Котлети з баранини (без запаху, в духовці): рецепти з фото

Як швидко і смачно приготувати котлети з баранини

Ви коли-небудь їли котлети з баранини? Якщо немає, то чому ж це не причина спробувати приготувати їх прямо зараз? Беріть аркуш і ручку, записуйте, що потрібно придбати і швидше за покупками. Чим швидше баранина виявиться на вашому столі, тим швидше ви зможете скуштувати смачні і соковиті м’ясні котлетки.

Котлети з баранини (без запаху, в духовці): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Таке м’ясне блюдо добре тим, що воно поживне і завдяки спеціям завжди може бути різним за смаком і ароматом. Їсти можна як в гарячому вигляді, так і в холодному. Можна з гарніром, а також з скибочкою хліба або свіжим салатом. Можна подати на обід або вечерю або просто взяти на роботу, а може і на природу. У будь-якому випадку і завжди котлетки будуть смачними.

Тим більше, з баранини. Це насичене м’ясо, яке воістину гідно вашої уваги. Повірте, читаючи цю статтю, ваші рецептори не на жарт знищать в передчутті спробувати на смак хоч одне із запропонованих страв!

Готуємо швидко і смачно

  • 360 г цибулі;
  • 1 яйце;
  • 550 г баранячого фаршу;
  • 5 р зіри;
  • 4 скибочки часнику;
  • 70 мл рослинного масла;
  • 50 г борошна;
  • ½ Стручки чилі;
  • 1 пучок кропу.

Скільки готувати – 35 хвилин.

Поживність на сто грам – 228 ккал.

Рецепт котлет з баранини по кроках:

  1. Цибулини очистити від шкірки, вимити їх і кожну головку порізати на вісім частин;
  2. Часник почистити і нарізати пластинками;
  3. Чилі вимити, очистити від насіння і нарізати кільцями;
  4. Кріп сполоснути, дрібно порубати гострим ножем;
  5. Скласти в чашу блендера чилі, цибуля, часник, кріп, туди ж зіру і яйце; Котлети з баранини (без запаху, в духовці): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

  6. Перебити компоненти до однорідної консистенції;
  7. Фарш викласти в глибоку миску, додати до нього суміш з блендера; Котлети з баранини (без запаху, в духовці): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

  8. Перемішати все, щоб з’єднати компоненти;
  9. Додати солі за смаком і знову все змішати;
  10. Далі мокрими руками сформувати котлети невеликого розміру;
  11. Обваляти кожну котлету в борошні з усіх сторін; Котлети з баранини (без запаху, в духовці): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

  12. Нагріти сковорідку з олією, викладати в гаряче масло, м’ясні вироби по черзі;
  13. Обсмажувати до повної готовності, викладати на сухі серветки. Котлети з баранини (без запаху, в духовці): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

Котлети з фаршу з баранини без запаху

  • 1 скибочка часнику;
  • 480 г фаршу;
  • 1 яйце;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 1 морквина;
  • 1 цибуля;
  • 20 г сухарів;
  • 3 бульби картоплі.
За темою:  Курячі котлети з грибами (фаршировані, рубані): рецепти

Скільки по часу – 50 хвилин.

Поживність на сто грам – 166 ккал.

Дії:

  1. Картоплю почистити і обов’язково вимити її проточною водою;
  2. Натерти картоплю на тертці на тарілку або в миску;
  3. Залишити на десять хвилин, потім віджати від рідини;
  4. Моркву теж почистити, вимити її;
  5. Теж подрібнити з допомогою терки;
  6. Фарш покласти в глибоку миску;
  7. Додати до нього яйце, спеції і вже моркву з цибулею;
  8. Добре перемішати вручну, не боячись забруднити руки;
  9. Часник почистити, пустити його під прес прямо до фаршу;
  10. Добре змішати його з м’ясної частиною;
  11. Цибуля очистити, вимити, порізати дрібними кубиками;
  12. Додати цибулю до м’яса, обім’яти компоненти руками;
  13. До фаршу дати ще й сухарі, все ретельно вимісити;
  14. Мокрими руками сформувати котлети і викласти їх на робочу поверхню;
  15. Нагріти сковорідку з маслом і викладати поступово котлети;
  16. Смажити їх з обох боків до готовності, викласти на серветки.

Яловичина блюдо не зіпсує

Котлети з баранини (без запаху, в духовці): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 5

  • 40 г хліба;
  • 230 г баранини;
  • 1 жовтий перець;
  • 1 стебло селери;
  • 170 г яловичини;
  • 1 морква;
  • 140 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 1 картопля;
  • 2 цибулини.

Скільки часу – 45 хвилин.

Поживність на сто грам – 145 ккал.

Як приготувати котлети з баранини і яловичини:

  1. Яловичину вимити, зачистити від жиру;
  2. Нарізати її маленькими шматочками, а краще тонкою соломкою;
  3. Баранину теж вимити, очистити її від зайвих плівок;
  4. Точно так само подрібнити м’ясо гострим ножем;
  5. Обидва види м’яса дуже дрібно порубати кухонною сокиркою. Повинен вийти поживний м’ясний фарш;
  6. Картоплю очистити, вимити його проточною водою;
  7. Перець сполоснути, зачистити його від насіння і перетинок;
  8. Селера вимити, нарізати його кільцями;
  9. Морква промити і почистити від шкірки;
  10. Цибулю очистити, сполоснути, видаливши і коріння;
  11. Розрізати його на чотири частини і так само вчинити з картоплею;
  12. Хліб подрібнити, залити його молоком. Якщо молоко трохи підігріти, то шматочки хліба швидше розм’якнуть;
  13. Перець довільно нарізати, моркву порізати кільцями;
  14. Змішати м’ясо з цибулею, картоплею, морквою, селерою, перцем і віджатим хлібом;
  15. Перекласти всі компоненти частинами м’ясорубку, перекрутити їх;
  16. В отриману масу додати спеції, яйце, перемішати руками;
  17. Рослинне масло налити в сковорідку і дати йому нагрітися;
  18. Поки масло гріється, мокрими руками зібрати фарш на котлети;
  19. Викладати на сковороду і готувати з обох сторін до готовності;
За темою:  Плов в скороварці (з бараниною, з куркою): рецепти з фото

Рецепт рублених котлет з баранини під соусом

  • 160 мл вершків;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 1 р мускату;
  • 460 г баранини;
  • 1 яйце;
  • 5 р прованських трав;
  • 2 скибочки батона;
  • 120 г плавленого сиру;
  • 1 лист лавра.

Скільки часу – 50 хвилин.

Поживність на сто грам – 230 ккал.

Дії:

  1. М’ясо добре промити, за бажанням зачистити його;
  2. Нарізати кубиками і потім пустити в м’ясорубку, щоб отримати однорідний фарш для котлет;
  3. Батон подрібнити, залити його вершками на п’ять хвилин;
  4. Після цього віджати батон, додати до м’яса, але вершки залишити для соусу;
  5. Додати сіль з чорним перцем, трави і яйце;
  6. Вручну змішати всі компоненти для отримання однорідності;
  7. Руки намочити і з отриманої маси сформувати котлетки;
  8. Розігріти сковорідку з олією, викласти частину котлет і смажити до готовності з кожної сторони;
  9. Котлети викласти на сухі серветки, а в сковороду до масла налити вершки;
  10. Поставити сковороду на вогонь, і поки вміст гріється, натерти на тертці плавлений сир, щоб його можна було додати за вершками;
  11. Туди ж відправити мускатний горіх і лист лавра;
  12. Заважати компоненти, поки не розчиниться сир і соус не перетвориться в однорідний;
  13. Викласти в однорідний соус котлети і готувати під кришкою десять хвилин, потім можна відразу подавати до столу.

Варіант приготування в духовці

  • 140 г хліба;
  • 60 г борошна;
  • 550 г баранини;
  • 1 цибуля;
  • 70 мл води;
  • 160 г будь-якого сиру;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 3 скибочки часнику;
  • 1 яйце.

Скільки готувати – 50 хвилин.

Поживність на сто грам – 233 ккал.

Як готувати натуральні котлети з баранини в духовці:

  1. М’ясо промити, обов’язково нарізати його шматочками;
  2. Хліба зрізати скоринки, подрібнити його;
  3. Підігріти трохи води і залити нею хліб хвилин на десять;
  4. Після цього віджати його і додати до м’яса;
  5. Часник почистити, нарізати пластинками і теж додати до м’яса;
  6. Цибулю почистити, промити його і нарізати дрібним кубиком;
  7. Відправити його слідом за часником;
  8. Пустити масу з чотирьох компонентів через м’ясорубку;
  9. Сир подрібнити на тертці;
  10. Додати сир у вже готовий фарш, туди ж яйце і спеції;
  11. Вимісити фарш руками для отримання максимальної однорідності;
  12. Намочити руки, щоб сформувати з отриманої маси котлети;
  13. Кожну з них обваляти в борошні;
  14. Далі змастити форму для запікання олією і викласти в неї котлети;
  15. Відправити їх при 190 за Цельсієм на двадцять хвилин;
  16. Потім вийняти їх, перевернути, долити води і запікати ще десять хвилин.
За темою:  Салат із моркви і яблука: простий, з буряком, з селери

Поради кулінарів

Під час роботи з чилі краще використовувати одноразові рукавички, щоб уникнути різних неприємних казусів. Поверхня, на якій чилі подрібнюється, теж краще добре вимити з милом.

Для тих, хто не любить цибулю, пропонуємо подрібнити його в пюре за допомогою блендера. Смак, користь і аромат коренеплід віддасть, але в готовій страві шматочки відчуватися вже не будуть.

Щоб фарш вийшов максимально ніжним і м’яким, а в підсумку котлети вийшли ніжними і соковитими, важливо відбивати і замішувати його руками. Смак і вигляд страви це змінить, а фарш в будь-якому випадку доведеться чіпати, коли будете формувати котлети.

Одна ложка рослинного масла і пара ложок крижаної води теж додадуть котлет соковитості в готовому вигляді. Один з цих компонентів просто варто вмішати в сиру масу.

Для легкості і знову ж для соковитості можна додати шматочок м’якого вершкового масла в сирий фарш, коли він буде вже вымешан. Перемішати і готово!

Котлети з баранини стануть для вас чимось абсолютно новим. Це незвичайний смак, чарівний аромат і приємні відчуття. Але от зовнішній вигляд і метод приготування залишиться тим же. Здивуйте свої рецептори!