Як приймати яблучний оцет для схуднення: як це робиться правильно, чи можна його пити з медом або цукром
Яблучний оцет – це дуже корисний продукт, який може поліпшити ваше здоров’я, якщо ви будете вживати його в помірних дозах. Цілющі властивості цього продукту були відомі ще в стародавні часи.
Також даний засіб нерідко використовується для схуднення. Як правильно пити яблучний оцет для схуднення і чи можна його приймати у великих дозах, ми і розповімо нижче.
Чи можна схуднути за допомогою яблучного оцту?
Яблучний оцет для схуднення приймають, оскільки він володіє наступними властивостями:
- активізує обмін речовин;
- знижує апетит;
- розщеплює жири і вуглеводи.
Даний напій правильно вживати в невеликих кількостях, лише в такому разі він буде корисний при схудненні.
У яблучному оцті є багато хрому, а він є натуральним компонентом, який пригнічує апетит, вирівнюючи рівень глюкози в крові, а пектин, що міститься в ньому, дає відчуття насичення.
Очікувати помітного ефекту у вигляді втрачених кілограм коштує лише тоді, коли ви дотримуєтеся правила правильного харчування, їсте здорові продукти і в розумних кількостях. Якщо ви постійно балуєте себе солодким або гамбургерами, то навряд чи ви схуднете, навіть якщо будете пити продукт згідно з рекомендаціями.
Пам’ятайте, що яблучний оцет – це не основний засіб для схуднення, а допоміжне. Не пийте більше, чим рекомендується, це лише харчова добавка, а не заміна основної їжі.
Корисні властивості яблучного оцту
Як бачите, якщо правильно харчуватися, то схуднути при прийомі цього засобу можна. А ще – це джерело таких речовин, як:
- вітамінів груп А, В, С і Е;
- амінокислот;
- ферментів;
- антиоксидантів;
- пектину;
- калію, магнію, фосфору, заліза, натрію;
- яблучної, оцтової, лимонної та інших органічних кислот.
Якщо ви будете пити це засіб або використовувати його зовнішньо, то це дасть такі результати:
- відновляться сили завдяки нормалізації кислотно-лужного балансу;
- приведете в порядок нервову систему;
- знизити апетит і тягу до солодкого і жирного;
- позбудетеся від зайвих кілограмів;
- очистіть організм;
- прискорите процедуру травлення і розщеплення жирів;
- підвищите тонус і пружність шкіри;
- станете продуктивніше працювати.
Як бачите, яблучний оцет корисний не тільки для схуднення, але і для поліпшення шкіри.
Багато хто цікавиться, чи можна пити цей напій в чистому вигляді? Пити його не розведеним не можна, це може обернутися такими проблемами, як:
- опіки ротової області;
- некроз тканин;
- проблеми з стравоходом і шлунком.
Наявність протипоказань і побічних ефектів
Одні дієтологи своїм пацієнтам кажуть, що худнути за допомогою цього засобу можна, інші ж вважають, що яблучний оцет для схуднення небезпечний.
У всякому разі, його не рекомендується пити при наявності:
- шлункових захворювань і будь-яких проблем з травною системою;
- гепатитів;
- підвищеній кислотності;
- при індивідуальній непереносимості продукту.
На організм при споживанні оцту впливає кислота, а вона здатна загострити хронічні хвороби. Навіть якщо у вас немає протипоказань, починати пити цей продукт можна тільки після консультації спеціаліста.
Також слід негайно звертатися до лікаря та припинити приймати його, якщо у вас проявляються ті чи інші побічні ефекти:
- дискомфорт у шлунку;
- печія;
- нудота;
- болі в області ШЛУНКОВО-кишкового тракту.
Як приймати яблучний оцет для схуднення
Якщо лікар сказав, що вам можна приймати цей продукт, то можна приступати до схудненню. Найбільш поширений рецепт – це регулярно пити яблучний оцет натщесерце в розведеному вигляді.
Його треба готувати самостійно, тому що магазинна яблучна кислота містить есенції і хімічні речовини, які допоможуть вам схуднути. Завдяки прийому справжнього домашнього яблучного оцту ви рівномірно втратите вагу завдяки розщепленню підшкірних жирів і зниження апетиту. Для схуднення рекомендується готувати оцет в пропорції 1 до 25, а на склянку води додавати 10 мл кислоти. Можна додавати мед.
Як зробити яблучний оцет і напої на його основі самому
Нижче представляємо вам ряд способів приготування яблучного оцту:
- візьміть кілограм яблук, 100 г цукру і 10 г дріжджів в сухому вигляді. Яблука очистіть і поріжте кубиками, додайте до них все інше і залийте до верху теплою водою. Залиште всі бродити на 10 діб при кімнатній температурі, іноді помішуйте. Після цього процідіть масу кілька разів, розлийте в банки, накрийте марлею і залиште бродити ще на кілька місяць. Готовий оцет процідіть ще раз, закупорьте і поставте в холодильник;
- у даному рецепті вам будуть потрібні тільки яблука і вода. Яблука помийте і поріжте. Складіть в ємність, але щоб не до країв, а залиште зазор сантиметрів на 10. Залийте ємність водою, щоб фрукти вкрилися рідиною. Накрийте верх марлею і поставте на бродіння на 6 тижнів. Потім процідіть, розлийте по банках і залиште в холодному місці;
- приготуйте до 4 кг яблук, трохи більше 2 літрів теплої води, 100 г цукру і 10 грамів дріжджів, а також трохи чорного хліба. Всі інгредієнти порізати, перемішайте, накрийте ємність і поставте в тепло для бродіння, періодично помішуйте. Зцідіть воду через 10 днів, покладіть 50-100 г меду або цукру на літр рідини. Розлийте пляшках або банках і залиште ще на пару місяців. Про готовність оцту скаже осветлившаяся рідина.
Як бачите, приготувати яблучний оцет в домашніх умовах можна за допомогою бродіння, а це займає багато часу. Щоб скоротити його, додайте в суміш цукор, мед або хлібні дріжджі. Також на якість бродіння впливає ємність, в який ви наполягаєте оцет, температура і наявність протягів.
Рецепти напоїв на яблучному оцті і способи їх прийому
Як уже згадувалося, в чистому вигляді оцет не п’ють. Можна приготувати такі напої:
- розведіть столову ложку готового продукту в склянці теплої води. Можете додати ложку меду. Пити напій слід один раз на добу вранці натщесерце;
- змішайте 2 чайні ложки оцту в склянці води і пийте отримане по три рази в день за півгодини до прийому їжі. Інший варіант – після їжі та перед сном;
- можете не прив’язуватися до часу прийому оцту, а просто додавати її в салати, соуси, овочі, м’ясо і рибу. Страви з додаванням кислоти будуть краще перетравлюватися, а це сприятиме схудненню;
- змішайте в стакані окропу столову ложку яблучного оцту, трохи меду і чайну ложку ромашки і дайте настоятися. Пити настоянку потрібно через кілька годин після прийому їжі і за півгодини до сну. Після вечірнього прийому і до ранку нічого їсти не можна. Приймати такий настій для схуднення можна протягом місяця.
При бажанні схуднути швидше, можна збільшити денну дозу оцту, і розбити прийом напою на три рази. Але це може представляти загрозу для здоров’я.
Поради по прийому оцту
При розведенні водою даний продукт має низьку концентрацію, проте з ним все одно потрібно бути гранично обережним. Якщо ви вибрали цей спосіб схуднення, візьміть до уваги такі поради:
- кислота оцту здатна роз’їдати зубну емаль. Радимо пити через трубочку, щоб не було контакту з зубами;
- бажано приймати напій після прийому їжі;
- не пийте його більше 3 разів на день;
- між курсами схуднення потрібно дотримуватися перерви як мінімум в 2 місяці. Деякі лікарі рекомендують не пити оцет більше тижня;
- приймати їжу тричі на день потрібно навіть при відсутності апетиту, щоб не спалити слизову шлунка;
- завжди розбавляйте яблучний оцет водою;
- не практикуйте даний спосіб схуднення при наявності протипоказань, під час вагітності та годування груддю;
- не купуйте яблучну есенцію для приготування оцту в магазині.
Іноді в магазинах можна зустріти яблучний оцет, який нібито призначений для схуднення. Він включає в себе мінерали і вітаміни, але дієтологи радять не ризикувати, а готувати даний продукт самостійно. Готовий оцет приймають всередину для схуднення та зовнішньо проти розтяжок.
Коли можна чекати на результат?
Помітний ефект від прийому даного засобу з’являється через кілька тижнів. За цей період ви помітите, що у вас знизився апетит і не тягне на солодке і заборонене. У підсумку піде велика кількість зайвих кілограм, але це відбудеться протягом декількох місяців.
Пити напій в розбавленому вигляді постійно не можна. Потрібно це робити курсами, дотримуючись між ними перерви.
Щоб зберігати натуральний яблучний оцет як можна довше, ємності з ним потрібно закупорити, залитий парафіном або воском і заховати в холодильник.
Даний спосіб включає ряд труднощів. Наприклад, продукт потрібно готувати кілька місяців. А ще виконуйте всі рекомендації щодо його прийому, щоб не заподіяти собі шкоду.