Слойки з бананом (з сиром, шоколадом, нутеллою): рецепти

Десертні слойки з бананом — швидка випічка до чаю

Банан – один з перших фруктів, які пробують діти. Він не викликає алергії і несе в собі багато користі. За допомогою цього продукту можна спекти неймовірно легкі і повітряні цибулини. До того ж, фрукт легко поєднується з іншими інгредієнтами, і користь від такої випічки подвійна. Всього півгодини – і смачні ласощі можна їсти з чаєм або брати з собою в дорогу!

Базовий рецепт

  • 0,5 кг листкового тіста;
  • 3 банана.

Час приготування: 30 хв.

Калорії: 265.

Як спекти слойки з бананом з листкового тіста:

  1. Розкласти розморожений пласт тіста на столі. Якщо він не зовсім ще розморозився, то в міру танення можна розкривати конверт поступово;
  2. З бананів зняти шкірку, а потім м’якоть нарізати кружечками, не дуже товстими;
  3. Розрізати пласт на квадрати, зазвичай виходить близько дванадцяти квадратів;
  4. На один з них покласти кілька кружечків бананів. Класти слід з одного краю, можна нашаровувати. А потім другою частиною загорнути і щільно пальцями скріпити краї з усіх трьох сторін;
  5. Повторити процес з усіма квадратиками і викласти сирі слойки на деко, де є трохи олії;
  6. Відправити випікатися при 200 за Цельсієм, це займає хвилин двадцять. Скоринка придбає золотистість.

Слойки з бананом та шоколадом

  • 2 банана;
  • 1 яйце;
  • 40 г молочного шоколаду;
  • 0,4 кг листкового тіста.

Час приготування: 1 ч.

Калорії: 283.

Як випікати:

  1. Духовку відразу включити розігріватися до 230 за Цельсієм;
  2. Трохи присипавши борошно на стіл, викласти на нього тісто і розкачати його в пласт у вигляді квадрата;
  3. Розділити його на шість квадратів поменше. Найлегше ділити фігурним ножем, але підійде і звичайний;
  4. З однієї сторони квадрата зробити невеликі надрізи, знову-таки зручніше робити це фігурним ножем;
  5. Очищений від шкірки банан порізати на кружечки або невеликими шматочками, розподілити їх по всіх шести квадратах порівну. Викладати в центр того боку, де немає надрізів;
  6. Вбити в стакан або в миску яйце, його білком змастити краї всіх слойок;
  7. Порубати шматочки молочного шоколаду ножем і присипати крихти поверх фруктів;
  8. Накрити фрукти другою частиною квадрата і защепити спочатку пальцями, а потім красиво притиснути виделкою: так і надійніше, і гарніше. Пройтися по всім трьом сторонам;
  9. На деко покласти пекарську папір, а на неї викласти слойки;
  10. Зверху змастити їх жовтком з допомогою пензлика і відправити в духовку. Випікати двадцять хвилин, після чого дати злегка охолонути і подавати.
За темою:  Салат з кореня селери - рецепти приготування з фото

Слойки з бананово-вишневою начинкою

  • 1 банан;
  • приблизно 18 шт вишень;
  • 1 пласт листкового тіста;
  • 60 г коричневого цукру.

Час приготування: 25 хв.

Калорії: 203.

Процес випікання:

  1. Розкачати тісто в пласт, потрібно приблизно 600-800 р. За допомогою ножа розрізати на тридцять шість невеликих квадратиків;
  2. Банан необхідно порізати на кружечки, не дуже тонко. Природно, спочатку потрібно зняти шкірку;
  3. Викласти по одному кружечку банана на половину квадратиків, тобто потрібно вісімнадцять кружечків. Викладати у центр;
  4. Зверху на фрукти розкласти по ягідці вимитої вишні, обов’язково без кісточок, інакше незручно буде їсти;
  5. Зверху зовсім трохи присипати цукром;
  6. Порожніми квадратиками накрити зверху ті, що з начинкою, і за допомогою пальців і вилки скріпити їх разом по всіх чотирьох краях;
  7. На пекарській папір налити трохи олії, розкласти його, і сюди ж помістити сирі цибулини;
  8. За бажанням, зверху змастити їх збитим яйцем. Цукор, що залишився присипати зверху для утворення скоринки;
  9. Відправити в духовку на п’ятнадцять хвилин при високому вогні, мінімум 200 за Цельсієм. Дістати і остудити.

Листкові булочки з яблуками і бананами

  • 1 яблуко;
  • 1 банан;
  • 380 г листкового тіста.

Час приготування: 25 хв.

Калорії: 247.

Етапи випікання:

  1. Яблуко вимити і зчистити з нього шкірку, після чого вирізати серцевину. Далі м’якоть порізати на маленькі слайсы або часточки, як подобається;
  2. З банана прибрати шкірку, а потім порізати його половинками кружечків;
  3. Розкачати розморожене тісто в пласт і порізати на однакові квадратики;
  4. У центр кожного квадрата покласти по кілька часточок яблука і банани, можна класти і по одній часточці кожного фрукта, це залежить від їх розміру;
  5. Потім защепити краї квадратиків, а потім два кута скріпити між собою і злегка прокрутити. Вийдуть майже цукерки в обгортці;
  6. Перекласти на деко і, якщо хочеться, змастити яйцем. На п’ятнадцять хвилин відправити в духовку при сильному вогні, а потім остудити. Для кращого смаку можна додати до начинки трохи кориці або присипати її зверху на вже готову випічку.
За темою:  Бозбаш з яловичини: рецепти з фото покроково, калорійність

Випічка з листкового тіста з сиром і бананом

  • 1 жовток;
  • 180 г сиру;
  • 480 г листкового тіста;
  • 90 г цукру;
  • 40 р родзинок;
  • 1 банан;
  • 1 яйце.

Час приготування: 40 хв.

Калорії: 289.

Принцип випікання:

  1. Розморожене тісто необхідно поділити на рівні квадрати, а потім кожен з них трохи розкачати;
  2. У блендер покласти сир, цукор, одне яйце і почищений банан. Все перебити в однорідну масу. Замість блендера можна просто перетерти сир з бананом через сито, потім додати сюди яйце з цукром і всі інтенсивно заважати, щоб крупинки розчинилися і не було цілісних шматочків фрукта;
  3. Родзинки замочити на десять хвилин в теплій воді, а потім вмішати в бананово-сирну масу. Цей пункт можна пропустити, якщо родзинок немає;
  4. По ложці-дві начинки помістити в центр кожного квадрата. А потім всі чотири кута скріпити в центрі над начинкою, щоб вийшов справжній аналог конверта;
  5. Кожен конверт або будиночок змастити жовтком і перекласти на деко;
  6. Помістити в духовку і випікати мінімум десять хвилин, але не більше двадцяти. Температури досить 180 за Цельсієм.

Конвертики з бананами і нутеллою

  • 120 г нутелла;
  • 2 банана;
  • 1 яйце;
  • 550 г листкового тіста.

Час приготування: 35 хв.

Калорії: 318.

Як спекти:

  1. Вже розморожене тісто слід порізати однаковими квадратами, їх можна злегка розкачати, щоб були більше;

  2. Нутеллу (або будь-який інший аналог цієї шоколадної пасти) набрати в кондитерський шприц. Якщо такий відсутній, можна скористатися звичайним поліетиленовим пакетом, у якого при використанні потрібно буде відрізати куточок;
  3. Очищені від шкірки банани необхідно нарізати скибочками;

  4. У верхній куточок кожного з квадратів покласти трохи фрукта, а зверху зробити сіточку з шоколадної пасти. Сітка повинна бути дрібною, краще використовувати маленьку насадку на шприц або відрізати зовсім маленький куточок;

  5. Загорнути протилежний куток і скріпити краї. Повинні вийти трикутники. По краях додатково пройтися вилкою;

  6. Яйце збити і нанести його пензликом на трикутники, поставити їх запікатися максимум на п’ятнадцять хвилин. Потім дістати, дати охолонути, потім зверху присипати цукровою пудрою і додатково тонко полити нутеллою. Приміром, створити велику сітку.

За темою:  Бісквіт на кефірі (з яйцями і без): прості рецепти з фото

Корисні поради

Звичайно, можна використовувати листкове тісто власного приготування. Воно не повинно бути дріжджовим. Однак, такий підхід вимагає набагато більше часу і далеко не у всіх виходить з першого разу.

Але при роботі з таким тестом, не важливо, домашнім або купівельними, варто пам’ятати, що працювати з ним бажано швидко. Як тільки розморозилося, відразу використовувати, щоб воно не прилипало. Конверт замороженого тіста теж потрібно розібрати як можна швидше, щоб сторони не злиплися. Розкачати їх досить складно.

Важливо пам’ятати про те, що такий вид тесту вимагає високої температури в духовці. При недостатньому нагріванні воно розшарується і розлізеться, весь акуратний вигляд слойок буде втрачено. Зате з начинкою працювати дуже просто: вона може бути будь-який, головне, щоб не була рідкою.

Варіації на тему слойок нескінченні. Банани доступні на прилавках круглий рік, так що приготувати з ними випічку просто в будь-який сезон. Це ситно і швидко!