Лаваш з сиром і зеленню: калорійність, рецепти з фото

Як приготувати рулетики з лаваша з сиром і зеленню

Навіть така проста закуска, як лаваш з сиром і зеленню, може додати різноманітності, як в повсякденне трапезу, так і на святковий стіл. Варіантів приготування цієї страви досить багато. Але взявши пару базових рецептів, потім за бажанням можна варіювати інгредієнти.

Лаваш з сиром і зеленню: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Готуємо закуску на сковороді

Ось пара цікавих рецептів.

Начинка з сиром, зеленою цибулею та кропом

Інгредієнти:

  • 300 гр сиру;
  • коржі лаваша;
  • пучок кропу і зеленої цибулі;
  • 0,5 ч. ложки солі.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність — близько 323 Ккал/100 гр.

Дрібно нашаткувати листя кропу і цибулю. Зелень посолити. Потім додати її порціями до основного інгредієнту і вимішувати.

Начинка з базиліком

Лаваш з сиром і зеленню: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

Інгредієнти:

  • 300 гр сиру;
  • лаваш;
  • невеликий пучок базиліка;
  • 50 гр російського сиру;
  • 1 червона цибулина;
  • 0,5 ч. ложки солі.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність — близько 549 Ккал/100 гр.

Цибулю очистити, нашаткувати півкільцями і злегка припустити на крапельці оливкової олії. Базилік тонко нашаткувати і змішати з гарячим цибулею. Суміш треба посолити.

Сир натерти на тертці, перемішати з сирною масою. Потім у суміш додати цибулю з базиліком. Після того як начинка приготовлена, краще дати їй настоятися хвилин 30.

Як покласти начинку?

Далі на лаваш викладаємо начинку з сиру з зеленню. Дві столові ложки на лаваш діаметром 15 – 20 див. Складаємо лаваш навпіл або звертаємо трубочкою і відправляємо на гарячу сковорідку.

Спочатку припекаем одну сторону, потім другу. Смачно буде, якщо після приготування зняти сковороду з вогню, викласти на неї лаваші, зверху посипати сиром і прикрити кришкою. Не більше, ніж на кілька хвилин.

За темою:  Свинина в сметанному соусі (на сковороді в духовці): рецепти

Швидкий пиріг з фаршем і капустою за нашим рецептом — спробуйте.

Рулетики з часниковим сиром

Чудове холодне блюдо. Особливо добре подавати його, попередньо полив сметанним соусом.

Інгредієнти:

  • сир — 300 гр;
  • лаваш;
  • невеликий пучок петрушки і кінзи;
  • часник – 7 великих зубчиків;
  • 100 мл сметани;
  • 0,5 ч. ложки солі.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність — близько 343 Ккал/100 гр.

Петрушку і кінзу дрібно нашаткувати. Часник пропустити через часникодавку.

Лаваш з сиром і зеленню: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

Повинно вийти приблизно дві столові ложки. Половину однієї залишити для соусу. Зелень солимо. Тепер сир ретельно потрібно перемішати з зеленою масою і часником.

Лаваш з сиром і зеленню: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

Начинку акуратно розмазати по поверхні хліба.

Лаваш з сиром і зеленню: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

І згорнути рулет. Сметану злегка збити, додати спеції і часник. Лаваші полити соусом перед подачею.

Лаваш з сиром і зеленню: калорійність, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 5

Закуска з тонкого лаваша з соковитою сирною начинкою в духовці

А можна представити на своєму столі лаваш як основне гаряче блюдо.

Інгредієнти:

  • 2 шт тонкого лаваша;
  • 300 гр сиру;
  • 120 гр томатів у власному соку;
  • невеликий пучок кропу і петрушки;
  • 100 гр російського сиру;
  • 0,5 ч. ложки солі.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність — близько 883 Ккал/100 гр.

Помідори помістити в сито, щоб стекла зайва рідина. Листя кропу і петрушки дрібно нашаткувати і змішати з помідорами. Сир натерти на тертці. У сир покласти помідори і все перемішати.

Лаваш розтягнути на всю довжину і акуратно розподілити начинку. Перед тим як скачувати рулет, сирну начинку присипати більшою частиною сиру.

Тепер рулет помістити у форму для випічки і посипати сиром. Помістити виріб в заздалегідь розігріту до 210 С духовку. Випікати до золотистої скоринки сиру приблизно хвилин 20.

Корисні поради

  1. Для начинки краще використовувати свіжий, домашній сир;
  2. Сир перед використанням загорнути в сухе вафельний рушник і поставити під вантаж на пару годин. Інакше зайва рідина сильно намочить коржик;
  3. У зеленушки відрізати стовбури, в начинку покласти тільки листя. Жорсткі стебла нашаткувати і заморозити, надалі можна використовувати для заправки супів.
За темою:  Тушкована картопля з реберцями: покрокові рецепти з фото

Отже, лаваш з сиром і зеленню — страва досить просте у приготуванні. Але разом з тим воно допоможе швидко організувати закуску в разі необхідності. Це універсальна закуска – сніданок, урочистий прийом, пікнік – страва буде доречно усюди.