Як приготувати дієтичний овочевий супчик: ваш ефективний рецепт з меню для дієти

Дієти, дієти, дієти… Більшість дівчат і жінок прагнуть вибрати дієти, щоб скинути зайву вагу. І тут вони мають рацію, адже без дієти або хоча б без переходу на здорове харчування ефективного схуднення не буде.

Яку дієту вибрати для схуднення? Як зрозуміти, що це саме та дієта, яка допоможе ефективно скинути вагу? Адже є дієти, здатні нашкодити організму.

Є швидкі дієти, на основі здорового харчування, є і ті, що суперечать здоровому харчуванню. Потрібно розкласти всі дієти по поличках і зрозуміти, які з них найкращі.

Дієти — це найкращий засіб проти зайвої ваги. Але якщо ще займатися гімнастикою і ходити в тренажерний зал, а по вихідним проводити час в сауні або лазні, результат буде приголомшливим і порадує всіх дівчат і жінок. Якщо вам хочеться зварити овочевий дієтичний суп, рецепти в даній статті вам допоможуть.

Коли раніше всі люди їли супи — вони були обов’язковою стравою в кожній родині, і це ніхто не обговорював. Сьогодні у сучасних сім’ях не знайдеться навіть простий супниці. Дієтичний суп корисно вживати всім: хворим і здоровим людям. Овочеві супи зі сметаною також корисні всім: вони виробляють в організмі особливі компоненти, які потрібні для розщеплення білка. На рівень кислотності шлункового соку вони не впливають, тому їх можна вживати навіть при шлункових хворобах. Не рекомендується заправляти дієтичні супи спеціями.

Хворим не варто застосовувати цибулю, часник, петрушку, селеру. Якщо шлункових хвороб немає, тоді можна застосовувати всі перераховані інгредієнти за смаком, так як вони активізують діяльність травних залоз.

Якщо ви особливу увагу приділяєте вазі, тоді краще застосовувати дієтичне овочеві супи. За результатами американських учених було виявлено, що люди, які споживають закуски, отримували на 30% більше калорій, чим ті, хто харчувався дієтичними супами. Суп швидше насичує організм, заповнюючи шлунок. Перетравлення і засвоєння відбувається швидше.

За темою:  Метеоризм і здуття живота: заборонені та дозволені продукти, які можна їсти вівсянку, дієта при метеоризмі

Люди, які хочуть схуднути, можуть сідати на дієти, у складі яких є різні супи овочеві, але також можна застосувати нежирне м’ясо, рибу. При зайвій вазі дієтологи рекомендують використовувати рецепти насичених супів, щоб не виникло запорів. У таких ситуаціях переходити на овочеві супи потрібно поступово. Овочеві супи зменшують імовірність появи серцевих хвороб і раку. Курячий бульйон рекомендують використовувати при гриппах та ГРВІ.

Готуємо дієтичний суп будинку

Дієтичні супи потрібно готувати вдома: їх потрібно готувати самим зі свіжих продуктів. При готуванні овочевих супів застосовуються справжні приправи і без солі. Варити такі супи потрібно швидко: чим довше за часом вони варяться, тим менше корисних компонентів у них залишається.

Овочі потрібно додавати тільки в киплячу рідину: таким чином, вони зберігають вітаміни. Морква тушкується в олії для розчинення каротину в жиру, а суп, зварений на основі такої олії, отримає привабливий жовтогарячий колір. Готувати овочеві супи потрібно на один раз. Якщо залишити такий суп на завтра, то він втратить свої поживні властивості. Якщо харчуватися таким супом, постійно розігріваючи його, можна зіткнутися з неприємними захворюваннями. Якщо ви страждаєте хронічними хворобами травної системи, можна готувати супи-пюре. Якщо запалень немає, можна вживати звичайні овочеві супи, додавши м’ясо.

Більшість дієт, як для схуднення, так і для профілактики, можна швидко замінити застосуванням дієтичних супів. Багато сучасні дієти створені людьми, які не мають ніякого відношення до дієтичного та корисного харчування. Деякі дієти, навпаки, володіють шкідливими для здоров’я радами. Вживати овочевий суп з помідорів не рекомендується тим, у кого хвороби нирок або сечокам’яна патологія. При термічній обробці помідори втрачають корисні кислоти. Теплова обробка здатна поліпшити корисні властивості помідорів.

За темою:  Реально терміново схуднути за місяць на 10 кг: результати і відгуки тих, що худнуть

Які рецепти овочевих супів для дієти існують?

Рецепт дієтичного супу з квасолею

Такий рецепт можна використовувати для приготування сімейних обідів.

  • Необхідно заздалегідь зварити квасолю: можна взяти консервовану, але краще свіжу.
  • Наріжте картоплю кубиками і додайте в киплячу воду, наріжте цибулю і часник і додайте на сковороду з вершковим маслом, потім додайте до картоплі.
  • Якщо є свіжі гриби, їх можна обсмажити і додати в суп.
  • Потім додайте квасолю і приправи за смаком.
  • Суп готується 30 хвилин.

Рецепт дієтичного супу з базиліком

Таке блюдо багато називають італійським. Базилік є корисною рослиною, тому краще побільше додайте в блюдо. Щоб почати готувати, виконайте наступне:

  • Наріжте цибулю, обсмажте на сковороді.
  • Потім додайте горошок, залийте овочевим бульйоном і варіть на маленькому вогні 15 хвилин.
  • Подрібніть горошок в бульйоні, додайте сіль і спеції, доведіть до кипіння.
  • Можна додати нежирні вершки і перемішати, додавши базилік і петрушку.

Рецепт дієтичного супу з сочевиці

Рецепт користується особливою популярністю.

  • Сочевицю замочіть на ніч, зваріть до готовності.
  • Поріжте цибулю, часник і додайте на сковороду до золотистої обжарювання.
  • Додайте зварений на кісточці бульйон, додайте в нього всі інгредієнти і варіть кілька хвилин. Сюди можна додати дрібно порізану картоплю.

Рецепт дієтичного супу з капусти

Рецепт цієї страви користується великим попитом, так як виходить смачним і має мало калорій. Замість капусти можна додати брокколі.

  • Наріжте картоплю і додайте в киплячу воду.
  • Посмажте на сковорідці моркву, цибулю, додайте у воду разом з капустою.
  • Варити потрібно 5 хвилин. При подачі можна додати зелень. Овочі повинні бути замороженими або свіжими.

Рецепт дієтичного супу з кабачків

За темою:  Квашена капуста: калорійність на 100 грам, скільки калорій у капусти з рослинним маслом

Таке блюдо необхідно готувати на овочевому бульйоні.

  • Кабачки ріжуться великими кубиками і варяться на киплячому бульйоні до готовності.
  • Потім потрібно протерти їх через сито або блендером, додати борошно, посолити і довести до кипіння. Також можна додати зелень і сметану за смаком.

Щоб приготувати овочевий відвар, застосовуються їстівні овочеві обрізки: листя, качани. Обрізки проходять очищення, промивається холодною водою і варяться до повної готовності. Потім потрібно процідити відвар для подальшого приготування страви. Якщо хочеться супчик на м’ясному бульйоні, краще вторинний бульйон застосувати. Спочатку м’ясо потрібно прокип’ятити, потім вилити воду, м’ясо промити і зварити його в інший рідини для повної готовності. Тоді бульйон не втратить поживних властивостей.

Фундаментом усіх дієтичних супів є овочеві соки або пюре, заправляються зернами, горіхами, овочами. Перед приготуванням овочевого дієтичного супу можна додати кисломолочні продукти. Вони додадуть їжі особливий смак і густоту. Всі рецепти для дієти на овочевих бульйонах мають одну загальну особливість: крім швидкого приготування і користі, вони настільки смачні і ароматні, що їх можна вживати і просто так. Дієтичне блюдо на бульйоні подається в якості закуски, основної або легкої трапези.