Котлети з сьомги на сковороді і в духовці: рецепти з фото

Як приготувати ніжні рибні котлети з сьомги

Сьомга відноситься до найбільш смачним, цінних і, звичайно ж, популярних видів червоної риби. Крім відмінних смакових якостей, не можна не згадати про її користь і поживністю. Одним словом, сьомга – це, по праву, приголомшлива «королівська» риба.

Котлети з сьомги на сковороді і в духовці: рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

В даний час червону рибу можна без проблем придбати як в замороженому, так і в охолодженому вигляді, а якщо пощастить – то навіть свіжу.

В даній підбірці ми з вами розглянемо приготування такого чудового блюда, як котлети з сьомги. Готуються вони досить швидко і просто. Ви не повірите, але для приготування настільки ніжних і пікантних котлет у вас піде мінімальна кількість часу і інгредієнтів!

Для доведення їх до готовності достатньо всього кілька хвилин теплової обробки. Котлети з сьомги готуються кількома способами: звичним обсмажуванням на сковороді, запікання в духовій шафі і більш дієтичний варіант – варіння на пару.

Дані котлети можна готувати як з рубленого м’яса, так і з рибного фаршу. Для приготування можна придбати цілу тушку сьомги, і розібрати її на частини: стейки для обжарювання, голову на юшку, а хвіст, черевця і обрізки – на котлети.

Але якщо немає можливості придбати цілісну тушку, можна істотно заощадити, купивши безпосередньо обрізки, хвости і черевця цієї чудової риби, до речі, вони в магазинах зустрічаються набагато частіше, ніж цілісна рибіна. З них можна приготувати виду фаршу для котлет: рубаний і мелений.

Обидва варіанти ми розглянемо нижче. Якщо ви вирішите використовувати вже готовий покупної фарш, пам’ятайте про те, що його якості істотно нижче того, який готується самостійно.

Покроковий рецепт

Інгредієнти для приготування:

  • філе сьомги — 1 кг;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;
  • заморожений спред – 60 г;
  • морська сіль;
  • білий мелений перець;
  • куряче яйце -1 шт;
  • білі панірувальні сухарі.
За темою:  Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном: покроковий рецепт

Тривалість приготування: 20 хв.

Харчова цінність на 100 г: 165 кКал.

Приготування котлет з фаршу сьомги:

  1. Охолоджене рибне філе пропустіть через м’ясорубку з дрібною решіткою;
  2. Слідом подрібніть цибулю і додайте до перемеленої рибі; Котлети з сьомги на сковороді і в духовці: рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

  3. Приправте приготований фарш щіпка морської солі і білого перцю. Додайте куряче яйце. Вимісіть до однорідності; Котлети з сьомги на сковороді і в духовці: рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

  4. Заморожений спред наріжте кубиками середньої величини; Котлети з сьомги на сковороді і в духовці: рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

  5. Широку піалу наповніть білими сухарями;
  6. Руки змочити в холодній воді, наберіть невелику кількість фаршу, в центр покладіть шматочок замороженого спреду. Сформуйте котлети, таким чином, щоб спред опинився всередині;
  7. Обваляйте кожну котлетку в сухарях і обсмажте по 3-4 хвилини з кожного боку в розпеченому рослинному маслі. Сковороду в момент обсмажування накривати кришкою не варто; Котлети з сьомги на сковороді і в духовці: рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

  8. Ніжні ароматні котлети з делікатесної червоної риби готові. Їх, в пору, подавати до святкового столу. Відмінним доповненням послужить білий соус «Тартар». Котлети з сьомги на сковороді і в духовці: рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 5

Рубані котлети з червоної риби з зеленню

Інгредієнти:

  • обрізки сьомги (філе) – 300 г;
  • зелень петрушки – 30 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часникові часточки – 2 шт.;
  • панірувальні сухарі – 110 г;
  • соєвий соус – 10 мл;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • перець білий мелений;
  • сіль морська;
  • кунжутне насіння – 2,5 ч. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • зелень кропу.

Тривалість приготування: 20 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 167 кКал.

Покрокове опис:

  1. Для приготування рубленого фаршу необхідно нарізати обрізки рибного філе нарізати невеликими шматочками;
  2. Потім додати до них дрібно нарубані зелень петрушки, цибулю і часник;
  3. Далі необхідно ввести соєвий соус і половину лимонного соку;
  4. Заправте все морською сіллю, меленим білим перцем і кунжутним насінням;
  5. У самому кінці, безпосередньо у фарш, необхідно додати панірувальні сухарі. Вимісіть масу до однорідного розподілу інгредієнтів;
  6. Сковороду наповніть невеликою кількістю рослинної олії (без запаху) і гарненько розжарте. Потім набирайте за допомогою столової ложки приготований фарш і викладайте у вигляді невеликих оладок в киплячу олію. Обсмажуються дані котлети досить швидко – по 5 хвилин з кожного боку, до зарум’янювання;
  7. Готові ароматні рубані котлети з м’яса червоної риби і зелені подаються до столу в поєднанні з пікантним білим соусом. Для його приготування вам необхідно з’єднати сметану, половину лимонного соку і подрібнену зелень кропу. За смаком можна додати в соус трохи суміші духмяних перців і щіпку солі. Приємного апетиту!
За темою:  Торт «Сльози ангела»: покроковий рецепт з фото, калорійність

Рибні котлети з сьомги з манкою в духовці

Складові:

  • філе червоної риби – 0,5 кг;
  • манна крупа – 2 ст. л.;
  • заморожене вершкове масло – 50 г;
  • салатний цибуля – 1 шт.;
  • суміш спецій «Для риби» — ½ упаковки;
  • сіль морська;
  • суміш перців;
  • зелень кінзи.

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 170.

Поетапне опис приготування:

  1. Охолоджене філе червоної риби наріжте за допомогою гострого ножа на дрібні шматочки;
  2. Салатну цибулину наріжте, як можна дрібніше;
  3. З’єднайте подрібнену рибу, цибулину і манну крупу. Вимісіть до однорідності;
  4. Потім введіть в приготовану масу нарубану зелень кінзи, суміш спецій, сіль і суміш перців. В самому кінці додається подрібнене вершкове масло. Ретельно вимісіть фарш і приберіть в прохолодне місце на 25-30 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб манна крупа, як слід, розбухла;
  5. Після закінчення зазначеного часу, сформуйте з приготованого фаршу невеликі круглі котлетки. Викладіть їх на застелений пергаментом деко і випікайте протягом 20 хвилин. Температурний режим 1800С;
  6. Дані котлети чудово поєднуються з картопляним пюре і свіжими овочами.

Рецепт смачного крему зі згущеного молока і масла тут. Спробуйте використовувати цей крем для своєї випічки.

Оригінальний рецепт від Юлії Висоцької

Інгредієнти для приготування:

  • сьомга (шматок філе) – 500 г;
  • хлібний м’якуш – 2 шматочки;
  • яйце – 1 шт.;
  • шпинат – пучок;
  • незбиране молоко – 75 мл;
  • петрушка, кріп – по 2 гілочки;
  • перець, сіль.

Тривалість приготування: 25 хв.

Харчова цінність на 100 г: 164 кКал.

Приготування:

  1. Рибу пропустити через м’ясорубку;
  2. Хлібний м’якуш залийте молоком, розімніть, а потім додайте до фаршу;
  3. Туди ж слідом відправте свіже яйце;
  4. Гілочки петрушки і кропу дрібно нарубаєте, і додайте до решти інгредієнтів;
  5. Заправте по смаку перцем і дрібною сіллю;
  6. З приготованого фаршу сформуйте невеликі круглі котлетки і укладіть їх в один ряд в пароварку (на нижній ярус). На верхньому ярусі розкладіть листи шпинату. Готуйте котлети протягом 20 хвилин, але через перші 10 хвилин – обов’язково видаліть шпинат. В іншому випадку він перетвориться в непривабливу масу;
  7. Готові котлети з сьомги подаються до столу в гарячому вигляді. Гарніруються шпинатом.
За темою:  Крем для прикраси кексів зверху: покрокові рецепти з фото

Приємного апетиту!