Як приготувати на вечерю корисний і легкий салат: рецепти для всієї родини

Далеко не кожна господиня може похвалитися ідеальними навичками щодо приготування страв. Однак починати все одно потрібно, краще всього – з простих страв. Наприклад, з легких салатів, які можна приготувати на вечерю. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами таких страв, які готуються без праці.

Особливості готування салатів

Простий і смачний салат на вечерю може приготувати собі навіть активна і дієва господиня, тим самим порадувавши себе і свою сім’ю. У багатьох легких стравах задіють вже готові продукти, які не потрібно попередньо довго обробляти, вони легко нарізаються. Готуються вони просто і швидко, при цьому можуть бути дуже смачними та поживними.

Найчастіше вони включають в себе близько 5 інгредієнтів, а готування на вечерю такого салату займе не більш півгодини.

У статті ви побачите рецепти легких салатів, але при бажанні можна приготувати і більш апетитне блюдо, куди можна додавати в різних пропорціях такі інгредієнти, як:

  • ковбасу;
  • шинку;
  • м’ясо в готовому вигляді;
  • яйця;
  • рибу;
  • гриби;
  • сир;
  • фрукти;
  • овочі;
  • сухарі;
  • зелень.

Важливо не тільки грамотно змішати інгредієнти, але і підібрати соус, який би підкреслював їх смак. Найчастіше для заправки крім спеціально приготовлених соусів використовують такі складові, які теж можна змішувати в грамотних пропорціях:

  • майонез;
  • сметану;
  • рослинна олія;
  • трави;
  • цибуля;
  • спеції.

Легкі вечірні салати відрізняються простотою і вишуканістю. Їх рекомендується вживати на вечерю, оскільки на відміну від більш ситних страв вони ніяк не стануть причиною безсоння і інших проблем зі сном.

Нижче наводимо рецепти деяких легких салатів.

Легкий салат буряковий

Таке блюдо стане відмінним рішенням для ситного і корисного вечері. Для його приготування вам будуть потрібні;

  • 0,5 кг філе риби;
  • буряк;
  • три стиглих яблука;
  • два солоних огірка;
  • кріп;
  • зелена цибуля;
  • сіль.

Готувати потрібно так:

  • відваріть рибу злегка присоленной воді;
  • готове філе порізати на шматки і викладіть в салатник;
  • зваріть буряк, почистіть і поріжте кубиками;
  • огірки поріжте на кружечки;
  • яблука очищаємо і позбавляє від серцевини, м’якоть натираємо на крупній тертці;
  • все змішуємо і солимо;
  • додаємо рубаний кріп і нарізаний лук;
  • в кінці вливаємо соус на майонезній або сметанною основі і знову все перемішуємо.

Салат на вечерю з морською капустою

Також на вечерю можна подати смачний і поживний салат з корисною морської капусти. Інгредієнти для нього такі:

  • 150 грам морської капусти;
  • болгарський перець;
  • 300 грам свіжої білокачанної капусти;
  • три огірка;
  • майонез;
  • петрушка, кріп, сіль.
За темою:  Як приймати гречку з кефіром вранці натщесерце: суть методу, користь і шкоду, відгуки про рецепти

Процес приготування такий:

  • білокачанну капусту поріжте тонкою соломкою, посоліть і розітріть до появи соку;
  • помийте огірки і наріжте на бруски;
  • викладіть їх разом з капустою на тарілку;
  • перець помийте, позбавте від насіння і поріжте на дрібні шматки, додайте до капусти і огірків;
  • процідіть морську капусту, поріжте і додайте в салат;
  • посоліть і заправте майонезом (можна замінити сметаною або рослинним маслом), знову все перемішайте.

Кабачковий легкий салат

Наступний салат – більш легкий, він сподобається в якості вечері дівчатам, які вважають калорії і прагнуть харчуватися здорово. Для його приготування візьміть один перець, пару кабачків, цибулю, трохи цукру, оцту, часнику, солі і меленого перцю.

Кабачки потрібно брати молоді, перед приготуванням їх миють і ріжуть в будь-якій формі. Цибулю чистять і нарізають півкільцями. Болгарський перець миється, чиститься і ріжеться в вигляді соломки. У ємності змішайте всі овочі і додайте подрібнений часник, сіль, цукор, мелений перець і оцет. Все змішайте і дайте настоятися. Краще готувати його вранці або вдень, щоб подати на вечерю.

Курячий вечірній салат

А це блюдо підійде не тільки для любительок дієт, але і для їхніх чоловіків. Інгредієнти для цього салату такі:

  • 400 грам відвареного курячого філе;
  • п’ять маринованих огірків;
  • маринований лук;
  • низькокалорійний майонез або інша заправка;
  • спеції і сіль.

Для початку потрібно зварити м’ясо в підсоленій воді, потім воду проціджують і м’ясо ріжуть на маленькі шматочки. Огірки поріжте на кубики, а цибулю маринують у воді з оцтом і залишають на кілька хвилин. Процідіть і змішайте з куркою і огірками, перемішайте, приправте і додайте майонез.

Легкий салат з креветками

Ще один варіант вечері для любителів смачних, корисних і легких страв. Готується такий салат дуже швидко. Вам буде потрібно близько 300 грам креветок, два болгарських перцю і дві цибулини. Також приготуйте мелена орегано, подрібнений часник, мелений чорний перець і пару столових ложок оливкової олії.

Готується салат дуже просто:

  • відваріть креветки і очистіть їх;
  • змішайте в посудині для салату з орегано і часником, присолите і поперчіть;
  • полийте столовою ложкою олії і змішайте;
  • дайте салату трохи настоятися;
  • цибуля вимийте, очистіть і поріжте півкільцями;
  • помийте і почистіть солодкий перець, позбавте від насіння і порізати соломкою;
  • у пароварку викладіть цибулю і перець, змастіть маслом, а зверху викладаємо креветки, заправлені часником і орегано;
  • варити страву на пару протягом 20 хвилин, перед подачею полийте залишилися оливковою олією.

Легкий салатик з фенхелем

За темою:  Калорійність відварених макаронів: скільки калорій у варених виробах на 100 грам з твердих сортів пшениці

Наступний салат – просто знахідка для тих, хто сидить на дієті і хоче порадувати себе на вечерю чимось смачним і оригінальним. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • два фенхелю;
  • цибулю-шалот;
  • 450 грам салату;
  • три яблука;
  • чайна ложка мандаринової цедри;
  • лайм;
  • перець і сіль;
  • білий винний оцет і оливкове масло.

М’якоть фенхелю поріжте на півкільця. Яблука чистимо, позбавляє від серцевини і нарізаємо на тонкі часточки. Після чого їх потрібно збризнути соком лайма. Поріжте дрібно цибулю і подрібніть зелень фенхеля.

Для приготування заправки для салату потрібно з допомогою віночка збити разом оцет, цедру від мандарина і лайма, а також порізану цибулю-шалот. В кінці додаємо перець і сіль. На тарілки по черзі викладайте:

  • сухе листя салату;
  • фенхель;
  • яблука.

Потім полийте їх заправкою і прикрасьте зеленню. Страву можна подавати до столу.

Літній салат з кольорової капустою

Влітку завжди хочеться урізноманітнити свій раціон легкими і смачними сезонними стравами. Наводимо вашій увазі рецепт смачного салату з кольоровою капустою. Для його приготування візьміть:

  • головку капусти цвітної;
  • оливки без кісточки;
  • каперси;
  • мариновані анчоуси;
  • три черешка селери;
  • чотири столові ложки оливкової олії;
  • сіль і червоний мелений перець.

Готується салат так:

  • очищаємо головку цвітної капусти від зовнішніх листків і вирізаємо жорсткий стебло. Головку ділимо на суцвіття;
  • суцвіття варимо протягом п’яти хвилин у присоленной киплячій воді. Процідіть їх допомогою друшляка і викладіть в салатницю;
  • злийте маринад з банки з оливками і дрібно їх порізати, додати до капусти;
  • дрібно наріжте анчоуси і крупно селера, додайте в салатницю;
  • в кінці додаємо каперси, солимо і перчимо. Після всього поливаємо салат оливковою олією, перемішуємо і ставимо в холодильник.

Подається страва в охолодженому вигляді.

Легкий салат з в’яленими помідорами

Всі знають, що обід повинен бути ситним, а от вечеря краще приготувати низькокалорійний. Пропонуємо вам рецепт салату з мінімальною кількістю калорій і максимальною кількістю вітамінів.

Приготуйте такі продукти:

  • 8 штук в’ялених помідорів;
  • 10 редисов;
  • 4 свіжих помідори;
  • 100 грам сиру фета;
  • пару пучків листя салату;
  • половина лимона для соку;
  • фруктовий оцет;
  • сіль і чорний перець мелений.

Готується цей салат наступним чином:

  • промийте редис і поріжте кружечками;
  • в’ялені томати ріжуться соломкою, а свіжі – відповідно на часточки;
  • листя салату моєму, сушимо і крупно рвемо;
  • додаємо порізану на шматочки фету;
  • перемішуємо інгредієнти, солимо і перчимо;
  • збризніть його соком половини лимона і оцтом, потім знову все перемішайте.

Картопляний салат на вечерю

За темою:  Гиполипидемическая дієта: суть дієти, список продуктів і правила

Такий салат буде відмінним стравою на вечерю незалежно від пори року. Інгредієнти для його готування такі:

  • чотири картоплини;
  • дві моркви;
  • трохи зеленої цибулі;
  • 300 г кислої капусти;
  • п’ять кислих огірків;
  • дві буряків;
  • 100 г зеленого горошку;
  • рослинна олія;
  • кріп;
  • сіль, чорний перець.

Відваріть в мундирі буряк, картопля і морква. Дайте після варіння їм охолонути, потім овочі чистять і ріжуть на кубики. При бажанні буряк можна натерти на тертці. Зелену цибулю дрібно наріжте і огірки поріжте кубиками. З консервованого зеленого горошку попередньо зливається рідина.

Змішайте в ємності всі інгредієнти, присолите і приперчите, збризніть маслом, краще нерафінованою. В кінці блюдо присипається дрібно порізаним кропом.

Легкий салат з авокадо та квасолею

Такий салат можна приготувати в будь-який час року, він легкий і дуже оригінальний. Вам будуть потрібні:

  • півтора склянки вареної квасолі;
  • одне авокадо;
  • два великих червоних помідора;
  • 100 г чорних оливок;
  • 2, 5 столових ложки оливкової олії;
  • 70 г соку лимона;
  • петрушка, чорний перець, сіль.

Перед приготуванням страви квасолю замочують на ніч і вранці варять у присоленной воді. Після варіння її відкидають на друшляк.

Інші овочі миють і нарізають: помідори поріжте часточками, а авокадо спочатку почистіть, приберіть кісточку, потім поріжте кубиками. Потім його збризкують соком лимона, щоб воно не потемніло. Оливки порізати на дрібні шматочки.

Викладаємо на тарілку авокадо, відварену квасолю, оливки і помідори, посипте все перцем і сіллю.

Для заправки використовується суміш лимонного соку і оливкової олії, попередньо збита до однорідного стану. Полийте нею вміст ємності і прикрасьте дрібно посіченою петрушкою.

І це далеко не повний перелік легенів, корисних і поживних салатів, якими можна порадувати на вечерю себе, своїх рідних або друзів. Але навіть ними можна урізноманітнити свій вечірній стіл.