Продукти розріджують кров і запобігають утворенню тромбів

Продукти розріджують кров і тромби

Перспектива утворення тромбу лякає в будь-якому віці, вчені виявили хоча б причину виникнення тромбів.

Найчастіше вони виникають при дуже густий крові, а більшість медикаментів, спрямованих на рішення поліпшення стану крові, мають пристойний список побічних ефектів.

В першу чергу починає страждати ЖТК, що викликає масу неприємних відчуттів. Насправді є такі корисні натуральні продукти розріджують кров і запобігають утворенню тромбів.

Продукти розріджують кров і запобігають утворенню тромбів » журнал здоров'я iHealth

Зробити запас таких продуктів варто, якщо:

  • Вже виникли такі проблеми, як тромбоз або тромбофлебіт.
  • Людина страждає від проблем з серцем, таких як ішемія.
  • При ішемії головного мозку.
  • Хоч коли-небудь виникали ішемічні атаки та інсульти такого роду.
  • Актуальна проблема варикозу або венозної недостатності.
  • У тромбоемболія легеневої артерії.
  • Судини схильні до атеросклерозу.
  • Прийом оральних котрацептивов провокує згущення крові.
  • Збільшилася густина крові при вагітності.
  • Взагалі є ймовірність виникнення тромбів.
  • При лікуванні ожиріння і регулювання рівня цукру у діабетиків.

Про які ж продукти йдеться?

Мова йде про природні антикоагулянтах, а саме — продукти розріджують кров при тромбозі.

Більшість з них доступно і досить збільшити їх з’їдання. Так як вони ще й досить різноманітні, то не складеться відчуття однотонного меню. До чого зайве придивитися?

Зробіть овочі обраними на столі

Ці продукти розріджують кров і тромби дуже ефективно, особливо якщо у них є високий вміст вітаміну С. До цієї ж категорії можна віднести фрукти і ягоди. Як ще розчинити тромби в судинах?

Рекомендується більше є томатів, солодкого перцю, буряків, лимонів, малини, вишні, яблук.

Особливу увагу зверніть на все червоне і соковите, так як такі продукти значно покращують стан крові. Всі ці овочі, ягоди і фрукти доступні і Ви будете здивовані ефективністю регулярного поїдання їх. Безліч досліджень вже змогли підтвердити це.

За темою:  Атеросклероз судин головного мозку

Трохи моря в свій раціон

Якщо ж немає бажання зовсім відмовитися від тваринної їжі, було встановлено, що розріджує кров при тромби риба, багата жирними кислотами.

Так, жирну їжу необхідно виключити, але риба має особливий вплив на організм. Мало її позитивного впливу на шкіру, ноги і волосся, вона ще й щільність крові приводить в норму.

Віддавати перевагу необхідно саме жирної рибку, так як в риб’ячому жирі містяться компоненти, які не тільки перешкоджають утворенню тромбів, але і можуть «розбити» вже утворилися!

Якщо вживання таких продуктів викликає утруднення, то в раціон необхідно включити хоча б капсули риб’ячого жиру.

Робимо їжу смачнішою

Не потрібно довго думати, які продукти розріджують кров при тромбофлебіті, адже це більшість гострих спецій і овочів!

Почавши їсти цибулю, при чому не має значення буде він сирим, маринованим або після теплової обробки, можна значно знизити густину крові. Тромбоцити значно повільніше накопичуються, а старі утворення розпадаються.

Якщо Ви любитель жирної їжі і відмовлятися від неї ну ніяк не збираєтеся, то включіть до кожної порції близько 60 грамів цибулі і їжте без побоювання виникнення нових тромбів!

Чудовим антикоагулянтом є часник. На його основі були створені препарати, але чи є сенс приймати таблетки, коли вже є такі чудові продукти розріджують кров при тромбофлебіті.

Однак, щоб підвищити ефективність часнику рекомендується не різати його, а тиснути. Так запускається особливу ферметирование.

Якщо ж він вже порізаний, то його можна трохи обсмажити, а у змішуванні з томатами вийде максимальних ефект!

Добре проявила себе спиртова настоянка часнику, але старайтеся з нею, так як від алкоголю краще зовсім відмовитися. Єдиний вид алкоголю дозволяється трохи червоного вина.

За темою:  Судинно тромбоцитарний гемостаз

Зафіксовано, що розріджує кров при тромби червоний пекучий перець. Його можна їсти в свіжому вигляді або в молотом, і додавати практично в будь-яких страв. Однак, є його доведеться на регулярній основі, так як ефект від нього швидкоплинний.

До корисним спецій ще можна віднести імбир. Він може додаватися у сухому вигляді до їжі або в сирому в чаї. Гвоздика, тумерик, кумін продаються у відділі спецій і просто додаються в їжу. Гвоздику також можна заварювати як чай або додавати при варінні кави.

Рекомендується замінити звичайне рослинне масло оливкове. Його можна приймати в невеликих кількостях до сніданку, використовувати в салатах і навіть смажити на ньому.

Саме в цьому оливковій олії значно знижено кількість арахідонової кислоти, яка є жирної і провокує склеювання тромбоцитів.

Продукти розріджують кров і запобігають утворенню тромбів » журнал здоров'я iHealth 1

Більше, ще більше чаю!

У список, які продукти розріджують кров при тромбозі, потрапляє не тільки чай, але і взагалі рідина.

Її обсяги обов’язково слід збільшити, проте кількість кави краще скоротити.

Він посилює серцебиття, а з густою кров’ю це погано поєднується. У разі розрідження крові, не має значення яким буде чай чорним або зеленим.

Він ефективний в будь-якому вигляді, тому віддайте перевагу йому за сніданком, а не кава. А якщо необхідно підбадьоритися, що зелений підійде більше.

Трохи екзотики

Не можна сказати, що китайські чорні гриби є зовсім екзотичним продуктом, але кожен день його вживають далеко не всі. А дарма, адже він чудовий антикоагулянт.

За своєю дією ці китайські гриби схожі з цибулею або часником, але при цьому не мають такого різкого запаху. Тому їх спокійно можна їсти перед важливою діловою зустріччю, не побоюючись за реакцію людей.

За темою:  Тромбоасс або Кардіомагніл що краще?

У чому слід ввести обмеження?

Природно для ефективного впливу корисних продуктів, слід обмежити вживання шкідливих.

До них відносяться вся жирна їжа, особливо насичена омега-6 кислот, здоба і хліб з білої муки. Контролюйте кількість солодкого, консервації і копченості.

Жирні молочні продукти, їжа з високим вмістом крохмалю і, звичайно ж, алкоголь сприяють утворенню тромбу.

loading…