Скільки калорій в холодець з яловичини, свинини або курки: калорійність продукту на 100 грам

Холодець – одне з найбільш популярних самобутніх страв російської кухні, наприклад, млинці або борщ. Воно являє собою крутий м’ясний бульйон, доведений до желеподібного стану.

Корисно це блюдо, скільки калорій у холодець з різних видів м’яса, ми і розповімо нижче.

Як готують холодець?

Для виготовлення цього продукту найчастіше застосовують м’ясні субпродукти на основі курки, яловичини і свинини:

  • ніжки;
  • хвости;
  • голови.

Дієтологи кажуть, що незалежно від виду м’яса, це блюдо все одно містить багато калорій, тому його не рекомендується вживати тим, хто планує скинути зайву вагу. Однак калорійність відрізняється від виду м’яса, тому деякі види холодна будуть менш важкими в плані калорій, чим інші, про що ми і розповімо трохи пізніше. Також кількість калорій залежить і від того, яка частина м’яса задіяна.

Якщо ви купуєте напівфабрикат в готовому вигляді, то його калорійність і склад повинні бути прописані на упаковці товару.

Незважаючи на те, що продукт має високу калорійність, він володіє корисними властивостями, про яких теж піде язик трохи пізніше. Зокрема, він хороший для шкіри, опорно-рухової системи, пам’яті, а також він позитивно впливає на концентрацію і працездатність людини. А ще в ньому є чимало вітамінів.

Як прорахувати кількість калорій в цьому блюді?

Калорійність готового страви залежить від таких факторів:

  • вибраного рецепту;
  • пропорцій включення інгредієнтів;
  • інших особливостей.

Дуже важливо звертати увагу на калорійність та енергетичну цінність тим, хто має зайву вагу або якісь проблеми, які вимагають дотримання дієти.

Свинина, курка і яловичина мають абсолютно різну енергетичну цінність. Щоб обчислити кількість калорій страви, підсумуйте показники всіх його інгредієнтів. Сюди можуть бути включені:

За темою:  Як схудла Аніта Цой: система схуднення по "Золотий десятці", фото до і після
  • м’ясо;
  • хрящі;
  • кістки;
  • жири;
  • спеції та інші складові.

В залежності від виду, якості м’яса та супутніх інгредієнтів, калорійність холодцю на 100 грам може істотно відрізнятися. Нижче ми розглянемо приблизну кількість калорій у холодець в залежності від виду використовуваного м’яса.

Калорійність холодцю з яловичини

Холодець на основі яловичого м’яса і субпродуктів є найбільш дієтичним серед інших. На 100 грам продукту у ньому міститься близько 80 ккал. Цей показник досить помірний, тому такий холодець в помірних кількостях можна вживати при дієтах, він не вплине негативно на вашу фігуру. Але якщо ви з’їсте велику порцію страви, то воно не буде таким нешкідливим для стрункості.

Скільки калорій в страву з курки?

Показник калорійності тут буде залежати від того, яке саме куряче м’ясо використовується. Найбільш низькокалорійним є холодець з курячих лап, його енергетична цінність складає всього 120 ккал на 100 грам. У цій частині м’яса немає жиру, тому воно саме по собі вважається дієтичним. А його на приготування холодцю використовується курка в цілому, то калорійність готового продукту буде перевищувати 200 ккал на 100 грам. За зайві кілограми можете не переживати при вживанні холодцю з курки в розумних межах.

Холодець з свинини

Таке блюдо є найбільш калорійним, оскільки свині вирощуються не тільки на м’ясо, але ще і на сало. Калорійність такого холодцю може бути від 190 до 330 ккал на 10 грам, все залежить від жирності м’яса, яке ви використовуєте. Але в будь-якому випадку свинячий холодець в якості дієтичного страви використовуватися аж ніяк не може.

За темою:  Жиросжигающие Комплекс ефективних вправ для схуднення боків і живота

Як вже згадувалося, калорійність залежить не тільки від виду м’яса, але і його частини, ось як вона може відрізнятися:

  • холодець з свинини – 200 ккал на 100 грам;
  • з яловичини – 80 ккал;
  • курячий – 200 ккал;
  • з курячих лап – 120 ккал;
  • з курячих лап і стегон – 280 ккал;
  • курячий холодець в мультиварці – 100 ккал;
  • з індички – 150 ккал;
  • із свинячих ніг – 350 ккал.

Корисні властивості продукту

Ми вже згадували, що холодець має велику кількість корисних властивостей. Наприклад, він містить у собі колаген – це цінний білок, який при приготуванні виварюється з субпродуктів м’яса. Він дуже корисний для шкіри, вона, завдяки йому, стає пружною, зникають складки і зморшки. А вживання страви на постійній основі добре для профілактики кісткових захворювань і суглобів.

Є в цьому продукті і складові, які допомагають зміцнити імунну систему, і засвоїти кальцій. У ньому є також вітаміни групи С, а також амінокислота гліцин, що стимулює нервову і мозкову діяльність. У страві є багато складових, які потрібні організму щодня.

Чи Не шкідливий холодець?

Однак крім корисних складових у цьому продукті є і шкідливі. Наприклад, міцний бульйон, на основі якого готується це блюдо, містить велику концентрацію холестерину, відповідно, зловживання ним може негативно позначитися на здоров’ї. Зокрема, холестерин має властивість накопичуватися на кровоносних судинах і звужувати їх. Це дуже небезпечно, оскільки може негативно позначитися на серцево-судинній системі людини. А ще споживання холодцю у великих кількостях становить велике навантаження на печінку і уповільнює процес обміну речовини.

У свою чергу, цей процес призводить до того, що вага людини починає різко збільшуватися, також він може страждати захворюваннями печінки.

За темою:  Правила дробового харчування для схуднення: принципи, меню на тиждень, таблиця

При бажанні можете приготувати менш калорійне блюдо, яке дуже схоже на холодець – це холодець. Його готують з менш міцного м’ясного бульйону з застосуванням желатину, в підсумку, калорійність продукту виходить значно нижче, також страву не принесе так багато шкоди, як холодець. Заливне часто готують з використанням таких складових:

  • зелені;
  • оливок;
  • часнику;
  • лимона.

Всі вони не тільки покращують смак страви, але ще і примножують його корисні властивості.Тим не менш, блюдо в народі більш популярне, чим заливна, незважаючи на ряд негативних характеристик, які при розумному споживанні будуть не так важливі.

Холодець з різних видів м’яса має різну калорійність, але при цьому він має свої корисні властивості і буде надзвичайно поживною стравою, якщо ви будете їсти його в розумних межах, нехай навіть кожен день.