Відварна куряча грудка і її калорійність: в 100 грамах відвареної без шкіри, смаженою і запеченою

Прихильники дієтичного і здорового харчування намагаються включати в свій повсякденний раціон відварне м’ясо. Для цього підходять нежирні сорти, наприклад, м’ясо птиці. Біле м’ясо птиці завжди вважалося дієтичним. З нього зазвичай готували страви для дітей і людей похилого віку, хворим.

Ця частина птиці вважалася найбільш корисною для організму з багатьох причин. Яка калорійність вареної курячої грудки і чому вона найчастіше входить до складу дієтичного меню?

Куряче біле м’ясо

Таке м’ясо курки відрізняється від решти частини птиці. Білим вважається філейна частина з невеликою кісткою. По своєму смаку воно може здатися жорстким і сухим, але це не заважає йому бути популярним дієтичним продуктом. Насправді куряча грудка — смачний і корисний продукт, якщо її правильно приготувати.

Дотримуючись дієтичного харчування, рекомендується з’їдати не більше 400 грам білого курячого м’яса в день без шкіри. Причому бажано вживати у відвареному вигляді без додавання солі.

Така популярність білого курячого м’яса пояснюється великим вмістом у ньому насичених жирів. Воно забезпечує організм необхідним протеїном без жиру і шкідливого холестерину. Смачно і правильно приготоване куряче філе з задоволенням їдять діти й спортсмени, активні люди, а також прихильники здорового харчування. Є багато рецептів, за допомогою яких куряче філе буде м’яким, соковитим і смачним.

Якісний білок, що міститься в курячому білому філе, відмінно засвоюється організмом. Невисока калорійність продукту зробила його одним з основних дієтичних страв. Філейну частину можна купити в будь-якому супермаркеті, що також є важливою перевагою для сучасної людини.

За темою:  Кефірна дієта Лариси Доліної: раціон харчування по днях, варіанти дієти, меню виходу з неї та основні правила

Куряча грудка калорійність в 100 грамах

В якості дієтичного харчування варена куряча грудка є ідеальним продуктом. У філейної частини низька калорійність, але цей показник може змінюватися в залежності від приготування м’яса. Найкращим і корисним з найменшою калорійністю виходить відварений продукт. У процесі варіння частина жирів виварюється, вони потрапляють в бульйон. Рекомендується готувати курячу грудку на третьому бульйоні, зливаючи перші два. Якщо готується грудка з домашньої птиці, тоді можна не турбуватися про чистоту м’яса. Такий бульйон виходить досить жирним і м’ясо також тому дієтологи рекомендують відмовитися від наваристих бульйонів.

У сирому вигляді філейна частина має 115 калорій, якщо з кістками, тоді буде 137 одиниць. У шкірі птиці міститься найбільше жиру, тому її слід знімати перед приготуванням страви. З шкірою куряча грудка на 100 грам матиме 165 калорій.

У процесі варіння бульйон забирає частину калорій, тому в відвареної грудки без шкіри на 100 грам продукту міститься 95 калорій, з них:

  • білки — 29,8 гр;
  • жири — 1,8 гр;
  • вуглеводи — 0,5 гр.

Білка в такий грудці міститься найбільша кількість за невисоку калорійність готового продукту. Це робить його ідеальним продуктом для тих, що худнуть людей, спортсменів.

Скільки калорій в смаженому і запеченому філе?

Кількість калорій залежить від способу приготування будь-якого виду м’яса, в тому числі і курячої грудки. Вважається, що найбільше калорій містить смажена філейна частина, в ній 197 ккал на 100 грам. Показник калорійності збільшується за рахунок масла, на якому готується м’ясо, а також від кількості олії. З цієї причини жирність грудки зростає. Блюдо виходить соковитим і ароматним в такому вигляді, але шкідливим для здоров’я. Воно допоможе набрати зайві кілограми.

За темою:  Яке застосування має вівсяне масло: що більше шкоди чи користі, де використовується і як правильно приймати

Багато люблять запікати м’ясо в духовці, але такий метод приготування вимагає правильного підходу. Дієтологи рекомендують запікати курячу грудку в «рукаві». Приготоване таким способом філе збереже всі свої корисні властивості і буде смачним, соковитим і ароматним. До м’яса необхідно додати спеції і запікати в духовці. У запеченої курячої грудки без шкіри міститься трохи більше калорій, чим у вареному м’ясі — 119 одиниць.

Також можна приготувати в духовці м’ясо іншим способом. Його слід попередньо відварити і потім запікати в духовці. Кількість калорій відвареного м’яса без шкіри в запеченому вигляді складе всього 110 ккал на 100 грам готового продукту.

Курятина в дієтичному харчуванні

З-за відсутності жирів куряча грудка вважається найціннішою для прихильників здорового харчування. Вона приваблива і з іншої причини, в ній багато вітамінів і мінералів, корисних для організму:

  • вітаміни А, С, Е, Н, РР, групи В:
  • нікотинова та аскорбінова кислота;
  • каротин;
  • фосфор;
  • натрій;
  • калій;
  • залізо;
  • магній та ін

Якщо правильно готувати куряче біле м’ясо, від нього важко поправитися. Низька калорійність не дозволить відкладатися жировим клітинам. За рахунок низької енергетичної цінності при вживанні філе організм буде змушений використовувати наявні запаси жирів. В цьому і полягає секрет багатьох розроблених дієт, застосовуючи які можна швидко скинути зайву вагу. Вживаючи біле куряче м’ясо, організм насичується і в той же час витрачає накопичені жири.

Якщо м’ясо володіє дієтичними властивостями, воно несе користь для здоров’я. Низький холестерин в м’ясі допомагає йому легко засвоюватися. Якщо його регулярно вживати нормалізується обмін речовин, зміцнюється імунітет. Вважається, що куряче м’ясо чудовий профілактичний продукт при серцево судинних захворюваннях. Він сприяє зміцненню нервової системи, волосся і нігтів, надає позитивний вплив на обмінні процеси.

За темою:  Яким чином налаштувати себе на схуднення: поради психологів, як відбити у себе бажання є, правила схуднення

При купівлі курячого м’яса бажано вибирати невеликі шматочки на кістки. Воно, повинно бути, без дефектів, пошкоджень і розривів чистої і якісної упаковці в охолодженому вигляді.