Салат з картоплею: покрокові рецепти з фото, калорійність

Покрокові рецепти ситних салатів з картоплею

Якщо ви хочете приготувати досить ситне блюдо, щоб нагодувати всіх членів сім’ї, але при цьому швидким способом виготовлення, то саме картопляний салат стане вашим головним помічником. Дуже часто таким блюдом можна повністю замінити обід або вечерю. При цьому, ви абсолютно не зрозумієте, що з’їли всього лише один салатик.

Салат з картоплею: покрокові рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth

Картопля на даний момент можна з упевненістю назвати одним з найбільш універсальних інгредієнтів у всьому світі. Його можна використовувати в багатьох варіантах, при цьому, зовсім не втрачаючи смаку самого продукту. Салати з картоплею, про які ви прочитаєте в цій статті, стануть прекрасним доповненням до вашої скарбничці рецептів.

Німецький салат

У цьому салаті використовуються досить прості інгредієнти, які можна з легкістю знайти на будь-якій кухні нашої країни. Хоч блюдо прийшло до нас з німецької кухні, воно вже давно і міцно завоювало серця і росіян.

Якщо ви хочете зробити рецепт більш автентичним, то просто додайте в салат ще і баварські ковбаски, але навіть без них ваше блюдо вийде дуже ароматним.

У цього салату досить велика калорійність, тому якщо ви хочете знизити її, то просто збільшіть кількість овочів і замініть солоні огірки на свіжі.

  • рослинне масло – 2 стіл. л.;
  • картопля – 500 г;
  • огірок солоний – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яблучний оцет – 2 стіл. л.;
  • чорний перець і сіль.

Часовий ліміт: 20 хв.

Харчова цінність: 197 Ккал.

Рецепт салату з вареною картоплею і солоними огірками по кроках:

  1. Першим ділом відваріть картоплю. Оскільки для цього салату він повинен бути нарізаний кружечками, то просто очистіть свіжу картоплю, і відразу ж поріжте її на тонкі часточки. Відварюйте все в окропі близько п’яти хвилин. За цей час він повинен стати м’яким. Коли картопля приготується, злийте воду з каструлі; Салат з картоплею: покрокові рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 1

  2. Солоний огірок необхідно протерти через крупну тертку. Ріпчасту цибулю почистіть і дрібно наріжте. Змішайте цибулю разом з огірком до однорідного стану; Салат з картоплею: покрокові рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 2

  3. Далі необхідно приготувати смачну заправку, яка підкреслить смак цього салату. В окремій чашці змішайте яблучний оцет і оливкове масло. Все це збийте вінчиком, щоб обидва інгредієнта змішалися; Салат з картоплею: покрокові рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 3

  4. Огіркову суміш додайте до картоплі. Всі заправте вже готовим соусом і приправте. Перемішайте салат і подавайте до столу. Салат з картоплею: покрокові рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 4

Салат з картоплею пай і грибами

Якщо ви великий любитель чіпсів, але при цьому все ж не дозволяєте собі дуже часто вживати цей досить шкідливий продукт, то його прекрасним замінником стане картоплю пай.

Його можна з легкістю назвати якимсь середнім ланкою між картоплею фрі і чіпсами. При цьому її досить просто приготувати і вона залишається дуже хрусткою досить довгий час.

За темою:  Яєчня з сиром (твердих, плавлених): покрокові рецепти

При цьому прикрашений такою картоплею салат з легкістю може стати окрасою навіть святкового столу.

  • картопля – 500 г;
  • огірки солоні – 300 г;
  • печериці – 230 г;
  • сметана – 2 стіл. л.;
  • вершки – ¼ скл.;
  • яйце варене – 3 шт.;
  • зелена цибуля – 5 шт.;
  • винний оцет – 1 стіл. л.;
  • рослинна олія – 40 мл;
  • сіль.

Часовий ліміт: 15 хвилин.

Харчова цінність: 187 Ккал.

Етапи приготування:

  1. Спочатку необхідно виготовити головний інгредієнт салату – картопля пай. Для цього картоплю почистіть від шкірки і натерти його на тертці для корейської моркви. Так скибочки вийдуть дуже дрібними і рівними. Отриману соломку потрібно обсмажити на розпеченому маслі. На це вам знадобиться не більше пари-трійки хвилин. Не забудьте приправити картоплю і дати зайвому маслу стекти з нього. Тільки після цього помістіть інгредієнт в салатник;
  2. Гриби промийте і наріжте на тонкі скибочки. Їх також треба буде злегка обсмажити протягом п’яти хвилин, перш ніж додати до картоплі. Після цього покришіть зелень цибулі і так само покладіть в миску;
  3. Відварені круто яйця необхідно подрібнити на досить дрібні часточки. Солоні огірки треба нарізати на рівні кубики. Змішайте їх і також додайте до салатної маси;
  4. В останню чергу необхідно зробити заправку. Для цього салату краще всього брати вершкову, адже вона відмінно підкреслить смак грибів. Для неї змішайте оцет, вершки, сметану. Всю суміш приправте спеціями і змішайте;
  5. Після того, як ви полили салат заправкою, перемішайте його.

Курячий салат з картоплею фрі

Хрустка картопля фрі здатна надати будь-салату свій власний оригінальний смак. При цьому вона додасть в блюдо хрустку текстуру і трохи пікантний смак, зробивши блюдо ще й приємним на вигляд.

Більшість салатів, які у своєму складі використовують картоплю фрі, гранично прості в приготуванні, але при цьому дуже ситні й смачні.

  • філе курки – 300 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • картопля фрі – 100 г;
  • сир – 50 г;
  • часник – 1 зубець;
  • майонез;
  • сіль і перець.

Часовий ліміт: 25 хвилин.

Харчова цінність: 218 Ккал.

Як готувати:

  1. Приготування салату почнемо з того, що в киплячій підсоленій воді необхідно буде відварити куряче філе. Після того, як воно буде повністю готове, необхідно нарізати курочку на маленькі кубики;
  2. Картопля фрі можна використовувати вже готовий. Однак якщо ви хочете приготувати його вдома, то наріжте картоплю на порційні палички і залиште їх в дуже холодній воді на півгодини. По закінченню цього часу обсушіть її і обсмажте на соняшниковій олії до золотистої хрусткої скоринки;
  3. Натріть сир на середній тертці. З помідорів зніміть шкірку, а м’якоть також дрібно наріжте;
  4. Для заправки змішайте майонез разом з часником, який повинен бути пропущений через чеснодавку. Тепер салат потрібно викласти шарами, кожен з яких повинен бути обмазан соусом. Першим шаром йде курка, потім помідори, сир і картоплю. Після цього салат можна вважати готовим.
За темою:  Кекс в мікрохвильовці за 3 хвилини - рецепти, фото, поради

Картопляний салат з яйцями

Поєднання картоплі і яєць, перш за все, зручно тим, що кожен з цих інгредієнтів знаходиться не тільки в широкому поширенні, але і дешевої цінової категорії. При цьому, додаючи до них різні продукти можна кожного разу отримувати щось зовсім оригінальне і незвичайне.

  • картопля – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • червоний солодкий перець – 1 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • майонез;
  • масло – 20 г;
  • сіль і перець.

Часовий ліміт: 45 хвилин.

Харчова цінність: 194 Ккал.

Як готувати салат з картоплі і яєць:

  1. Для цього салату бажано брати дуже свіжу картоплю. Трохи потріть її жорсткою щіткою, щоб прибрати всю землю і відваріть картоплю прямо в шкірці до моменту, коли вона стане м’якою. Після того, як картопля приготується, його потрібно почистити і нарізати на середні кубики;
  2. Цибулю також ретельно очистіть, а потім наріжте на тоненькі пластинки. Попередньо обдайте його окропом і тільки потім злегка обсмажте на рослинному маслі. Коли золотистий цибуля охолоне, його можна викласти на картоплю;
  3. Яйця відваріть до повної готовності і відразу ж опустити їх у холодну воду. Це допоможе з легкістю зняти шкірку. Їх треба нарізати на кубики розміром збігаються з картоплею;
  4. Тепер прийшов час червоного солодкого перцю. Помийте його, а потім очистіть від насіння всіх і прожилок. Перець також треба нарізати на маленькі шматочки;
  5. Всі інгредієнти потрібно змішати між собою і заправити майонезом. Дайте салату трохи постояти в холодному місці перед подачею.

Салат з консервованим тунцем і картоплею

Салат з картоплею: покрокові рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 5

З картоплею можна приготувати не тільки м’ясний салат, але і рибний. Поєднання «фіш енд чіпс» відома у всьому світі з давніх пір вважається одним з найбільш вдалих.

При цьому тунець навіть в консервованому вигляді містить дуже велику кількість неймовірно корисних речовин, тому вміння приготувати такий салат стане дуже корисним навиком.

  • картопля – 400 г;
  • тунець консервований – 1 банка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • солоні огірки – 2 шт.;
  • свіжий кріп – 4 гілочки;
  • сіль з перцем.

Часовий ліміт: 30 хв.

Харчова цінність: 69 Ккал.

Як готувати страву:

  1. Одночасно поставте варитися яйця і картоплю в мундирі. Якщо ви зробите це відразу, то в подальшому це допоможе скоротити час на приготування;
  2. Поки ці два інгредієнти готуються, займіться цибулею. Очистіть і наріжте на дуже дрібні кубики. Їх треба буде змішати з консервованим тунцем. Отриману масу злегка розімніть за допомогою вилки і ще раз перемішайте;
  3. Картопля остудіть в холодильнику і зніміть з нього шкірку. Його також треба нарізати на досить великі шматочки, щоб краще відчувалася текстура в салаті;
  4. Після цього настав час огірків. Якщо ви не особливо любите солоні, то візьміть маринований продукт. Їх також треба буде нарізати на кубики і додати до картоплі. В цей же салатник вирушать нарізані варені яйця;
  5. Кріп подрібніть дуже дрібно і вмішайте його салат разом зі спеціями. Все змішайте і подавайте на стіл.
За темою:  Горбуша в клярі (на сковороді в духовці): рецепти з фото

Картопляний салат з оселедцем

Якщо вам набридла «оселедець під шубою», але при цьому ви все-таки хочете додати цей продукт в салати, то ознайомтеся з цим рецептом. Щоб приготувати його вам не знадобиться багато часу, але при цьому поєднання продуктів в ньому можна назвати одним із найвдаліших.

  • солоне філе оселедця – 250 г;
  • картопля – 300 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • солоний огірок – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп свіжий – 2 гілочки;
  • майонез для заправки.

Часовий ліміт: 35 хв.

Харчова цінність: 47 Ккал.

Приготування салату з картоплі, оселедця і солоних огірків:

  1. Картоплю і яйця відваріть. Потім картоплю, остудіть, а потім наріжте на кубики середньої величини. Рибне філе також має бути досить дрібно порізане;
  2. Цибулю для цього салату краще всього брати кримський, тобто червоний, адже він найбільш вдало поєднується з оселедцем. Наріжте його кільцями. Солоні огірки також поріжте кубиками;
  3. У салатник покласти підготовлену рибу, а потім до неї додайте огірки, практично весь червоний цибулю і картоплю. Обов’язково на цьому етапі заправте салат майонезом і змішайте всі продукти;
  4. Розкладіть салат на тарілки і на кожну порцію викладіть по 2 четвертинки відвареного яйця. Залишки кілець цибулі, а також нашатковану кріп стануть прекрасною прикрасою.

Корисні поради

  1. Якщо ви хочете приготувати по-справжньому смачний салат, то вибирайте ті сорти картоплі, які у своєму складі мають малу кількість крохмалю;
  2. Якщо ви додасте в салат трохи свіжих овочів, наприклад, селера або червоний перець, то картопляний салат стане містити менше калорій;
  3. У будь-картопляний салат можна додати невелику кількість м’яса, начебто індички або курки, щоб зробити його більш ситним.

Приємного апетиту!