Каша гарбузова на молоці з пшоном в мультиварці: найкращі рецепти приготування корисного страви

Одне з традиційних російських страв — каша. Вона завжди займала почесне місце в національній кухні. Будь-яка з каш могла швидко втамувати голод і дати організму корисні вітаміни і мінерали, заряд енергії на цілий день. Користуючись благами цивілізації зараз, можна без клопоту приготувати майже будь-яку страву в мультиварці. Зробити це просто і зручно, якщо мати техніку на кухні і знати хороші рецепти смачних страв.

Пшоняна каша з гарбузом

Першими навчилися обробляти пшоно китайці, після чого його стали вирощувати і в нас. Пшоняна каша для простих людей служила основним блюдом в раціоні. Більшість каш можна приготувати з додаванням овочів або фруктів. Дуже популярним і корисним овочем, який підійде для приготування каш є гарбуз. Її можна легко виростити або купити на ринку, в супермаркеті і за рецептами приготувати смачну їжу.

Краще всього приготувати пшоняну кашу на молоці з додаванням гарбуза. Більшості з нас відомо, наскільки багата гарбуз різними вітамінами і мінералами, клітковиною. Деякі люди, особливо діти, гарбуз не дуже шанують, а ось у поєднанні з пшоном блюдо з задоволенням буде поглинатися усіма членами сім’ї.

В мультиварці будь-яка каша виходить дуже смачною, майже як в російській печі. Аромат і смак гарбузового страви виходить незвичайним, воно володіє додатковими корисними властивостями завдяки гарбузі.

Необхідні продукти для приготування в мультиварці

Продукти, що входять до складу рецепту, несуть величезну користь для організму. Пшенное страва дуже корисно їсти тим, хто багато займається розумовою і фізичною працею, веде активний спосіб життя. Для приготування смачної та корисної їжі необхідно за рецептом мати наступні продукти:

За темою:  Мед і молоко: користь і шкода, чому їх треба пити саме на ніч
  • пшоно жовте — 1 мультистакан;
  • молоко — 2 мультистакана;
  • вода (природна) — 1 мультистакан;
  • гарбуз — 200 гр;
  • цукор — 1 столова ложка з гіркою;
  • сіль — 1 чайна ложка без гірки;
  • масло вершкове — 20 гр.

Окрім рецепту також знадобляться й інші необхідні предмети — мультиварка, кухонні ваги, дерев’яна або силіконова лопатка.

Рецепт гарбузової каші з пшоном в мультиварці на молоці

Приготування їжі в мультиварці відбувається поетапно. Для початку необхідно підготувати всі продукти згідно з рецептом. Пшоно варто добре промити під проточною водою, щоб воно не горчило. Бажано залишити пшоно хвилин на 10 в чистій воді. Гарбуз очистити від шкірки і порізати на невеликі шматочки. Чим дрібніше буде порізаний гарбуз, тим швидше пшенное блюдо звариться в мультиварці.

Дно чаші мультиварки потрібно змастити вершковим маслом і покласти шматочки гарбуза. Далі засипається крупа і зверху вміст чаші слід посолити і посипати цукром. Після цього потрібно все залити молоком і водою, з’єднати з вершковим маслом.

Кришка мультиварки закривається, після чого необхідно налаштувати режим «молочна каша». Якщо цієї функції немає в мультиварці, значить, можна вибрати звичайний режим «каша», встановивши на таймері 30 хвилин.

Після сигналу про завершення приготування страви не рекомендується відкривати відразу кришку мультиварки. Краще почекати ще хвилин 30 і потім додати за смаком вершкове масло і щіпку кориці, потім вміст чаші перемішується і страва готова до вживання. Так воно вийде більш ароматним і смачним.

За темою:  Енергетична цінність і калорійність курячих яєць: властивості та складові, бжу продукту

Рецепт гарбузової каші з пшоном і сухофруктами

Є багато рецептів для приготування молочної пшоняної каші в мультиварці, тому варто спробувати їх для себе і вибрати рецепт за смаком. Продукти розраховані на 6-8 порцій готового страви. Для нього знадобляться:

  • пшоно жовте — 1 мультистакан;
  • гарбуз — 2 мультистакана;
  • молоко (пастеризоване) — 800 гр-1 літр;
  • сухофрукти за смаком;
  • мед за смаком;
  • щіпка солі;
  • масло вершкове за смаком.

Пшоно слід добре промивати до прозорості води. Очищену гарбуз краще натерти на крупній тертці, тоді готове гарбузова страва буде мати однорідний насичений колір. Після цього пшоно і гарбуз викласти на дно чаші і до них додається сіль. Потім доливається молоко, його кількість буде залежати від того, який густоти хотілося б приготувати готову страву. Молоко можна додавати в готову кашу, але тільки гарячим і потім перемішати все до потрібної густоти.

Страва готується в режимі»молочна каша», але під час приготування страви краще стежити за пшоном. Коли пшоно буде готове мультиварку можна вимкнути раніше. В готову страву необхідно додати вершкове масло, мед і сухофрукти за смаком. Кашу краще всього їсти в гарячому вигляді, так вона більш ароматна і смачна.

Кілька порад з приготування страви в мультиварці

Каша виходить дуже смачною та корисною для здоров’я. Вона настільки апетитна, що її можна вживати кілька разів на день. Є деякі тонкощі в приготуванні страви, про які буде корисно дізнатися багатьом господиням.

Для каші в мультиварці підійде домашнє молоко, але його краще перекип’ятити і потім остудити до кімнатної температури, щоб блюдо вийшло смачніше.

За темою:  Сиофор 850 для схуднення: інструкція по застосуванню, ціна та відгуки

Багато використовують замість звичного цукру натуральний мед, що робить гарбузову кашу більш корисною.

Тим, хто дотримується посту можна готувати страви на воді і не використовувати молоко і масло. Також підійде ягідний або фруктовий відвар, щоб каша вийшла ароматніший.

Любителі пряних страв можуть використовувати замість молока воду і не додавати цукор. У нього слід покласти сіль і прянощі зі спеціями за смаком.

Гарбузова каша з пшоном — відмінне блюдо для дітей і людей похилого віку. Після її вживання є відчуття ситості і легкості в шлунку одночасно. За рахунок низької калорійності її рекомендується їсти тим, хто переживає за свою фігуру. Це дієтичне блюдо, яке не додасть зайвої ваги, а тільки принесе користь.