • дві склянки молока;
  • 4 столових ложки крупи;
  • трохи менше цукру;
  • масло за смаком.

Щоб приготувати страву за цим рецептом, потрібно влити в чашу мультиварки і молоко і воду, а потім встановити режим приготування каші або рису на півгодини. В окремому посуді змішайте крупу і цукор. Коли молоко прогріється, через 10 мінус з моменту роботи агрегату висипте їх теж в чашу. Все добре перемішайте, накрийте кришкою і варіть до закінчення програми. Потім покладіть масло і знову все перемішайте. Щоб каша була смачнішою, у неї після приготування можна додати мед, варення або джем.

Королевська манна каша, приготована в мультиварці

Для приготування цієї страви потрібно підготувати наступні інгредієнти:

  • крупа манна – три столових ложки;
  • пару склянок молока;
  • два яйця;
  • два яблука;
  • 4 столових ложки цукру;
  • 150 грам вишень;
  • чотири столові ложки панірувальних сухарів;
  • масло вершкове;
  • сіль.

Алгоритм приготування цієї каші наступний:

Налийте в чашу мультиварки молоко і встановіть час приготування 40 хвилин в режимі каші або рису. Через 10 хвилин після початку готування додаємо цукор та крупу, все добре перемішуємо. Накрийте кришку чаші і варіть до закінчення програми.

За темою:  Меню роздільного харчування на тиждень для схуднення, таблиця і рецепти на кожен день

Готову кашу потрібно трохи остудити і збити в неї яйця. Далі помийте яблука, зніміть з них шкірку і видаліть серцевину. Позбавте від кісточок вишні. Потім яблука і вишні потрібно згасити на вершковому маслі. Змастіть чашу маслом, посипте панірувальними сухарями і влийте туди половину готової каші. Зверху укладіть тушковані фрукти і полийте зверху решті кашею. Накрийте каструлю і готуйте протягом 20 хвилин в режимі випічці. Готову страву подавати з теплим молоком або компотом.

Буберт і як його готувати

Ще одне цікаве блюдо для тих, кому набридла проста манна каша. Візьміть три чверті манної крупи, пару склянок молока, чотири яйця, пару чайних ложок цедри лимона або апельсина, 50 грам соку ягід, три ложки цукру і трохи солі.

Готуємо страву так:

  • білки у яйцях відокремити від жовтків. Жовтки розітріть з цедрою і цукром і збийте, а білки збийте окремо в піну;
  • у чашу мультиварки влийте молоко, виберіть режим приготування супу і закип’ятіть його;
  • покладіть крупу і сіль, все змішайте і готуйте 20 хвилин в режимі готування каші;
  • дайте настоятися каші прямо в мультиварці протягом 10 хвилин;
  • розмішайте її і додайте по черзі спочатку жовтки, потім білки і збийте все разом.

Подавайте Блюдо до столу, поливши сиропом або соком ягід, можете прикрасити свіжими фруктами.

Манна каша, приготована на соці

Для такого рецепту вам знадобиться половина склянки крупи, три великі ложки цукру, 0,5 л соку і 50 мл сиропу. Сік бажано вибирати або дуже світлий, або дуже темний.

Для початку в окремій ємності з’єднайте крупу і цукор. У каструлю влийте сік і в режимі приготування перших страв доведіть його до кипіння. Потім акуратно в сік додаємо перемішану манну крупу з цукром і продовжуємо помішувати вміст. Встановіть режим готування каші і варіть протягом 20 хвилин. Дайте їй настоятися 10 хвилин, після чого розкладіть по формах і дайте охолонути. Полийте сиропом і подавайте до столу.

За темою:  Шоколадна дієта та її результати: фото схудлих до і після шоко дієти на 7 днів і відгуки про неї

Манка з сиром

Ще один рецепт нестандартної манки, який багатьом дуже сподобається. Приготуйте такі інгредієнти:

  • 130 грамів крупи;
  • пару яєць;
  • молоко звичайне – 0,5 л;
  • пряжене молоко – 2 столові ложки;
  • чотири великих ложки твердого сиру;
  • мускатний горіх і чорний перець.

Для приготування страви потрібно вибрати режим гасіння або готування на пару і закип’ятити молоко. Потім туди слід додати крупу, сіль і приправи, все добре перемішайте і варіть ще 10 хвилин. Потім додайте тертий сир і збийте яйця. З решти каші зробіть коржі, викладіть на деко, полийте маслом і сиром і випікайте протягом 5 хвилин.

Манна каша на овочевому бульйоні

Ще один експеримент, які багато схвалять. Щоб зробити бульйон, можуть підійти будь-які овочі, наприклад:

  • картопля;
  • морква;
  • цибуля;
  • селеру та інші.

Поріжте їх на шматочки, залийте водою і варіть протягом години в мультиварці на режимі готування супу. Після чого бульйон потрібно процідити, відміряти літр і влити в чашу. Поступово додайте половину склянки крупи, масло і трохи солі. Готувати 15 хвилин в режимі каші.

Деякі представлені рецепти – дуже оригінальні і несподівані, хочете здивувати своїх рідних, а особливо дітей, яким вже набридла звичайна каша – неодмінно спробуйте. Тим більше що мультиварка завжди допомагає легко і просто впоратися зі всілякими кулінарними експериментами господині.