Запіканка з курячої грудки: з сиром, кабачком і картоплею

Як приготувати запіканку з курячої грудки

Щоб не задаватися питанням: «Чим годувати домашніх?», на замітку можна взяти кілька простих рецептів запіканок з участю грудки курки. Такі страви завжди виручать і нагодують домочадців. Тому записуйте рецепти.

Запіканка з курячої грудки: з сиром, кабачком і картоплею » журнал здоров'я iHealth

Простий рецепт

Просто, швидко, смачно — це все, що потрібно знати про цю страву. Ну і, звичайно ж, рецепт.

Необхідно наступне:

  • грудка — 300 г;
  • сир твердих сортів — 50 г;
  • молоко — 150 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • сіль і спеції.

Створити запіканку можна за 40 хвилин.

Енергетична цінність 100 г складає 110 ккал.

Етапи приготування запіканки з курячої грудки з сиром:

  1. Для економії часу краще заздалегідь включити духовку на розігрів, встановивши температуру в 200⁰;
  2. Поки гріється духовка, в окремій мисці змішують яйця, молоко і сіль, потім додати борошно і соду, а також приправи; Запіканка з курячої грудки: з сиром, кабачком і картоплею » журнал здоров'я iHealth 1

  3. М’ясо курки попередньо проварюють у солонуватою воді. Потім розрізають на невеликі шматки; Запіканка з курячої грудки: з сиром, кабачком і картоплею » журнал здоров'я iHealth 2

  4. Сир натирають на крупній тертці;
  5. У жароміцну форму викладають нарізану курячу грудку, свержу поливають суміш з яєць, молока і інших інгредієнтів; Запіканка з курячої грудки: з сиром, кабачком і картоплею » журнал здоров'я iHealth 3

  6. Поверх запіканки рівномірно посипають сир;
  7. У такому вигляді запіканку ставлять у духовку і засікають 35 хвилин. Після чого страву можна їсти. Запіканка з курячої грудки: з сиром, кабачком і картоплею » журнал здоров'я iHealth 4

Запіканка з курячою грудкою і картоплею на сковороді

Такий варіант запіканки передбачає наявність наступних компонентів:

  • грудки курячі — 3 шт.;
  • картопля — 7 шт. середніх розмірів;
  • помідор — 3 великих;
  • масло коров’яче — 50 г;
  • молоко — 200 мл;
  • приправи для курки;
  • сіль, перець червоний, хмелі–сунелі.

Рецепт передбачає готування тривалістю 35 хвилин.

У 100 г запіканки містяться 143 ккал.

Як готувати:

  1. Картоплю миють, нарізають кубиками;
  2. Грудку птиці промивають під струменем проточної води і ріжуть шматочками;
  3. Сковорідку з високими бортами підігрівають на плиті. Як тільки вона розжариться, на її дно кладуть шматочок масла і дають йому повільно розтектися по сковороді. Після цього, сковорідку залишають в сторону, щоб вона охолола;
  4. Як тільки сковорода трохи охолоне, на неї рівномірно укладають картоплю і м’ясо. Солять, додають приправи і все перемішують;
  5. Після, заливають все молоком;
  6. Помідори миють і перетворюють на скибочки, які потім викладають поверх вмісту сковороди;
  7. На завершення всі посипають натертим сиром;
  8. Закривають кришкою сковороду і ставлять її на помірний вогонь. Засікають 35 хвилин і чекають готового результату.
За темою:  Крильця в КФС: калорійність, покрокові рецепти з фото

Страва з курячого філе з рисом, грибами і баклажанами в духовці

Запіканка з куркою, овочами і рисом — це комплексний обід або вечеря, що поєднує в собі основне блюдо з гарніром. Поживно, смачно, і, що не менш важливо — швидко.

Набір вихідних продуктів:

  • курячі грудки — 3 шт.;
  • рис круглий — 300 г;
  • печериці – 250 г;
  • баклажани — 2 шт. середніх розмірів;
  • цибуля — 1 середня головка;
  • бульйон курячий — пара столових ложок;
  • масло соняшнику — 3 ст. л.;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • яйця — 1 шт.;
  • сир — 200 г;
  • сіль, спеції, зелень — виходячи їх переваг.

Скуштувати запіканку можна через 25 хвилин очікування.

Енергетична цінність становить 153 ккал в 100 р.

А тепер сам процес:

  1. Рис промивають і варять до готовності. Остуджують;
  2. На гарячій сковороді нагрівають масло, на якому пасерувати цибулю;
  3. Як тільки цибуля подзолотится, до нього на смаження додають порізану грудинку, а після — шампіньйони;
  4. Баклажани миють і нарізають тонкими кружечками;
  5. В окремій глибокій тарілці змішують яйце, сметану і сир. Туди ж відправляють сіль і спеції;
  6. Тепер, у жаростійку форму викладають рис, курку з грибами і цибулею, баклажани. Все це заливають яєчно–сметанною сумішшю і ставлять в духовку, попередньо виставивши температуру в 200⁰. Засікають 25 хвилин і готуються «знімати пробу».

Запіканка з кабачків, брокколі і куркою

Запіканка з курячої грудки: з сиром, кабачком і картоплею » журнал здоров'я iHealth 5

Що потрібно:

  • філе — 0,5 кг;
  • брокколі — 0,5 кг;
  • кабачки — 1 великий;
  • яйця — 1 шт.;
  • молоко — 200-300 мл;
  • соєвий соус — 3 ст. л.;
  • сир — 150 г;
  • перець, коріандр — за смаком;
  • масло соняшнику.

Кулінарний процес займе півгодини, не більше.

Порція запіканки насичена 133 ккал.

Готування:

  1. Суцвіття брокколі потрібно попередньо відварити. Для цього вистачить 10 хвилин. Після —охолоджують;
  2. М’ясо грудинки нарізують шматочками довільного розміру і заливають соусом сої. Маринують 30 хвилин;
  3. Яйце, молоко, сіль і спеції з’єднують у єдину суміш;
  4. Кабачки миють і ріжуть кубиками;
  5. Підготовлену форму для запікання змащують маслом. Викладають першим шаром брокколі;
  6. Другим шаром підуть кабачки;
  7. Слідом куряче м’ясо. Все заливають яйцем з молоком;
  8. Сир, натертий на тертці, стане завершенням страви. Їм посипають страву по всій поверхні;
  9. Відправляють запіканку готуватися на 30 хвилин при температурі 180⁰. Після цього можна приступати до трапези.
За темою:  Бутерброди з ковбасою і сиром: калорійність, рецепти з фото

Дієтична запіканка в мультиварці

Дієта — це не привід відмовлятися від смачної їжі. І в такий момент на допомогу прийде» куряча грудка, яка збагатить організм протеїном, і не завдасть шкоди фігурі. Готувати її можна по–різному. Але ми розглянемо варіанти запіканок, і готуватися вони будуть в мультиварці.

З грудками і вівсяними пластівцями

Знадобиться:

  • суха вівсянка — 200 г;
  • філе — 400 г;
  • яйця — 1 шт.;
  • цибуля — 1 головка;
  • морква — 1 велика;
  • квасоля стручками заморожена — 150 г;
  • олія — 50 мл;
  • перець, сіль, хмелі–сунелі;
  • часник порошкоподібний.

У загальній складності страва готуватиметься 1 годину.

Енергетична цінність складе 110 ккал в 100 р.

Покрокове виконання:

  1. Курячу грудинку подрібнюють до стану фаршу;
  2. Цибулю нарізають і засмажують до золотистої скоринки;
  3. Моркву труть на тертці;
  4. Квасоля розморожують і миють;
  5. Тепер «збирають» суміш з курячого фаршу, цибулі, моркви, квасолі, яйця і пластівців;
  6. Сіль і приправи засипають до суміші. Усе накривають і прибирають настоюватися на півгодини;
  7. Мультиварочную ємність промащують маслом, заповнюють її настоявшейся масою. Встановлюю режим випічки, відповідний 40 хвилин.

Подавати страву можна з грецьким йогуртом або сметаною.

Запіканка по Дюкану

  • грудка куряча — 300 г;
  • капуста — 300 г;
  • яйця — 2шт.;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • цибуля–порей — 30 г;
  • молоко — 150 мл;
  • йогурт — 100 р.

Мультиварка приготує страву за 20 хвилин.

Кількість калорій одно 108 ккал.

А тепер саме приготування:

  1. Качан капусти шаткують, як на борщ;
  2. Цибулю нарізають в півкільця;
  3. На розігріту сковороду наливаємо масло і, тривало 20 хвилин, тушкують в ньому цибулю і капусту;
  4. Куряче м’ясо нарізають соломкою, підсолюють і приправляють спеціями. Потім його обсмажують на маслі;
  5. Мультиварочную чашу промащують невеликою кількістю масла. У неї викладають курку, капусту, заливають це все молочно–яєчною сумішшю. Запікають 20 хвилин;
  6. Приготовану запіканку нарізують на порції, кожну з яких поливають йогуртом і посипають цибулею–пореєм.
За темою:  Свинина в тесті, запечена в духовці: покрокові рецепти

Гречано–куряча

  • грудка — 3 шт.;
  • гречка — 200 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • цибулина — 1 головка;
  • сметана з низькою жирністю — 100 г;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготується запіканка за 20 хвилин.

Калорій в 100 г — 113.

Послідовність приготування:

  1. Гречану крупу відварюють звичним способом до повної готовності;
  2. Грудки курки варять, охолоджують і нарізають шматочками;
  3. Цибулю нарізають півкільцями і відправляють його смажитися на сковороду. Коли він стане світло–коричневим, до нього додають м’ясо птиці. Тримати все на сковороді пару хвилин;
  4. Вогонь зменшують і до курки додають половину порції сметани, сіль і приправи. Перемішують і тушкують 5 хвилин;
  5. Яйця змішують з залишками сметани;
  6. У ємність мультиварки, промазану маслом, викладають послідовно: пів порції вареної гречки, м’ясо курки, гречка, яєчно–сметанную суміш;
  7. Ставлять на 20 хвилин і чекають готовності.

За бажанням можна додати натертий на тертці сир.

Корисні поради

  1. Якщо запіканка передбачає наявність грибів, то їх потрібно попередньо відварити або обсмажити;
  2. Морква попередньо обсмажують і пасерувати;
  3. Картопля також вимагає додаткової підготовки у вигляді термообробки;
  4. Куряче м’ясо ситне, але разом з тим, низькокалорійне блюдо. Але для більшої поживності його можна поєднувати з грибами, крупами, макаронами;
  5. Додавання молока, вершків або сметани різноманітить смак страви, збереже соковитість інгредієнтів;
  6. Дієтична запіканка складається з корисного курячого м’яса, а також різних овочів. Така страва стане прекрасним видом правильного вечері.

Приємного апетиту!