Пиріжки на пару (корейські, китайські) — рецепти з фото

Як правильно приготувати пиріжки на пару

Смачний перекус або повноцінна їжа на сніданок або обід – все це можливо поєднати, приготувавши апетитні пиріжки на пару. Особливість їх полягає в тому, що калорій в готовому продукті міститься менше, ніж в аналогу, запеченому в маслі або духовці. Різноманітні рецепти роблять пиріжки не просто ароматними, але і корисними.

Корейські пиріжки з фаршем на пару «Пигоди»

Складний, але цікавий варіант приготування пиріжків. Для того щоб відтворити їх максимально близько до оригіналу, необхідно придбати продуктовий набір, що складається з:

  • води — 1,5 склянки;
  • борошна – 4,2 склянки;
  • солі – за смаком;
  • цукру – 10 г;
  • рослинної олії – 20 мл;
  • дріжджів – 1 брикет на 40 р.

Для начинки використовується:

  • фарш – ¼ кг;
  • свіжа капуста – 300-400 г;
  • цибуля репч. – 1 шт;
  • зубчики часнику (свіжі) – 2 шт;
  • масло рослинне – 60 мл;
  • набір пряних і гострих спецій.

Соус готується до пиріжків з:

  • соєвого соусу (бажано використовувати світлий) — 3 ст. л;
  • свіжої зелені (кінза або петрушка) – за смаком;
  • часникових зубчиків – 2 шт;
  • спецій за смаком.

Час на приготування пиріжків – 35-45 хвилин (залежить від того, яка програма буде встановлена на пароварці).

Калорійність на 100 г – 174 ккал.

Покроковий рецепт приготування «Пигоди»:

  1. Розвести дріжджі в теплій воді;
  2. Додати цукор;
  3. Зачекати до моменту, поки рідина не почне трохи пузиритися (пройде близько 10 хвилин);
  4. Потім акуратно, постійно помішуючи, всипати борошно;
  5. Посолити і влити рослинне масло;
  6. Перемішати і залишити тісто на 15-20 хвилин підходити (іноді потрібно збільшити час приготування тіста до 60 хвилин);

  7. Нашаткувати свіжу капусту;
  8. Почистити і дрібно порізати цибулю;
  9. Потовкти часникові зубчики;
  10. Загасити овочеву суміш в олії;

  11. У фарш додати спеції і сіль;
  12. Підсмажити його на окремій сковороді;
  13. Змішати всі компоненти для начинки;
  14. Після того як тісто піднялося, його потрібно розділити на порційні частини;

  15. Кожну з них розкачати і наповнити начинкою;

  16. Заготовки помешаются в пароварку на 30 хвилин;

  17. Для приготування соусу потрібно подрібнити свіжу зелень і часник;
  18. Змішати їх з соєвим соусом;

  19. Після цього додати спеції і добре перемішати.

За темою:  Як смажити арахіс на сковороді: з сіллю, в олії, в шкаралупі

Подавати «Пигоди» можна як з приготовленим соусом, так і з гострою маринованої морквиною.

Корейські пиріжки з дріжджового тіста з овочами на пару

Корисне дієтичне або вегетаріанське блюдо, яке готується на пару — корейські пиріжки з овочами. Для того щоб зануритися в атмосферу країни, потрібно придбати:

  • дріжджове тісто готове – 1-2 кг;
  • свіжу капусту – 300-400 г;
  • цибуля ріпчаста солодкий – 1 шт;
  • болгарський перець -1-2 шт;
  • зубчики часнику (свіжі) – 2 шт;
  • набір спецій (повинні бути включені як пряні, так і гострі).

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність пиріжків на 100 г – 172 ккал.

Процес готування поетапно:

  1. Нашаткувати Капусту слід як можна тонше і дрібніше;
  2. Необхідно покласти її в окремий посуд і дати постояти кілька хвилин, щоб пішла зайва рідина (якщо утвориться сік, то його потрібно зливати);
  3. Цибулю почистити і також порізати дрібно;
  4. Подрібнити і солодкий перець;
  5. Часникові зубчики пропустити через прес;
  6. Змішати всі овочі, посолити, додати спеції;
  7. Тісто розділити на невеликі шматочки, потім кожен розкачати;
  8. Сформувати пиріжки, поклавши всередину тесту начинку зі свіжих овочів;
  9. У пароварку налити воду, дочекатися, поки вона закипить;
  10. Покласти в ємність пиріжки і запустити програму варіння на 30 хвилин.

Подавати парові пиріжки зі свіжими овочами в якості начинки можна з будь-яким соусом, свіжими травами, гострими закусками.

Ще один рецепт для мікрохвильової печі — твородный пудинг. Готується дуже просто до того ж цей низькокалорійний десерт.

Китайські парові пиріжки «Баоцзи» з м’ясом

Цей кулінарний рецепт є складним в приготуванні і вимагає від господарки навичок у випіканні та створення страв на пару. Важливо відзначити, що , як і більшість китайських вишукувань, Китайські пиріжки на пару «Баоцзи» включають в себе дуже багато продуктів. Саме тому необхідно грунтовно підготуватися, перш ніж відтворювати їх на своїй кухні. Список інгредієнтів входять:

  • борошно – 20 ст. л;
  • дріжджі сухі -20 г;
  • тепла вода – 30 мл;
  • тепле молоко – 200 мл;
  • розпушувач – 5 м;
  • сода харчова – 1 г;
  • сіль – за смаком;
  • цукор – 40 г;
  • свинина – ½ кг;
  • імбир – за смаком;
  • цибулю зелений – 30 р;
  • біле вино – 3 ст. л;
  • часник – 20 г;
  • сіль – за смаком (для начинки);
  • перець чорний ( для начинки) – за смаком;
  • соєвий соус – 80 мл;
  • крохмаль – 1 ст. л;
  • вода – 65 мл (для начинки);
  • рослинна олія – 40 мл;
  • цукор (для начинки) – 5 р.
За темою:  Торт «Захер» (віденський, австрійський, шоколадний) - рецепти

Час, який доведеться витратити на приготування – 4,5 години.

Калорійність парових «Баоцзи» — 278 ккал/100 р.

Процес покроково:

  1. Для того щоб приготувати тісто потрібно в теплій воді розвести 20 г цукру;
  2. В отриману рідку основу додати дріжджі, розмішати;
  3. Залишити на 10 хвилин;
  4. Борошно просіяти, потім сформувати в її центрі поглиблення і влити тепле молоко, засипати 20 г цукру, додати сіль, соду, розпушувач;
  5. Зміщати суху частину тесту з дріжджовий рідкою основою, залишити підходити (потрібно на це близько 2 годин);
  6. У тісто також потрібно додати рослинне масло (після того як пройде 20 хвилин з початку приготування);
  7. Молоко додається для того щоб тісто вийшло еластичним і ніжним;
  8. Після додавання олії і молока тісто добре вимісити (15 хвилин), після чого закрити кришкою і зверху рушником;
  9. Свинину промити, прокрутити, щоб вийшов фарш;
  10. Імбир натерти на тертці, обсмажити на рослинному маслі 2-3 секунди;
  11. Потім м’ясо додати в сковороду і влити воду (65 мл), також – біле вино і соєвий соус;
  12. Додати в начинку сіль, трохи цукру і спеції, перемішати;
  13. Гасити вміст сковороди до моменту випарювання рідини (води і вина);
  14. За кілька хвилин до готовності потрібно додати в сковороду подрібнений часник;
  15. Крохмаль розвести в невеликій кількості води і влити в начинку, продовжити гасіння до моменту, поки рідина не загусне;
  16. Готову начинку остудити перед подальшим використанням;
  17. Загальна кількість тіста розділити на рівні 4 частини;
  18. Кожну з них розкачати і сформувати джгут;
  19. Потім кожен джгут, розрізати на порції, після – розкачати коржі. Особливість — центр заготівлі повинен бути товстим, а її краї потрібно зробити тонкими;
  20. До остигнула начинку додається дрібно нарізаний зелений лук;
  21. У кожну корж викладається начинка, потім тісто загортається так, щоб вийшов квадрат (краї повинні бути защипаны так, щоб сформувався мішечок з тіста);
  22. Перш ніж класти заготовки в пароварку, потрібно вирізати пергаментний основу під кожен пиріжок;
  23. «Баоцзи» потрібно залишить на 1 годину – так вони зможуть додатково підійти і просочитися начинкою;
  24. Приготування на пару займе близько 20 хвилин.
За темою:  Котлети з лосося (класичні, на пару): рецепти з фото

Подаються «Баоцзи» в якості самостійного блюда.

Рецепт японських пиріжків «Никуман»

Цей варіант парових пиріжків поєднує в собі аромати м’ясної начинки і ситність випічки, але в той же самий час зниження калорій досягається за рахунок приготування в пароварці. Для того щоб подати на стіл «Никуман», потрібно:

  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • зелена цибуля – 5-6 пір’їн;
  • масло кунжутне – 1 ст. л;
  • свинина (порізати соломкою) – 300 г;
  • свинячий фарш – 100 г;
  • гриби (в оригіналі – і розмочені сушені шиітаке) – 3 шт;
  • імбирний корінь подрібнений – 1 ст. л;
  • устричний соус – 20 мл;
  • соєвий соус – 10 мл;
  • саке – 10 мл;
  • цукор – 20 г;
  • перець чорний – за смаком;
  • крохмаль (кукурудзяний та картопляний) – 2 ст. л. в рівних частках;
  • яєчний білок – 1 шт.

Тісто можна придбати готове (1-2 кг), щоб зекономити час на приготування пиріжків. Додатково – пергаментний папір.

Час на виготовлення «Никуман» — близько 2 годин.

Калорійність – 265 ккал на 100 р.

Етапи готування:

  1. Цибуля зелена і ріпчаста обсмажити на кунжутній олії;
  2. Змішати нарізану соломкою свинину з фаршем, додати гриби (їх також дрібно порізати або провернути), імбирний корінь, соуси, саке, цукор , крохмаль, яєчний білок, заправити чорним меленим перцем, перемішати;
  3. Додати до начинки обсмажену цибулю;
  4. Тісто розділити на 8 порційних шматочків;
  5. На кожен шматок вирізати пергамент, покласти на нього тісто;
  6. Розкачати і наповнити начинкою;
  7. Защипнути краю, формуючи джгут зверху;
  8. Покласти заготовки в пароварку (не щільно);
  9. Варити 15 хвилин.

Подавати «Никуманы» слід гарячими з пряною гірчицею або будь-яким гострим соусом. Можна навіть побризкати оцтом. Приємного апетиту!