Квасоля відварна: користь і калорійність червоної вареної квасолі на 100 грам

Квасоля відноситься до продуктів дієтичного характеру, оскільки її низька калорійність. Ця цінна продовольча культура характеризується здатністю швидкого засвоєння шлунком. Квасолевий білок прирівнюється до м’ясного, а тому організм отримує комплекс поживних та цінних речовин.

На 100 грам квасолі доводиться:

  • води – 14,04 м;
  • пектину – 3,71 г;
  • золи – 3,53 г;
  • моно — і дисахаридів – 3,11 г;
  • крохмалю – 44,21 г;
  • клітковини – 3,83 р.

Хімічний склад продукту

Серед овочів, злаків і бобових культур квасоля займає особливе місце. Щодо істотного присутності білка (20%) вона стає на рівень з м’ясом. Клітковина забезпечує відчуття ситості, а запас вуглеводів забезпечує приплив енергії. Квасолевий білок містить триптофан, лізин, аргінін, тирозин, метіонін. Окремої уваги заслуговують вітаміни Е, К, А, В і С, а також мінеральні речовини і мікроелементи: калій, фосфор, залізо, кальцій, натрій, сірка, цинк, мідь. Саме тому переживати про те, що організм недоотримає важливих елементів, не варто. Завдяки калорійності бобової культури її застосовують у багатьох дієтах.

Користь продукту

З проблемою нирок стикаються багато людей, а на основі сечогінного ефекту, квасолеві страви можуть полегшити самопочуття в момент загострень. Захист від кишкової або шкірної інфекції забезпечує сірка.

Лише 100 г квасолі на день забезпечать надходження половини добової дози заліза, без якого не відбувається формування еритроцитів і перенесення кисню від легенів до органів. Непогано квасоля себе зарекомендувала як продукт для профілактики серцевої хвороби, атеросклерозу, гіпертонії і пієлонефриту.

З її допомогою підвищується загальний імунітет і нормалізується обмін речовин. Регулювати вироблення адреналіну і гемоглобіну буде мідь, а нормалізувати вуглеводний обмін – цинк. Хворим на діабет варто взяти на замітку і вживати квасоля щодня, так як вона надає інсуліноподібний ефект завдяки вмісту аргініну.

За темою:  Детокс дієта "7 днів": очищення організму, відгуки споживачів

Калорійність страв невелика, а тому їх застосовують у монодієти для скидання зайвих кілограмів.

Квасоля червона калорійність і користь

Даний сорт вважається найбільш доступним, оскільки він є в кожному магазині незалежно від пори року. Калорійність червоного сорту становить 93 ккал на 100 р. При цьому він є лідером за вмістом вітамінів групи «В». Вміст клітковини здатне задовольнити добову потребу.

Наступним приводом для внесення червоного сорту в раціон вважаються антиоксиданти. Вони покликані виводити токсини і уповільнюють старіння, однак, серед мінусів можна виділити високу газоутворення. Виправити її можна, якщо замочити перед варінням на пару годин червону квасолю з содою.

Розраховуючи енергетичну цінність меню, варто відзначити, що зварена продукт збільшується в три рази в об’ємі. Калорійність залишається незмінною.

І стручкова квасоля біла

На відміну від червоного сорту білий краще розварюється і має ніжну структуру, а тому її часто застосовують для приготування супів. Він вважається лідером за вмістом кальцію, заліза і магнію. Даний продукт легко засвоюється і менше провокує здуття кишечника. Калорійність відвареної білої квасолі – 102 ккал на 100 г продукту.

Стручкова квасоля є еталоном дієтичного і здорового харчування. Вона містить вітаміни А, В, Е і С, а також мінерали та клітковину. Калорійність вареного продукту просто мізерно мінімальна – 25 ккал на 100 р. Саме тому він відмінно засвоюється, а клітковина за принципом щітки виводить токсини і шлаки. Завдяки стручкової різновиди можливо покращити роботу нирок і печінки, ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Швидкість приготування також вражає – 5 хвилин, і можна вживати.

За темою:  Обгортання блакитною глиною для схуднення та від целюліту: фото до і після, відгуки тих, що худнуть

Квасоля для схуднення

Щоб отримає від квасолі максимум користі, її слід включати в щотижневий раціон до трьох разів.

Як зазначили вчені з Америки, даний продукт блокує засвоєння крохмалю і стабілізує баланс холестерину, що міститься в крові. Таким чином, плоди бобової рослини корисні при схудненні за рахунок низької калорійності, а також вони вгамовують голод.

Найсмачнішим поєднанням вареної культури вважається оливкова або соняшникова олія, але цей варіант підвищить калорійність страви. Саме тому всі, хто дотримується дієти, знайшли для себе вихід. Вони готують низькокалорійний салат з квасолею, заправляемий сумішшю парочки крапель яблучного оцту, рослинного масла і приправ. Відмінне поєднання виходить з квасолі та кисломолочного сиру.

Вибираючи консервований продукт, слід уважно читати етикетку на предмет пошуку непотрібних для вас інгредієнтів – борошна, цукру, крохмалю. Також потрібно розуміти, що в процесі консервації культура втрачає частину корисних елементів.

Протипоказання для вживання квасолі

Незважаючи на корисність квасолі необхідно пам’ятати про деякі застереження. Не пробуйте вживати сирий продукт, оскільки токсини, що містяться в ньому, усуваються тільки після обробки.

У випадках складного печінкового ураження варто обмежити споживання культури, так як кишкові гази проникають в кров і навантажують орган. В основному вимога стосується літній категорії людей унаслідок змін у ШКТ.

Повної відмови від продукту, незважаючи на низьку калорійність вимагає:

  • панкреатит;
  • коліт, гострий холецистит;
  • виразка шлунка з підвищеною кислотністю при загостренні.
За темою:  Напій Турбослім Дренаж: основні компоненти та відгуки худнуть жінок

Оскільки процес перетравлення шлунком триває довго, її варто поєднувати з овочами за винятком картоплі.

Квасоля характеризується низькою енергетичною цінністю. Калорійність становитиме від 90 до 120 ккал на 100 г продукту і залежить це від сорту і методу приготування. Приблизно аналогічні показники має консервована квасоля – 99 ккал. Будь сорт культури містить багато мікроелементів і вітамінів, а тому мінімум двічі в тиждень вона повинна бути в меню.