Страви з замороженої стручкової квасолі і як приготувати заморожений овоч на гарнір
Сучасні холодильники з місткими морозильними камерами стали справжнім порятунком для багатьох господинь. У них можна заготовити велику кількість овочів і фруктів. У зимовий час року з цих запасів виходять дуже смачні і ароматні страви. Що найголовніше, в таких продуктах зберігаються всі корисні властивості і готуються заморожені овочі дуже швидко. Швидкість приготування є важливим чинником для сучасної сім’ї з постійною нестачею вільного часу.
Стручкова квасоля користується великою популярністю у багатьох господинь і це не дивно, адже в замороженому вигляді вона готується дуже швидко. Як приготувати стручкову квасолю швидко і смачно ми розповімо в нашій статті.
Стручкова квасоля
Зелена стручкова квасоля стала дуже популярною стравою у багатьох сім’ях. Її цінують за смакові якості і низьку калорійність. У смаженому вигляді заморожений продукт можна приготувати за лічені хвилини. Наші господині навчилися готувати з неї різні страви:
- супи;
- гарніри;
- закуски.
Найбільшою популярністю користуються гарніри з стручкової зеленої квасолі. Приготування страви віднімає мінімум часу і витрат, а смак може відрізнятися в залежності від сорту квасолі. Страви з цього овочу популярні також з-за низької калорійності, що дуже важливо для тих, хто сидить на дієті. Можна спокійно на вечерю або обід їсти страви з стручкової квасолі. Навіть від смаженого овоча зайва вага не набирається.
У смаженому вигляді стручкова квасоля дуже смачна, але набагато смачніше вона вийде, якщо до неї додати гриби і м’ясо. Овоч вважається примхливим продуктом в приготуванні, але якщо навчитися правильно готувати страви з нього, то вони стануть незамінними в повсякденному раціоні.
Стручкова квасоля відварна
Цей свіжий або заморожений овоч у багатьох країнах активно використовується для приготування багатьох рецептів страв. Якщо стручки свіжі, то їх спочатку перебирають, потім промивають, після чого замочують у воді на 15-20 хвилин. Злив воду у овоча обрізають хвостики і розрізають його на частини, кладуть у киплячу та підсолену воду на 3-5 хвилин.
Заморожений продукт готується швидше. Квасоля в такому вигляді можна опускати в окріп не розморожуючи просто дістати з холодильника і завантажити в окріп. Вариться вона пару хвилин, максимум протягом 4 хвилин. Варити її завжди потрібно в підсоленій воді. Для приготування замороженої відвареного овоча знадобляться:
- масло вершкове — 50 гр;
- стручкова квасоля — 700 гр;
- сік лимона — 1 ч. ложка;
- сіль, перець, петрушка.
Квасоля, тушкована з грибами
Для приготування цього простого блюда знадобиться кілька продуктів:
- стручкова заморожена квасоля(зелена або інша);
- ріпчаста цибуля;
- гриби печериці.
Це страви прекрасно поєднується з гречаною кашею. Щоб отримати вишуканий аромат, красивий зовнішній вигляд страву необхідно готувати разом з томатом.
Помиті гриби необхідно розрізати на 4-6 частин і викласти на розігріту сковороду з оливковою олією. До грибів потрібно додати ріпчасту цибулю, порізану півкільцями. Всі разом смажитися поки з грибів не почне виділятися волога.
Після цього можна покласти на сковороду квасоля. До всього вмісту додаються спеції і потім на малому вогні гаситися до готовності. Готову страву вживається в гарячому і холодному вигляді.
Стручкова квасоля з м’ясом
Щоб отримати смачне і ароматне блюдо необхідно підготувати наступні інгредієнти:
- 500 гр замороженої або свіжої квасолі;
- 500 гр м’яса, бажано свинини;
- 2 столові ложки волоських горіхів;
- 3 зубки часнику;
- 1 ріпчаста цибулина.
Стручкову квасолю промити і порізати на 3-4 частини, після чого відварити її в підсоленій воді, щоб вона не переварилася. Поки овоч варитися у цей час потрібно часник і цибулю порізати і пасерувати на вершковому маслі. Потім до них додається м’ясо, порізане невеликими шматочками, Всі разом солиться і закривається кришкою і гаситися до готовності. Рослинну олію потрібно додати по необхідності.
Як тільки м’ясо буде готове, його з’єднують з відвареною овочем. Для пікантності та гостроти зазвичай у страву додають дрібно порізаний гострий перець і один помідор, очищений від шкірки.
Завершальний етап приготування — з’єднати блюдо з волоськими горіхами, м’ятою невеликою частиною імбиру. В самому кінці перед подачею на стіл блюдо прикрашається за бажанням зеленню.
Тушкована квасоля з помідорами
Стручкова квасоля буде смачною, навіть якщо її приготувати без м’яса або грибів. Хороший кухар здатний з цього овоча створити смачне і ситне блюдо. Для приготування знадобляться:
- 0,5 кг квасолі;
- 200 г свіжих або консервованих помідорів;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 цибулина (ріпчаста);
- рослинне масло і перець, сіль за смаком.
Маючи всі необхідні продукти можна приступати до приготування дієтичного страви. Для початку готуємо основний овоч, відварюємо його, режим на кілька частин. У цей час на сковороді потрібно злегка обсмажити цибулю на рослинній олії. До нього додається порізані кубиками помідори. Потім до помідорів і цибулі потрібно покласти перець, часник і сіль і все згасити під кришкою ще хвилин 5-7.
Коли всі інгредієнти будуть готові, до них слід додати варений овоч, все добре перемішати і тушкувати ще 5 хвилин на маленькому вогні. Готову страву потрібно прикрасити зеленню і подавати на стіл.
Тепер залишається тільки приготвить їжу за цими рецептами і побажати всім приємного апетиту.