Як зварити суп на основі стеблового селери і правильно його вживати, корисність страви з цього овочу

Супи з селери досить часто є складовим елементом дієтичного меню при схудненні і не тільки. Готуються вони просто і швидко, їх можна спробувати як у звичайних ресторанах у всьому світі, так і в спеціальних дієтичних закладах, а можна приготувати і самостійно.

Існує велика кількість рецептів супів на основі стеблового селери і його кореня. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі лише деякі рецепти.

Властивості селери

Селера володіє відмінними властивостями, завдяки яким його можна сміливо вживати в будь-якому вигляді при будь-яких дієтах. Він некалорійний, а щоб переробити цей продукт, організму потрібно багато енергії, що спалює жири.

У селері містяться:

  • вітаміни і мікроелементи для лікування різних захворювань;
  • докорінно продукту є складові для поліпшення пам’яті, фізичної активності, зняття запалень і перешкоджання ожиріння.

Для приготування різних страв із селери, супу, зокрема, найчастіше використовується корінь, який чимось нагадує картоплю. А зелень селери більше застосовується для салатів і заправок.

Селера в боротьбі із зайвою вагою

Дієта на основі даного продукту дуже поширена завдяки унікальним властивостям та особливостям. Супи та інші страви з нього гарні з наступних причин для тих, хто худне:

  • продукт має сечогінний ефект;
  • виробляє шлунковий сік і покращує травлення;
  • володіє низькою калорійністю, продукти із селери можна вживати у великих кількостях;
  • містить вітаміни, мінерали та інші мікроелементи;
  • покращує гормональний фон.

Супи на основі стеблового селери

Якщо готувати супи з такого виду селери, то ви з часом не будете мати проблем із зайвою вагою. Раніше селера використовувався тільки як пряність. А зараз страви з нього включені практично всі дієти для схуднення. Вживаючи в їжу суп із селери, ви не їсте тільки те, що вимагає дієта, але і насолоджуєтеся смачною і ароматною стравою.

Наводимо вашій увазі кілька простих рецептів. Спробуйте самі, і ви переконаєтеся, що вони можуть вам допомогти позбавитися від зайвої ваги.

Суп овочевий на основі стеблового селери

Для готування такого супу обсмажувати овочі не можна. Деякі інгредієнти можна замінити, крім самого селери. У підсумку отримуємо ароматне і низькокалорійна страва з овочів.

За темою:  Схуднення для ледачих в домашніх умовах: всього 1 склянку води вранці мінус 2 кг в день

Приготуйте такі інгредієнти:

  • стебла селери в кількості 300 г;
  • 0,5 кг капусти білокачанної, брокколі або кольоровий;
  • 5 невеликих помідорів;
  • червоний ріпчаста цибуля – 2 штуки;
  • один болгарський перець;
  • морква;
  • 3 літри води;
  • спеції і сіль.

Готується цей суп з овочів і селери так:

  • помийте овочі;
  • капусту тонко нашаткуйте;
  • поріжте цибулю і перець дрібною соломкою, помідори-на часточки, моркву натріть на тертці;
  • складіть все в каструлю і залийте водою;
  • доведіть до кипіння і варіть протягом 7 хвилин на сильному вогні;
  • через зазначений час зменшіть вогонь і варіть суп до готовності овочів.

Суп-пюре з селери і овочів

Для даної страви з селери приготуйте:

  • його стебла в кількості 3-4 штук і один корінь;
  • одну капусту білокачанну;
  • морква;
  • три болгарських перцю;
  • 4 репчатих цибулі;
  • пару зубчиків часнику;
  • зелень;
  • сіль і перець.

Добре промийте всі овочі і нарізати їх кубиками. Помістіть їх в каструлю і залийте водою так, щоб вони нею вкрилися цілком. Вогонь включаємо сильний, доводимо до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Посоліть суп, додайте часник і спеції, поваріть ще трохи на повільному вогні. Коли все приготується, остудіть блюдо, перелийте в блендер і збийте, щоб він придбав пюреподібний вигляд.

Боннський суп із селери для схуднення

Боннський селеровий суп – це страва, яку добре знайомо тим, хто сидить на дієтах для схуднення. Його часто включають у всілякі програми по зниженню ваги в якості ефективного засобу.

Щоб його приготувати, нам знадобляться:

  • листя і стебла селери;
  • качан капусти;
  • цибуля ріпчаста – 5 головок;
  • морква -5 штук;
  • болгарський перець – 2 штуки;
  • зелена цибуля – 100 р;
  • 1,5 літра води.

Приготування боннського супу з овочів виглядає так:

  • наріжте овочі кубиками і залийте холодною чистою водою;
  • доведіть до кипіння на сильному вогні;
  • через 10 хвилин вогонь потрібно зменшити, потім варіть до готовності;
  • для додання аромату можна додати коріандр, базилік, лавровий лист або запашний перець. Сіль додавати в цей суп не можна.

Англійська сирний суп з стебел селери

За темою:  Меню правильного харчування для схуднення: раціон ПП на кожен день тижня з рецептами і фото в домашніх умовах

Незважаючи на те, що наступний рецепт супу теж включає в себе селера, його в ньому практично не відчувається. Такий суп сподобається не тільки любителям спеціальних дієт, але і кому завгодно. Не кожен же день варити наваристі бульйони і борщі.

«Англійським» цей суп із селери називається, тому що він був узятий з англійської кулінарної книги.

На 4 порції нам потрібно підготувати такі інгредієнти:

  • 4 великих селерових стебла дрібно порубленном вигляді;
  • вершкове масло (2 столових ложки);
  • цибулина;
  • велика морква;
  • літр курячого бульйону або з овочів;
  • чебрець (сухий або гілочками);
  • лавровий лист;
  • половина чашки густих вершків;
  • 150 грам твердого сиру в натертому вигляді;
  • сіль, перець, мускатний горіх.

Готується страва так:

  • розтопіть масло в каструлі для супу на середньому вогні;
  • додайте порізану цибулю і обсмажте його протягом 3 хвилин, постійно помішуючи;
  • додаємо нарізані моркву із селерою і всі овочі смажимо ще 5 хвилин. Наприкінці посоліть страва;
  • вливаємо бульйон, додаємо лавровий лист і чебрець, доводимо до кипіння;
  • зменшіть вогонь, закрийте каструлю і продовжуйте варити протягом півгодини, періодично помішування овочі;
  • збийте овочі в блендері в невеликій кількості відвару, в якому вони варилися і поверніть назад в каструлю;
  • додайте вершки і варіть 5 хвилин;
  • додаємо натертий сир і продовжуємо перемішувати, щоб суп не скипів;
  • в кінці присолите і поперчіть.

При подачі супу рекомендується прикрасити його листочками селери.

Замість твердого сиру можна використовувати плавлений. Якщо селера отварится правильно, то ви отримаєте бархатисту структуру готового страви. Гості дуже здивуються, коли дізнаються, що в супі немає картоплі. Блюдо виходить дуже ніжним і ситним і сподобається всім.

Дієта на сельдерейном супі

Існує спеціальна дієта, основною якої є суп із селери в будь-якому вигляді. Вона триває 2 тижні. В цей період не можна вживати в їжу такі продукти, як:

  • солодощі;
  • копчені страви;
  • хліб і булки;
  • маринади;
  • алкогольні напої.

Перші три доби основою раціону є селеровий суп. Його можна їсти по кілька разів протягом дня. Допускається перекус між основними прийомами їжі у вигляді свіжих фруктів або овочів.

На четвертий день суп потрібно вживати не частіше трьох разів на день, раціон поповнюється м’ясом птиці і телятиною, рисом і рибою, а також нежирними кисломолочними продуктами. Щоб ефект був більш помітним, потрібно протягом дня випивати як мінімум 2 літри рідини:

За темою:  Дієтичний обід для схуднення: рецепти швидких смачних страв на швидку руку і не тільки, фото легкого вечері
  • чисту воду;
  • соки;
  • 2-3 чашки кави або чаю без цукру.

Дієту бажано поєднувати з фізичними навантаженнями: більше гуляйте, робіть пробіжки по ранках і вечорам, виконуючи гімнастичні вправи.

Коли курс схуднення підходить до кінця, виходити з цього режиму потрібно повільно, звичні до дієти страви вводите в раціон поступово. Для зміцнення результату повторіть курс як мінімум через 2 місяці.

Дана дієта має ряд протипоказань. Вони обумовлені тим, що селерою не можна зловживати в таких випадках, як:

  • під час вагітності;
  • при наявності каменів у нирках;
  • якщо людина має індивідуальну непереносимість продукту.

Дієти, які базуються на споживанні супів і каш, хороші тим, що їх можна є в достатній кількості і не відчувати почуття голоду. Таким способом можна скинути близько 5-7 кілограм протягом 2 тижнів.

Для тих, хто погано переносить монодієти на основі того чи іншого продукту, допускається їх часткова заміна своєю звичною їжею, але не шкідливими продуктами. Організм, так чи інакше, буде звикати до корисної їжі.

Селера – овоч специфічний, і дуже важливо його правильно приготувати, щоб страва не здавалося вам несмачним. Якщо суп із селери добре зварений, то він сподобається навіть затятим супротивникам всіх дієт.