Стейк зубатки в духовці (у фользі, з рисом): рецепти з фото

Як смачно приготувати стейк зубатки в духовці

Це блюдо просто необхідно спробувати приготувати будь-якій господині. Хоча зубатка не так популярна в нашій країні, її ніжний смак не залишить нікого байдужим.

Рибу можна розділити самостійно або придбати вже готові порційні стейки в магазині. Використовуючи духова шафа, з’являється вільний час, якого так не вистачає ввечері після роботи. А результат вашої роботи на кухні порадує сім’ю або неочікуваних гостей.

Найпростіший рецепт

Достатньо купити напівфабрикат, розморозити, підготувати і в духовку. Зваріть в цей час гарнір, але можете повечеряти тільки стейком.

Для вечері на двох знадобиться:

  • стейк зубатки -4 шматочки (близько 500 м);
  • сухарі для панірування;
  • лимон;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез за бажанням;
  • сіль і спеції.

Вирішивши приготувати стейк зубатки в духовці, ви сядете за стіл вже через 30 хвилин.

З урахуванням відсутності майонезу і масла отримаєте 89 калорій на 100 р.

Тепер все залежить від швидкості рук. Відразу поставте розігрівати духовку на 190 градусів, якщо стейк вже розморозився. Під проточною водою ретельно обмийте кожен шматочок, дайте стекти воді і промокніть паперовим рушником.

Надішліть рибу в чашку. Видавіть туди сік лимона, додайте спецій та солі. Добре перемішайте, щоб стерся кожен шматок стейка. Почистіть цибулю і порізати великими кільцями.

Деко краще застелити фольгою або спеціальним папером, щоб риба не прилипла. Тепер викладаємо. Беремо стейк і обвалюємо по краях у панірувальних сухарях. На аркуші має бути достатня відстань між шматочками. Зверху кладемо кілька кілець цибулі.

Якщо вирішили використовувати майонез, то акуратно по 1 ч. л. капаємо на шматки і посипаємо зверху трохи сухарів. Відправляємо випікатися на 25-30 хвилин. Блюдо готове.

Як смачно приготувати стейк зубатки в духовці у фользі

Такий варіант приготування зручний, якщо вирішили взяти з собою обід на роботу, але і для будинку досить популярний.

Знадобиться:

  • риба (стейк зубатки) – близько 400 м;
  • картопля – 200 г;
  • 2 помидорины;
  • майонез або сметана – 50 г;
  • сир (бажано твердих сортів) – 100 г;
  • пару ложок оливкової олії;
  • сіль і зелень.

Разом з попередньою підготовкою на приготування стейка у фользі повинно вистачити 40-45 хвилин.

З картоплею калорійність страви складе 110 ккал на 100 р.

Починаємо з приготування гарніру. Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками. Поки що немає гарніру, засаливаем рибу. Для цього після того, як промили і дали стекти воді, викладаємо шматочки в чашку, солимо і перчимо на ваш смак.

За темою:  Ікра з грибів (свіжих, заморожених, сушених): рецепти

Відриваємо фольгу потрібного розміру, щоб можна було повністю закрити страву, і зсередини не виходив пар. Змащуємо середину оливковою олією і першим викладаємо гарнір, підсолюємо. Зверху йдуть стейки зубатки, а на них помідори, порізаними кружальцями. Рясно посипаємо тертим сиром і все загортаємо.

Залишити в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах. Зручно, що таким способом можна приготувати це блюдо порційно.

Як запекти стейк зубатки у вершках

Теж не потребує великих зусиль, але по виду готової страви на тарілці вас можуть назвати шеф-кухарем. Риба вийде з дуже ніжним смаком.

Підготуємо наступні продукти:

  • жирні вершки – 1ст.;
  • картопля – 400 г;
  • зубатка – 600 г;
  • 1 яйце;
  • сир російський (можна замінити іншим) – 200 г;
  • суміш перців – пару шепіт;
  • сіль і лавровий лист.

Даний варіант приготування стейка зубатки в духовці займе 45 хвилин.

112 ккал на 100 г міститься в даному блюді.

Починаємо з підготовки риби, якщо вона куплена не порізаної. Ретельно промиваємо з усіх боків і ділимо ножем на приблизно однакові шматочки невеликого розміру. Чистимо картоплю, він повинен бути у вигляді кубиків. Беремо деко глибокий і невеликого розміру. Застеляємо дно і краї фольгою. Змащуємо маслом і викладаємо спочатку зубатку, а між шматочками картоплю.

Готуємо соус. У глибокій мисці збиваємо яйце і виливаємо вершки. Сюди висипаємо приправи, сіль і перець. Добре все перемішуємо і заправляємо заготовку на деку. Ламаємо лавровий лист і закладаємо в різних частинах. Зверху засипаємо сиром, натертим на крупній тертці.

В духовій шафі страва готуватиметься 35 хвилин при температурі 180 градусів. Коли вийміть, дайте трохи охолонути і розділіть на порції ножем.

Як готувати синю зубатку з рисом в духовці

Вважається, що найкращий гарнір до риби — рис. Зазвичай ці страви готуються окремо. У запропонованому варіанті, коли всі запікається разом, при подачі все виглядає як єдине ціле. Вас попросять запекти зубатку знову.

Необхідні продукти:

  • рис довгозерний – 1 ст.;
  • зубатка (стейк) – 0,5 кг;
  • морква свіжа – 1 шт.;
  • кетчуп томатний – 3 ст. л.;
  • 1 лимон;
  • цибуля червоний – 1 шт.;
  • перець чорний мелений, приправи і сіль;
  • сир російський – 0,2 кг.
За темою:  Рис в мікрохвильовці на гарнір, з овочами, повітряний: рецепти

Знадобиться 45 хвилин, щоб запросити всіх за стіл.

Зубатка з рисом, приготовлена в духовці, містить 126 ккал на 100 р.

Підготовлений стейк синьою зубатки треба замаринувати протягом півгодини. Для цього в чашці змішаємо його з соком лимона, сіллю і перцем. Накриваємо кришкою або плівкою і відправляємо в прохолодне місце.

Ставимо каструлю з підсоленою водою на вогонь, і коли вона закипить, висипаємо рис. Варити його потрібно до напівготовності, злити в друшляк і промити водою. Дати повністю стекти рідини.

Почистити овочі і сполоснути під краном. Морквину натерти соломкою, як на салат по-корейськи і в тарілочці трохи посолити. Цибулю слід нашаткувати тонкими кільцями. Подрібнюємо сир великою теркою.

Високий деко повністю застеляємо фольгою. Змащуємо олією і висипаємо рівномірно рис. Викладаємо моркву і поливаємо кетчупом. Красиво розкласти кільця червоного цибулі, а поверх стейки. Рясно засипаємо сиром.

Накриваємо фольгою і робимо щільний конвертик. При 180 градусах страва буде запікатися в духовці, заздалегідь розігрітій. Готову страву не варто відразу відкривати, дайте трохи постояти. Тепер насолоджуйтесь чудовим смаком, рясно посипавши зеленню.

Рецепт приготування рибних стейків під овочами

Досить барвисто виглядає це блюдо на тарілку при подачі на стіл. Аромат змусить похвилюватися навіть сусідів.

Продукти для приготування:

  • зубатка розморожена – 500 г;
  • перець червоний болгарський – 1 шт.;
  • свіжа морква – 1шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • половина пучка зеленої цибулі;
  • сир – 150 г;
  • майонез «Провансаль» – 150 г;
  • 1 лимон;
  • сіль;
  • приправи.

45 хвилин затратите на приготування таких стейків.

143 ккал буде міститися в 100 г готового страви.

Замаринуем спочатку промиті і підсушені паперовим рушником стейки зубатки. Для цього необхідно залити їх свіжовичавленим соком лимона. Добре натерти приправами і сіллю. Залишити в холодильнику на півгодини під харчовою плівкою.

В цей час підготуємо овочі. Ретельно промиємо і чистимо моркву. Перець звільняємо від насіння і споліскують під водою. Все дрібно шаткуємо соломкою. Зелена цибуля нарізати. Томати повинні бути кружечками.

Приготувати для кожного стейка шматок фольги і змастити серединку оливковою олією. Викладаємо рибу і піднімаємо краю обгортки. Тепер засипаємо спочатку моркву, а потім болгарський перець. Тільки потім зелений лук і помідори. Кладемо в кожен згорток по столовій ложки майонезу і жменьки сиру.

Закручуємо кожен згорток зверху і відправляємо в духовку, яку заздалегідь розігріли до 190 градусів. Через 20 хвилин розгорнути фольгу, щоб стейки підрум’янилися. Залишити ще на 10 хвилин. Обід готовий. Кличте всіх за стіл.

За темою:  Слойки з бананом (з сиром, шоколадом, нутеллою): рецепти

Стейт з риби з картоплею в горщику в духовці

Досить привабливо виглядає, коли на стіл блюдо подається в глиняних горщиках. Приємний колорит і чудовий смак перенесуть гостей або домочадців в атмосферу старовини.

Підготуйте:

  • картопля – 0,6 кг;
  • стейки зубатки – 0,7 кг;
  • 2 невеликі моркви;
  • половину пучка зеленої цибулі;
  • олія соняшникова -2 ст. л.;
  • майонез – 6 ч. л.;
  • кріп і сіль;
  • сир – 0,2 кг.

40 хвилин буде потрібно на приготування зубатки в горщиках.

165 ккал вийде на 100 г готового страви.

Розставте 6 горщиків відразу на другому плані кухонного столу, щоб підготовлені інгредієнти по черзі вирушали туди. Дно змастіть соняшниковою олією.

Знімаємо шкірку з чистого картоплі, нарізаємо кубиками і відправляємо на дно. Моркву ретельно очищаємо і тремо на дрібній тертці. Вона піде наступним шаром. Саме зараз слід підсолити і поперчити. Налити в кожен горщик води, щоб повністю покрила овочі.

Потім проводимо роботу з рибою. Знімаємо шкірку з кожного стейка зубатки, промиваємо під краном і як би закриваємо кожен посудину. Посипаємо зверху зеленим дрібно нарізаною зеленою цибулею. Розмазати на шматках по одній чайній ложці майонезу і засипати подрібненим сиром.

Випікатися глиняні горщики, які відправляться в духову шафу, будуть близько 30 хвилин. Всі в захваті і вам приємно.

Корисні поради

Завжди розморожуйте продукти при кімнатній температурі. Це допоможе зберегти склад і форму.

Якщо вашій родині не подобається специфічний запах риби, то завжди збризкуйте її лимонним соком.

При використанні фольги за кілька хвилин до готовності верхній шар варто зняти, щоб риба вийшла золотистого кольору і трохи підсмажилася.

Сучасні деко з антипригарним шаром знизу можна не закривати фольгою.