Курка з картоплею в казані: калорійність, рецепти з фото

Як приготувати курку з картоплею в казані

Багато хто з нас просто обожнюють куряче м’ясо, але кожна господиня завжди намагається знайти новий і цікавий рецепт приготування даного виду м’яса. Дуже часто буває так, що гості повинні ось-ось прийти, а до столу нічого подати. Саме такі рецепти допоможуть кожній господині здивувати не тільки гостей, але і своїх близьких.

Курка з картоплею в казані: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Класичний рецепт приготування

Якщо гості на порозі, а хочеться який-небудь легкий і в той же час простий у приготуванні, але дуже виграшний рецепт, то саме курка, тушкована з картоплею в казані, і стане тим самим «цвяхом програми». Вашій увазі пропонується класичний рецепт приготування курячого м’яса в казані з картоплею.

Необхідні інгредієнти:

  1. Курка — 1 тушка масою 1,5 кг;
  2. Картопля — 700-800 г;
  3. Морква — 1 шт. (приблизними вагою 100-150 г);
  4. Цибуля ріпчаста звичайний — 1 велика головка;
  5. Майонез «Легкий» — 2 ст. л.;
  6. Томатний соус або паста (за бажанням) — 50 гр.;
  7. Олія соняшникова або оливкова — кілька столових ложок;
  8. Свіжий часник — на свій смак;
  9. Сіль, перець, композиція спецій — за смаком та бажанням;
  10. Свіжі листки зелені — необхідно для прикраси страви.

Загальний час приготування за рецептом — 1 годину.

Калорійність в 100 гр. — 125 ккал.

Інструкція з приготування курки з картоплею в казані:

  1. Для початку необхідно провести підготовку курячого м’яса і овочів. Тушку курки добре вимити, якщо присутні пір’я, позбавитися від них, розділити на однакові шматки. Отримане куряче м’ясо посипати сумішшю солі, меленого перцю і різноманітних спецій, залити майонезом і томатним соусом (за смаком). Залишити гарненько промаринуватися на кілька годин; Курка з картоплею в казані: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

  2. Тепер переходимо до овочів. Їх необхідно ретельно очистити і вимити. Ріпчасту цибулю нарізати однаковими кубиками, моркву порізати напівкружечками, картоплю — на четвертинки; Курка з картоплею в казані: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

  3. В добре розігрітий казан влити рослинне або оливкове масло, кинути туди цибулю, моркву, потім додати порізану курку. Тушкувати, накривши 10-15 хвилин. Потім додати порізану картоплю. Залити все чистою кип’яченою водою, таким чином, щоб повністю були покриті всі інгредієнти. Дати закипіти, потім накрити і тушкувати півгодини; Курка з картоплею в казані: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

  4. За дві хвилини перед подачею гостям можна присипати дрібно порізаним часником і зеленню. Дати постояти протягом 5 хвилин. Подавати блюдо гарячим. Курка з картоплею в казані: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

За темою:  Баклажани в мультиварці (на пару, соте, ікра) - рецепти страв

Рецепт дуже смачної тушкованої картоплі з куркою і грибами в казані

Завдяки додаванню грибів в даний рецепт, куряче м’ясо набуває неймовірний аромат і смак, на який збіжаться всі гості.

Необхідні інгредієнти:

  1. Курячі гомілки або стегна — 1 кг;
  2. Картопля — 700-800 г;
  3. Морква — 1 штука (приблизними вагою 100-150 г);
  4. Цибуля синя кримський — 1 шт.;
  5. Гриби лісові або шампіньйони — 300-400 гр.;
  6. Свіжі або консервовані помідори — 2-3 шт.;
  7. Масло рослинне — невелика кількість, необхідна для обжарювання;
  8. Свіжий або сухий часник — за смаком;
  9. Морська сіль, суміш меленого перцю, композиція прованських трав — за смаком та бажанням;
  10. Листя петрушки або кінзи — для прикраси страви.

Загальний час приготування за рецептом — 45 хвилин.

Калорійність в 100 гр. — 150 ккал.

Покрокові поради по приготуванню:

  1. Спочатку проводимо підготовчі роботи з курячими стегнами або гомілками. Для цього їх необхідно промити водою, висушити, замаринувати у спеціях на 30 хвилин;
  2. Підготовка овочів: очистити і промити овочі та гриби. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружечками, картопля і гриби на однакові шматочки;
  3. В заздалегідь добре нагріту казан влити необхідну кількість будь-якого рослинного масла, підсмажити на ньому овочі та гриби, потім кинути туди курку. Дати потушиться під кришкою хвилин 10-15. Після додати порізану картоплю. Залити все водою, щоб усі інгредієнти були покриті. Довести до кипіння, накрити і тушкувати півгодини;
  4. Перед презентацією гостям можете посипати дрібно порізаним часником і прикрасити листям зелені на ваш смак.

Як приготувати страву зі сметаною

Сметана додасть ніжності тушкованого курячого філе, приготувавши за цим рецептом, можна приємно здивувати всіх членів сім’ї і гостей.

Необхідні інгредієнти:

  1. Грудка куряча — 800 г;
  2. Картопля — 600 г;
  3. Морква — 1 шт.;
  4. Цибуля ріпчаста звичайний — 1 шт. середнього розміру;
  5. Сметана жирністю 10-15 % — 3-4 ст. л.;
  6. Майонез «Провансаль» — 2 ст. л.;
  7. Олія соняшникова — 3 ст. л.;
  8. Свіжий часник — за смаком;
  9. Сіль, чорний мелений перець, спеції — за смаком та бажанням;
  10. Кріп або петрушка свіжі — для прикраси страви.
За темою:  Стейк форелі в духовці (у фользі з овочами): рецепти з фото

Загальний час приготування за рецептом становить — 60 хвилин.

Калорійність на 100 гр. — 250 ккал.

Як загасити картоплю з куркою в сметані в казані:

  1. На першому етапі філе курки необхідно ретельно помити проточною водою і висушити. Нарізати рівними кубиками, присипати сіллю, перцем і сумішшю спецій на ваш смак. Додати сметану і майонез, добре перемішати, залишити настоятися хвилин 15;
  2. На наступному етапі чистимо, миємо й нарізаємо овочі. Нарізку проводимо будь-яким методом;
  3. Попередньо розігріваємо казан, вливаємо олію, смажимо овочі до напівготовності, потім додаємо до них куряче м’ясо. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин. В кінці додаємо порізану картоплю. Влити воду, щоб були покриті всі компоненти страви, тушкуємо на повільному вогні протягом півгодини;
  4. Перед подачею на стіл присипаємо нарубаним свіжим часником і прикрашаємо гілочками кропу, петрушки або будь-якої іншої зелені на ваш розсуд.

Кулінарні поради

  1. При обробці цілої курячої тушки її необхідно попередньо трохи приморозить, тоді м’ясо буде краще відділятися від кісток;
  2. Необхідно заливати водою в такій кількості, щоб були покриті всі овочі. Якщо води буде більше, то вона не встигне вся википіти і в результаті вийде суп, а не тушковане блюдо;
  3. Казан має бути чавунним, інакше страва пригорить;
  4. Якщо ви додаєте в блюдо лавровий лист, то після того, як страва приготується, його потрібно вийняти, щоб уникнути зайвої гіркоти;
  5. Тушкувати страву на повільному вогні, щоб воно мліло, а не кипіло.

На закінчення хочеться побажати кожній господині, щоб приготування даних страв було приємним і легким, а всі оточуючі були в захваті від ваших кулінарних шедеврів.