Салат з тунцем і квасолею (звичайної, стручкової): рецепти

Рецепти дивовижних салатів з тунцем та квасолею

Може здатися, що салат з тунцем і квасолею дуже звичайний, щоб братися за нього. Але насправді, все не так банально. Ви теж зрозумієте, коли прочитаєте списки інгредієнтів в нижче наведених рецептах.

Простий рецепт

  • 30 мл лимонного соку;
  • 340 г тунця з банки;
  • 30 мл олії оливи;
  • Черрі 10 шт;
  • 4 стебла цибулі;
  • 40 г квасолі.

Час – 20 хвилин.

Калорії – 103.

Етапи готування салату з тунцем і квасолею:

  1. Банку відкрити, вийняти рибу і розім’яти її виделкою на волокна;
  2. Квасоля відкрити, злити розсіл і додати боби до риби;
  3. Черрі сполоснути, порізати четвертинками;
  4. Додати їх до інших компонентів;
  5. Зелену цибулю помити, тонко покришити гострим ножем;
  6. Додати масло, сік цитруса і спеції;
  7. Приправити чорним перцем, охолодити і подавати.

Салат з тунцем, яблуком і червоною квасолею

  • 1 банку тунця;
  • 60 мл майонезу;
  • 1 банка червоної квасолі;
  • 1 цибулина;
  • 1 зелене яблуко.

Час – 25 хвилин.

Калорії – 141.

Порядок дій:

  1. Квасолю злити на друшляк, відкривши банку і промити;

  2. Яблуко почистити, вимити його і нарізати на кубики;

  3. Зняти лушпиння цибулі, подрібнити його пір’ям, вимивши проточною водою;
  4. Тунець відкрити, витягнути волокна з банки;
  5. Змішати всі інгредієнти і заправити їх майонезом і спеціями за смаком.

Салат з консервованим тунцем, квасолею і помідорами

  • ½ Лимона;
  • 15 мл меду;
  • 5 г гірчиці;
  • 60 мл олії оливи;
  • 1 томат;
  • 300 г тунця;
  • 1 пучок тархуну;
  • 180 г чорної квасолі;
  • 15 мл яблучного оцту;
  • 1 пучок рукколи;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 червоний лук.

Час – 45 хвилин.

Калорії – 122.

Метод складання:

  1. Квасолю промити, залити водою на добу;
  2. Після цього злити воду, замінити її на нову;
  3. Помістити боби на плиту, довести їх до готовності;
  4. Посолити і зняти з вогню;
  5. Банку з рибою відкрити, злити рідину, а саме м’ясо вийняти, розібрати вилкою;
  6. Цибулю почистити, вимити і нарізати пір’ям;
  7. Залити його оцтом і залишити на тридцять хвилин;
  8. Помідор вимити, зробити на ньому надрізи;
  9. Закип’ятити для нього трохи води і бланшувати його;
  10. Потім перекласти в холодну воду, зняти шкірку і подрібнити плід;
  11. Перець помити, вирізати серцевину і нарізати перець соломкою;
  12. Цибуля позбавити від оцту, а з лимона вичавити сік;
  13. Додати до соку цитруса мед і гірчицю, масло;
  14. У салатницю викласти квасолю, томати, вимиту рукколу, цибулю, перець і майже всю заправку;
  15. Викласти зверху тунця і полити залишками заправки;
  16. Тархун сполоснути, подрібнити і посипати ними блюдо.
За темою:  Закуска до червоного вина: варіанти, вишукані рецепти з фото

Що таке кебе і як приготувати це екзотичне блюдо, читайте в нашій статті.

Салат з консервованим тунцем, білою квасолею і яйцем

  • ½ Лимона;
  • 1 банку білої квасолі;
  • 1 червоний лук;
  • 1 банку тунця;
  • 3 яйця;
  • 3 пера цибулі-шнитта;
  • спеції.

Час – 35 хвилин.

Калорії – 95.

Як приготувати:

  1. Банку з тунцем і квасолею відкрити, злити рідину і викласти обидва продукту в блюдо;
  2. Трохи розім’яти отриману масу виделкою;
  3. Червоний цибулю почистити, сполоснути і додати до інших компонентів;
  4. Полити її маслом і соком лимона;
  5. Приправити спеціями за смаком і шниттом, який потрібно сполоснути і покришити;
  6. Яйця покласти в сотейник, закип’ятити їх;
  7. Після цього варити чверть години, почистити і розрізати на половинки;
  8. Викласти зверху на салат, присипати чорним перцем і до столу.

«Нісуаз» з тунцем і зеленою квасолею

  • 1 пучок салату;
  • 15 мл соку лимона;
  • 4 помідора;
  • 160 г тунця в олії;
  • 3 яйця;
  • 8 філе анчоусів;
  • 3 цибулі;
  • 30 г маслин;
  • ½ Болгарського перцю;
  • 1 шматочки часнику;
  • 220 г стручкової квасолі;
  • 8 аркушів базиліка;
  • 10 мл олії оливи;
  • 20 мл винного оцту.

Час – 45 хвилин.

Калорії – 81.

Метод готування:

  1. Влити в піалу масло, додати до нього оцет і перемішати;
  2. Часник почистити, пропустити його через тисняву;
  3. Базилік сполоснути і дрібно покришити;
  4. Обидва інгредієнта додати в піалу до інших;
  5. Приправити спеціями за смаком, перемішати і дати настоятися;
  6. Стручкову квасолю сполоснути, зрізати хвостики;
  7. Викласти в сотейник, залити водою, посолити;
  8. Помістити на газ, довести до кипіння і варити п’ять хвилин;
  9. Після варіння стручки промити крижаною водою, щоб вони залишилися хрусткими;
  10. Перекласти їх в сотейник, додати трохи масла і часник;
  11. Готувати, помішуючи, протягом однієї хвилини;
  12. Збризнути соком лимона і зняти з вогню, викласти в миску;
  13. Салатний пучок промити, розібрати листям і порвати на невеликі шматочки;
  14. Томати вимити, порізати їх частинами;
  15. Цибулю вимити після очищення, покришити його;
  16. Яйця скласти в каструлю з водою і помістити на плиту;
  17. Довести до кипіння і варити п’ятнадцять хвилин;
  18. Після цього остудити і нарізати часточками;
  19. Маслини порізати половинками, позбавивши від розсолу;
  20. Перець промити і порізати соломкою;
  21. У салатницю викласти шматки салату, цибуля, томати, квасолю і потім перець;
  22. Якщо інгредієнтів вийшло багато, повторити шари кілька разів;
  23. Залити настоявшейся заправкою, викласти тунець, яйця, маслини і анчоуси.

Рецепт картопляного салату з тунцем і стручкової квасолею

  • 45 мл винного оцту;
  • 1 банку тунця;
  • 1 цибуля;
  • 230 г черрі;
  • 250 г мороженої квасолі;
  • 30 мл олії оливи.
За темою:  Курка по-італійськи (Каччиаторе, суп, салат): рецепти з фото

Час – 35 хвилин.

Калорії – 74.

Як правильно приготувати:

  1. Картоплю почистити і промити, цілком скласти в каструлю з водою;
  2. Покласти на плиту, довести до кипіння і варити двадцять хвилин;
  3. За цей час дістати квасоля і зсипати її в сотейник з водою;
  4. З моменту бурління готувати п’ять хвилин, потім відразу ж промити проточною водою;
  5. Із готової картоплі злити воду, остудити, нарізати її шматочками для страви;
  6. Черрі вимити, нарізати четвертинками;
  7. Додати до картоплі разом з цибулею, який вже очищений, вимитий і подрібнений;
  8. Для заправки змішати масло з оцтом, додати трохи зелені і червоного перцю;
  9. Влити заправку в салат, додати стручкову квасолю;
  10. Зверху викласти рибу, трохи зелені за смаком, перемішати і подавати.

Як приготувати салат з тунцем і курячим філе

  • 450 г курки;
  • 70 г майонезу;
  • 180 г тунця;
  • 45 мл огіркового соусу;
  • 190 г родзинок;
  • 15 мл меду;
  • 15 г гірчиці;
  • ½ Яблука.

Час – 45 хвилин.

Калорії – 200.

Готування:

  1. Курку промити, зрізати жир і обсушити філе;
  2. Покласти в каструлю, залити водою і додати спеції;
  3. Прибрати на плиту до закипання, потім зняти пінку і варити тридцять хвилин;
  4. Готове м’ясо зняти з вогню разом з ємкістю і остудити його в бульйоні;
  5. Після цього вийняти, подрібнити ножем або порвати на волокна;
  6. Тунець вийняти з банки, теж подрібнити його і змішати з куркою;
  7. Майонез, гірчицю, мед і огірковий соус перемішати;
  8. Яблуко почистити, нарізати кубиками;
  9. Додати до м’яса з рибою разом з родзинками;
  10. Залити салат заправкою, перемішати і охолодити перед подачею.

Рецепт приготування салату з тунцем і рисом

  • 1 цибуля;
  • 160 мл майонезу;
  • 170 г рису;
  • ½ Лимона;
  • 1 банку тунця;
  • 3 яйця;
  • 1 огірок;
  • 80 р сиру.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 237.

Як працювати з продуктами:

  1. Цибулю почистити, вимити, нарізати дрібними кубиками;
  2. Скласти в піалу, видавити сік лимона і відставити на тридцять хвилин;
  3. Після цього перемішати його з тунцем, розібраним на волокна;
  4. Рис промити до прозорості, зсипати в сотейник і залити достатньою кількістю води;
  5. Прибрати на плиту, довести до кипіння і посолити, варити двадцять хвилин;
  6. Потім закрити кришкою і дати постояти ще чверть години;
  7. Огірок промити, подрібнити його з допомогою терки;
  8. Яйця скласти в сотейник, відварити їх до готовності в киплячій воді;
  9. Потім остудити, почистити і натерти теркою разом з сиром;
  10. Зібрати салат шарами, починаючи з рису, потім сир, риба з цибулею, огірок і яйце;
  11. Шари при необхідності повторити, не забуваючи змастити кожен з них майонезом.
За темою:  Бутерброди з ківі (сирні з часником, рибою): рецепти з фото

Як приготувати салат з тунця і авокадо

  • 140 г салату;
  • 1 авокадо;
  • 5 мл соку лимона;
  • 3 яйця;
  • 30 мл олії оливи;
  • 1 банку тунця;
  • 4 жовтих черрі.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 129.

Приготування:

  1. В першу чергу скласти в сотейник яйця, залити їх водою;
  2. Потім прибрати на плиту і дочекатися закипання;
  3. З цього моменту варити продукти до повної готовності;
  4. Остудити їх, почистити і порізати часточками;
  5. Листи салату сполоснути, порвати невеликими шматочками;
  6. Тунець відкрити, злити рідину і розібрати м’ясо риби вилкою;
  7. Додати інгредієнт до шматочках салату;
  8. Авокадо вимити, розрізати навпіл, видалити кісточку;
  9. Далі м’якоть нарізати сіткою, вийняти кубики столовою ложкою і додати в салат;
  10. Черрі промити та нарізати, теж додати в миску;
  11. Масло змішати з соком лимона, заправити масою салат;
  12. Перемішати, прикрасити часточками яєць.

Корисні поради

Щоб ваш тунець виявився максимально смачним свіжим і якісним, дуже важливо знати, як правильно вибрати консервну банку. Вона обов’язково повинна бути цілою, сухий, ні в якому разі не роздутою. Також пам’ятайте, що на ній не повинно бути подряпин, порізів, слідів від ударів або здуття. І в останню чергу вже дивіться термін кінцевої реалізації.

Можете використовувати абсолютно будь-яку зелень, щоб зробити салат з тунцем і квасолею більш свіжим або яскравим. Це може бути тархун, розмарин, базилік, чебрець, мікро грін, майоран, кінза і так далі.

Майонез, звичайно, буде смачніше, якщо він буде домашнім. Його приготування займе від сили десять хвилин, зате який досвід і який смак ви отримаєте в результаті! Потрібно збити до однорідності яйця, гірчицю, цукор, сік лимона і сіль. Всі компоненти додавати за смаком. Після цього, продовжуючи збивати, почати вливати масло до тих пір, поки маса не стане схожою на соус.

Закуски, які ми запропонували вам, не тільки смачні, але і корисні. Адже в кожному салаті є риба і певні овочі або навіть коренеплоди. Страва може стати живильним перекусом або повноцінним обідом для кожного.