Як приготувати рисову кашу на воді в мультиварці: правила приготування, популярні рецепти

Люди, які дотримуються здорового способу життя, починають перший прийом їжі з каші. І часто вибір падає на страви з рисової крупи, які можна готувати не тільки на воді, але на молоці. Зробити більш простим процес приготування цієї каші можна, якщо на кухні є такий корисний прилад, як мультиварка. Якщо ви вже встигли обзавестися нею, то вам не завадить познайомитися з перевіреними рецептами приготування рисової каші в мультиварці.

Секрети популярності і правильного приготування рисових каш

На сьогоднішній день придумано чимало рецептів приготування різних страв з рису, і в цьому списку великою популярністю користуються каші. Складно знайти господиню, яка б не вміла готувати цю страву. Тому вони частенько тішать рисовою кашею своїх домочадців. Починати день з цього страви бажано й тому, що рис володіє здатністю насичувати організм енергією, тому її корисно є не тільки дітям, але і дорослим.

У процесі приготування каші з рисової крупи необхідно пам’ятати про деякі хитрощі. І, перш за все, необхідно приділити особливу увагу самого продукту, з якого буде варитися каша. Краще всього використовувати для каші крупу з круглими зернами. Тоді ви залишитеся задоволені смаковими властивостями, а також зовнішнім виглядом страви.

Принісши додому рисову крупу, її необхідно перебрати, оскільки в ній можуть бути присутніми смітинки. Після цього її промивають, використовуючи проточну воду. Далі потрібно дати воді стекти, для цього крупу відкидають на друшляк. Після цього можна вже підшукувати рецепт і переходити безпосередньо до приготування каші.

Процес приготування каші не завжди проходить ідеально. Адже навіть дотримуючись рецептури, можна зіткнутися з такими неприємностями, коли страва пригорає або не проварюється. Щоб цього уникнути, бажано крупу попередньо замочити. Для цього достатньо залишити її у воді на 4-6 годин або ж її замочують на всю ніч. Вранці залишиться гарненько промити крупу, після чого можна переходити до варіння каші.

Популярні способи приготування каші

Початківці господині не завжди знають, як правильно готувати рисову кашу, щоб вона доставила максимум задоволення. Однак, якщо у вас на кухні є мультиварка, то ви легко навчитеся цьому простому мистецтва. На відміну від традиційного способу, цей сучасний прилад допоможе вам менше приділяти процесу приготування цієї страви.

Вас напевно порадує те, що ви зможете порадувати вранці ситним та смачним сніданком своїх домочадців. Для цього від вас буде потрібно небагато — потрібно лише виставити необхідний режим на приладі і помістити в нього ще ввечері необхідні інгредієнти. Їх список ви дізнаєтеся з рецепту, який виберете.

За темою:  Як швидко і ефективно схуднути в домашніх умовах: правила харчування, меню для схуднення на 20 кг

Класичний спосіб приготування каші на молоці

У вашому будинку багато любителів молочної каші, то напевно вони будуть раді, вставши рано-вранці, покуштувати рисову кашу на молоці, приготований за цим рецептом. Він є стандартним для мультиварок, тому, в точності дотримуючись рекомендацій, у вас обов’язково вийде смачне блюдо. Насамперед, вам необхідно підготувати наступні компоненти:

  • рис — 1 ст. ;
  • молоко — 3-4 ст. ;
  • сіль;
  • цукор.

Перед варінням в мультиварці крупу потрібно промити, після чого перекласти в чашу мультиварки. До неї треба додати молоко, сіль і цукор. Тепер можна включати прилад. У ньому нас цікавить функція «Молочна каша», яка допоможе нам приготувати смачне і корисне блюдо. Зрозуміти, що рисова каша готова, можна за відповідним сигналом, який видасть мультиварка. Якщо ви звикли їсти рідку рисову кашу, то можете відразу накривати на стіл. Однак якщо вам і вашим домочадцям подобається більш густа кашка на молоці, то дайте їй постояти протягом 10 хвилин, попередньо виставивши режим підігріву. Але для приготування страви необхідної густоти ви можете поступити і інакше, використовуючи для більша або менша кількість молока.

Тим, хто любить ласувати кашею пожирніше, рекомендується перед подачею на стіл покласти в неї шматочок вершкового масла. Якщо ви хочете зробити більш корисним це блюдо, покладіть в нього запарені родзинки. Проводити будь-яких попередніх маніпуляцій з ним не потрібно, потрібно лише промити його і покласти у готове блюдо, після чого залишиться лише кашу перемішати. Замість родзинок ви можете використовувати інші сухофрукти, а також свіже яблуко або грушу. Так ви не тільки зробите це блюдо корисним, але додасте йому незвичайний смак.

Незвичайна молочна кашка

Також за допомогою мультиварки ви можете приготувати молочну кашку за іншим рецептом, який може підійти в якості сніданку або обіду. Особливістю цієї страви є те, що воно подається з капустою кольрабі. Перш за все, вам доведеться підготувати наступні продукти:

  • рис — 1 ст. ;
  • молоко — 2 ст.;
  • вода — 2 ст.;
  • кольрабі — 200 г ;
  • сіль;
  • сметана для заправки.

Займаємося підготовкою кальраби, а для цього її потрібно очистити. Потім її натирають на крупній тертці, після чого переходимо до рису. Його потрібно перебрати і промити. Далі всі інгредієнти перекладають у чашу мультиварки, потім туди додають воду з молоком. Все треба добре перемішати, після чого в приладі виставляють режим «Молочна каша» або «Рис». Почувши характерний сигнал від мультиварки, можете починати накривати на стіл. Однак спочатку рекомендуємо ще раз перемішати кашку. В якості добавки в це блюдо ви можете використовувати сметану. Якщо ви хочете зробити більш пікантним це страва, то можете покласти до нього невелику кількість зелені або свіжих овочів.

За темою:  Скільки калорій у вареному рисі: калорійність і користь відвареного рису на воді, цінність в 100 грамах

Полунична каша на молоці

Напевно вам сподобається і цей оригінальний рецепт, тим більше, якщо у вас в будинку є маленькі діти. Це дуже оригінальне блюдо, оскільки воно є не звичайною кашею, а повноцінним десертом. Щоб приготувати цей варіант кашки, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • рис — 1 ст.;
  • полуниця — 2 ст. ;
  • молоко — 4 ст. ;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукрова пудра — 0,5 склянки ;
  • цукор, сіль, ваніль за смаком.

Першим ділом приготуємо рис: для цього його промивають у проточній воді, а потім перекладають у чашу, в яку потрібно додати молоко. Далі потрібно покласти в кашу цукор і сіль за смаком, після чого виставляємо на приладі режим «Молочна каша» або «Рис». Щоб не втрачати час, поки каша буде варитися в мультиварці, підготуємо добавку для неї: для цього потрібно збити білки з ваніллю, додати ложку цукру, полуницю нарізати на кубики.

Також в окремій ємності вам потрібно збити цукрову пудру з білками. Почувши знайомий сигнал від мультиварки про готовність рисової каші, її необхідно перемішати, після чого туди додають жовтки. Тепер залишиться викласти смачну і апетитну кашу на страви. Зверху її прикрашають нарізаною полуницею і збитими білками.

Побачивши таке красиве і оригінальне блюдо, у кожного вашого члену родини обов’язково підвищиться апетит, не залишаться до нього байдужі і особливо примхливі діти. При бажанні ви завжди можете внести певні корективи в рецепт, використовуючи в якості добавки будь-які ягоди, які вам захочеться. Тоді ваше блюдо придбає ще більш незвичайний смак.

Традиційна рисова каша без зайвих калорій

Якщо ви не є шанувальником молочної рисової кашки або дотримуєтеся дієти, то ви можете приготувати цю страву на молоці. Причому за своїми смаковими якостями воно вас не розчарує. Це відмінний варіант для сніданку або обіду, який ви легко зробите ще більш смачним, якщо подасте його зі спеціями.

Щоб приготувати рисову кашку на воді в мультиварці, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • вода — 2 ст. ;
  • рис — 1 ст.;
  • вершкове масло для заправки;
  • сіль, цукор за смаком.
За темою:  Калорійність і властивості чорносливу: скільки калорій в 1 штуці сухофрукта сушеного без кісточок

Процес приготування цього блюда починають з підготовки та рису: спочатку його потрібно промити, потім перекласти в чашу мультиварки. До неї додаємо воду і спеції. Туди ж потрібно покласти вершкове масло. Після чого потрібно включити прилад, виставивши режим «Рис». Коли мультиварка подасть звичний сигнал про готовність рисової каші, її необхідно добре перемішати і викласти на тарілку. Можливо, ви залишитеся незадоволені звичним видом рисової каші на молоці, але це легко виправити.

Щоб перетворити її в шедевр кулінарів, ви можете додати за бажанням спеціальні добавки. Найпростіший варіант — взяти какао-порошок і корицю і просіяти їх через сито. За допомогою цієї готової суміші ви додасте страви не тільки оригінальністю, але і незвичайний смак. Щоб страву з рисової крупи не тільки красиво виглядає, але і допомогло насититися, ви можете прикрасити його нарізаною зеленню.

Висновок

Кожна господиня любить балувати своїх дітей вранці різними видами каш. Причому найчастіше їх готують на молоці, адже це блюдо є одним з улюблених їхніх чад. І якщо раніше доводилося весь час стояти біля плити, щоб приготувати смачну і корисну кашу, то сьогодні ця задача помітно спростилася. Адже у багатьох є на кухні мультиварка, яка звільняє масу часу.

Особливо смачною у неї виходить рисова каша, яку можна приготувати не тільки на молоці, але і на воді. Причому останній варіант користується не меншою популярністю, адже при правильному приготуванні він може бути не тільки таким же смачним, але і корисним. Особливо він подобається людям, що сидять на дієтах. Головне — підібрати підходящий рецепт приготування рисової каші на воді і в точності слідувати рецептурою.