Стейк з червоної риби: на сковороді в духовці, на мангалі

Як правильно приготувати стейк з червоної риби

Стейк з червоної риби корисний для кожного, хто хоче насититися дозою вітамінів. Омега адже всім потрібна. Готуйте в своє задоволення, вибравши вподобаний рецепт з запропонованих нижче.

Рецепт на швидку руку

  • 750 г стейків форелі;
  • 10 г розмарину;
  • ½ Лимона;
  • 40 мл олії оливи.

Час – 1 година.

Калорії – 129.

Як готувати стейк з червоної риби на сковороді:

  1. Шматки риби промити, обсушити їх серветками;
  2. Далі стейки потрібно перевірити на наявність кісток у самому філе;
  3. Якщо кістки є, вийняти їх з допомогою спеціального рибного пінцета;
  4. Перекласти форель в миску, приправити за смаком, додати розмарин;
  5. Обім’яти масу руками, рівномірно розподіляючи спеції;
  6. Далі полити соком цитруса, знову обім’яти, але в цей раз залишити на тридцять хвилин;
  7. Після цього розігріти олію на сковороді, викласти рибу;
  8. Смажити протягом восьми хвилин з одного боку;
  9. Потім всі шматочки перевернути і смажити ще за чотири хвилини;
  10. Закрити кришку після цього, зменшити вогонь до мінімального;
  11. Готувати ще вісім хвилин і до столу.

Як приготувати стейк з червоної риби у вершковому соусі

  • 30 мл соку лимона;
  • 15 г вершкового масла;
  • 10 г кропу;
  • 150 г стейка горбуші;
  • 5 г борошна;
  • 5 мл олії;
  • 160 мл вершків;
  • 15 г лососевої ікри.

Час – 55 хвилин.

Калорії – 159.

Порядок дій:

  1. Стейк промити, вийняти кісточки пінцетом, обсушити рибу;
  2. Приправити горбушу спеціями за смаком, полити соком цитруса;
  3. Прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
  4. Після цього дістати і помістити на деко, змащене маслом;
  5. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 180 за Цельсієм;
  6. За цей час підготувати соус, поклавши в сковороду вершкове масло;
  7. Розтопити його і поступово ввести борошно, розмішуючи все віночком або лопаткою;
  8. Маса повинна вийти однорідною;
  9. Почати потроху вливати вершки, після кожного разу доводячи соус до гладкості;
  10. Кріп помити, дрібно покришити його;
  11. Всипати зелень соус, довести його до кипіння;
  12. Після цього зняти сотейник з вмістом з вогню;
  13. Дістати рибу з духовки, покласти на блюдо, полити соусом, прикрасити ікрою і подати.

Маринований рибний стейк на сковороді гриль

  • 30 мл лимонного соку;
  • 15 г кедрових горішків;
  • 650 г рибного стейка;
  • 30 мл олії оливи;
  • 15 г діжонської гірчиці.
За темою:  Салат «Королівський» - класичний рецепт, з сухариками

Час – 40 хвилин.

Калорії – 177.

Метод готування:

  1. Рибу промити, обсушити шматки сухими серветками;
  2. Приправити за смаком, обім’яти руками для рівномірного розподілу спецій;

  3. Накрити плівкою і прибрати в холодильник, почати готувати маринад;
  4. Масло налити в невелику піалу, додати цитрусовий сік і гірчицю;

  5. Всі компоненти перемішати, дати їм настоятися;
  6. Через кілька хвилин додати в маринад стейки, обваляти їх гарненько;

  7. Нагріти сковороду гриль з маслом, викласти стейки і смажити рибу з усіх боків до готовності;

  8. Поки вона смажиться, просушити до рум’яності горішки на сусідній сковороді;
  9. Подрібнити горіхи, посипати рибу і подавати до столу.

Стейк з лосося, запечена в духовці

  • 2 лососевих стейка;
  • 20 г свіжого імбиру;
  • 30 г меду;
  • 10 г кунжуту;
  • 15 мл соєвого соусу;
  • ½ Лимона;
  • 5 г гірчиці.

Час – 1 годину і 45 хвилин.

Калорії – 145.

Приготування страви:

  1. Рибу промити, видалити кістки рибним пінцетом;
  2. Обсушити її сухими серветками і викласти на великий аркуш фольги, на деко;
  3. Зверху викласти шматки лосося, відставити їх;
  4. Приготувати маринад, виливши соєвий соус і мед в миску;
  5. Додати до нього гірчицю, сік лимона, кунжут і перемішати;
  6. Імбир почистити ножем або ложкою, натерти його і додати в миску;
  7. Всі компоненти перемішати, полити ними стейки і прибрати в холодильник на одну годину;
  8. За цей час розігріти сковороду до 180 за Цельсієм;
  9. Лососеві стейки загорнути у фольгу, запікати десять хвилин;
  10. Після цього розкрити фольгу і повернути ще на двадцять хвилин.

Стейк з червоної риби з овочами на мангалі

  • 15 мл олії оливи;
  • 3 томата;
  • 5 г суміші перців;
  • 1 лимон;
  • 3 картоплі;
  • 1 цукіні;
  • 3 стейка лосося;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 пучку солі.

Час – 50 хвилин.

Калорії – 86.

Як посмажити:

  1. Рибні шматки промити, обсушити їх сухими серветками;
  2. Збризнути їх олією, натерти спеціями;
  3. Цукіні вимити, нарізати слайсами вздовж;
  4. Перець сполоснути, вирізати середину і нарізати часточками;
  5. Помідори нарізати товстими слайсами;
  6. Картоплю почистити, нарізати кільцями;
  7. Лук очистити, помити і нарізати кільцями;
  8. Скласти в решітку лосося, цукіні, перець, картоплю, цибулю і томати;
  9. Закрити і смажити на вугіллі до повної готовності;
  10. Готову рибу скропити соком лимона і подавати з овочами до столу.

Рецепт приготування стейка з червоної риби з сиром

  • 30 мл олії;
  • 270 г сиру;
  • 1200 г червоної риби.
За темою:  Шашлик з курячої печінки (простий, в беконі): рецепти з фото

Час – 1 година.

Калорії – 193.

Запікання риби:

  1. Рибу промити, зрізати голову, хвіст, плавники;
  2. Порубати її товстими слайсами, щоб вийшли стейки;
  3. Всі шматочки натерти сіллю з додаванням перцю;
  4. У форму для випічки покласти фольгу, викласти зверху рибу;
  5. Збризнути маслом і відставити;
  6. Сир натерти і викласти зверху на стейки;
  7. Розігріти духовку до 200 градусів і пекти рибу 20-25 хвилин.

Рибний стейк з вершково-грибним соусом

  • 250 г стейки сьомги;
  • 10 мл лимонного соку;
  • 1 цибуля;
  • 15 г борошна;
  • 10 мл олії оливи;
  • 130 г печериць;
  • 220 мл вершків;
  • 1 гілка розмарину;
  • 20 мл олії.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 134.

Алгоритм дій:

  1. Рибу в першу чергу промити, обсушити серветками і натерти спеціями;
  2. Збризнути соком цитруса, а також маслом;
  3. Помістити стейки в форму, прибрати їх у духовку на двадцять хвилин при 180 градусах;
  4. Цибулю почистити, помити його і покришити;
  5. Грибам зачистити ніжки і капелюшки, порізати їх пластинками;
  6. Розігріти на сковороді ще трохи олії, всипати цибулю і тушкувати його дві хвилини;
  7. Після цього додати гриби і готувати ще п’ять хвилин;
  8. В кінці приготування вміст посуду можна посолити, перемішати;
  9. Всипати борошно, добре розвести її віночком, щоб не було грудок;
  10. Далі почати поступово вливати вершки, але теж заважати, щоб соус не розшарувався;
  11. Довести масу до кипіння і варити близько трьох хвилин, помішуючи;
  12. Розмарин сполоснути, дрібно покришити і додати в соус, приправити за смаком;
  13. Після цього закрити сковороду кришкою і дати покипіти ще стільки ж часу;
  14. Сьомгу можна подавати, доповнюючи її соусом.

Приготування форелі з картоплею в духовці

  • 5 картоплин;
  • 2 шматочки часнику;
  • 400 г форелі;
  • 2 томата;
  • 1 цибулина;
  • 60 мл вершків;
  • 30 мл олії оливи;
  • 40 мл соку лимона.

Час – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 106.

Як готувати:

  1. Стейки риби вимити, обсушити їх сухими серветками;
  2. Приправити спеціями за смаком, збризнути маслом;
  3. Полити соком цитруса і дати постояти десять хвилин;
  4. Картоплю почистити, нарізати його кільцями і промити;
  5. Вершки залити в піалу, додати спеції, пропущений через тисняву часник;
  6. Перемішати і відставити;
  7. Цибулю почистити, помити і нарізати його кільцями;
  8. Помідори теж вимити, подрібнити на кільця;
  9. Форму змастити маслом і викласти туди картоплю, яку попередньо потрібно перемішати з підготовленим часниковим соусом;
  10. Зверху викласти шматочки помідорів і цибулі;
  11. Далі покласти форель і загорнути все фольгою;
  12. Прибрати в духовку при середній температурі на 40 хвилин.
За темою:  Пиріг зі скумбрією (листковий, на кефірі): домашні рецепти

Корисні поради

Якщо ви хочете максимально пряну, ароматну рибку, то після того, як ви її натерли спеціями, її можна залишити хоча б на двадцять хвилин, щоб спеції проникли всередину і зробили все блюдо смачніше, а не тільки його оболонку. Якщо маринувати рибу довше, то при смаженні вона буде розвалюватися. Лимонний сік роз’їдає м’ясо і в підсумку виходить не страва, а каша.

Самий вдалий вибір спецій та прянощів – сік лимона, олія і ароматні трави. Найчастіше це розмарин, чебрець, кінза, тархун. І, звичайно ж, сіллю і чорним перцем.

Якщо ваша риба заморожена, то ні в якому разі не можна розморожувати її окропом, проточною водою або мікрохвильовкою. Продукт повинен розморозитися природно і поступово. Її потрібно помістити в сито або друшляк, а його, у свою чергу, в миску, щоб зайва вода стікала вниз, а не вбиралася стейком.

Щоб визначити готовність риби, але не розрізати її, радимо натиснути на неї або проколоти зубочисткою. У першому варіанті риба повинна бути пружною, адже якщо вона сира, то колишню форму приймати не буде. У другому ж випадку з дірочки витече сік – значить, готово.

Якщо ви боїтеся, що стейк приклеїться до сковороді, то пам’ятайте про те, що її треба попередньо добре прогріти. А якщо він запікається в духовці, то форму або лист обов’язково треба змастити маслом.

Вже приготували смачний обід або вечеря в одному з наших рецептів? Якщо ні, то приступайте швидше. Після проби ви пошкодуєте лише про те, що не приготували стейк з червоної риби раніше.