Млинці з борошна для млинців (на молоці, на воді): домашні рецепти

Як приготувати млинці із спеціальної млинцевого борошна

Борошно Блинная зовсім недавно з’явилася на прилавках, але швидко знайшла популярність у господинь. Вона спрощує процес приготування млинців, так як все найнеобхідніше в ній вже є. І навіть якщо зазвичай складно домогтися потрібної консистенції тіста, даний продукт легко виправляє ситуацію. Це відмінний варіант, якщо ви новачок, або прекрасний спосіб мам привчити свою дитину готувати на простих рецептах.

Базовий рецепт

  • 220 мл молока;
  • 225 г борошна для млинців;
  • 15 г цукру;
  • 3 г солі;
  • 1 яйце.

Час: 20 хв.

Калорії: 201.

Як спекти млинці з борошна для млинців на молоці:

  1. У глибоку миску необхідно вбити яйце, присолити, додати цукор і влити сюди молоко. За допомогою віночка всю масу збити;

  2. Просіяти борошно, потім частинами всипати її в яєчно-молочну суміш і продовжувати заважати віночком. Не повинно бути ніяких грудочок;

  3. Дати постояти приблизно двадцять хвилин, щоб всі компоненти повністю з’єдналися і придбали однакову температуру;
  4. На сковороду влити пару крапель олії, добре його розігріти. Випікати млинці як правило, на один млинець йде до чотирьох хвилин;

  5. У момент випікання слід постійно перемішувати тісто, так як борошно постійно осідає. Готові млинці можна використовувати як для солодких, так і несолодких начинок.

Як приготувати млинці з борошна для млинців на воді

  • 25 мл олії;
  • 380 мл води;
  • 3 г соди;
  • 15 г цукру;
  • 230 г борошна для млинців.

Час: 15 хв.

Калорії: 156.

Як випікати млинці:

  1. Спочатку просіяти борошно у велику миску, а потім зробити в центрі невелику воронку. Можна створити щось на зразок кратера, це робиться вручну;
  2. Поступово в цю воронку необхідно вливати воду. Вона повинна бути кімнатної температури. За допомогою віночка замішувати однорідне тісто;
  3. Соду буквально трохи погасити оцтом, шипучі суміш додати до попередніх інгредієнтів, посолити;
  4. Сюди ж додати трохи цукру і все добре перемішати;
  5. Влити олію. Знову перешкодити. Вийде тісто, дуже нагадує рідку сметану. Можна і не додавати масло, але тоді його потрібно набагато більше на сковороді;
  6. Дану посуд слід добре прожарити, додати краплю масла і випікати млинці як зазвичай. Не варто забувати постійно перемішувати вміст миски, щоб піднімати борошно з дна. Даний рецепт стане в нагоді під час посту, а в інший період можна змащувати готові млинчики вершковим маслом.
За темою:  Закуска до віскі: яка краще підходить, рецепти з фото

Диво-млинці на кефірі

  • 20 г цукру;
  • 15 р масла;
  • 2 яйця;
  • 0,4 л кефіру;
  • 160 мл води;
  • 220 г борошна млинцеве;
  • 30 мл олії.

Час: 40 хв.

Калорії: 157.

Як зробити млинці з борошна для млинців на кефірі:

  1. Разом з сіллю просіяти борошно, а потім в центрі зробити невелике поглиблення. У нього слід вбити яйця;
  2. В окремій ємності слід перемішати кефір і воду, додати цукор, розчинити його, а потім влити суміш до борошна. У той же поглиблення, де є яйця. Кефір, до речі, можна брати з будь-яким відсотком жирності;
  3. За допомогою міксера або віночка перемішати всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса. Залишити на двадцять хвилин, щоб гарненько настоялося і компоненти з’єдналися. Це поліпшує консистенцію;
  4. Влити сюди рослинне масло і знову інтенсивно перемішати;
  5. Розжарити сковороду і смажити млинці, постійно зволожуючи начиння шматочком вершкового масла.

Як готувати заварні млинці

  • 320 мл молока;
  • 240 г борошна для млинців;
  • 2 яйця;
  • 2 г солі.

Час: 45 хв.

Калорії: 176.

Як спекти:

  1. Спершу в миску слід вбити яйця і сюди ж додати сіль. Хоча в млинцеве борошна вже є достатня кількість цукру, ласуни можуть додати ще ложку відразу до яєць. Виделкою або вінчиком збити інгредієнти, бажано домогтися появи першої піни і збільшення маси;
  2. Порціями додавати сюди борошно і постійно заважати, не даючи утворюватися грудочок;
  3. На плиті або в мікрохвильовій печі нагріти молоко, воно має майже закипіти;
  4. У такому ж гарячому стані тонким струменем вливати молоко до решти інгредієнтів. Дуже важливо постійно заважати, щоб яйця не згорнулися і щоб не утворилися грудки;
  5. Добре размешанное тісто накрити серветкою, залишити його на півгодини відпочивати. Воно злегка охолоне. Ця рідка консистенція повинна легко розтікатися по поверхні сковороди;
  6. Перемішати ще раз вміст миски, щоб підняти борошно, і випікати за стандартом: закриваючи всі денце розпеченої сковороди. Виходять дуже ніжні млинці.
За темою:  Суп з галушками: покроковий рецепт приготування з фото

Як спекти млинці з припеком

  • 210 мл молока;
  • 2 яблука;
  • 2 яйця;
  • 5 г масла;
  • 210 мл води;
  • 10 г цукрової пудри;
  • 220 г борошна для млинців.

Час: 1 ч.

Калорії: 119.

Процес випікання:

  1. Молоко змішати з водою в одній ємності;
  2. Борошно висипати в миску, а потім в неї влити всю рідину і почати замішувати віночком тісто;
  3. Виходить консистенція рідкої сметани, яку необхідно додати жовтки обох яєць. Це змінить і колір, і поліпшить смак. Перешкодити;
  4. Білки яєць необхідно збити міксером;
  5. Потім їх поступово слід додати у загальну масу, за допомогою ложки обережно перемішувати. Маса вийде досить пишною;
  6. У вимитих яблук зняти шкірку, вирізати їх серцевину, нарізати поперек досить тонкими скибочками;
  7. Сильно розігріти сковороду і вилити на неї ту порцію тіста, що зазвичай береться для одного млинця. При цьому бажано готувати на вершковому маслі, воно дає смак і красивий колір;
  8. Потім, коли воно злегка схопилося, зверху покласти кілька шматочків яблук і зверху долити ще тіста, зовсім небагато;
  9. За допомогою лопатки або шумівки перевернути млинець, щоб він підсмажився і з іншого боку. Витягнути, дати охолонути, присипати цукровою пудрою.

Корисні поради

Кожен виробник використовує різні інгредієнти для своєї муки. Перед використанням варто вивчити упаковку. Найчастіше на ній вказано, які інгредієнти варто додати, а часом описані цілі рецепти. До того ж, вивчаючи склад, можна вибрати кращий варіант, без різних ароматизаторів та консервантів.

Якщо вам подобаються млинці «в дірочку», то замість звичайної води можна використовувати мінеральну. Вона повинна бути сильногазованою. Такого ж ефекту допомагає домогтися розпушувач або соду, але з їх кількістю варто бути обережним.

Подавати млинці можна з медом, маслом, різними видами варення і джемів, з сиропами. Підходить карамельний, вершковий, ягідний, фруктовий та інші соуси, що готуються на швидку руку. Часто подають зі згущеним молоком. З несолодкої начинки можна віддати перевагу луку, яєць, грибів, фаршу, тушкованим овочам і т. д. До таких варіацій також можна підібрати соуси: томатний, сметанний, грибний, часниковий та інші. Вибір обмежується тільки фантазією.

За темою:  Салат з куркою і помідорами: рецепти з фото, калорійність

Досить прості рецепти млинців з використанням борошна для млинців допомагають заощадити час досвідченим кулінарам. А для новачків це більш легкий старт, дає можливість приготувати млинці з припеком або заварні. Випічка, приготовлена на даній борошні, завжди володіє особливим смаком, який легко може стати вашим фірмовим!