Букети з овочів і фруктів: майстер-клас з покроковим фото

Як зробити букет з овочів і фруктів своїми руками

Що подарувати на свято? Кожна людина хоч раз у житті стикався з цим завданням. А хто не стикався – тому це обов’язково потрібно. Труднощі викликають різні аспекти – недостатньо часу на вибір, людина мало знайомий, все необхідне вже є, нестача фінансів.

Букети з овочів і фруктів: майстер-клас з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth

Як вирішити питання? Адже приходити з порожніми руками верх непристойності, а дарувати статуетку з найближчого супермаркету – явно проявити незацікавленість в людині.

Можна взяти гарний пакет з пляшкою дорогої випивки і коробкою цукерок, але це банально і не завжди доречно. У спробі вирішити ситуацію, на просторах інтернету стали з’являтися «їстівні букети».

Це оригінально, на відміну від сувенірів з лавки, і красиво, в порівнянні з пакетом з супермаркету. Букет з овочів і фруктів нічим не поступається букету з живих квітів, а корисність в плані харчування підкупить будь-яку жінку, що стежить за своєю фігурою.

Майстер-клас покроково

Що потрібно:

  1. Шпажки. Обов’язково довгі, а не короткі. На них будуть нанизуватися продукти.
  2. Мотузка. Бажано сургучна – вона малопомітна і досить міцна.
  3. Флористична стрічка.
  4. Секатор або кусачки (обрізати зайву довжину шпажок).
  5. Продукти.

Послідовність складання букета з овочів і фруктів своїми руками:

  1. Підготувати фрукти і овочі – очистити від можливих гілок, листя, вимити від бруду. Іноді, в букетах використовують зрізані плоди – так вони виглядають красиво. Приміром – зняти «шапочку» з граната або розрізати кукурудзу, адже цілий качан занадто великий і не буде виглядати в букеті. Виноград не використовується гронами. Його поділяють на гілочки.
  2. Нанизати овочі та фрукти на шпажки, а під ними закріпити стрічку, опускаючи її до середини. Це не дозволить продуктів зісковзувати вниз. Виноград примотують до шпазі за корінець гілочки.
  3. Зібрати підготовлені овочі в букет. Процес відбувається по спіралі, на вазі. Рекомендують збирати напроти дзеркала, що б бачити роботу зі всіх сторін, адже чим більше елементів в букеті, тим він важче і його важко крутити в руках. Та й конструкцію легко порушити.
  4. Зібраний букет закріплюють у підстави мотузкою.
  5. Наступний етап – обрізати зайву довжину. Якщо немає інструментів, можна акуратно обламати, але це складне завдання.
  6. В кінці, букет замотують, як і квітковий, у яскраву обгортку і прикрашають стрічкою.
За темою:  Тріска по-польськи в соусі: рецепти приготування з фото

Букети з овочів і фруктів: майстер-клас з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth 1

Як зробити букет з цілих овочів і фруктів

Поєднувати солодкі соковиті фрукти з прісними на смак овочами – хороша ідея. Адже букет – насолода для очей, а не салат. Їсти його не будуть. Важливо дотримуватися колірні і габаритні пропорції. Елементи букета бажано підібрати схожих розмірів.

Покроковий майстер-клас:

    Букети з овочів і фруктів: майстер-клас з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth 2

  1. Вибираємо продукти. Нам знадобиться – головка часнику, червоний солодкий перець, зелені яблука, цвітна капуста, капуста броколі, кріп, зелений виноград, стручки гострого перцю різного кольору (від зеленого до червоного).
  2. Овочі і фрукти вимити, висушити, а яблука і перець акуратно натерти до блиску.
  3. Розділити капусту на «пучки», близькі за розміром до яблуку. Брокколі може бути трохи менше.
  4. Нанизати продукти на шпажки. Кріп примотати за принципом винограду.
  5. Починати збирати букет по спіралі. В центрі знаходиться виноград.
  6. Готовий букет прикрасити декоративним папером знизу.

Осіння композиція

При створенні букетів у сезонною тематикою, за основу береться колірна асоціація і продукти, характерні конкретної пори року.

Як робити осінній букет з квітів, овочів та фруктів:

  1. Вибираємо продукти. Віддайте перевагу жовтим, червоним, ліловим фруктам і овочам – яблука, сливи, цибуля, перець, виноград. Зелених відтінків бажано уникати.
  2. Візьміть кілька гілочок осінніх квітів хризантем, айстр, сентябринок. Кольорова гама на ваш розсуд, але бажано підібрати близьку до тону продуктів.
  3. Підготовка проходить за стандартом – вимити і висушити.
  4. Далі етап нанизування. Для великих плодів рекомендують використовувати кілька шпажок.
  5. Збірка. Місце для фантазії. Не варто поспішати згребти все в купу. Виберіть один будь-який фрукт/овоч, який на вас дивиться», зробивши його центром композиції, а потім вже до нього приміряйте інший набір. Приєднуються нові елементи по спіралі.
  6. В процесі складання в букет вставляють гілочки квітів, але їх не повинно бути багато. Вставити в готовий букет квіти практично неможливо.
  7. Готовий букет стягують мотузкою і загортають в пакувальний папір, перев’язавши стрічкою.
За темою:  Пиріжки на сироватці (на сковороді в духовці): рецепти

Подарунок дитині

Дитина не стане довго милуватися подарунку, він захоче її з’їсти! Якщо йому доведеться чекати, поки мама розпакує та очистити від шкірки, весь захват миттєво зійде нанівець. Цього моменту варто приділити увагу і створити композицію, готову до вживання без довгих церемоній.

Якщо з фруктами все відносно просто, то овочі можуть викликати підозри. Наприклад – що робити з цибулею? Вибираючи овочі, подумайте, які з них дитина може їсти відразу. Найпростіший приклад – огірок. Листя салату виступлять в якості декорує елемента, але і спожити їх теж можна. Приступимо до створення.

Як зібрати дитячий букет з овочів і фруктів в подарунок:

  1. Вибираємо продукти. Все повинно відповідати сезону, бути свіжим, не порченым. Полуниця в травні місяці викличе напад ацетону, а кавуни і дині в червні – проблеми з кишечником. Пам’ятайте про це!
  2. Як оформити? Захоплений писк викличуть не просто фрукти, а фрукти, вирізані формами. Візьміть металеву форму і наріжте великі фрукти (наприклад, ананас) зірочками/квіточками. Виноградини можна використовувати, як серцевину для квітів. Цитруси і яблука добре будуть виглядати трикутними зубчиками-півмісяцями. Вище блаженство доставлять фрукти в шоколаді – розтопити плитку на водяній бані, занурте в рідку масу фрукт і дайте замерзнути в холодильнику. Виноградини можна нанизати по кілька штук на одну шпагу, а також чергувати їх колір. Огіркові часточки будуть чудово виглядати у вигляді листочків, які також з легкістю робляться за допомогою формочок або простого ножа. Їх нанизують на шпажки вздовж усієї площини.
  3. Збірка. Можна використовувати класичний варіант, а можна напружитися і зробити «чарівний кошик». Купіть на ринку невелику глибоку кошик. У неї, на дно покладіть просте тісто – борошно, вода, сіль. Вимісіть його до стану пластиліну, давши полежати під рушником. В майбутньому, у нього будуть вставлятися шпажки, тому його має бути досить багато, що б утримати конструкцію. Краще намесите побільше, а з залишку зробити пластилін, додавши харчовий барвник.
  4. Підготовлені продукти нанизують на шпажки, які вставляють в кошик. Довжину краще зробити різну, створюючи ефект гірки. Листя салату розміщують знизу, обрамляючи букет.
За темою:  Брауні з какао (без шоколаду, з кабачком): прості рецепти

Поради

Вибираючи продукт для букета, завжди віддавайте перевагу твердому! М’які, стиглі плоди не будуть триматися і розваляться у вас в руках, не доживши до свята.

Зовнішній вигляд – запорука успіху. Купіть саме дороге і гарне яблуко. Адже воно одне, а не кілограм.

Нарізані фрукти можна покривати шоколадом, помадкою або желатином. Це створить додаткові смакові якості і додасть букету ноток вишуканості.

Виноградини використовують для підтримки великих часточок на шпажках або для приховування стирчать кінчиків.

В букетах для дорослих, виноград вводять алкоголь через шприц, для додання пікантності смаку. Фруктові скибочки можна просочувати вином, коньяком або лікером, але не всі, а лише деякі.

Не переборщіть з декором – квітів і листя салату має бути не більше, ніж їстівної частини.

Купуючи продукти, не варто набирати цілий кошик. Якщо за планом в букеті 2 яблука – візьміть 3, на разі форс-мажору, але не більше.

Букет з овочів і фруктів – унікальний подарунок. Він доречний як для дорослих, так і для дітей, днями рожденьях, іменинах, офісних святах. Може бути з’їдений відразу, а може простояти все торжество. Має масу стилістичних різновидів і елементів декору.