Калорійність варення: скільки калорій в полуничному, малиновому, вишневому або яблучному конфітюр

Варення – надзвичайно смачна заготівля, вона готується шляхом консервації фруктів або овочів. Фруктові варення дуже люблять як дорослі, так і діти. Але багато змушені відмовлятися від цього ласощі через його високої калорійності. А вона залежить від цукру і того, який фрукт використовується для приготування консервації. Скільки калорій міститься в цьому продукті з того чи іншого фрукта, ми і розповімо нижче.

Види варення і приблизну кількість калорій в ньому

Цей продукт має велику кількість різновидів. Найбільш популярними є:

  • малинове;
  • вишневе;
  • полуничне;
  • яблучне та інші.

Роблять також варення з овочів, але вони зустрічаються дуже рідко.

На кількість калорій впливає не тільки склад продукту, але і допоміжні компоненти, зокрема, цукор.

У консервації міститься велика кількість корисних речовин, які набагато важливіші, чим його калорійність, багато хто з них має лікувальні властивості, багаті мікроелементами і вітамінами. Часто їх пропонують хворим при простудних захворюваннях, кашлі і високій температурі.

Калорійність будь-якого варення дуже висока. В середньому цей показник коливається від 200 до 400 ккал на 100 грам продукту і залежить ще від цукру і способу приготування продукту. Якщо воно виготовлене на основі фруктози, то кількість калорій буде нижче, приблизно 152 ккал на 100 грам. Не зловживайте цим продуктом, щоб не допустити ожиріння. Навіть при дієті пару ложок ласощі не стануть серйозною небезпекою для вашої фігури, зате ви наситите організм корисними речовинами.

Полуничне варення: калорійність і користь

У полуниці міститься велика кількість вітамінів. Так, в 100 грамах цих ягід присутні більше добової норми вітаміну групи З. А ще полуниця допомагає зміцнити стінки судин і імунітет. А ще в полуничному варення присутні:

  • йод;
  • магній;
  • залізо;
  • кальцій і багато іншого.
За темою:  Чи можна схуднути при годуванні груддю: дієти і вправи при грудному годуванні

Калорійність цього продукту може бути різною і залежить від того, скільки цукру ви кладете в нього. А ще цукор впливає на кількість вуглеводів. У середньому калорійність полуничного варення становить близько 284 ккал.

Консервацію з полуниці в розумних межах дозволяється вживати навіть при дієтах.

Вишневе варення: калорійність

Консервований продукт з вишні є найбільш низькокалорійним, але при цьому в ньому багато всього корисного. Так, його складові допомагають знизити рівень холестерину і рівень цукру в крові. У середньому калорійність цієї страви становить близько 230 ккал на 100 грам. Дієтологи радять вживати його замість шоколаду, оскільки в ньому багато корисних речовин, і воно легко засвоюється.

Малинове варення і його енергетична цінність

Варення з малини вважається найбільш корисним, оскільки в ньому є багато вітамінів і мікроелементів, його рекомендують при застуді, високої температури, головного болю та інших недугах.

Точний показник кількості калорій залежить від кількості цукру і методу приготування страви. В середньому, це 273 ккал на 100 грам. Часто малинове варення рекомендують при дієтичному харчуванні замість шоколаду, цукерок та інших кондитерських виробів.

Калорійність сливового варення і його дія

На 100 грам сливового продукту доводиться:

  • 288 ккал;
  • 0,4 г білків;
  • 0,3 г жирів;
  • 74, 2 г вуглеводів.

Консервація на основі злив містить у великій кількості вітамін Р або як його ще називають, рутин. Цей компонент продукту допомагає привести в порядок артеріальний тиск людини, сприяє поліпшенню роботи ендокринної системи, також він виступає провідником вітаміну С, який допомагає зміцнити нашу імунну систему.

Також сливове варення володіє такими корисними властивостями:

  • допомагає поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту;
  • шлунок починає працювати краще;
  • вирішується проблема запорів за рахунок проносного ефекту варення. Воно досягається завдяки присутності злив, які самі по собі надають таку дію.
За темою:  Відгуки про жиросжигающем коктейлі для схуднення з кефіром, імбиром, корицею і червоним перцем

В сливове варення повною мірою зберігається такий елемент, як калій, він корисний тим, що має сечогінну дію і може звільнити організм від зайвої рідини або солі. Саме тому даний вид варення буде вкрай корисний для тих, хто страждає нирковими недугами і набряками.

Також до складу сливового ласощів входять такі корисні складові:

  • магній;
  • фосфор;
  • залізо.

Вони благотворно впливають на метаболізм, допомагають при анемії, сприяють поліпшенню пам’яті і зміцненню кісткової системи. Всього кілька ложок солодощі – і ви позбудетеся від стресу і депресії.

А ще в сливове варення є вітамін Е у великій обсязі, який відповідає за красу. Він є сильним антиоксидантом, що уповільнює процес старіння наших клітин. Крім цього, цей вітамін добре впливає на кровообіг і не допускає утворення тромбів.

Яблучне варення: калорійність і склад

Варення, виготовлене на основі яблук, має калорійність 265 ккал на 100 грам продукції. В ньому наявні такі складові, як:

  • вітаміни різних груп;
  • мінеральні речовини;
  • груба клітковина.

На відміну від інших варений, яблучне можна вживати навіть тим, хто боїться набрати зайві кілограми.

Більшість вітамінів груп А, І, Р, РР, К) зберігаються і при варінні фрукта, а ось вітамін З майже цілком зникає, але якщо можна відновити, якщо додати при приготуванні в яблучне варення шипшина. У готовому вигляді продукту також є пектин, який допомагає вивести холестерин з організму. Відомо, що яблука самі по собі є джерелом калію і заліза, і їх рекомендується вживати при серцево-судинних захворюваннях.

За темою:  Таблетки для схуднення Листата міні: склад, показання і інструкція із застосування, ціна та відгуки тих, що худнуть

Також яблучне варення дуже корисно при застуді, але його з крайньою обережністю потрібно вживати тим, хто страждає на виразку шлунка або гастриту. Якщо у вас підвищена кислотність, то варіть його з солодких сортів яблук, а якщо знижена, то вам потрібно приготувати кислі сорти фрукта.

Корисні властивості варення в цілому

Воно добре тим, що воно зберігає більшість корисних характеристик фруктів, на основі яких готується. А якщо воно є «сирим», то це найкраще джерело вітамінів в холодну пору року. Також цей продукт – сильний джерело глюкози. Різні види мають свої характерні корисні властивості:

  • продукція з вишні найкраще допомагає при інфекції серед інших народних засобів;
  • абрикосове сприяє поліпшенню пам’яті і допомагає підвищити рівень гемоглобіну;
  • з груш – чинить жарознижувальну дію, допомагає при атеросклерозі ниркових захворюваннях;
  • консервація на основі фруктів з вітаміном с – допомагає стимулювати роботу імунної системи.

Який би варіант ви не вибрали, і яким би він не був калорійним, пам’ятайте, що даний продукт більш корисний, чим печиво або шоколад, а шкоди для фігури завдає набагато менше.