Млинці на воді без яєць (з дріжджами і без): прості рецепти
Як приготувати тонкі млинці на воді без яєць
Смачні млинці завжди підійдуть для святкових столів або для звичайних перекусів. А якщо готувати на воді і без яєць, то вийде просте дієтичне блюдо. За смаком такі млинці не відрізнити від зроблених з яйцями і молоком.
Легкий рецепт млинчиків пісних
Необхідні продукти:
- просеянная борошно – 1 склянка;
- чиста вода – 1 склянка;
- цукор – 100 г;
- оливкова або рослинне масло – 2 столових ложки;
- харчова сода – 1 чайна ложка;
- сіль, ванілін – за бажанням.
Час приготування страви – 30 хвилин.
Калорійність такого продукту на 100 г становитиме 167 ккал.
Готуємо пісні млинці на воді без яєць по простому рецептом так:
- Борошно просіваємо в миску з великими стінками.
- Потроху наливають чисту воду, постійно при цьому помішуючи тісто. Для полегшення завдання можна використовувати міксер.
- Додаємо до маси цукор, сіль і ванілін. Визначаємо кількість власними смаковими уподобаннями.
- Потім вливаємо олію і ретельно перемішуємо.
- Насипати чайну ложку соди і старанно перемішуємо до появи пухирців.
- Розігріваємо сковороду наливаємо тісто ополоником. Шар не повинен бути тонким, тому що млинці можуть ламатися через відсутність яєць.
- Смажимо до появи бульбашок повітря і перевертаємо на інший бік. Для цього краще використовувати спеціальну дерев’яну або силіконову лопатку.
З такої кількості інгредієнтів виходить 8-10 смачних млинців. За бажанням їх можна начинити варенням або джемом.
Незвичайні тонкі млинці на воді
Складові:
- борошно пшеничне просеянная – 200 г;
- вода чиста – 1 склянка;
- шпинатний сік – 1 склянка;
- сіль – за бажанням;
- олія рослинна – 1 столова ложка.
Час готування млинців – 45 хвилин.
Калорійність страви складе 143 ккал на 100 р.
Спосіб приготування тонких млинців без яєць на воді:
- В першу чергу видобуваємо шпинатний сік. Для цього збиваємо блендером листя шпинату.
- Потім віджимаємо отриману масу кількома шарами марлі.
- Чисту воду змішуємо з готовим соком, олією та сіллю.
- Додаємо потроху просіяне борошно.
- Замішуємо однорідне і трохи рідке тісто.
- Обсмажуємо на розігрітій сковороді отриману масу з кожної сторони.
Готові млинці можна начинити різними солоними інгредієнтами. Для своїх цілей можна використовувати різноманітні фруктові та овочеві соки, щоб додати колір і смак пісним млинців.
Дріжджові млинці без яєць на воді
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 1 склянка;
- швидкодіючі дріжджі – 10 г;
- чиста вода – 750 мл;
- яблучне пюре – 15 г;
- цукор – за бажанням.
Час приготування апетитних млинців – 1,5 години.
У 100 г такого страви міститься 238 калорій.
Як приготувати млинці на воді без яєць на дріжджах:
- Розчиняємо в склянці води цукор і сухі швидкодіючі дріжджі.
- Перемішуємо суміш і чекаємо, коли активуються дріжджі.
- Додаємо в масу склянку борошна і виливаємо воду, що залишилася.
- Насипаємо в тісто яблучне пюре і добре перемішуємо.
- Готове тісто ставимо в тепле місце і залишаємо на 50-60 хвилин для активізації дріжджів і набухання борошна.
- Ополоником наливаємо у розігріту сковороду суміш.
- Обсмажуємо до невеликої скоринки з одного боку і перевертаємо.
Такі млинці виходять пишними, м’якими і легкими. Яблучне пюре служить головним зв’язуючим, тому можна додавати його більше. Це необхідно для того, щоб млинці не розривалися.
Незабутні млинці з тіста з манкою
Інгредієнти:
- кип’ячена вода – 500 мл;
- олія соняшникова або оливкова – 100 мл;
- цукор – 2 столових ложки;
- сода харчова – 2 г;
- оцет – 1 столова ложка;
- просеянная борошно пшеничне – 1 склянка;
- манка – 30 г;
- масло рослинне – за бажанням.
Час готування страви – 30 хвилин.
Смачні млинці з манкою виділяться калорійністю 218 ккал/100 р.
Як зробити млинці з тіста на воді без яєць з манкою:
- Спочатку кип’ятимо воду і охолоджуємо.
- Додаємо у воду соняшникова масло і перемішуємо.
- Насипаємо сіль, цукор і трохи гашеного оцтом соди.
- Змішуємо борошно пшеничне з манкою.
- З’єднуємо дві суміші в одну, щоб вийшла консистенція не занадто рідкої сметани.
- Розігріваємо сковорідку для смаження з оливковою або рафінованим соняшниковою олією.
- Наливаємо тісто тонким шаром за допомогою ополоника або спеціальної млинцевої ложки.
Подавати до столу млинці можна, попередньо начинивши їх варенням або джемом. Манка надає млинців міцність. Обов’язково в цьому рецепті необхідно застосовувати переварену воду, а не фільтровану або з-під крана.
Корисні поради
Використання таких простих порад допоможе легко і швидко зробити смачні млинці:
- при готуванні недієтичних млинців на воді без яєць можна додати пів чайної ложки рослинного масла на сковороду для отримання більш жирного блюда;
- якщо для смаження використовувати вершкове масло, то смак буде надзвичайно молочний;
- готові млинці слід змащувати вершковим маслом для додання незвичайного смаку;
- якщо використовується в рецепті оцет, то необхідно взяти натуральний яблучний;
- для начинки можна використовувати лівер, малосольну рибу, твердий сир або курку з грибами;
- при використанні пшеничного борошна слід обов’язково просіяти, інакше тісто не вийде зробити однорідним;
- сковорода повинна бути чавунної, щоб млинці вийшли максимально смачними;
- перед смаженням необхідно сковороду посипати сіллю, щоб млинці до неї не прилипали.
Експериментуючи з інгредієнтами, можна створити абсолютно новий і неймовірний рецепт для приготування страви. Тепер кожне приготування млинців стане справжнім святом для хазяєчок і гостей.