Водна дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки

Те, що основна складова людського організму – вода, всім відомо з дитинства. Проте мало хто замислюється, як негативно позначається на здоров’ї постійний брак якісної води. Функціонування всіх систем і органів безпосередньо залежить від цього чинника, не кажучи про зовнішньому вигляді.

Процеси старіння тісно пов’язані з рівнем надходження рідини в організм. Ламкість нігтів, волосся, в’ялість шкіри – явні ознаки того, що баланс вологи порушений.

Правильний водний режим допомагає не тільки зберегти молодість, але також ефективно і безпечно привести вагу і фігуру в норму. Дієтологами було доведено, що із-за недостатнього надходження води в організм часто утворюються відкладення зайвих кілограмів. В основу цих досліджень лягли принципи водної дієти для схуднення. Дієтологи обіцяють, що при такому підході до харчування ви легко зможете втратити до 2-3 кг на протязі тижня. Максимальна тривалість дієти може становити 30 днів.

Водна дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки » журнал здоров'я iHealth

Переваги

  1. Вживання оптимальної кількості води позитивно позначиться не тільки на фігурі, але також дозволить поліпшити колір і структуру шкіри обличчя, а також поліпшить самопочуття.
  2. На відміну від більшості дієт, водна не веде до занепаду сил і, відповідно, настрою. Навпаки, з’явиться відчуття бадьорості і стане проявлятися підвищення активності.
  3. Відсутність необхідності різко змінювати і урізати свій раціон — ще один безперечний плюс. Цей же фактор служить причиною того, що при дотриманні цієї дієти не настає гостро виражене відчуття голоду.
  4. Немає необхідності в складанні складного меню з використанням дорогих продуктів і страв, які довго готуються. З цієї причини водна дієта вважається дієтою для лінивих: вона вимагає мінімальних витрат часу і зусиль, так як цілком допустимо продовжувати харчування за загальним столом, не змінюючи основним харчовим звичкам.

Недоліки

  1. У тому випадку, якщо до застосування водної дієти норма надходження води була значно нижче, пройде період адаптації сечовивідної системи, під час якого нирки почнуть працювати інтенсивніше. У ці кілька днів істотно почастішають відвідування туалету.
  2. Процеси виведення рідини з організму супроводжуються вимиванням не тільки шкідливих речовин, але і корисних. Важлива помірність у всьому, тому завищення норм споживання води допускати не варто. Відновити баланс надходження необхідних мінералів і інших важливих речовин допоможуть полівітамінні комплекси.
  3. Різко збільшувати обсяг води, що надходить не потрібно, так як це стане стресовим навантаженням на організм. Краще робити це поступово, протягом декількох днів.

Основні правила

Щоб розібратися, як сидіти на водній дієті, необхідно детально ознайомитися з її правилами.

  1. Після пробудження необхідно випивати склянку чистої води кімнатної температури. Це активує обмінні процеси і змусить організм налаштуватися на активність.
  2. Обов’язково пити воду за 30 хвилин до кожної трапези. Таким чином, процеси травлення будуть відбуватися інтенсивніше, в той час як загальний обсяг їжі зменшиться, що стане першою сходинкою на шляху до схуднення.
  3. А ось їжу під час їжі і протягом півтора годин після неї запивати не потрібно, так як це знизить концентрацію шлункового соку, значно ускладнить травлення і сповільнить засвоєння корисних речовин.
  4. Щоб не провокувати набряклість, потрібно скоротити споживання солі. Виключати її з раціону повністю теж не рекомендується, щоб не порушити водно-сольовий баланс, але переглянути порції солоних продуктів однозначно варто.
  5. Людина не завжди коректно визначає сигнали, що подаються центральною нервовою системою. Часто відчуття спраги сприймаються так само, як сигнали голоду. Тому при разыгравшемся апетиті можна спочатку випити води: якщо за 30 хвилин голод не зникне, значить, слід перекусити, не боячись помилкового трактування вимог свого організму.
  6. Надмірно холодна вода значно уповільнює метаболізм, тому перед споживанням її краще підігріти до 30-38°С або хоча б до кімнатної температури.
  7. Основний обсяг рідини, що споживається сучасною людиною, яка припадає на частку напоїв: чай, кава, соки, коктейлі і т. д. Вірне рішення — замінити основну їх частину звичайною водою. При будь-якому надходженні суміші води з іншими харчовими речовинами активізуються процеси травлення, а повинні бути задіяні важелі водно–сольового обміну, які включаються у відповідь на надходження води. Для розрахунку індивідуальної норми рідини існує універсальна формула: на 1 кг ваги на добу повинно надходити близько 40 мл очищеної води. Під час дієти з зменшенням кілограмів необхідно не забувати періодично проводити повторний розрахунок для корекції цієї норми.
  8. У спекотні сезони потреба в рідині збільшується з-за інтенсивного потовиділення, тому загальний обсяг випитого теж повинен пропорційно збільшитися.
  9. Для того щоб результати дієти почали проявлятися як можна раніше, перед його початком потрібно влаштувати розвантажувальний день на будь-якому відповідному продукті, який кращий в раціоні і не відноситься до шкідливої їжі.
  10. Важливо вживати воду високої якості: очищену питну, з середніми показниками мінералізації. Некипяченая з-під крана може містити в собі хвороботворні бактерії, хлориди і забруднення внутрішньої поверхні труб, тому її застосування краще виключити.
  11. Пити потрібно не поспішаючи, роблячи маленькі глотки. Випивати за раз більше однієї склянки не варто, так як це сприяє розтягуванню шлунка і неминучого збільшення порцій їжі.

Яка вода підходить для схуднення

Газована вода для дієтичного харчування не рекомендована, оскільки вона дратує слизову шлунка і провокує підвищення апетиту. Напої у вигляді кави, чаю, солодких газованих напоїв, вина або пива володіють сечогінною дією і тому посилюють зневоднення організму.

Ідеальний варіант для схуднення – тала вода, яка розтанула при кімнатній температурі не більше 7-ми годин тому. У ній немає домішок жорстких солей, що чудово позначається на її властивості.

Столова вода універсальна, вона підходить всім без винятку, проте навіть її не варто пити по 4-5 л на день. Обсяг не повинен перевищувати тієї кількості, що передбачено інструкцією, так як це може спровокувати судоми, вимивання мінералів і підвищення внутрішньочерепного тиску.

Меню

При дотриманні водної дієти рекомендовано дробове розподіл основних прийомів їжі. Добова калорійність для отримання вражаючих результатів схуднення не повинна перевищувати 860 ккал.

У всіх варіантах дієти обов’язковим є склянку теплої води відразу після пробудження, за півгодини до кожного прийому їжі та перед сном, якщо немає інших вимог. Під час трапези запивати їжу протипоказано, пити можна тільки після 1,5 годин. Сумарний об’єм води повинен становити близько 2,5 л для людини з середніми фізичними даними.

На 1 день

  • Сніданок: вівсяна каша без молока і масла або порція сиру з низьким відсотком жирності.
  • Ланч: 1 великий фрукт або кілька фруктів середнього розміру.
  • Обід: помірна порція супу чи борщу.
  • Полудень: 1 фрукт або тост.
  • Вечеря: 200 г запеченого в духовці м’яса або овочеве рагу з рибним філе.
За темою:  Дієта Помрой для схуднення, меню, рецепти, відгуки

На 3 дні

Дотримуючись питний режим дієти, за цей час реально позбутися від 3-х кг жиру. Щоранку після пробудження, натщесерце, потрібно вживати стакан води з декількома краплями натурального соку лимона. Пити воду за 20-30 хвилин перед кожним прийомом їжі, а за годину до сну робити розчин теплої води з чайною ложкою натурального меду.

День 1

  • Сніданок: 2 тосту з житнього хліба, 1 куряче яйце, шматочок бринзи.
  • Ланч: 1 грейпфрут.
  • Обід: 150 г відвареної курячої грудинки, овочевий салат з помідора і огірка, шматочок твердого сиру з низьким відсотком жирності, 1 тост.
  • Полудень: 1 персик.
  • Вечеря: тушкована спаржева квасоля, порційний шматок відвареного морського окуня, шматок сірого хліба.

День 2

  • Сніданок: 2 тосту з житнього хліба, 150 г сиру з низькою жирністю.
  • Ланч: 1 великий нектарин.
  • Обід: 150 г відвареного рибного філе, салат з листових овочів, 1 тост.
  • Полудень: 1 зелене яблуко.
  • Вечеря: 2 курячих яйця, зварених круто, салат зі свіжої білокачанної капусти, житній тост, скибочка сиру з жирністю до 45%.

День 3

  • Сніданок: 2 тосту з житнього хліба, зелений листовий салат, 150 г відвареної курячої грудинки.
  • Ланч: 2 жовті сливи.
  • Обід: порція овочевого супу, 100 г запеченого у фользі пісного м’яса, шматок житнього хліба.
  • Полудень: 1 велика груша.
  • Вечеря: 2 рибні котлети, приготовані у пароварці, овочеве рагу.

Другий варіант 3-х денної дієти

Дієта є дуже жорстким типом схуднення, оскільки застосовується розвантажувальне голодування. За цей період відбувається ґрунтовна очищення шлунково-кишкового тракту і швидко зменшується обсяг в області живота.

Такий режим допустимо тільки для людей з добрим станом здоров’я.

Всі 3 дні можна вживати тільки чисту воду, абсолютно відмовившись від інших напоїв і їжі. У перший день зазвичай відбуваються сильні атаки голоду, але на другий день вони стихають, оскільки метаболізм до цього періоду уповільнюється і виділення соляної кислоти в шлунку зменшується.

Після такого голодування відразу повертатися до нормального харчування не можна. Відновлювальний період триває 12 днів, за які поступово в раціон вводяться білки, жири і вуглеводи.

На 5 днів

Інтенсивний курс, що поєднує в собі прискорення процесу ліполізу і очищення шлунково-кишкового тракту від шлаків і токсинів. За рахунок цих позитивних змін вдається стати легше на 4-5 кг.

Понеділок

  • Сніданок: яєчня з помідором.
  • Ланч: кисіль.
  • Обід: овочевий суп зі спаржею та кінзою, 100 г білого м’яса.
  • Полудень: 1 яблуко.
  • Вечеря: тушкована спаржева квасоля, чашка натурального йогурту.

Вівторок

  • Сніданок: 2 тоста, 1 куряче яйце.
  • Ланч: 30 г кешью.
  • Обід: рагу з овочів, 100 г відвареної яловичини.
  • Полуденок: 2 кільця ананаса.
  • Вечеря: 200 г печериць, приготованих на грилі.

Середа

  • Сніданок: 3 ст. ложки бурого рису, томатів.
  • Ланч: сухофрукти.
  • Обід: 3 парові котлети, салат з селери і яблука.
  • Полудень: 1 кисле яблуко.
  • Вечеря: овочевий салат без масла, 100 г знежиреного сиру.

Четвер

Повністю присвячений розвантаження на яблуках: за добу потрібно з’їсти близько 1,5 кг яблук. Питний режим той же: склянку – за 20-30 хвилин до їжі і склянку – після.

П’ятниця

  • Сніданок: вівсяні пластівці без масла, 20 г твердого сиру.
  • Полудень: 1 зелене яблуко.
  • Обід: цибульний суп, мікс з морепродуктів – 200 р.
  • Полудень: 1 груша, 1 зливу.
  • Вечеря: 200 г паровий телятини, 150 г сиру низької жирності з зеленню, грейпфрут.

На 7 днів

Раціон цього варіанту дієти заснований на вживанні 2-3-х л води і малокалорійних продуктів. В заборонений список потрапляють каші, цукор, кава і сіль. Останній прийом їжі потрібно проводити не пізніше , ніж за 3 години до сну.

Щоденні прийоми їжі потрібно будувати за наступним принципом:

  • вранці їсти білкову їжу: низькокалорійний сир твердий, перепелині та курячі яйця, знежирений сир;
  • вдень: чашка бульйону на овочах, шматок курячого філе, овочі в сирому, тушенном або відвареному вигляді;
  • ввечері: м’ясо, риба та овочі, приготовані в пароварці;
  • допускається два перекуси сухофруктами або несолодкими фруктами.

За тиждень втрата ваги доходить до 10 кг в залежності від початкових параметрів.

Понеділок

  • Сніданок: яйце некруто, шматочок чорного хліба, 70 г твердого сиру.
  • Ланч: груша і 3 сливи.
  • Обід: 150 г відвареного філе курки, 250 г салату з овочів, приправленого соком лимона, шматок сірого хліба.
  • Полудень: 1 персик.
  • Вечеря: шматок вареної телятини, 250 г овочевого рагу, склянка натурального йогурту.

Вівторок

  • Сніданок: стакан біокефіру, шматок сірого хліба.
  • Ланч: 2 нектарина.
  • Обід: 150 г запеченої морської риби, 260 г салату з листової зелені, заправленого лимонним соком, шматок сірого хліба.
  • Полуденок: 2 зелених яблука.
  • Вечеря: 90 г відвареного курячого м’яса, 2 сирих яйця, 250 г салату з помідорів і огірків, шматочок сірого хліба, 2 шматочки твердого знежиреного сиру.

Середа

  • Сніданок: 100 г відвареного білого курячого м’яса.
  • Ланч: 4 жовті сливи.
  • Обід: тарілка грибного супу з овочами, шматочок сірого хліба.
  • Полуденок: 2 груші.
  • Вечеря: 130 г риби-гриль, 3 огірка, шматочок сірого хліба, склянка натурального йогурту.

З четверга по неділю меню повторити.

Другий варіант семиденного курсу

Це самий жорсткий варіант водного схуднення. Він передбачає тижневе голодування, під час якого не можна їсти будь-яку їжу, можна тільки вгамовувати спрагу. За кожен день втрата ваги складе 1,5–2,5 кг.

Саме ця дієта очолює рейтинги найбільш ефективних дієт, але в той же час, найтяжчих і найнебезпечніших. Якщо неправильно оцінювати свій стан, то таке голодування загрожує порушеннями функції травлення, непритомними станами і навіть гормональними збоями.

Застосовувати його можна не частіше разу на півроку.

Потрібно стежити, щоб вода була найвищої якості: тала або «Евіан».

На 10 днів

День 1

  • Ранок: 2 яйця круто, 2 шматочка сірого хліба.
  • День: 200 г тунця, 2 шматочка сірого хліба.
  • Перекус: знежирений сир з кропом.
  • Вечір: салат з овочів і морепродуктів (морська капуста, мідії і морква).

День 2

  • Ранок: яєчня з брокколі.
  • День: суп з білих грибів та цвітної капусти, баклажан запечений.
  • Перекус: сухофрукти.
  • Вечір: кабачок, фарширований фаршем та сиром.

День 3

  • Ранок: вівсянка, 2 помідора.
  • День: рагу з яловичини і спаржі.
  • Перекус: салат з пекінської капусти і апельсина.
  • Вечір: риба–гриль, 2 шматочка сірого хліба.

День 4

  • Ранок: 150 г сиру з мінімальною жирністю.
  • День: коктейль з 4 перепелиних яєць, курячого бульйону, кропу і базиліку.
  • Перекус: пюрированные абрикоси.
  • Вечір: 200 г запеченої індички, 2 шматка чорного хліба.

День 5

  • Ранок: омлет з 2-х яєць.
  • День: курячий суп без картоплі, овочевий салат.
  • Перекус: персик.
  • Вечір: кабачок, запечений в духовці у фользі з італійськими травами і лимонним соком.

День 6

  • Ранок: 2 тоста, 2 сосиски.
  • День: порція супу зі спаржею, 100 г курячого м’яса.
  • Перекус: 1 грейпфрут.
  • Вечір: овочеве рагу, 2 шматка сірого хліба.

День 7

  • Ранок: 3 ст. ложки рисового гарніру з брокколі.
  • Обід: бульйон з сухариками.
  • Перекус: чашка йогурту.
  • Вечір: 150 г тушкованої яловичини і салат з ламінарії.
За темою:  Дієта при панкреатиті та холециститі: зразкове меню

День 8

  • Ранок: омлет з болгарським перцем.
  • Обід: порція пісного борщу, 150 г вареної курки, салат з томатів і огірків.
  • Перекус: чашка ягід.
  • Вечір: овочева ікра, 2 скибочки сірого хліба.

День 9

  • Ранок: 3 ложки гречаної каші без масла.
  • Обід: 200 г запеченої індички в йогуртовом соусі.
  • Перекус: 5 шт. чорносливу.
  • Вечір: гарячий бутерброд із твердим сиром та зеленню, овочевий салат.

День 10

  • Ранок: 2 курячих яйця, 2 тосту з чорного хліба.
  • Обід: порція овочевого супу, 150 г яловичини.
  • Перекус: сир із зеленню.
  • Вечір: риба, запечена з овочами, пара кілець свіжого ананаса.

14 днів

Понеділок

  • Сніданок: 150 г салату з білокачанної капусти з лимонним соком.
  • Обід: 4 ст. л. відвареного несолоного рису, салат з тертої моркви з яблуком.
  • Полуденок: 5 сухих крекерів.
  • Вечеря: 200 г міксу з креветок з латук, 2 шматка сірого хліба.

Вівторок

  • Сніданок: 2 грінки, 100 г сиру.
  • Обід: тарілка супу, салат із селери, моркви і зелені.
  • Полуденок: 2 яблучка.
  • Вечеря: 100 г рису, 150 г відварених овочів і ½ грейпфрута.

Середа

  • Сніданок: фруктовий салат з груш, банани, апельсини та яблука.
  • Обід: чашка перепелиного бульйону з сухариками, 150 г тушкованої спаржі.
  • Полуденок: 4 шт. кураги, не вивареної в сиропі.
  • Вечеря: 2 запечені «в мундирах» картоплини, 200 г смажених печериць.

Четвер

  • Сніданок: 2 грінки, апельсин.
  • Обід: рис, приготовлений на воді, з зеленим горошком, шматочок сірого хліба, яблучко.
  • Полуденок: овочевий салат.
  • Вечеря: 2 котлети, приготовані у пароварці, салат з ламінарії.

П’ятниця

  • Сніданок: 3 ст. л. гречки, 2 помідора.
  • Обід: порція окрошки, 2 шматка чорного хліба.
  • Полуденок: ½ склянки малини, полуниці або смородини (можна в размороженном вигляді).
  • Вечеря: салат з капусти і моркви з кунжутним маслом, 150 г м’яса курки, яблучко.

Субота

  • Сніданок: 3 ст. ложки рису, 1 груша.
  • Обід: 200 г вареного яловичого мови, фруктовий салат з ківі, апельсини та яблука.
  • Полудень: 1 манго.
  • Вечеря: 150 г паровий свинини без жиру, овочевий салат.

Неділя

  • Сніданок: фруктовий салат з кураги, яблук і чорносливу з сиром.
  • Обід: тарілка супу, куряче яйце некруто.
  • Полуденок: ядра 3-х волоських горіхів.
  • Вечеря: 250 г м’яса раку, овочевий салат, 2 тосту.

Протягом другого тижня повторюється меню з понеділка по неділю.

На місяць

На такий тривалий період раціон дієти не може бути жорстко урізаний. Кілограми не стануть йти так швидко, як при більш жорстких варіантах, зате результат не зникне в перші ж тижні і користі для здоров’я буде набагато більше.

Питний режим залишається стандартних для водної дієти: склянку теплої води випити відразу після підйому, по склянці – перед кожною їдою (за 30 хвилин) і після їди (через годину). Необхідний обсяг води можна розрахувати за формулою: вага (в кг) розділити на 20.

Орієнтовний денний раціон:

  • Ранок: каша або яєчня і пара сирих овочів.
  • Ланч: 1 фрукт.
  • День: порція супу, шматочок м’яса і овочевий салат.
  • Полуденок: ягоди, горіхи або сухофрукти.
  • Вечір: тушковані або запечені овочі, риба або гриби з шматочком бездріжджового хліба.

У список заборонених продуктів потрапляють солодощі, кондитерські вироби, здоба, жирні продукти, консерви, мариновані овочі, копчене м’ясо.

Для того, щоб урізноманітнити смакові якості води, можна додавати туди пару крапель лимонного соку або листочок м’яти.

Як правильно вийти з дієти

Зазвичай перехід до стандартного раціону відбувається без проблем з боку травлення. Після закінчення схуднення перші 4 дні потрібно поступово скорочувати обсяг випивається рідини. Можна поетапно замінювати її чаєм зелених сортів або свіжовичавленими фруктовими та овочевими осветленными соками.

На цьому етапі добре вживати продукти, в яких міститься великий відсоток вологи: кисломолочні вироби, різні супи, компоти, киселі, фрукти і водянисті овочі.

Поступово норма рідини повинна опуститися до 1,5–2 л на добу, яку рекомендують лікарі.

Після схуднення прекрасним рішенням буде зберегти звичку випивати стакан води кімнатної температури за півгодини до їжі: це дозволить травній системі підготуватися до майбутньої трапези і засвоїти максимальна кількість мінеральних речовин і вітамінів.

Повторне застосування

У тому випадку, якщо меню дієти означало значно більше споживання води в порівнянні зі стандартним, то повернутися до нього повторно не раніше, ніж через 3-4 тижні. За цей період організм зможе відпочити від підвищеного навантаження на нирки, що не допустить проблем у функціонуванні сечовивідної системи.

Протипоказання

В даному типі схуднення поєднується збалансоване надходження їжі і рідини, тому протипоказань у дієти дуже мало. Людям, які мають патології функціонування нирок або сечовивідної системи перед застосуванням попередньо потрібно отримати схвалення лікаря.

Для тих, у кого часто з’являються набряки або існує ризик гіпертонії, теж краще підібрати інший тип схуднення.

Під час лактаційного періоду велике надходження води може знижувати поживну цінність материнського молока.

Варіанти дієти

Водно–сольова

Її активно рекомендують не тільки тим, хто просто хоче стати стрункіше, але й для тих, хто під час вагітності «набрав зайву вагу. Протягом першого триместру рясний питний режим дозволяє зменшувати прояви токсикозу, а в третьому триместрі – позбавляє від набряків на ногах.

Основною вимогою дієти, поряд із збільшенням обсягу випивається рідини, є зведення вживаної солі до мінімуму. Комплекс цих заходів перешкоджає затримці рідини в клітинах тіла і сприяють зменшенню обсягів проблемних місцях, особливо в області талії і живота.

Важливо враховувати, що харчова сіль міститься не тільки в приготованих будинку стравах, але і в багатьох продуктах, придбаних в магазинах.

Потрібно виключити з раціону всі маринади і мариновані овочі, соуси, майонез, консерви, рибу, капусту і копченості.

Застосовувати такий тип схуднення можна не довше одного тижня, а у разі вагітності – виключно під наглядом дільничного гінеколога. За тиждень можна схуднути на 2-3 кг

Повторне застосування дозволено не раніше, ніж через 1,5 місяця.

Водна хлібно-кефірна

Незважаючи на те, що хліб не відноситься до дієтичних продуктів, у раціоні даної дієти він присутній.

Схуднення обумовлено дотриманням основних правил:

  • дозволені певні сорти хліба, а саме: житній з висівками або приготовлений без використання дріжджів;
  • здоба і білий хліб категорично заборонені;
  • у добу потрібно випивати 1,5 склянки знежиреного кефіру;
  • питний режим заснований на вживанні 10 склянок води щодоби;
  • у помірних кількостях можна вживати сир з мінімальним відсотком жирності, авокадо (не більше ½ за один раз), пісні сорти м’яса, овочі і фрукти з низьким вмістом крохмалю і цукру.

Максимальна тривалість курсу – 14 днів. За 2 тижні можна спалити до 5-ти кг жирових відкладень. При необхідності можна повернутися до курсу через 2 місяці.

За темою:  Безвуглеводна дієта для схуднення: меню на кожен день

Водна без молока

Суть дієти полягає в тому, щоб харчуватися різноманітними низькокалорійними продуктами, які наситять організм усім, що необхідно для функціонування. При цьому молокопродукти виключаються повністю, навіть знежирені.

За тиждень подібного раціону можна схуднути на 10 кг Довше 7 днів його продовжувати не варто, так як зловживання подібним харчуванням може відбитися на здоров’ї не кращим чином.

Добове харчування складається з 5-ти прийомів їжі, що включають крім основних трапез, перекуси – другий сніданок і полуденок. У першій половині дня можна дозволити собі каші без солі і масла, вдень – поїсти овочевий суп або курячий бульйон, а на вечерю – куряче або яловиче відварне м’ясо. Кожен прийом їжі потрібно наситити фруктами і овочами, особливо доречні вони будуть під час перекусів, так само, як і сухофрукти.

Основний принцип залишається незмінним: вживання 200 мл води за півгодини до їжі і через півтори години після. Загальний обсяг повинен наближатися до 2,5-3 л.

Застосовувати повторно дану дієту можна через 1,5 місяці.

Чайна

Дієта заснована на п’яти разовому вживанні зеленого чаю. Чай в цьому випадку повинен бути високоякісним, крупнолистным, приготованим на очищеній воді. Іншу рідину потрібно отримувати у вигляді простої води без добавок.

Раціон доповнюють овочі і фрукти, а вдень в самий рясний прийом їжі потрібно з’їдати білкові продукти: яйця, сир, молоко, м’ясо тощо

Для тих, хто страждає від виразкової хвороби, колітів, гастритів та інших захворювань шлунково-кишкового тракту, краще утриматися від застосування цієї методики.

Тривалість схуднення за допомогою чаю – від 1 до 2-х тижнів. За цей час можна схуднути на 8-10 кг Повторне застосування – не раніше, ніж через 2 місяці.

Японська чайна

В основі дієти лежать антиоксидантні та очисні властивості зеленого чаю. Японський чай відмінно справляється з розщепленням жирових клітин, що забезпечує поступове зниження ваги. За максимальний термін продовження такого курсу (місяць) вдається стати стрункіше на 9-11 кг.

Обсяг випитого напою має становити близько 1,5 л на добу. Іншу рідину можна отримувати у вигляді чистої води і трав’яних настоїв без підсолоджувачів.

При складанні меню ключові позиції варто віддати знежиреним кисломолочним продуктам, пісному м’ясу, курячого яєчного білку, рибі. Систематично повинні бути присутніми на тарілці овочі, фрукти, зелень, ягоди та каші. А ось цукор, алкогольні напої, борошняне, жирне і напівфабрикати краще виключити.

Повторне застосування рекомендується не частіше, ніж раз у півроку.

Водно–яблучна

Два основних компоненти такого типу харчування – яблука і вода. Це дуже жорсткий тип схуднення і витримати його досить складно.

Курс має на увазі не тільки позбавлення від 2-5 кг жирових відкладень, але також чудово очищає кишечник завдяки підвищеному вмісту клітковини в яблуках.

Дієта розрахована на 3 дні. Два перших потрібно випивати 2,5 л чистої води і з’їдати по 2 кг яблук, а на сніданок третього дня потрібно з’їсти пару зварених ложок вівсяних пластівців,обсяги води і яблук залишаються колишніми.

Оскільки кислі яблука мають підвищену концентрацію фруктових кислот, вони посилено дратують слизовий епітелій шлунка та ініціюють вироблення травних ферментів, що підсилює почуття голоду. Тому такі яблука потрібно їсти тільки вранці, щоб голодні атаки не заважали засипанню і нічного сну.

У разі появи неприємних чи больових відчуттів в області шлунка, цей тип харчування потрібно припинити.

Повертатися до такого схуднення потрібно не раніше, ніж через 3-х місяців.

Водно–білкова

Незважаючи на те, що даний тип живлення значно обмежує надходження калорій, він характеризується легкою переносимістю. З таким раціоном успішно переноситься підвищена фізична активність, тому він органічно поєднується з тренуваннями і заняттями різними видами спорту.

Головний принцип – вживання 2,5 л води: по 1-2 склянці після пробудження, за півгодини перед кожною трапезою, через 1,5 години після їжі і безпосередньо перед сном.

Основні прийоми їжі складаються переважно з білково-містять продуктів. Це можуть бути: яйця, м’ясо, молоко та молокопродукти, сир, риба, дичина, пшениця, гречка, рис та ін. Вранці і в обід потрібно додавати овочі в різних комбінаціях, а перекуси складати з фруктів.

Загальний добовий калораж не повинен перевищувати 1100 ккал. Курс розрахований на 5 днів. За цей час схуднення становить від 4 до 5 кг. Застосовувати його частіше одного разу в 1,5 місяця не рекомендується.

Рецепти

Для тих варіантів водної дієти, де використовуються низькокалорійні страви, які можна приготувати багато смачних і простих страв, які наситять смакові відчуття і зроблять схуднення більш приємним.

Рулети «Кольорова капуста в беконі» з перловкою

Інгредієнти:

  • рослинна олія;
  • ріпчаста цибуля;
  • морква;
  • перлова крупа;
  • бекон.

Порізати моркву і цибулю. Масло добре розігріти і обсмажити на ньому цибулю з морквою.

В цю ж ємність додати окріп і крупу. Варити протягом 20 хвилин на мінімальному вогні.

Цвітну капусту покласти в окрему ємність, залити водою і довести до кипіння.

Кожне окреме суцвіття загорнути в бекон і зафіксувати рулетики зубочистками.

Попередньо розігріти духовку до 180°С. Викласти підготовлені рулетики у форму для випікання і готувати в духовці 15 хвилин. Подавати з гарніром.

Скибочки кавуна з лаймом

Інгредієнти:

  • м’якоть кавуна;
  • пучок свіжої м’яти;
  • 4 лайма (у разі відсутності можна замінити лимоном).

Кавун розділити на 4 рівні частини, потім сформувати з них однакові шматочки. Можна формувати кульки за допомогою ложечки для морозива.

Шкірку лимона натерти на дрібній тертці. Подрібнити м’ятні листя і змішати з 2 ст. л. цедри лайма.

Кавунові скибочки викласти на страву, полити зверху соком, видавленим з лаймів, а зверху посипати лаймово–м’ятною сумішшю.

Салат з яблук

Інгредієнти:

  • яблуко;
  • 1 куряче яйце;
  • петрушка;
  • базилік.

Відокремити жовток з звареного круто яйця. Натерти на крупній тертці білок і очищене яблуко.

Зелень дрібно нарізати і змішати з яблуком і білком, перемішати. Можна прикрасити зверху листочка базиліка.

Фруктовий сир

Інгредієнти:

  • знежирений сир;
  • яблуко;
  • сік одного середнього лимона;
  • 1 ч. л. натурального меду;
  • жменю ядер волоських горіхів.

Яблука порізати кубиками і добре полити соком цитруса. Настояти протягом 10 хв., щоб сік просочив яблука. Змішати з сиром, горіхами і натуральним медом.