Легка дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки

Легка методика для схуднення заснована на принципах дотримання режиму харчування і контролю кількості (і якості!) споживаної їжі. Дієти такого плану не вимагають суворих заборон і не мають нічого спільного з голодуванням, тому забезпечують хороший результат без негативного впливу на самопочуття. Вага скидається поступово, що гарантує його утримання в перспективі.

Плюси і мінуси

Системи для схуднення, позначені як «легкі» – відповідний варіант для тих, хто довгий час не наважувався скинути вагу по причині власної безвольність. Легкі дієти також показані у разі відсутності можливості дотримуватися суворого режиму харчування, зважаючи на необхідність постійного поповнення енергії. Переваги нескладного схуднення очевидні:

  1. Почуття спокою і ситості.
  2. Тривалість не більше тижня.
  3. Можливість частого повторення.
  4. Шанс стати легше на 3-10 кг без особливих зусиль.
  5. Утримання ваги в довгостроковій перспективі.

Мінус легких дієт – недостатня калорійність раціону. У зв’язку з цим рекомендовано обмеження фізичних навантажень. Занадто інтенсивні тренування заборонені.

Протипоказання

Дієта, навіть якщо вона і легка, заподіює організму своєрідний стрес, тому не рекомендовано вагітним і годуючим жінкам. З обережністю до режимів для схуднення потрібно ставитися при наявності хронічних захворювань у стадії загострення, патологій ШЛУНКОВО-кишкового тракту, цукровому діабеті та порушеннях в роботі серцево-судинної системи.

Повторювати легкі програми для схуднення можна раз на півтора місяця.

Вимоги

  1. Виключення з раціону шкідливих продуктів, що містять консерванти, барвники, транс-жири.
  2. Відмова від будь-яких алкогольних напоїв.
  3. Достатній питний режим (щонайменше, 1,5 літра чистої води в добу).
  4. Скромні розміри порцій.
  5. Прийом їжі не менше 4-х разів за добу.
  6. Відмова від їжі після 19:00.
  7. Виняток переїдання.

Відмова від сніданку і рясний вечеря – злочин, що обіцяє сповільнити обмін речовин!

Будь-яка легка методика схуднення диктує відмова від:

  • жирного і смаженого;
  • занадто гострого і солоного;
  • мучного і солодкого.

Не можна перевантажувати організм м’ясними виробами, жирною рибою, яйцями. Раціон дієти рекомендується складати на основі:

  1. Біфідобактерій, що містяться в натуральному йогурті і кефірі. Регулярний прийом кисломолочних напоїв сприяє м’якому очищенню організму від токсинів і шлаків, поліпшенню травлення і плавному зниженню ваги.
  2. Білків, так як вони вважаються цінним «будівельним матеріалом» для організму, допомагають у природному схудненні.
  3. Клітковини і вітамінів групи С. Вживання містять їх овочів і фруктів – вірний крок до правильному засвоєнню поживних речовин, що знаходяться в білках.

Ефективна дієта на кожен день

Без особливих зусиль скинути зайве допомагає дотримання принципів корисного харчування. Нескладний режим рекомендований і для запобігання набору ваги у майбутньому. Меню розраховане на 1500 ккал:

  • Сніданок: шматочок цільнозернового хліба, банановий смузі.
  • Перекус: йогурт натуральний.
  • Обід: суп легкий, тушковані овочі, парова котлета.
  • Полуденок: фруктова нарізка.
  • Вечеря: парові овочі, запечене куряче м’ясо без шкіри.

Перед сном не рекомендується пити кефір або чай. Досить пригоститися склянкою теплої води з додаванням м’яти. Це допоможе налаштуватися на спокійний сон і нормалізувати метаболізм.

Фруктово-овочева програма «для ледачих»

Схуднення на овочах і фруктах – знахідка для прихильників дійсно нескладних раціонів. Поряд із зменшенням ваги, організм отримує потужний заряд бадьорості. Імунітет зміцнюється, всі процеси в організмі починають відбуватися активніше. Овочі і фрукти, що становлять основу меню, володіють цінними харчовими якостями:

  • не містять жиру;
  • мають низьку калорійність;
  • виступають джерелами мінералів, білка, вітамінів і клітковини;
  • покращують метаболізм.

Овочі і фрукти, які не можна вживати:

  • картопля;
  • манго;
  • виноград;
  • банани;
  • зелений горошок.

Харчуватися під час дієти, яка може тривати від трьох до семи днів, належить тільки овочами і фруктами, зате в необмеженій кількості. Овочі і фрукти можна запікати, варити, тушкувати. З них можна готувати свіжовичавлені соки і смузі. Головне – не використовувати масла, солі і цукру. Питна норма – два літра чистої води в добу.

При гострому відчутті голоду потрібно пити і лише через 20 хвилин приступати до трапези. Це допоможе визначити природу голоду (істинний він або психологічний).

Більш збалансований варіант дієти передбачає вживання овочів і фруктів на сніданок, вечерю і перекус, а білкової їжі – на обід. Приблизний раціон одного дня такий:

  • Вранці: апельсин і яблуко, вода без газу.
  • На перекус: жменя ягід.
  • Вдень: овочевий суп, шматочок запеченої курячої грудки, свіжий помідор, смузі.
  • На полуденок: фруктовий салат.
  • Вечеря: тушкована капуста з додаванням болгарського перцю, вода.

«Сидячи» на фруктово-овочевому раціоні, особливу увагу потрібно приділяти нічному відпочинку. Якщо спати не менше 8 годин, настане порушення обміну речовин і більш активне вироблення гормону кортизолу. Його надлишок самим негативним чином позначається на роботі ендокринної системи.

Самі легкі дієти

Низькокалорійна

Зниження калорійності раціону відбувається за рахунок зменшення порцій, в середньому, на третину і калоражу їжі до 1300 ккал/добу. Звичайну тарілку краще замінити блюдцем, звичну столову ложку – чайної. Відмовитися належить від шкідливої їжі, алкоголю, кави, а також від стимулюють апетит солінь, прянощів, маринадів.

У список дозволених дієтою продуктів входять:

  • нежирна риба та морепродукти;
  • пісне м’ясо;
  • висівковий хліб;
  • овочі з низьким глікемічним індексом (капуста, селера, болгарський перець, буряк, огірки, кабачки);
  • крупи (перлова і гречана);
  • кисло-солодкі ягоди і фрукти;
  • нежирні кисломолочні напої;
  • несолодкий чай.

Страви з корисних продуктів повинні готуватися на пару або в духовці. Вітається дробове харчування. Пережовувати їжу слід ретельно, не поспішаючи. Дієти можна дотримуватися 3 дні, але більш ефективна та, що розрахована на тиждень. За цей час можна скинути до 6 кг.

Дієта названа фахівцями однією з найбільш легких і ефективних. Зниження добової калорійності меню всього на 200 ккал достатньо для запуску активного процесу схуднення.

Безсольова

Легкої її вважають цілком виправдано, оскільки істотних змін в раціоні не передбачено. Відмовитися доведеться тільки від солі, яка затримує в організмі рідина, заважаючи природному зниженню ваги. Каші і супи слід солити тільки перед подачею до столу, тобто безпосередньо в тарілці. Ще краще – замінити сіль часником, лимонним соком або прянощами.

Прискорити зниження ваги допоможе відмова від продуктів, вміст солі в яких не піддається контролю: ковбас, чіпсів, сосисок, консервів та ін. При дотриманні правил, втрата ваги буде становити не менш ніж 4 кг в тиждень.

Білкова

Ефективність дієти обумовлена зменшенням в раціоні вуглеводистих продуктів, завдяки чому організм починає активніше позбавлятися від жирових запасів. Вона досить комфортна, так як голодувати не доведеться. В необмежених кількостях дозволяється вживати м’ясо, рибу, молочні продукти і яйця. А ось від борошняних, кондитерських і макаронних виробів доведеться відмовитися. Готувати страви «шкідливими» способами і використовуючи масло заборонено.

Варіантів білкових дієт чимало. Найефективнішою вважається дієта, розроблена французьким дієтологом П’єром Дюканов. Під час «гарячої» фази його системи, яка має тривалість до 7 днів, кілограми йдуть швидко і легко. Іноді можна стати легше на 8 кг. Денне меню таке:

  • Сніданок: яєчня з 3-х яєць, шматочок слабосоленої риби (бажано лосося), кава або чай.
  • Перекус: не більше 70 грамів вівсяних пластівців, нежирний йогурт.
  • Обід: відварна яловичина або телятина.
  • Полуденок: відварені креветки або крабове м’ясо.
  • Вечеря: морепродукти, стейк із сьомги, знежирений кисломолочний напій.

Обов’язково вживання 1,5 літрів води на добу і вівсяних висівок.

В рамках білкового схуднення можна дотримуватися й іншого раціону:

  • Вранці – омлет із зеленню або вівсяна каша з яблуками, кава.
  • Через 20 хвилин – м’ятний чай.
  • На обід – крем-суп м’ясний або юшка, салат зі свіжих овочів і фрукт.
  • В якості перекусу – салат або знежирений сир.
  • На вечерю – котлети парові і цвітна капуста або салат з болгарського перцю, помідорів і риби.
  • Перед сном – кисломолочний напій низького % жирності.

Важливо! Дотримуватися білкової дієти довше тижня небезпечно. В іншому випадку організм може зазнати стресу, що виникає у відповідь реакції на дефіцит вуглеводів.

Водна

Суть цього варіанта легкої дієти проста: за 20 хвилин до кожного прийому їжі потрібно випивати один-два склянки води без газу і утримуватися від питва протягом декількох годин після їжі. Чиста рідина покращує обмінні процеси, за рахунок чого процес схуднення відбувається м’яко і природно. Плюс до того, заповнений водою шлунок потребує помітно меншій кількості їжі.

За темою:  Найефективніші жиросжигающие тренування: суперсети

Істотні обмеження в раціоні не потрібні. Досить відмовитися від шкідливих продуктів, в першу чергу ковбасних і борошняних виробів, алкоголю.

Кефірна

Легкої її називають недарма: вранці і в обід можна їсти звичні продукти, злегка обмежуючи порції і відмовляючись від занадто жирної їжі. Пересолювати теж не варто. Правило одне – кефір на вечерю.

Кефір володіє рядом переваг, які роблять його незамінним продуктом для легкого зниження ваги:

  • малокалориен;
  • багатий білком;
  • добре насичує;
  • нормалізує роботу кишечника.

Легше переносити дієти допомагають невеликі хитрощі:

  1. Кефір потрібно не пити, а є невеликий ложкою.
  2. Для ситності можна додати в нього кисло-солодкі фрукти або висівки.

Меню одного дня виглядає так:

  • Сніданок: порція вівсянки, бутерброд з сиром, чай з медом.
  • Перекус: компот або чай, зефір або пастила.
  • Обід: рис з котлетою, салат, сік.
  • Полуденок: фруктова нарізка.
  • Вечеря: кефір з ложкою висівок.

Нескладні дієві програми

На 3 дні

Детокс для швидкого зниження ваги

Дотримання нескладної очисної програми допоможе організму відновитися, нормалізувавши роботу внутрішніх органів і систем. Щоб результат був максимальним, потрібна підготовка. За кілька тижнів до детокс з раціону виключаються занадто калорійні продукти. Поступово здійснюється перехід від смажених і жирних страв до продуктів рослинного походження. Під час підготовки розумно відмовитися від алкоголю, солодощів та хлібобулочних виробів.

Правила:

  1. Вживати 2 літра очищеної води.
  2. Харчуватися часто і невеликими порціями.
  3. Віддавати перевагу продуктам з вмістом вітамінів.

Під час детокс-дієти повністю виключаються:

  • цукор;
  • кави;
  • спиртне;
  • сіль;
  • борошняне.

Прийом їжі по днях розподіляється так:

1-й

  • Сніданок: яблучно-грейпфрутовий салат, склянка відвару шипшини.
  • Перекус: фруктово-овочевий салат з рослинним маслом, морквяний сік.
  • Обід: порція парового коричневого рису, відварна курка, мікс з свіжого помідора і моркви з додаванням сметани, трав’яний чай.
  • Вечеря: банан, жменю винограду або чверть грейпфрута, кефір.

2-й

  • Сніданок: салат з ананаса, апельсина і яблука, виноградний сік.
  • Перекус: порція вівсянки, чай.
  • Обід: печена картопля, свіжий помідор, тушкована риба, морквяний сік.
  • Вечеря: мікс з яблука, ківі та банани з додаванням йогурту.

3-й

  • Сніданок: кефір, жменю винограду або яблуко.
  • Перекус: фруктово-овочевий салат з рослинним маслом, томатний сік.
  • Обід: порція коричневого рису, відварене куряче м’ясо, спаржа або свіжий помідор, трав’яний відвар.
  • Вечеря: салат з ківі, винограду і бананів, кефір.

Протипоказаннями до детоксикаційної системи служать захворювання ШКТ, цукровий діабет, хвороби серця. Вагітним і годуючим жінкам програма теж не підходить.

Експрес-режим на простих продуктах

Меню режиму убоге, але завдяки використанню досить ситних продуктів відчуття голоду не виникне. За три дні вдасться стати легше на 4-5 кілограмів. Меню однаково:

  • Натщесерце: склянку чистої води.
  • Сніданок: стакан теплого молока з додаванням ложки какао і меду.
  • Обід: грейпфрут.
  • Через півгодини: відварне м’ясо, салат помідорно-огірковий з перцем.
  • Полуденок і вечеря: овочевий бульйон з житнім сухариком.

Протягом дня вживається вода без газу. Для додання їй смаку можна скористатися скибочкою лимона або листочком м’яти.

Інтенсивна програма «-4 кг»

Харчуватися потрібно строго по меню, не замінюючи жодної продукту. В перервах між прийомами їжі слід пити чисту воду кімнатної температури. Краще використовувати соломинку, насолоджуючись процесом. Швидка дієта підходить для справжніх гурманів, оскільки будується на продуктах з «родзинкою».

День перший

  • Сніданок: свіжовичавлений апельсиновий сік, варене яйце.
  • Обід: варене м’ясо індички, овочевий салат з нежирним сиром.
  • Полудень: яблуко.
  • Вечеря: порція макаронів з креветками, шпинат.

День другий

  • Сніданок і обід: вівсяні пластівці зі знежиреним молоком.
  • Полуденок: груша.
  • Вечеря: порція спагетті, фрикадельки парові з м’яса індички.

День третій

  • Сніданок: скибочка нежирного сиру, сушка.
  • Обід: порція зеленого міксу з додаванням вареного курячого м’яса.
  • Полуденок: персики.
  • Вечеря: лазанья з додаванням знежиреного сиру, зелений салат з оливковою олією.

Ситна

Меню дієти включає апетитні страви, які добре насичують. Єдине правило – не використовувати під час приготування солі, цукру і масла. Заборона накладається навіть на мед. Спеції слід замінити лимоном і зеленню.

День перший

  • Сніданок: порція нежирної яловичини і гречаної каші, зелений чай.
  • Перекус: ківі і яблуко.
  • Обід: порція нежирної риби, морква з капустою.
  • Полудень: йогурт знежирений домашній.
  • Вечеря: сир нежирний.

День другий

  • Сніданок: порція вівсяної каші, скибочка сиру, шматочок житнього хліба, чай.
  • Перекус: половина грейпфрута.
  • Обід: суп на пісному бульйоні, шматочок запеченої курячого м’яса.
  • Полуденок: капустяно-морквяний мікс із зеленню.
  • Вечеря: порція сиру і стакан кефіру.

День третій

  • Сніданок: паровий омлет з перепелиних яєць зі шпинатом, сік апельсиновий, кілька штук кураги.
  • Перекус: сливи або груші.
  • Обід: суп-пюре пісний, мікс з болгарського перцю і помідорів.
  • Полуденок: житній сухар, кефір.
  • Вечеря: запечена риба, тушкована капуста, трав’яний настій.

Смачне схуднення на чорносливі

Основний продукт раціону – чорнослив. Він низькокалорійний, містить багато мікроелементів і надає м’який проносний ефект. Поряд із звільненням від зайвої ваги чорнослив обіцяє якісне очищення кишечника і зміцнення серця.

Меню цієї легкої дієти виглядає так:

Перші добу

  • Сніданок: варене яйце, чай, 2 чорносливу.
  • Обід: пісний суп, шматок житнього хліба, жменю волоських горіхів, 8 шт. чорносливу.
  • Вечеря: запечена риба, яйце, чай, апельсин.

Другу добу

  • Сніданок: скибочка сиру, 2 чорносливу.
  • Обід: неміцний бульйон, скибочку житнього хліба, шматочок відвареної яловичини.
  • Вечеря: салат з овочів, 4 чорносливу, зелений чай.

Третю добу

  • Сніданок: шматочок житнього хліба, шматочок сиру, скибочка шинки, 3 чорносливу.
  • Обід: суп пісний, житній хліб, помідор, відварну картоплю, 2 чорносливу.
  • Вечеря: скибочка житнього хліба, кефір знежирений, 5 шт. чорносливу.

Почуття голоду і пов’язаний з ним дискомфорт через різноманітності меню відсутні.

На 7 днів

Збалансована

Харчування при такому раціоні являє собою комплекс моно-дієт:

  1. День перший – картопляний. 1 кг відвареної картоплі розділити на рівні порції і з’їсти, поєднуючи з овочами і зеленню.
  2. День другий – капустяний. Качан білокачанної капусти середнього розміру розділити на 5 рівних частин і вжити будь-якому вигляді: тушкованому, запеченому, вареному або свіжому. Плюс, можна їсти огірки, помідори і болгарський перець.
  3. День третій – фруктовий. Можна їсти яблука, грейпфрут, абрикоси, груші, ківі, ананаси, апельсини. Дозволено готувати салати та смузі.
  4. День четвертий – м’ясний. В необмеженій кількості показано нежирне м’ясо в будь-якому вигляді: тушкованому, вареному, запеченому, приготованому на пару.
  5. День п’ятий – рибний. В необмеженій кількості можна морепродукти і свіжі овочі.
  6. День шостий – кисломолочний. На день показаний 1 літр будь-якого кисломолочного напою. Без обмежень можна вживати знежирений сир.
  7. Сьомий день – круп’яної. За 5 прийомів потрібно вжити 300 грамів будь-якої крупи.

Протягом тижня потрібно пити якомога більше чистої води. Кращий вибір – тала. Іноді дозволено додати в раціон несолодкий зелений чай з половиною чайної ложки меду. Пару раз за тиждень допускається несолодкий кави.

Вільна

Плюс режиму – можливість складати меню на власний розсуд, використовуючи дозволені продукти:

  • пісне м’ясо;
  • будь-яку рибу;
  • варені яйця;
  • зернистий сир, низькокалорійний сир;
  • знежирене молоко і кисломолочні напої;
  • овочі;
  • кисло-солодкі фрукти;
  • гречану і перлову каші;
  • супи на нежирному бульйоні;
  • висівковий і житній хліб (не більше 100 грамів на добу).

Заборона накладається на:

  • солодкі газовані напої;
  • пакетовані соки;
  • алкоголь;
  • кондитерські вироби;
  • смажені та жирні страви.

Обмеження накладаються і на сіль. Підсолити можна тільки готові страви. Споживання цукру контролюється не менш суворо. Якщо дуже хочеться підсолодити чай, краще віддати перевагу меду.

Меню дієти наступне (складається виходячи з власного смаку):

Сніданки

  • каша на нежирному молоці або воді, мікс з моркви і капусти;
  • варене яйце і листові овочі;
  • нежирний кефір і зернистий сир.
За темою:  9 способів відволіктися від думок про їжу

Другі сніданки

  • фрукти;
  • тост і чай з медом;
  • салат із огірків і редиски.

Обіди

  • скибочка сиру, тост із житнього хліба, суп на нежирному бульйоні, чай;
  • куряче філе на пару, салат із зелені, свіжовичавлений сік;
  • суп на неміцному м’ясному бульйоні, зелений салат, чай.

Вечері

  • гречка на воді, салат з овочів, відвар шипшини;
  • вінегрет з олією, чай;
  • риба з овочами, томатний сік.

Перед сном

  • м’ятий чай;
  • мінеральна вода без газу.

Дотримуючись запропонованої легкої дієти, можна непомітно для себе і з користю для організму стати легше на 2-4 кг за тиждень.

Комплексна

Раціон її збалансований. Схуднення відбувається безболісно, організму не наноситься шкоди. Така система не набридає. Навпаки, з часом вона запросто може стати звичним способом харчування.

Понеділок

  • Сніданок: яйце, скибочка шинки, знежирений йогурт, чай.
  • Обід: овочевий мікс, морквяно-бурякове рагу з додаванням чорносливу, яблучний сік.
  • Перекус: нежирний бульйон, трав’яний відвар.
  • Вечеря: філе індика без шкіри, скибочка сиру, кисломолочний напій низької жирності.

Вівторок

  • Сніданок: житній хлібець, чай, апельсин.
  • Обід: зелений салат з вареними креветками, парова яловичина, йогурт низької жирності.
  • Перекус: неміцний м’ясний бульйон, фруктовий сік.
  • Вечеря: відварна сільський картопля, парова брокколі, житній хлібець.

Середа

  • Сніданок: скибочка шинки, нежирний сир, каву.
  • Обід: картопля тушкована з додаванням білокачанної капусти, гриби відварені з зеленню, ківі.
  • Обід: овочевий бульйон, чай.
  • Вечеря: філе рибне парове, кефір знежирений.

Четвер

  • Сніданок: вівсяна каша з бананом, кава.
  • Обід: яйце куряче філе парове.
  • Перекус: сік свіжовичавлений.
  • Вечеря: капустяно-квасолеве рагу, салат зі свіжих овочів, житній хлібець.

П’ятниця

  • Сніданок: нежирний сир, яйце, чай м’ятний.
  • Обід: буряково-морквяний мікс з маслом оливи, рис відварний коричневий з соєвим соусом.
  • Перекус: чай, житній хлібець.
  • Вечеря: склянка нежирного молока, сиру, скибочка сиру.

Субота

  • Сніданок: кукурудзяні пластівці зі знежиреним молоком, кава.
  • Обід: яйце, шматочок відвареної яловичини, знежирений кисломолочний напій.
  • Перекус: свіжовичавлений морквяно-яблучний сік.
  • Обід: зелений салат з капустою і маслом оливи, житній хлібець, ківі, несолодкий компот.

Неділя

  • Сніданок: паровий омлет із зеленню, скибочка сиру, чай зелений.
  • Обід: капустяно-морквяний мікс з лимоном, плов з грибами, фреш з цитрусових.
  • Перекус: чай м’ятний.
  • Вечеря: шматочок вареної яловичини, стакан нежирного молока.

Щодня потрібно випивати від 1,5 до 2,5 літрів чистої води.

Найдешевша дієта – вівсяна

Вівсянка – прекрасний сніданок, доступний кожній родині. У ній міститься велика кількість повільних вуглеводів. Плавне засвоєння гарантує відчуття ситості до самого обіду. У вівсяній крупі відсутні жири, але у великій кількості містяться вітаміни Е і В, мінерали й багато клітковини. Не дивно, що вівсяна дієта отримала популярність. З її допомогою можна запросто позбутися від зайвих кілограмів і оздоровити організм.

Вівсянка виконує 3 незамінних для м’якого схуднення дії:

  • виводить шлаки;
  • знижує рівень холестерину;
  • нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Сидить на вівсяної дієти безглуздо боятися «дієтичної депресії», що характеризується втомою, занепадом настрою і сонливістю. Вівсянка здатна активізувати мозкову діяльність і надавати заспокійливий вплив на нервову систему.

Схуднення на вівсянці – це:

  • ситно;
  • апетитно;
  • бюджетно.

Тривати раціон може від трьох до семи днів. У першому випадку дієту називають розвантажувальної. Рекомендоване при ній меню представлено вживанням вівсянки під час основних прийомів їжі. Це може бути каша, печиво або пластівці. Головне – мінімум цукру і солі. З напоїв можна вода і чай.

Більшою результативністю в питаннях очищення організму і нормалізації ваги має тижнева вівсяна дієта. Особливо витрачатися не доведеться, так як основною стравою, як і раніше, залишається вівсянка. Плюс, можна необхідні організму овочі, фрукти та кисломолочна продукція. Витримати дієту легко.

День перший

  • З-до: вівсяна каша на воді.
  • Про-д: вівсянка на воді, нежирний йогурт.
  • У-н: пластівці вівсяні на знежиреному молоці.

День другий

  • З-до: вівсяне печиво, половина яблука.
  • Про-д: вівсяна каша на воді, мікс з моркви і капусти з додаванням зелені.
  • У-н: пластівці вівсяні і знежирений кефір.

День третій

  • З-до: вівсяні пластівці на знежиреному молоці.
  • Про-д: каша на молоці, яблуко.
  • У-н: пластівці вівсяні, кефір 1%.

День четвертий

  • З-до: вівсяна каша, чай.
  • Про-д: пластівці на молоці, салат з редису і огірків.
  • У-н: каша і кефір.

День п’ятий

  • З-до: половина апельсина, каша на воді.
  • Про-д: каша на воді, салат з моркви і капусти з додаванням зеленого яблука.
  • У-н: каша на знежиреному молоці, запарений чорнослив.

День шостий

  • З-до: яблуко, пластівці вівсяні на молоці.
  • Про-д: каша вівсяна на воді, мікс з редису, помідора і огірка.
  • У-н: каша на воді, знежирений йогурт.

День сьомий

  • З-до: пластівці на молоці, банан.
  • Про-д: каша вівсяна на знежиреному молоці, салат з капусти і редиски з додаванням соку лимона і зелені.
  • У-н: пластівці на воді, кефір 1%.

Як можна схуднути на гречці?

Гречка – один з найбільш корисних і поживних продуктів. Вона вважається лідером серед круп за вмістом мікроелементів, вітамінів і досить легкого для засвоєння рослинного білка. Вміст клітковини в гречку в кілька разів вище, ніж у рисі або вівсі. Окремої уваги заслуговує низька калорійність крупи і її здатність звільняти організм від шлаків. Цим зумовлена її затребуваність в якості дієтичного продукту. Плюс до всього, режими на каші – це недорого і легко, оскільки для приготування не потрібні особливі навички.

Варити гречку для будь-якої з дієт не варто. Корисна та каша, що була запарена. На один стакан крупи беруть 2 склянки окропу. Краще настоювати гречку в термосі вночі. Ранок вона буде готова до вживання.

Гречана дієта має плюси:

  • швидке насичення;
  • м’яке очищення кишечника;
  • поліпшення травлення;
  • поліпшення стану шкіри і нігтів;
  • зменшення целюліту;
  • висока швидкість схуднення;
  • ефективність скидання ваги.

В середньому на гречаній дієті можна побачити висок 4-7 кг за тиждень, але іноді можна схуднути на 10 кг

Експрес-режим

Гречка і ще раз гречка, приготовлена способом запарювання без масла і молока. Їсти кашу можна в необмеженій кількості, як і пити чисту воду. При нестерпному почуття голоду або бажання з’їсти солодкого, припустимо пригоститися половиною чайної ложки натурального меду, 2 шт. чорносливу або 1 яблуком. Меню можна розбавити склянкою знежиреного кефіру.

Тижнева система

  1. Для кожного дня гречка запарюється вже відомим способом.
  2. Можна з’їдати будь обсяг каші. Так званий «щадний» раціон дозволяє самостійно контролювати кількість з’їденого.
  3. Дозволяється пити чисту воду.
  4. Додатково вводяться овочі (крім картоплі), фрукти (крім бананів) і кисломолочна продукція низької жирності або знежирена.
  5. Останній прийом їжі повинен відбуватися за 3 години до сну.

Можливий раціон на добу:

  • Сніданок: гречка запарена, половина склянки натурального йогурту, яблуко.
  • Перекус: жменя ягід або ківі.
  • Обід: 100 г відвареної риби, овочевий мікс, зелений чай з лимоном.
  • Полудень: яблуко.
  • Обід: гречана каша, парові овочі, чай.

Вихід з дієти

Правильний вихід з дієтичного режиму дуже важливий, навіть якщо раціон тієї чи іншої легкої дієти здається ситним і різноманітним. Його тривалість повинна відповідати тривалості заходу по схудненню. Переходити до звичного харчування слід поступово, вводячи заборонені продукти невеликими порціями. Обов’язкові до прийняття в увагу наступні принципи:

  1. Самоконтроль. Зголоднілий під час дієти організм неодмінно побажає поповнити витрачені запаси. Не варто накидатися на солодощі і борошняні вироби, повертатися до вживання ковбас і алкоголю. Перші декілька днів повинні бути максимально легкими: каші на воді, фрукти і овочі, мед замість цукру.
  2. Дробове харчування. Під час процесу схуднення доводиться зменшувати порції, тому шлунок трохи звужується. Якщо почати об’їдатися на наступну добу після закінчення полегшеного режиму, проблеми з самопочуттям, уникнути не вдасться. Краще продовжувати приймати їжу 4-6 разів за добу.
  3. Достатній питний режим. Щодня потрібно пити близько 2-х літрів чистої води або мінеральної без газу. Це допоможе організму нормально функціонувати і не зірватися після дієти.
  4. Відмова від їжі за 3 години до сну. На цьому наполягає кожна система для схуднення. Дотримуючись цього простого правила, вдасться зберегти результат і не набрати кілограмів заново.
За темою:  7 швидких способів зменшити обсяг талії всього за тиждень

Крім загальних рекомендацій, існують правила виходу після конкретних режимів:

  1. Гречаного. Ранок першого дня виходу кашу потрібно замінити фруктовим салатом. На наступний день замість знежиреного кисломолочного напою можна випити кефір або йогурт середньої жирності. Протягом п’яти днів у меню потрібно плавно вводити яйця, рибу і тільки потім – м’ясо.
  2. Вівсяного. Меню першого дня виходу повинна містити більше овочів і фруктів. Потім можна ввести сирну запіканку і корисні солодощі у вигляді пастили і меду. Риба дозволена на третю добу, м’ясо – тільки через 5 днів. Жирне, копчене і гостре краще не вживати, але якщо дуже хочеться, то тільки через 2 тижні.
  3. Білкового. Вийти з режиму, обмежує вуглеводи, і не набрати зайву вагу – справа непроста. Потрібно розуміти, що вводити вуглеводи в раціон потрібно поступово, не перевищуючи добову норму в 60 грамів. У перші дні можна ввести в меню порцію гречаної каші, з третього – макарони з твердих сортів пшениці. Якщо трапиться переїдання, наступний день повинен бути розвантажувальним. Через тиждень можна почати вживати по 30 грамів чорного шоколаду в добу.

Як утримати вагу

Зберегти результат, набутий при спеціальному раціоні, можна за допомогою фізичної активності в постдиетный період. Найбільш звичне для жінок вправа – прибирання по будинку. У рік вона спалює до 50 000 ккал, що прирівнюється до 83 шоколадкам!

У питанні ефективності регулярна прибирання по будинку порівнянна з відвідуванням тренажерного залу.

Не менш простий спосіб підвищити ефективність дієти і зберегти результат після неї – біг. Це приємне і легке вправа для схуднення, покращує роботу дихальної і серцево-судинної систем. Щоденна пробіжка повинна тривати від 10 до 40 хвилин. Бігати слід натщесерце. Перед тренуванням потрібно відновити водний запас організму, випивши склянку зеленого чаю.

Велотренування – справжній порятунок для бажаючих утримати вагу. Якщо кататися регулярно, можна продовжити вдосконалення фігури, за місяць позбавляючись від 5-8 кг Плюс до того, відбудеться зменшення целюліту в «проблемних» місцях і моделювання фігури. Тривалість катання для отримання такого результату повинна становити не менше 1,5 годин. Під час велосипедної прогулянки слід пити звичайну воду, мінеральну без газу або фруктовий компот без цукру.

На замітку!

Якщо апетит розгулявся не вчасно, можна вдатися до цікавих способів його «обдурити»:

  1. З’їсти салат з капусти або кілька зелених яблук.
  2. Частіше використовувати в приготуванні страв зелень, багату вітамінами.
  3. Розсмоктати в роті половину чайної ложки меду.

Рецепти

Легкі салати

«Зелений»

Інгредієнти на 2 порції:

  • пучок щавлю;
  • пучок листя салату;
  • 1 лимон;
  • 1 яблуко зелене;
  • трохи меду.

Приготування:

  1. Чисті і сухі листя салату порвати на дрібні шматки, викласти в салатник.
  2. Очищене від шкірки і серцевини яблуко нарізати тонкими смужками, полити соком лимона і викласти в салатник.
  3. Додати чистий і обсушенный щавель.
  4. Збризнути лимоном і додати мед.
  5. Перемішати.

«Капустяно-морквяний»

Інгредієнти на 4 порції:

  • 0,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 морква;
  • 1 кисле яблуко;
  • пучок зеленої цибулі;
  • половина пучка петрушки;
  • столова ложка яблучного оцту;
  • 5 мл рослинного масла;
  • сіль на кінчику ножа.

Приготування:

  1. Капусту тонко нашаткувати, покласти в глибоку миску, посолити і пом’яти руками. Додати оцет.
  2. Моркву очистити і нарізати соломкою.
  3. Яблуко очистити від серцевини і також порізати соломкою.
  4. Петрушку і цибулю дрібно порубати.
  5. Додати інгредієнти до капусти, полити олією, перемішати.

«Курино-кабачковий»

Інгредієнти на 3 порції:

  • 0,5 кг кабачків;
  • 0,4 кг відвареної курячої грудки;
  • жменя волоських горіхів;
  • 0,2 кг шпинату;
  • 30 г пармезану;
  • червона цибулина;
  • масло оливи;
  • 60 мл лимонного соку;
  • пучок свіжої м’яти.

Приготування:

  1. Чисті кабачки порізати кубиками, позбавивши від шкірки і насіння. Замаринувати в олійно-лимонному соусі на 10 хвилин.
  2. М’яту і шпинат подрібнити, викласти в салатник.
  3. Цибулю нарізати півкільцями.
  4. Горіхи і сир подрібнити.
  5. Відварену грудинку нарізати кубиками.
  6. Викласти в салатник горіхи, сир, зелень і цибулю. Перемішати.
  7. Додати курку і кабачки. Знову перемішати.

«Жиросжигающие»

Інгредієнти на 4 порції:

  • 100 грамів тофу;
  • 2 огірка;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 8 чорних оливок;
  • трохи соку лимона;
  • їдальня ложка олії оливи;
  • 4 мл соєвого соусу.

Приготування:

  1. Цибулю подрібнити, огірок нарізати невеликими кубиками.
  2. Тофу дрібно нарізати.
  3. Оливки подрібнити.
  4. Змішати інгредієнти в глибокій скляній ємності, полити олією і скропити соком лимона. Перемішати.

Вінегрет «дієтичний»

Інгредієнти на 2 порції:

  • 0,3 кг вареної моркви;
  • 0,3 кг запеченої буряка;
  • 0,1 кг відвареної квасолі;
  • 0,1 кг консервованого горошку;
  • ложка оливкової олії;
  • пучок зелені;
  • трохи чорного перцю.

Приготування:

  1. Нарізати моркву і буряк-кубиками. Викласти в салатник.
  2. Додати квасолю, горошок і зелень. Перемішати.
  3. Додати масло оливи і перець. Перемішати.

«Білковий»

Інгредієнти на 4 порції:

  • пара курячих грудок;
  • пачка нежирного сиру;
  • 0,2 кг капусти пекінської;
  • жменя вареної кукурудзи;
  • пучок зелені;
  • несолодкий йогурт.

Приготування:

  1. Грудки курячі відварити, остудити, нарізати соломкою.
  2. Сир розім’яти виделкою.
  3. Капусту нашаткувати.
  4. Викласти в салатник готові інгредієнти, додати кукурудзу і полити йогуртом.
  5. Перемішати, додати зелень.

Пісний бульйон

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 корінь селери;
  • 1 пучок петрушки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 кольрабі.

Приготування:

  1. Великі овочі розрізати на 2 половини, невеликі залишити цілими. Відправити в каструлю, залити водою.
  2. Довести до кипіння, прибрати вогонь до мінімуму.
  3. Варити до того моменту, поки овочі не стануть дуже м’якими.
  4. Готовий бульйон процідити.

Дієтичні супи

«Боннський»

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 л води;
  • 1 морква;
  • 80 г селери кореневого і 2 стебла;
  • 4 картоплі;
  • 2 болгарських перцю;
  • 0,3 кг білокачанної капусти;
  • 1 шт. цибулі-порею;
  • 2 помідори;
  • 3 зубчики часнику;
  • трохи рослинного масла;
  • сіль на кінчику ножа.

Приготування:

  1. Вимиті овочі нарізати: капусту, перець, корінь селери і моркву – соломкою, помідори – кубиками, стебла селери – скибочками.
  2. Очистити картоплю і подрібнити брусочками.
  3. Цибулю-порей нарізати півкільцями.
  4. На сковороді з невеликою кількістю масла тушкувати моркву і корінь селери.
  5. На вогонь поставити каструлю з водою. У момент закипання додати картоплю. Варити 5 хвилин.
  6. Додати в каструлю моркву і корінь селери, стебла селери, капусту і перець. Варити 10 хвилин. Трохи посолити.
  7. Додати помідори. Варити 7 хвилин.
  8. Вимкнути вогонь, додати подрібнений часник. Настояти півгодини.

Легкий з гречкою

Інгредієнти на 5 порцій:

  • 10 склянок овочевого бульйону;
  • 5 столових ложок гречки;
  • 4 картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 10 печериць;
  • пучок петрушки;
  • 5 мл рослинного масла;
  • щіпка перцю.

Приготування:

  1. На олії обсмажити цибулю та гриби.
  2. Бульйон довести до кипіння, додати цибулю і гриби із залишками масла.
  3. Після закипання додати подрібнені картоплю і моркву.
  4. Через 15 хвилин додати гречку, перець і зелень.
  5. Варити 20 хвилин на невеликому вогні.

Суп-пюре «зелений»

Інгредієнти на 3 порції:

  • 150 грамів курячого філе;
  • 130 грамів брокколі;
  • 30 грамів цибулі-порею;
  • 50 мл води;
  • перець за смаком.

Приготування:

  1. Бланшувати розділену на суцвіття брокколі злегка підсоленому окропі (5 хвилин).
  2. До брокколі відправити відварену і нарізану кубиками курку, цибулю і перець. Варити не більше 10 хвилин.
  3. Зняти з вогню. За допомогою блендера перебити інгредієнти до стану пюре.
  4. Довести до кипіння на невеликому вогні. Перелити в тарілку.