Лимонна дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки

Ця дієта є не тільки перевіреним механізмом для схуднення, але також з високою ефективністю допомагає позбутися від шлакових відкладень і токсичних сполук, що впливають на метаболізм і викликають прискорення процесів старіння організму.

З цієї причини цитрусове схуднення успішно застосовується не першим поколінням жінок. За допомогою цього фрукта легко спалюються складні вуглеводи, що перешкоджає їх трансформації в жирові відкладення, відбувається чистка кишечника і прискорюється обмін речовин. А дія фітонцидів, що містяться у великих концентраціях цедрі і м’якоті лимона, покращує настрій, підвищує працездатність і сприяє нормалізації емоційного фону, що гарантує легке перенесення обмежень харчування під час схуднення.

Позбавлення від непотрібних кілограмів відбувається завдяки наявності в цитрусе фруктової кислоти високої концентрації. За 2 тижні дієти можна стати легше від 3 до 8 кг. Якщо поєднати схуднення зі спортивними тренуваннями, то результати схуднення стануть ще більш вражаючими. Зміна ваги починає відбуватися вже в перші дні, а протягом другої–третьої доби активізуються очисні процеси. Комплекс цих впливів дозволяє позбутися від зайвої рідини, стати стрункіше і привабливіше, позбутися від набряклості під очима і стати володаркою плоского живота.

Цей фрукт проявляє цілющі властивості для великого переліку захворювань, чим заслужив визнання не лише в дієтології, але і в медицині. На додачу до всіх його переваг варто згадати виняткові смакові властивості і стане зрозуміло, чому лимон присутній в раціоні більшості сімей.

Переваги і недоліки

Плюси:

  1. Постійна наявність цитрусових в раціоні активізує роботу шлунково-кишкового тракту.
  2. Прискорюється метаболізм і нормалізується швидкість обміну речовин.
  3. Наявність вітаміну С позитивно впливає на шкіру, відновлює її верхні шари і надає їй більш молодий зовнішній вигляд.
  4. Ефірні олії цедри і м’якоті цитруса служать профілактичним засобом для запобігання цукрового діабету.
  5. Відбувається зміцнення імунітету, особливо в період весняного авітамінозу. Наявність вітамінів С, А, D, В1 і В2 відбивається на стані нігтьових пластин і волосся.
  6. Пектинові речовини клітин м’якоті володіють властивістю виведення важких металів та радіонуклідів з організму.
  7. Органічний калій, що міститься в м’якоті лимона зміцнює серцево-судинну систему і робить стінки кровоносних судин більш пружними, міцними і еластичними.
  8. Оздоровлюється мікрофлора кишечника і йде проблема надмірного газоутворення.
  9. Активізується робота нирково–вивідною системи.
  10. При раціональному складанні дієтичного меню відсутнє відчуття слабкості, а це частий супутник багатьох видів схуднення. Більш того, насичення вітамінами і мінералами позитивно позначається на загальному стані і викликає енергетичний підйом і поліпшення настрою.

Мінуси:

  1. Для тривалого застосування лимонна дієта не підходить, оскільки фруктові кислоти здатні спровокувати зміну кислотності шлунка.
  2. Не підходить для людей з алергічною реакцією на вітамін С.
  3. Може викликати підвищену чутливість зубів і неприємні реакції на прохолодну і гарячу їжу.
  4. Проявляється подразнюючу дію по відношенню до слизової шлунка і кишечника, тому для людей з синдромом чутливого кишечника гарантована печія і відчуття дискомфорту.
  5. Під час дієти може підвищуватися артеріальний тиск, тому з обережністю застосовується у людей, схильних до перепадів артеріального тиску.
  6. У тому випадку, якщо існували приховані проблеми роботи жовчного міхура або печінки, організм на достаток цитрусових прореагує болем у правому підребер’ї. Якщо такі відчуття виникли, то дієту потрібно припинити і звернутися до лікаря.
  7. При перенасиченні вітаміном С можуть виникнути алергічні реакції. У людей, не схильних до алергії, такого зазвичай не відбувається. Але алергікам потрібно бути особливо уважними, щоб не нашкодити здоров’ю.

Важливі моменти

Є ряд важливих нюансів, знання яких допоможе отримати більше користі і легко позбутися зайвої ваги.

  1. Для дієти краще вибирати плоди з тонкою шкіркою: вони більш соковиті на відміну від товстошкірих побратимів.
  2. Вітамін С під впливом атмосферного повітря швидко окислюється, з цієї причини всі страви зі свіжим цитрусом повинні бути свіжоприготовленими.
  3. В ідеалі лимони можна вирощувати вдома, але така можливість є не у всіх. Відмінний варіант – купувати їх безпосередньо з оранжереї, тоді вони будуть набагато соковитіше, з максимальним вмістом мінералів і вітамінів.
  4. Вживання кислого напою у багатьох людей викликає оскому і підвищує чутливість зубної емалі. Для того, щоб не викликати неприємних відчуттів, потрібно пити через трубочку.
  5. Соки можна виготовляти прояснені (за допомогою електричної соковижималки) або з м’якоттю (за допомогою блендера, не знімаючи шкірку і не витягуючи кісточок – в них міститься дуже багато корисних речовин).
  6. Цитрус можна використовувати не тільки у вигляді напоїв, але й як заправку для салатів, чудово гармонує з усіма овочами і м’ясом. Цедра теж є прекрасним продуктом для приготування і смакового насичення багатьох страв.
  7. Висока концентрація лимонної кислоти допомагає розщеплювати жир на клітинному рівні і максимально прискорити обмін речовин. Крім цього, кислота здатна притупляти почуття голоду і регулювати апетит.
  8. Якщо після активного прийому цитруса починаються неприємні відчуття в шлунку, можна на кілька днів зменшити порції кислих фруктів, після чого повернутися до потрібних пропорціях. Якщо дискомфорт не зник, значить, доцільно підібрати інший тип схуднення.
  9. Якщо хочеться отримати найбільш швидкі й помітні результати, то потрібно відкоригувати раціон. Важливо звести до мінімуму вживання цукрів, жирних продуктів, хлібобулочних виробів. Білкова і рослинна їжа, навпаки, складе основу раціону. На столі повинні бути присутніми молокопродукти, кисломолочна продукція, м’ясо і риба, всілякі овочі різних кольорів, фрукти і круп’яні каші.
  10. Під час дотримання лимонної дієти категорично заборонено вживати алкоголь. Дія двох агресивних факторів – спиртного і фруктових кислот може серйозно нашкодити слизової шлунка. Куріння теж дає той же результат – подразнення слизової тканини шлунка, тому курцям потрібно вибрати щось одне: подібну дієту або куріння.
  11. Повернення до лимонної дієти повинно відбуватися не частіше 1 рази в рік.

Які краще вживати цитрусові

  1. Кращі плоди яскраво-жовтого кольору з інтенсивним блиском. У зеленуватих лимонах вміст корисних речовин у 1,5–2 рази нижче, ніж у стиглих.
  2. Плоди з товстою шкіркою краще не купувати, так як кількість соку у них буде набагато менше. Якщо все-таки немає можливості використовувати цитруси з тонкою шкірою, то слід дещо підвищити кількість використовуваних плодів (приблизно в 1,5 рази).
  3. При кімнатній температурі цитруси починають стрімко втрачати корисні властивості вже через тиждень після того, як вони зірвані з дерева. У більшості випадків час збору залишається загадкою, але зберігати плоди у будь-якому випадку потрібно в холодильнику: це повною мірою дозволить отримувати їх цілющі властивості.
  4. Лимони можна замінити плодами лайма, так як склад їх м’якоті дуже близький за хімічними властивостями.
  5. Плоди з м’якими, а тим більше, ураженими цвіллю місцями їсти не можна. Навіть якщо дуже ретельно вирізати зіпсовані місця, вся одно токсини залишаються у зовні здорової м’якоті. Це впливає не тільки на склад плоду, але і на його здатність до розщеплення зайвих жирів.

Протипоказання

  • Дисфункції шлунково-кишкового тракту: схильність до аппендициту, підвищена кислотність шлункових ферментів, виразка, запалення жовчного міхура, ентероколіт;
  • алергічні реакції на вітамін С;
  • нефрит, холецистит;
  • гепатит;
  • підвищена чутливість зубної емалі;
  • вік до 16-ти років;
  • вік більше 65-ти років;
  • вагітність та лактація.

Меню

На 2 дні

При такому строгому раціоні легко відбувається зниження ваги, за 2 дні можна втратити 4 кг жирових запасів. Продовжувати цю дієту довше 2-х днів не варто, так як це може спричинити підвищення кислотності шлункового соку.

За темою:  Калорійність 1 скибочки 100 гр батона нарізного

Весь день можна вживати коктейль, який готується наступним чином: 1 ч. л. червоного пекучого перцю розвести в 100 мл води, довести до кипіння і кип’ятити на мінімальному вогні 2 хвилини, остудити; додати туди сік з семи лимонів, 1 ст. л. меду і 1,5 л води.

Крім коктейлю, за добу можна випити ще 1 літр очищеної води, а от їсти нічого не можна.

Є ще один варіант дводенного лимонного схуднення, яка дозволяє схуднути на 5 кг за 2 дні. В ньому виключається навіть чиста вода. Рецепт коктейлю залишається колишнім, тільки об’єм води зменшується до 1 літра.

Оскільки коктейль виходить дуже пекучим, він не підходить для людей, які погано реагують на гостру їжу.

На 3 дні

За допомогою цього типу харчування можна не тільки схуднути, але і протестувати організм на ступінь прийняття цитрусових, щоб надалі часу зробити більш тривалий курс.

Цей тип схуднення переноситься з труднощами, часто активується почуття голоду. У разі голодних атак можна на обід і полуденок перекусити сухофруктами.

День 1

  • Сніданок: 2 яблука і ½ лимона.
  • Обід: склянка кефіру і ½ лимона.
  • Вечеря: 1 банан.

День 2

  • Сніданок: вівсянка з 1 яблуком і ½ лимона.
  • Обід: вівсянка з 1 яблуком і ½ лимона.
  • Вечеря: склянка натурального йогурту.

День 3

  • Сніданок: запечене яблуко з корицею і лимоном.
  • Обід: запечене яблуко з корицею і лимоном.
  • Вечеря: фреш з яблука і лимона.

На тиждень

Весь тиждень щодня потрібно випивати 1,5 л води з соком 3-х цитрусів. Краще робити це за 30 хвилин до їжі. Для тих, хто погано переносить кислі продукти, дозволяється додати в напій 1 ст. л. меду.

Щоденний раціон дієти складається з єдиного страви.

  • Понеділок: яблука, запечені в духовій шафі.
  • Вівторок: вівсянка на воді без масла, солі і цукру і 1 л кефіру з 1%-й жирністю.
  • Середа: овочевий салат з бринзою, приправлений соком лимона.
  • Четвер: відварна куряча грудка.
  • П’ятниця: 2 кг фруктів і 1 л біокефіру.
  • Субота: мікс з томатів, листя латуку і шматочків тунця.
  • Неділя: гречка на воді без солі, цукру та вершкового масла.

14 днів

Оскільки тривалість схуднення збільшується, то кількість використовуваних плодів на добу зменшується. За 2 тижні дієти метаболізм встигає звикнути до нового ритму, тому після закінчення курсу вага не повертається до попередніх значень.

У такому раціоні обмежується обсяг напоїв: крім підкисленою і звичайної питної води на інші напої накладається заборона. Суворих обмежень немає, потрібно просто помірно скоротити калорійність раціону і стежити за тим, щоб з’їдається їжа відповідала принципам раціонального харчування.

  • Понеділок: фреш 1 цитруса розвести в 1 склянці мінеральної води.
  • Вівторок: фреш 2-х — розвести в 2 ст. мінералки без газу.
  • Середа: фреш 3-х — розвести в 3 ст. мінералки без газу.
  • Четвер: фреш 4-х — розвести в 4 ст. мінералки без газу.
  • П’ятниця: фреш 5-ти — розвести в 5 ст. мінералки без газу.
  • Субота: фреш 6-ти — розвести в 6 ст. мінералки без газу.
  • Неділя: фреш 3-х цитрусів розвести в 3-х літрах мінералки з додаванням 1 ст. л. високоякісного меду.

З 8-го по 14-й день повторити тижневе меню.

Основний принцип – докласти максимум зусиль, щоб випивати всю цитрусову воду натщесерце після пробудження. Якщо із збільшенням дози зробити це за один прийом не виходить, то решту потрібно вживати до обіду. Тільки на 7-мі і 14-ті добу весь обсяг потрібно рівномірно розподілити на весь день.

Головна перевага двотижневого курсу – відсутність можливого метеоризму і здуття живота.

Вихід з дієти

Перехід до звичайного раціону повинен відбуватися плавно і акуратно. По часу він займає не менше половини тривалості дієти. Оскільки під час обмеження харчування обсяг шлунка значно скоротився, то колишні порції будуть важко сприйматися і засвоюватися. В цей період необхідно щодня вводити в режим харчування страви з тушкованих овочів, потім — сирі фрукти та овочеві супи, м’ясо, рибу і морепродукти, потім можна почати вживати крахмалсодержащие овочі. Не зайвим буде в цей період застосувати інтенсивні фізичні вправи: це дозволить запобігти можливе уповільнення травлення після періоду підвищеної кислотності шлунка.

Ще один варіант виходу з дієти передбачає дво–триденний посилене вживання фруктових або овочевих фрешів без цукру і солі. По закінченні цього часу до раціону додають пісні бульйони, знежирені кефір, ряжанку, йогурт і супи-пюре. Після 5-ти днів можна вводити тверду їжу.

Важливо при виході з дієти дотримуватися той же питний режим, який був наказаний при дієті. Це дозволить знизити стрес від розширення раціону.

Якщо дотримуватися всіх цих правил, то результат буде радувати довго, а кілограми, від яких вдалося позбутися протягом дієти, більше не повернуться.

Меню дієти на лимонному соці

Такий тип дієт охоче застосовується безліччю жінок через простоти і підтверджених швидких результатів. В першу чергу вона підходить тим, хто любить цитрусові і намагається наситити ними свій раціон. Висок становить до 6 кг за тиждень. Періодичність застосування – раз в 3 місяці.

Для позбавлення від зайвих кіло допомагає навіть просте застосування розбавленого цитрусового фрешу з водою перед сніданком. Навіть ця самостійна міра допомагає очистити кишечник від шлакових відкладень і активізувати секреторну активність, підвищити інтенсивність обміну речовин і спалювання відкладень жиру із запасних депо організму.

Користь фрешу полягає в здатності концентрованої природного лимонної кислоти розчиняти шлаки, що накопичилися на слизових оболонках тонкого і товстого кишечника, і евакуювати їх разом з не перевареними частинками їжі. Підвищення кислотності в шлунку змушує активніше працювати шлункові ферменти і з більшою швидкістю переробляти харчові маси і засвоювати більшу кількість нутрієнтів.

Існує низка нюансів, знаючи які, можна отримати максимальну користь від дієти на лимонному соку:

  1. Для того, щоб не стоншувати зубну емаль, після кожного прийому фрешу потрібно ополіскувати ротову порожнину спеціальним, нейтралізує дію кислоти, розчином: 1 ч. л. харчової соди на 1 склянку теплої води. Якщо немає можливості використовувати цей розчин, то треба сполоснути рот звичайною водою.
  2. Розчин соку з водою готується таким чином: вміст 1-го фрукта видавлюється в літр води кімнатної температури. Використання холодної, сповільнює розщеплення жирових клітин, тому важливо додавати воду кімнатної температури. З цієї ж причини зберігати готовий напій в холодильнику не потрібно.

На 3 дні

  • День 1: вода з соком 1 лимона, 300 г фруктів, 1 л біокефіру.
  • День 2: порція вівсянки з яблуком, сік 1 цитруса, склянка йогурту з низьким відсотком жирності.
  • День 3: 3 запечених в духовці яблука з корицею, вода з тонкими часточками 1-го лимона.
За темою:  Безвуглеводна дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки

На тиждень

Заборонені продукти:

  • борошняне і випічка;
  • смажене на рослинному або вершковому маслі (на сухій сковороді – можна);
  • цукор і солодке.

Порції повинні бути помірними, вечеря – за 3 години перед сном.

  • Понеділок: за 30 хв до першого прийому їжі – сік цитруса з водою.
  • Вівторок: 1 ст. води з м’якоттю 1 цитруса – перед сніданком і 1 ст. – перед вечерею.
  • Середа: по 1 ст. води з фрешем одного цитруса перед кожним основним прийомом їжі.
  • Четвер: по склянці фрешу, розведеного з водою перед сніданком, обідом, полуденком і вечерею.
  • П’ятниця: по склянці соку з водою перед усіма основними трапезами, ланчем і підвечірком.
  • Субота: принцип п’ятниці плюс стакан соку з водою перед сном.
  • Неділя: фреш 3-х цитрусів розвести в 3-х літрах води з додаванням 1-2 ч. л. меду.

На 12 днів

У цьому варіанті дієти головний принцип – употре6ление нерозбавленого фрешу без цукру та інших добавок за 30 хвилин перед трапезою. Такий курс допомагає позбутися 6-8 кг і принести користь здоров’ю: настає полегшення стану при прояви ревматизму і навіть поліпшення формули крові.

Для повного курсу знадобитися 300 лимонів середнього розміру. Починається курс з вживання п’яти плодів і поступово збільшується до 25, затримується на максимальній відмітці, після чого знову повертається до п’яти штук. Весь фреш потрібно розділити на 8-10 прийомів натщесерце, пити великими порціями його не слід.

Жорстка на 14 днів

Ця монодієта заснована на вживанні єдиного продукту – соку. Незважаючи на те, що в лимоні міститься 0,9% протеїнів, 0,1% жирів і 3% швидких вуглеводів, назвати його складу хоча б наближеним до збалансованого, не можна.

Дана дієта не тільки не рекомендована фахівцями, але й категорично заборонено, так як внаслідок неї виникають наступні побічні ефекти: ентероколіт, діарея, печія, виснаження організму, гормональні збої, психоемоційні розлади, гастрит, проривна виразка, втрата здатності до рухової активності, судоми, крайня ступінь зменшення потовиділення, згасання дихального рефлексу та ін. У деяких випадках цей курс призводить до початкової стадії анорексії.

На всі ці мінуси доводиться тільки один плюс: схуднення до 3-х кг на добу.

Раціон виглядає так:

  • Понеділок: фреш 1 цитруса.
  • Вівторок: фреш з 2-х цитрусів.
  • Середа: фреш з 3-х.
  • Четвер: фреш з 4-х.
  • П’ятниця: фреш з 5-ти.
  • Субота: фреш з 6-ти.
  • Неділя: фреш з 7-ми цитрусів.

Всю другу тиждень щодня вживати сік семи лимонів.

Його потрібно пити не в концентрованому вигляді, а вживати розведеним з водою без газу. Крім цього кожен день потрібно випивати не менше 3-х л води. Переважно використовувати очищену, з середнім солевмістом.

Після закінчення курсу категорично заборонено різке повернення до звичайного раціону. Це загрожує появою ріжучих болів у шлунку, кишкових кольок і синдрому запалення кишечника. Тому протягом перших 3-х днів потрібно плавно приєднувати солодкі фрукти, потім – овочі і тільки потім – молокопродукти та крупи.

Інші варіанти лимонної дієти

Лимонно–медова

Мед гармонійно доповнює цитрус, оскільки теж володіє очисними властивостями і нормалізує систему травлення, дозволяє зберігати високий рівень активності і бадьорості за рахунок містяться в ньому природних вітамінів і швидких вуглеводів.

Цей тип харчування активно допомагає в боротьбі з целюлітом і дозволяє швидко зменшити об’єм стегон.

Курс дієти розрахований на 2 дні. Щодня рекомендується випивати 2,5–3 л медово-цитрусового напою, приблизно по 1 склянці щогодини. Для приготування напою потрібно дотримуватися таких норм: на 1 літр очищеної води – сік одного лимона і 1 ст. л. меду. Розчин потрібно добре перемішати і вживати в теплому вигляді. Всі інші напої і продукти протягом цих двох днів виключаються.

Схуднути за 2 дні можна до 3-х кг, проте вдаватися повторно до лимонно-медової дієти рекомендовано не частіше одного разу в 1,5 місяця.

Лимонно-кефірна

Тривалість – 3 дні, за які можливо схуднути на 2-3 кг

Протягом доби потрібно випивати близько 1,5 л біокефіру і 2,5 л води, настояної на лимоні. Алгоритм наступний: дві склянки кислої води, через півтори години – стакан біокефіру. Дотримуватися такої черговості потрібно весь день.

За півгодини до сну потрібно випити склянку напою з 2/3 частин кефіру, 2 ст. л. лимонної води і 0,5 ч. л. порошку кориці. Під дією цього коктейлю можна продовжувати ліполіз протягом ночі.

Повторювати лимонно–кефірну дієту можна через 2 місяці.

Варіант лимонно-кефірної дієти №2

Принадність такої дієти в тому, що вона допомагає активно спалювати жир в нічний час, не мучачи нападами голоду, але інтенсивно знижуючи масу. За ніч висок становить до 500 р.

Обставина, яку необхідно враховувати: при даному підході часто виникають нічні підйоми для відвідування туалету, оскільки активізується дефекація у другій половині ночі.

Суть раціону: перед сном змішати у вигляді коктейлю 0,5 знежиреного кефіру і 1 ст. л. свіжовичавленого соку лимона. Випити, прополоскати рот і лягати спати, продовжуючи уві сні процес позбавлення від зайвих кілограмів.

Дієта Бейонсе

Займає від 10-ти до 15-ти днів. Повторювати її можна не частіше, ніж раз на 6 місяців. З-за низької калорійності витримати таку дієту складно. Втрата ваги за 10 днів складає 9 кг.

Суть методики така: весь курс базується на використанні спеціального лимонаду, що містить сік лимона, кленовий сироп, кайенский перець і воду. Поєднання лимона, перцю, сиропу клена покращує кровотік, постачає організм мікроелементами, вітамінами, вуглеводами і виводить шлаки. Людям з підвищеним артеріальним тиском такий раціон не підійде, оскільки наявність перцю в складі сприяє загострення гіпертонії, а ось для гіпотоніків він підходить ідеально.

Щодня потрібно пити від 8 до 12 чашок такого лимонаду. Готується він таким чином: змішати 3 ст. л. соку, 2/3 склянки води, 2 ст. л. сиропу і ¼ ч. л. меленого чилі. Крім лимонаду можна поповнювати запаси рідини трав’яним чаєм або звичайною водою.

Після припинення курсу протягом 5-ти днів потрібно їсти овочі та фрукти в сирому вигляді та низькокалорійні овочеві супи.

Повернутися до такій дієті можна вже через 2 місяці.

Дієта «Лимон+гречка»

Висок при дотриманні такої дієти складає 7 кг при тривалості 10 днів. Вона проста у використанні, не вимагає рідкісних і дорогих продуктів. Присутність великої кількості вуглеводів дозволяє поєднувати зниження калорійності раціону з активними кардіо тренуваннями або заняттями спортом.

За темою:  7 трав, які допоможуть швидше позбавитися від зайвої ваги

Орієнтовний раціон на день:

  • Сніданок: сік 1 лимона розчинений у склянці води, порція гречки на воді.
  • Обід: гречана каша на воді та 2 скибочки лимона.
  • Вечеря: порція каші гречаної, 3 лимонні часточки, посипані цукровою пудрою з тростинного цукру, склянку очищеної води.

Іноді можна дозволити собі чашку чорного чаю, кави без цукру або настою шипшини.

Таке схуднення можна застосовувати в будь-який час року, воно не прив’язане до певного сезону. Повторювати його можна через 3 місяці.

На лимонній кислоті

Перед початком такого курсу потрібно впевнитися в переносимості лимонної кислоти організмом. Це – харчової синтетичний консервант, спочатку вона не призначена для вживання у великих кількостях, тому несе потенційну загрозу для слизової оболонки шлунка при високих концентраціях. У порівнянні з лимонним соком в розчині лимонної кислоти не міститься того великого переліку вітамінів і мінералів, які потрапляють в сік з цитрусових, тому вона не забезпечує організм важливими нутрієнтами так, як це робить лимонний сік.

Виражених жироспалюючі властивості у даного продукту немає, однак кислий смак здатний незначно знизити апетит на деякий час. До того ж постійний вплив на слинні залози ротової порожнини і легке зневоднення робить слину більш в’язкою, що теж сприяє зниженню голоду.

Принцип базується на необхідності вживання підкисленої води перед кожною основною трапезою.

Така Схема прийому:

  • 1-я тиждень: ½ ч. л. лимонної кислоти на 1 ст. теплої води за 30 хвилин до їжі.
  • 2-я тиждень: 1 ч. л. кислоти на 1 ст. теплої води за 30 хвилин до їжі.
  • 3-я тиждень: 2 ч. л. кислоти на 1 ст. теплої води за 30 хвилин до сніданку, по 1 ч. л. на стакан — перед обідом і вечерею.
  • 4-я тиждень: 1 ч. л. кислоти на 1 ст. теплої води за 30 хвилин до сніданку, по ½ ч. л. на стакан — перед обідом і вечерею.

Зниження ваги відбувається переважно за рахунок виведення зайвої рідини з організму. Якщо під час даного курсу використовувати низькокалорійне харчування, то його ефективність зросте: за 28 днів можна стати легше на 8 кг. Допоможе зменшення вмісту солі, жирів і цукру в складі блюд.

Застосовувати повторно таке схуднення рекомендується не частіше, ніж раз на 6 місяців.

Кращі дієтичні рецепти з використанням лимона

Лимонно–імбирний салат

Інгредієнти:

  • 30 г соковитого кореня імбиру;
  • ¼ Лимона;
  • 1 зелене яблуко;
  • 1 середня морквина;
  • 15 г ядер волоських горіхів (ядра двох середніх горіхів);
  • 15 г меду;
  • 25 мл оливкової олії першого віджиму.

Моркву і яблука помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Окремо потрібно натерти корінь імбиру.

Вичавити сік з лимона і влити його в блендері, туди ж покласти горіхи, мед, імбир і оливкове масло. Збити все до однорідної консистенції. Цим соусом приправити яблука і моркву, перемішати.

Форель апетитна

Інгредієнти:

  • 600 р свіжої форелі;
  • 1 лимон;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 2 г меленого чорного перцю;
  • сіль.

Нарізати форель на порційні шматки товщиною по 2-3 див.

Дно сковороди або форми для запікання змастити олією і викласти на дно тонко нарізані кухлі цитруса. Зверху викласти шматки форелі, посолити і поперчити за смаком.

Запікати страву протягом 18 хв. при температурі 190°С.

Смузі

Інгредієнти:

  • 100 мл молока 3,2%-ї жирності;
  • 100 мл вершків 20%-ї жирності;
  • 1 м’який банан;
  • 1 ч. л. меду;
  • ½ Лимона;
  • ваніль.

Жирне молоко збити у блендері з вершками. Очищений банан нарізати шматочками і додати в блендер. Туди ж помістити сік лимона, мед, щіпку ванілі. Збити все до однорідної консистенції. При бажанні можна додати листочок м’яти.

Подавати холодним.

Вода «Сасси»

Інгредієнти:

  • 2 літри води з низькою мінералізацією;
  • 1 ч. л. імбиру;
  • 1 огірок;
  • 1 лимон або лайм;
  • 10 листочків м’яти.

Огірок і цитрус нарізати якомога тонше. Імбир натерти на дрібній тертці.

Листя м’яти вимити і висушити. Можна їх подрібнити або пом’яти, щоб вони віддали більше соку в напій.

Всі інгредієнти викласти в скляну ємність, залити водою і залишити для настоювання на ніч. Вранці напій повністю готовий.

Мідії з лимоном

Інгредієнти:

  • 300 г заморожених мідій;
  • ½ Лимона;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • ½ Пучка зелені;
  • сіль.

Довести до кипіння 2 л води, помірно присолити її і додати мідії, не розморожуючи їх заздалегідь. Як тільки вода почне закипати, відразу зняти з вогню, злити окріп.

Цибулю нарізати кільцями і злегка обсмажити в олії. Туди ж викласти мідії і перемішати їх з цибулею.

Пару тонких кілець цитруса укласти до мідій і 10 хвилин тушкувати страву на повільному вогні з закритою кришкою, періодично перемішуючи.

Готову страву полити соком, що залишився лимона і посипати зеленню.

Лимонне желе

Інгредієнти:

  • 2,5 ч. л. желатину;
  • 1,5 склянки води;
  • 1 склянка цукру;
  • 200 г свіжих ягід малини;
  • 4 лимона.

Зняти цитрусову цедру, ретельно відокремивши її від білої м’якоті і помістити в каструлю з водою, закип’ятити і варити на повільному вогні 5 хвилин.

Відвар процідити і поставити в тепле місце.

Желатин розвести в 0,5 склянки теплої води і відставити до повного набухання.

В окрему ємність вичавити сік з цитрусових, додати до нього цукор і перемішайте суміш до повного розчинення цукру. Цей розчин процідити через марлю для освітлення.

Додати до осветленному розчину желатин і відвар цедри, перемішувати, поки желатин повністю не розчиниться.

Половину обсягу розлити в склянки і залишити в холодильнику на 40 хвилин для застигання. На застигле желе викласти в чисті сухі ягоди малини і залити залишилася сумішшю з желатином. Після цього залишити желе в холодильнику до повного застигання.

Можна прикрасити готову страву збитими вершками або топпінгом.