Лаваш з грибами (рулет, пиріг): рецепти з фото, калорійність

Як швидко і смачно приготувати лаваш з грибами

Лаваш з грибною начинкою — це дуже смачна холодна закуска, яка, до того ж, дуже проста в приготуванні. Для святкового столу кращого варіанту більше і не знайти. Існує чимало різних варіантів виконання страви.

Лаваш з грибами (рулет, пиріг): рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth

Як доповнення можуть використовуватися такі продукти як твердий і плавлений сир, крабові палички, свіжа зелень і навіть мариновані огірки. Кожен варіант є індивідуальним і незвичайним по-своєму. Розглянемо деякі з них докладніше.

Простий рецепт

Для приготування потрібно:

  • лаваш – 2 стандартних листа;
  • печериці (свіжі) – ½ кг;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • курячі яйця в кількості 3 штук;
  • вершкове масло, попередньо розм’якшене – в межах 3 столових ложок;
  • зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля) – 1 пучок мінімальних розмірів;
  • спеції, сіль кухонна додаються на особистий розсуд;
  • майонез (легкий) – 3 столових ложки.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 198,7 ккал.

Як приготувати лаваш з грибами:

  1. Гриби потрібно дуже ретельно вимити, потім також ретельно просушити для видалення надлишків вологи, а після нарізати у формі дуже дрібних шматочків;
  2. Сковороду великих розмірів розмістити на плиті, викласти підготовлене кількість вершкового масла і подрібнених грибів, досипати невелику кількість кухонної солі і обсмажити до готовності. Приблизно, ця підготовка буде тривати 20 хвилин;
  3. З лука прибрати лушпиння, добре вимити його, а після подрібнити на нещільні півкільця. Обсмажити на окремій сковороді в маслі вершковому до розм’якшення; Лаваш з грибами (рулет, пиріг): рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 1

  4. Яйця курячі відварити, очистити від шкаралупи і подрібнити за допомогою терки дрібного розміру;
  5. Розкласти на рівній поверхні лист лаваша, а поверх нього викласти другий. Змастити верхню частину майонезом;
  6. Поверх майонезу викласти підготовлені гриби, цибулю і яйця по черзі; Лаваш з грибами (рулет, пиріг): рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 2

  7. Зелень добре промити, обсушити, а потім подрібнити, застосувавши гостро заточений ніж. Присипати поверхню розкладеної начинки;
  8. Починаючи з краю необхідно дуже обережно, але міцно згорнути лаваші в рулет; Лаваш з грибами (рулет, пиріг): рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 3

  9. Упакувати рулет в плівку для харчових потреб та розмістити на 30 хвилин в холодильній камері. Лаваш з грибами (рулет, пиріг): рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 4

Рулет з лаваша з начинкою з курки з грибами

Рулет, підготовлений за запропонованим рецептом, виходить дуже смачним, а використані інгредієнти добре поєднуються між собою. Доповнюється це все хрусткою скоринкою, яка виходить шляхом обсмажування на сковороді. Для цього процесу попередньо необхідно підібрати складові:

  • гриби (краще всього підійдуть шампіньйони) – 200 грам;
  • м’ясо (філе курки) – 250 грам;
  • майонез – 4 повних столових ложки;
  • помідори – 2 штуки;
  • зелена цибуля (свіжий) – 1 пучок невеликих розмірів;
  • одна цибулина;
  • часник – 3 зубки;
  • кухонна сіль – ½ чайної ложки;
  • мелений чорний перець – ½ чайної ложки;
  • лаваш (вірменський) – 2 листа.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 185 ккал.

Етапи приготування рулету:

  1. Першочергово потрібно зайнятися підготовкою начинки для рулету. Для цього з лука потрібно прибрати лушпиння, промити його, а потім нарізати у формі кубиків невеликого розміру. Викласти на заздалегідь розігріту з маслом сковороду і залишити обсмажуватися;
  2. Гриби добре почистити, помити, а потім також нарізати у формі маленьких кубиків. Надіслати до напівготового луку в сковороду, додати поварену сіль і продовжувати процес смаження до повної готовності печериць;
  3. Філе, застосувавши гострий ніж, нарізати на поздовжні смуги. Присипати меленим перцем і кухонною сіллю, а потім обсмажити в окремій сковороді, обробленої рослинним маслом. Обсмажувати на вогні максимальної інтенсивності протягом 4 хвилин. Так м’ясо збереже свою соковитість;
  4. Помідори помити, обсушити, а потім нарізати на тоненькі шари;
  5. Тепер необхідно зайнятися підготовкою соусу. Для цього часник потрібно очистити, помити і подрібнити за допомогою гострого ножа. Зелений лук також необхідно промити і просушити, і також подрібнити гострим ножем;
  6. Додати підготовлені цибулю і часник до майонезу. Ретельно все перемішати;
  7. Один пласт розстелити на рівній поверхні і змастити його верхню частину підготовленим соусом;
  8. Потім викласти цибулю з грибами, рівномірно розподіляючи по змащеного лавашу, а потім покласти шар помідорів;
  9. Обережно і щільно загорнути пласт в рулет і викласти на сковороду і підсмажити обидві сторони до появи золотистої скоринки. Ту ж саму процедуру необхідно виконати і з другим пластом лаваша.
За темою:  Юшка з скумбрії - домашні рецепти з фото, калорійність

Рулет з лаваша з начинкою

Лаваш з грибами (рулет, пиріг): рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 5

Для приготування цієї цікавої закуски потрібен певний список складових, а саме:

  • лаваш (листовий, тонкий) – 3 аркуша;
  • гриби (найбільш підійдуть свіжі шампіньйони) – 200 грам;
  • яйця курячі – 3 штуки;
  • майонез (легкий) – 300 грам;
  • зелена цибуля (свіжий) – 1 пучок невеликих розмірів;
  • кріп (свіжий) – 1 пучок невеликих розмірів;
  • сир твердих сортів – 200 грам;
  • плавлений сир – 2 упаковки;
  • крабові палички – 200 грам.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 204,3 ккал.

Як приготувати рулет:

  1. Від печериць відокремити капелюшки, зняти з них верхню плівку, що добре промити і відварити у воді, попередньо трохи підсоленій, до готовності. Потім вилити в друшляк і залишити до повного стікання зайвої рідини. Після цього дрібно нарізати гриби і викласти на розігріту з маслом сковороду. Обсмажувати, поки не утвориться кірка золотистого кольору. В процесі печериці необхідно знову посолити;
  2. Перший лаваш розкласти на рівній поверхні і змастити великою кількістю майонезу;
  3. Яйця відварити у воді, очистити від шкаралупи, а потім подрібнити, застосувавши крупну тертку. Присипати ними лаваш з майонезом;
  4. Твердий сир подрібнити з допомогою терки великого розміру і присипати їм другий, попередньо розкладений на столі, лист лаваша;
  5. Поверх сиру необхідно викласти обсмажені на сковороді гриби;
  6. Плавлений сир необхідно на кілька хвилин залишити в морозильній камері. Після дістати і натерти його на крупній тертці. Посипати підготовлений сирок поверх грибів;
  7. Поверх плавленого сиру необхідно зробити легку сітку з майонезу;
  8. Третій лаваш потрібно присипати попередньо подрібненими крабовими паличками. Поверх них потрібно також зробити майонезну сітку;
  9. Зелену цибулю і кріп потрібно подрібнити гострим ножем і присипати їй всі три листа лаваша;
  10. Перший лист з яйцями і майонезом необхідно акуратно згорнути в дуже щільний рулет. Потім отриманий рулет потрібно покласти на край другого лаваша і також зробити щільний рулет;
  11. Ті ж самі дії треба виконати і з останнім листом;
  12. Для того щоб рулет добре просочився необхідно помістити його в холодильну камеру на кілька годин.
За темою:  Оселедець пряного посолу в домашніх умовах швидко: рецепти

Закуска з огірками і грибами з листовому лаваші

Для втілення в життя цього рецепту потрібно мангал. Закуска виходить теплою і по-справжньому апетитною. Для цього потрібні наступні продукти:

  • лаваш – 1 аркуш;
  • плавлений сирок – 4 шматочка;
  • маринований огірок – 1 штука;
  • бекон – 5 шматків;
  • свіжі печериці – 2 штуки середніх розмірів;
  • гірчиця – 1 чайна ложка;
  • свіжий зелений лук – 1 невеликий пучок;
  • кетчуп – 1 столова ложка;
  • часник – 1 зубок;
  • кухонна сіль та інші спеції на особистий розсуд.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 287,6 ккал.

Як підготувати блюдо на мангалі:

  1. Зелену цибулю і часник подрібнити, застосувавши для цього гостро заточений ніж;
  2. Гриби нарізати на тоненькі пластини;
  3. Маринований огірок подрібнити на дрібні кубики;
  4. На мангалі необхідно трохи підрум’янити пластини грибів і шматки бекону з обох сторін;
  5. Обсмажені гриби і бекон необхідно нарізати на дрібні шматочки після остигання;
  6. Лист лаваша необхідно розкласти на рівній поверхні, розділити на дві частини і викласти на кожну частину плавлений сир — по дві скибочки;
  7. Також в обох частинах необхідно розподілити гриби і бекон;
  8. Присипати зверху подрібненим часником, полити кетчупом, а також присипати невеликою кількістю спецій і солі;
  9. Поверх кетчупу викласти мариновані огірки і присипати шаром подрібненого зеленого лука;
  10. Від начинки необхідно зробити відступ і змастити лист гірчицею;
  11. Загорнути лаваш з начинкою в рулет і обсмажити з обох сторін на мангалі.

Запечений лаваш з сиром печерицями

Лаваш з грибами (рулет, пиріг): рецепти з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 6

Лаваш з грибною начинкою, приготований в духовці – це смачне і ситне блюдо, яке кожному члену сім’ї доведеться по душі. Для того щоб його приготувати, потрібно:

  • лаваш (тонкий) – 1 аркуш;
  • сир твердих сортів – 50 грам;
  • печериці (свіжі) – 100 грам;
  • петрушка, обов’язково свіжа – 1 маленький пучок;
  • 1 яйце (куряче);
  • рафінована рослинна олія – 1 чайна ложка.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 334 ккал.

Роботи по підготовці лаваша в духовці:

  1. Гриби потрібно очистити, промити, а потім нарізати на тонкі пластини;
  2. Викласти печериці в сковороду, оброблену рослинним маслом і обсмажувати до готового стану;
  3. Готові гриби необхідно присипати невеликою кількістю кухонної солі і меленого перцю, а після залишити охолоджуватися;
  4. Остиглі печериці потрібно подрібнити гострим ножем;
  5. Твердий сир також варто подрібнити, використовуючи для цього тертку великого розміру;
  6. Свіжу петрушку потрібно вимити, добре просушити, а потім також ретельно подрібнити;
  7. Змішати в загальній ємності сир, обсмажені гриби і петрушку, а потім викласти на розкладений лаваш;
  8. Згорнути аркуш в тугий рулет і помістити на деко;
  9. Поверхню лаваша потрібно змастити попередньо збитим курячим яйцем;
  10. Випікати до появи рум’яної скоринки при 180 ° С протягом 15 хвилин.
За темою:  Швидкий бісквітний рулет за 5 хвилин: покроковий рецепт з фото

Грибний пиріг з яйцем і зеленою цибулею

Для приготування грибного пирога потрібно:

  • сметана 15%-ной жирності – 100 мл;
  • очищена вода – 50 мл;
  • кухонна сіль – кількість визначається на смак;
  • лаваш – 1 тонкий лист;
  • курячі яйця – 3 штуки;
  • свіжі гриби, печериці – 450 грам;
  • бринза – 150 грам;
  • свіжий зелений лук – 1 пучок невеликих розмірів;
  • картопля – 1 штука середніх розмірів;
  • кетчуп – 2 столових ложки;
  • рафінована рослинна олія – 3 столових ложки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 303 ккал.

Поетапне приготування страви:

  1. Гриби ретельно почистити, помити, а потім добре просушити;
  2. Нарізати гриби як можна дрібніше;
  3. Викласти на сковороду, оброблену рослинним маслом, підготовлені шампіньйони і смажити, поки вся рідина не випарується;
  4. Підготовлений пучок зеленого цибулі, почистити, промити, висушити, а потім подрібнити;
  5. Бринзу, використовуючи гострий ніж, подрібнити на кубики невеликого розміру;
  6. З’єднати в загальній ємності гриби, цибулю і бринзу;
  7. Картоплю відварити до готовності, а потім розтовкти звичайною виделкою і додати в ємність з напівготової начинкою;
  8. Також туди необхідно додати кетчуп;
  9. Розкласти на столі лаваш і нанести на нього підготовлену начинку рівномірним шаром;
  10. Згорнути лаваш в довгий і щільний рулет;
  11. Відповідний деко змастити олією і викласти в неї у формі равлика підготовлений рулет з лаваша;
  12. Тепер потрібно заливка. Для цього в ємності змішуються курячі яйця, очищена вода і сметана. Також в заправку варто додати трохи спецій та солі;
  13. Рівномірно вилити соус до рулету з лаваша;
  14. Випікати в духовці при температурі 180С протягом 25 хвилин.

Страви з лаваша з грибами можна подати як до святкового столу, так і до тихого сімейного вечері. Таке блюдо не може не сподобатися, оскільки навіть, незважаючи на простоту в приготуванні, воно володіє приємним смаком, ароматом і ситністю.