Скільки калорій в салі: прорахунок калорійності копченого, солоного та іншого свинячого сала в грамах

Свиняче сало – продукт далеко не дієтичний, однак, його все одно дуже люблять як діти, так і дорослі. Цей продукт у солоному, копченому і іншому вигляді має велику кількість калорій. Однак це не означає, що ця частина свинини – це жирний і некорисний продукт, адже в ньому міститься чимало мінералів і вітамінів.

Корисність даного продукту актуальна при правильному його споживанні, потрібно обов’язково знати свою добову норму в грамах, а також підраховувати калорійність свинячого сала з розрахунку на свій раціон. Цей продукт може бути як корисним, так і нашкодити здоров’ю. Як вживати солоне та інше свиняче сало з розумом, ми і розповімо нижче.

Які корисні речовини є у свинячому салі

Незважаючи на високу калорійність і жирність продукту, в ньому є чимало вітамінів, які так корисні для здоров’я, наприклад:

  • бета-каротин, вітамін А – ці речовини необхідні нашому організму, щоб нормально функціонував епітелій і не було проблем із зором. Завдяки їм ростуть клітини і підтримується імунна система;
  • вітамін Д – дана речовина допомагає всмоктуванню кальцію і фосфору, бере участь у регуляції розмноження клітин, а також у синтезі гормонів;
  • вітамін Е сприяє захисту мембрани клітин, а також допомагає відновити пошкоджені кров’яні еритроцити.

Незважаючи на те, що калорійність цього продукту вище вершкового масла, наявність корисних речовин з лишком це компенсує. А ще вітамін Е допомагає відновити організм після негативного впливу алкоголю, а також тривалих захворювань, а інші речовини допомагають нормально працювати органам травної системи.

Кислоти у салі

Крім вітамінів, в ньому містяться жирні кислоти, корисні для організму:

  • олеїнова;
  • лінолева;
  • арахідонова;
  • пальмітинова.
За темою:  Таблетки Орсотен для схуднення: скільки коштують, ціна та відгуки худнуть про препарат

Всі ці кислоти беруть активну участь при холестериновому обміні та імунному реагуванні, також вони добре для серцевого м’яза. Тому, незважаючи на великий вміст калорій, цей продукт містить чимало жирних кислот, в яких є потреба практично у кожної людини. Інше питання – скільки саме ви з’їдаєте його за один раз в грамах.

Багато хто боїться, що солоне сало має високу калорійність, і намагаються уникати цієї їжі. Але боятися не треба. Одне з корисних речовин, що містяться в цьому продукту – це антиоксидант селену. Завдяки йому імунна система працює нормально, також вона допомагає виводити з організму вільні радикали. Чимало людей тільки в Росії страждає від нестачі селену.

Багато заповнюють його нестачу БАДами і лікарськими засобами, однак, можна поєднувати приємне з корисним і дозволяти собі регулярно смачне сало. Селен міститься у великій кількості в часнику, тому, вживаючи його з часником, ви також зможете заповнити нестачу селену без різних ліків.

Скільки калорій в салі

Якщо виходити з калорійність сала на сто грамів продукту, то все залежить від виду продукту і його приготування:

  • солоне сало містить близько 800 калорій на сто грамів продукту. Скільки його можна з’їсти, вирішите самостійно залежно від своїх потреб. Солоне сало найбільш корисно, оскільки саме в ньому зберігається найбільша кількість вітамінів;
  • відварений продукт містить близько 500 калорій на 100 грам продукту. Його можна зберігати довго, тому його часто консервують на зиму. Ряд вітамінів при термічній обробці руйнується, тому корисних властивостей в ньому менше, чим у солоному салі;
  • калорійність копченого продукту трохи нижче, чим солоного і становить близько 767 ккал на сто грам. Також 100 г продукту містить близько 1,5 г білків і стільки ж вуглеводів, а також 50 г жирів. При копченні частина жирів витоплюють, але при схудненні такий продукт не можна, щоб не гальмувати процес втрати ваги;
  • смажене (шкварки) – багато людей люблять їсти продукт в такому вигляді, деякі при цьому цікавляться, скільки калорій в ньому міститься. Калорійність смаженого сала практично така ж, як і копченого, але жирів на 100 грам продукту буде значно більше. Категорично не рекомендується вживати це при схудненні і тим, хто схильний до повноти;
  • сало з м’ясним прошарком. М’ясна прошарок збільшує кількість білка, відповідно, таке сало – більш калорійне, чим звичайне.
За темою:  Скільки кг при ожирінні 3 ступеня: правила розрахунку, методи лікування

Як правильно їсти сало

Отже, ми з’ясували, скільки калорій і корисних речовин містить у собі свиняче сало, і ви зможете легко вирахувати, скільки в добу можна вживати цього продукту, щоб не було проблем. Також є ряд рекомендацій з приводу споживання даного продукту без подальшої шкоди для здоров’я:

  • його краще всього їсти разом з салатами на основі свіжих овочів, який заправляється соняшниковою нерафінованою олією і яблучним оцтом. В оцті присутні антиоксиданти, які при такому поєднанні знизять шкоду від ліпопротеїдів низької щільності, які є в тваринному жирі;
  • максимальна користь від продукту виходить взимку, коли на обігрів тіла організм витрачає багато енергії, а сало буде при цьому виступати в ролі додаткового джерела мінералів і вітамінів;
  • зловживати ним не можна, краще всього їсти помалу до 3 разів на тиждень. Дуже важливо при цьому дотримуватися балансу в плані споживання інших продуктів, оскільки сало володіє дуже високою енергетичною цінністю.

Рекомендації та протипоказання

Є категорії людей, яким протипоказано споживання сала. Від нього варто утриматися при наявності таких захворювань, як:

  • ожиріння;
  • печінкові хвороби;
  • проблеми з підшлунковою залозою;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту.

І навпаки, краще ввести в свій раціон цей продукт в розумних кількостях в наступних випадках:

  • при активному способі життя;
  • тим, хто багато працює фізично або займається спортом;
  • при наявності легеневих захворювань;
  • при хворобах крові.

Сало має здатність виводити з організму важкі метали, допомагає налагодити роботу імунної системи, а також сприяє виведенню жовчі.

За темою:  Як схудла Аніта Цой: система схуднення по "Золотий десятці", фото до і після

Тому, якщо ви проведете розрахунки щодо калорійності сала і прорахуєте свою власну потребу в енергії, ви зможете додати цей продукт в своє меню і не переживати про здоров’я і фігуру. Даний продукт корисний і смачний для всіх – завдяки йому ви різноманітите свій раціон корисними речовинами і насолодитися його смаком.