Калорійність і склад крабових паличок на 100 гр і 1 шт.

Крабові палички: склад і калорійність на 1 шт. і 100 гр

Крабові палички є смачним і поживним продуктом, ідеально підходять в якості швидкого перекусу і дозволяють швидко втамувати голод. Незважаючи на високу популярність даного продукту, багато хто не знають складу і технології приготування даної продукції. Що таке крабові палички і чи варто їх вживати?

Сурімі – що це таке?

Страшне на перший погляд слово являє собою основу для будь-яких крабових паличок. Сурімі є концентрованим рибним білком, отриманим шляхом перемелювання промитого морською водою чистого рибного м’яса, очищеного від жиру, кісток і сухожиль до однорідної консистенції. Субпродукти йдуть на виготовлення рибного борошна для виготовлення сурімі не використовуються. При виробництві крабових паличок сурімі додатково проходить низькочастотну термічну обробку, завдяки чому в рибному фарші зберігаються необхідні корисні речовини і елементи.

Калорійність і склад крабових паличок на 100 гр і 1 шт. » журнал здоров'я iHealth

Сурімі є прекрасним продуктом харчування, який збалансований за складом і має високий рівень вмісту білка. Натуральний сурімі зі свіжої риби володіє відмінними смаковими якостями і швидко насичує організм людини, а також притупляє відчуття голоду і викликає ситість з-за великого відсотка протеїну.

Секрети і технологія приготування

В рецептурі приготування основним компонентом для приготування крабовою продукції є сурімі. Для виробництва сурімі не передбачено жодних термічних обробок завдяки чому в готовому виробі зберігаються всі корисні нутрієнти, однак іноді виробники включають в етап виготовлення низкотермальную обробку фаршу.

У готовий сурімі додаються необхідні харчові добавки та спеції, а також крохмаль в якості желируемого компонента. Іноді в склад додається яєчний білок або кукурудзяна мука. Наступним етапом виробництва відбувається заміс маси міксерами з поступовим додаванням необхідної кількості води, а потім зайва волога з готового фаршу видаляється з допомогою центрифуги.

В кінці виробництва виходить рибний фарш білого кольору без запаху. Готовий фарш розкочується механічними валиками і ріжеться на смужки, а потім скочується в роли і шинкуется. Останні 20 сентиментів кожного ролу просочується особливим складом харчових барвників і підсилювачів смаку для додання товарного вигляду.

Жодна харчова добавка при виробництві не збільшує харчову цінність, або калорійність продукту, що робить крабові полички більш корисним продуктом, ніж будь-які інші рибні вироби пройшли промышленною переробку.

За темою:  Калорійність бурого рису, вареного, з овочами на 100 гр

Як знайти якісний продукт?

Крабові палички є улюбленим продуктом недобросовісних виробників після ковбаси: їх дуже легко підробити, замінивши складові вироби на більш дешеві. Найбільш поширеними способами здешевлення виробництва є:

  • Калорійність і склад крабових паличок на 100 гр і 1 шт. » журнал здоров'я iHealth 1 використання другосортною риби для приготування сурімі,
  • заміщення сурімі соєвим білком,
  • додавання в продукт підвищеного вмісту крохмалю і води,
  • додавання борошна.

Всі відхилення від виробництва негативно позначаються на всіх показниках готового продукту: втрачаються корисні властивості і смакові якості, погіршується засвоюваність організмом, збільшується термін придатності продукту і навантаження на травні органи.

До вибору виробу необхідно ставитися з усією відповідальністю. Крім елементарного вибору за ступенем свіжості і дотримання умов зберігання продукту, слід враховувати кілька правил:

  1. Продукція не повинна бути намертво заморожена або мати ознаки дефростації та неодноразової заморозки.
  2. Продукт повинен знаходитися в товарній упаковці: вироби повинні бути заморожені в боксі або завакумированны в брикети. Купувати на вагу строго не рекомендується.
  3. Структура паличок помилкові бути пружною і еластичною: продукт повинен легко розгортати і не ламатися. Ламкість фабрикату при розкочуванні говорить про низький вміст сурімі або порушенні умов зберігання.
  4. Від виробу не повинно виходити яскраво вираженого запаху риби або водоростей.
  5. Слід звернути увагу також і на забарвлену частину продукту: фарба повинні бути рівномірним і не облазить. В ролле повинна бути пофарбована тільки одна сторона виробу – повністю просочений шар фаршу говорить про низьку якість барвника або самого фаршу.
  6. Термін придатності фабрикату не повинен перевищувати 180 діб, а відсоток вмісту сурімі в продукті бути менше 35-40%. У складі продукту рибний фарш повинен знаходитися на першому місці, інакше зміст сурімі у виробі буде мінімальним.
  7. Дефростировать вироби необхідно перед самим вживанням при кімнатній температурі, інакше м’ясо продукту втратить соковитість і стане сухим.

Калорійність продукту

Калорійність цього продукту безпосередньо залежить від якості використовуваних складових і натуральність інгредієнтів. Знаючи калорійність одного виробу можна розрахувати харчову цінність свого перекусу і не перенасичувати організм зайвими калоріями. Крабові палички ідеально підійдуть в якості перекусу як некалорійна їжа багата протеїнами.

Виробник Калорійність 100 грам Калорійність 1 шт
«Водний світ» 70 ккал 10,5 ккал
«Санта Бремор» 75 ккал 12 ккал
«Vici» 86.50 ккал 14 ккал
«Імператорські Квэн» 94 ккал 17 ккал
«Крабок» 100 ккал 18.5 ккал
За темою:  Кедрові горіхи і горіхова настоянка на горілці: користь і шкода

Кількість білка і калорій у виробі прямо говорить про якість продукту, на яких пропорціях можна з’ясувати натуральність продукту. Високий протеїновий індекс і низька калорійність вироби говорить про використання неякісного білка або білкових замінників: в таких паличках напевно є соя.

З чого виробляють і що входить в продукт?

Калорійність і склад крабових паличок на 100 гр і 1 шт. » журнал здоров'я iHealth 2

Складу крабових паличок багатокомпонентний, однак основним інгредієнтом є сурімі. У якісних крабових паличках відсоток вмісту сурімі повинен доходити до 40 – 50%. Найбільш корисний і приємний на смак сурімі виходить з тріскових або білих тропічних порід риб, м’ясо яких обов’язково необхідно промити морською водою, де плавала риба і перемолоти у фарш в найкоротші терміни. Чим довше м’ясо риби зберігатися, тим гірше буде смак і менше користь сурімі.

Крім рибного фаршу в фабрикат прийнято додавати:

  • Кукурудзяний або картопляний крохмаль,
  • Воду,
  • Сіль, цукор, спеції,
  • Яєчний білок,
  • Рослинна олія,
  • Харчові добавки.

В список харчових добавок входять натуральні харчові барвники та ароматизатори, загусники, іноді стабілізатори та підсилювачі смаку. Різні загусники і стабілізатори дозволяють продукту витримувати первинну заморозку та не втрачати свої смакові якості і консистенцію при дефростації перед вживанням. Консервантів в крабових паличках немає – їх необхідність відпадає завдяки зберігання в холодильних установках. Часом виробники прагнуть здешевити свій продукт використовуючи сою, модифіковану борошно і більший вміст крохмалю, що значно зменшує користь і смак готового продукту.

Використання продукту в кулінарії: чим хороші палички?

Широка популярність крабових паличок обумовлена не тільки смаковими якостями продукту, але і можливістю відразу вжити готовий продукт в їжу. Крабові палички не є напівфабрикатом і можуть вживатися відразу після придбання – немає необхідності в термічній обробці продукту.

Крабові палички є ідеальної складової безлічі салатів на майонезній заправці, який значно покращує смакові якості сурімі. Зазвичай салати з крабовими паличками є бюджетним варіантом перекусу: легкі в приготуванні і не вимагає значних грошових вкладень. Також хорошим варіантом буде приготування «млинців» або ролів з начинкою, що підійде в якості закусок до фуршетного столу.

За темою:  Дієта при печії у вагітних і гастриті: правильне харчування

Чи можна вживати на дієті?

Калорійність і склад крабових паличок на 100 гр і 1 шт. » журнал здоров'я iHealth 3 В інтернеті відомо кілька дієт з використанням крабових паличок, однак користь їх буде не велика. Будь-які продукти, що пройшли промислову переробку абсолютно не підходять для здорового харчування, так як приносять організму особливої користі. І крабові палички не виняток.

Свіжий сурімі – головний компонент фабрикату– являє собою висококонцентрований рибний білок, в якій немає зайвих домішок, малий відсоток жирності і висока ступінь засвоюваності. Однак сурімі використовується для виробництва крабових паличок виготовляється з дешевих сортів риб або рибної «біомаси» – харчових залишків від іншого виробництва, що перетворює сурімі у звичайний рибний фарш. Далі перероблений фарш збагачують харчовими добавками щоб надати вже позбавленою смаку масі хоч якісь смакові якості і підготувати виріб до заморожування.

Якщо ви любитель крабових паличок, то не обов’язково відмовлятися від вживання продукту навіть на дієті або перехід на правильне харчування. Даний продукт не кращий вибір для переходу на здорове харчування, проте при правильному виборі виробу особливої шкоди організму не буде. Крабові палички вживати можна, але в малій кількості і з обережністю. Якщо ваша мета перебудувати організм на низькокалорійну белковосодержащую їжу, то палички стануть незамінним помічником у харчуванні.

Про виробництво крабових паличок в наступному відео:

Натуральний свіжоприготований сурімі або домашні крабові палички ідеально підійде як белковосодержащая швидко засвоюється їжа як для дієт, так і для простих перекусів, однак даний продукт складний у приготуванні і трохи витратний. Харчуйтеся правильно і будьте здорові!