Курка в духовці з капустою — домашні рецепти покроково

Як приготувати курку в духовці з капустою

Страви з капусти і курки є класикою для російської національної кухні. Сьогодні існує безліч рецептів із застосуванням даних продуктів.

В умовах сучасного темпу життя завжди хочеться чогось швидкого у приготуванні, але смачного і корисного, а також постаратися не нашкодити фігурі.

Перший продукт наділений безліччю вітамінів, другий — вважається дієтичним м’ясом, тому, страви, приготовлені з даних інгредієнтів, припадуть до смаку як гостям, так і всім членам родини. А ми, в свою чергу, раді поділитися деякими з них.

Простий рецепт

Приготувати курку в духовці з капустою самому будинку зовсім не складно. Потрібно лише слідувати нашим радам.

Інгредієнти:

  • 500 гр. курки;
  • 600 – 700 гр. білокачанної капусти;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • пучок кропу;
  • сіль і перець за смаком;
  • 1 стакан води.

Час приготування страви – 50 хвилин.

Калорійність: близько 67 Ккал/100 гр.

М’ясо попередньо моєму під проточною водою, ріжемо на середні шматочки. Капусту очистити від верхніх листів, шаткуємо. Нарізаємо тонкими півкільцями цибулю, кріп дрібно рубаємо. У мисці, в якій будете готувати, необхідно перемішати всі інгредієнти, додати кріп, сіль і перець.

Після цього залити отриману суміш склянкою води. Помістити блюдо в духовку на тридцять – сорок хвилин і запікати до готовності при температурі сто дев’яносто градусів.

Рекомендується використовувати прозору миску з загартованого скла, щоб було простіше контролювати процес приготування.

Тушкована капуста з куркою та картоплею в духовці

Таке блюдо саме по собі універсальне, а якщо до нього додати ще й смачний, ситний гарнір, то можна нагодувати досхочу велику родину.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 гр. курки;
  • ½ Качана білокачанної капусти;
  • 7 – 9 середніх картоплин;
  • 1 морква;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • сіль, перець за смаком;
  • щіпка сухого кропу і кмину;
  • 10 гр. масла;
  • 20 гр. томатної пасти;
  • 1 стакан води.

Час приготування страви – 1 годину.

Калорійність: близько 62 Ккал/100 гр.

Перший етап: готуємо необхідні інгредієнти.

Моєму під проточною водою картоплю чистимо, ріжемо на однакові невеликі шматочки. З капусти, знімаємо верхні листи, ріжемо її вздовж качана на 2 половинки. Нам знадобиться тільки одна половинка. Шаткуємо ножем не дуже крупно, щоб вона вийшла соковитою.

М’ясо попередньо розморожуємо, ретельно миємо, ріжемо на невеликі однакові шматки. Можете застосувати будь-які частини птиці: грудку, гомілка, стегно. На гомілки м’ясо ніжне, з інших частин більш сухе. Вибір м’яса залежить виключно від ваших смакових уподобань.

За темою:  Булочки з листкового тіста: з яблуками, з сиром і варенням

Моркву миємо, чистимо овочечисткою, шаткуємо на крупній тертці.

Цибулю чистимо, миємо, шаткуємо ножем на тонкі півкільця.

Другий етап: обсмажуємо в попередньо розігрітій сковороді нарізану півкільцями цибулю з додаванням масла. Коли він почне рум’янитися, додаємо моркву, продовжуємо смажити до утворення золотистого кольору.

Готуємо соус: двісті мілілітрів води ретельно змішуємо з томатною пастою.

В окремій мисці змішуємо м’ясо з картоплею, додаємо сіль, перець, сухий кріп, кмин.

Третій етап: форму для запікання ретельно змащуємо залишилися олією. Викладаємо картоплю з куркою, зверху рівномірно розподіляємо капусту, її також солимо, перчимо. Отримані шари необхідно залити заздалегідь підготовленим соусом.

Духова шафа попередньо розігріваємо до ста вісімдесяти градусів. За бажанням форму можна накрити кришкою. Якщо відповідного діаметру кришки немає, то її можна замінити аркушем цупкого харчової фольги. Тушкувати в духовій шафі необхідно сорок хвилин.

Для того, щоб блюдо вийшло злегка рум’яним, за 10 хвилин до готовності кришку/рекомендується прибрати фольгу і продовжити тушкувати до готовності.

Соковитий, смачний вечерю в духовці готовий. Негайно запрошуйте рідних і гостей до столу!

Курка з квашеною капустою в духовці

Серед нас немало любителів поласувати квашеною капустою. Часто ми її додаємо при приготуванні борщу, щів, в якості начинки в домашні пиріжки. Але не всі знають, що з даного продукту при додаванні курки можна приготувати смачну вечерю або друге блюдо на обід.

Необхідні інгредієнти:

  • середня цілісна курка;
  • 800 гр. квашеної капусти;
  • 2 середні моркви;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • перець, кмин за смаком;
  • 70 гр. вершкового масла;
  • 10 гр. рослинного масла.

Час приготування страви – три години.

Калорійність: близько 116 Ккал/100 гр.

Підготовчий етап: птицю (у разі необхідності) розморожуємо, ретельно миємо, потрошимо. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, моєму, дрібно шаткуємо ножем. Моркву ретельно миємо, чистимо, шаткуємо на крупній тертці.

Квашену капусту змішуємо з цибулею і морквою, додати кмин, перець, перемішуємо. Ті, хто не любить смак кислинки, може її попередньо промити в друшляку холодною водою. В такому разі, слід додати трохи солі.

Основний етап: деко або гусятницю застеляємо пергаментним папером або фольгою. Рясно змащуємо маслом.

Курку начиняємо ¾ готової суміші капусти, моркви і цибулі. Всередину кладемо шматочок вершкового масла (50 гр.), щоб курочка вийшла ароматною і соковитою. Зверху м’ясо змащуємо залишилися трохи розмороженим маслом для утворення золотистої шкірочки.

За темою:  Рулет зі свинячої шкурки (в цибулинні, з фаршем): рецепти

Кладемо птицю у центр дека. Решту ¼ частину начинки розподіляємо навколо неї для краси і соковитості.

Відправляємо в розігріту до ста сімдесяти градусів духовку на два з половиною – три години.

Після закінчення зазначеного часу, перевіряємо готовність страви: м’ясо необхідно проткнути виделкою або кулінарної голкою в самому товстому місці. Якщо протикається легко, а з місця проколу виділяється м’ясної жовтуватого відтінку сік, це означає, що м’ясо готове до вживання.

Курка, приготована таким способом, виходить неймовірно ніжною, соковитою і смачною. Рекомендуємо до приготування.

Дане блюдо може служити як самостійне або як доповнення до основного. Наприклад, картоплі або відварного рису.

Курка з цвітною капустою в духовці

Капусту ми використовуємо цілий рік при приготуванні різних страв, а ось поласувати кольоровим варіантом даного овоча вдається не часто. З настанням літньо-осіннього періоду її любителі можуть експериментувати з варіантами приготування. Ми пропонуємо один із способів застосування цього продукту в якості гарніру до вашого столу.

Необхідні інгредієнти:

  • 600 гр. курки;
  • 1 кг цвітної капусти;
  • 2 середніх яйця;
  • 1 склянка вершків;
  • щіпка солі;
  • 10 гр. рослинної олії;
  • зелень для прикраси.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність: близько 75 Ккал/100 гр.

Курку розморозьте, вимийте, наріжте невеликими шматочками.

Цвітну капусту очистити від листя, при необхідності зріжте потемнілі ділянки, потім поділіть суцвіття на однакові середнього розміру шматочки. Відварюємо капусту 3 хвилини в киплячу, трохи підсоленій воді. Після цього зливаємо воду, і промиваємо в друшляку холодною проточною водою.

У мисці збиваємо яйця з сіллю, додаємо склянку 10% вершків, ще раз перемішуємо.

Деко ретельно змащуємо маслом. Викладіть на деко масу, залийте вершками і відправте в розігрітий духову шафу на сорок хвилин. Випікайте при температурі двісті градусів до утворення золотистого кольору.

Рекомендуємо використовувати деко з невисокими бортиками для того, щоб вийшов не дуже високий шар, відповідно, страву краще і швидше пропеклося, і утворився красивий золотистий колір запіканки.

Готовність перевірити зубочисткою або виделкою. Якщо капусту легко можна проткнути, вона не тверда – це означає, що отриманий вечеря готовий радувати вас і ваших близьких. Розріжте отриману запіканку на порційні шматочки. Перед подаванням страву можна прикрасити посіченою зеленню.

Цвітна капуста з куркою під сиром в горщику в духовці

За темою:  Стейк форелі в духовці (у фользі з овочами): рецепти з фото

Цвітна капуста – продукт нетривіальний, відрізняється зовнішнім виглядом і смаковими якостями. Її не соромно подати гостям і приготувати на святковий обід. Варіант приготування такої страви додасть естетичної пікантності вашого столу.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти;
  • 600 гр. курки;
  • 150 гр. «Легкого майонезу;
  • 1 невелика цибулина;
  • сіль, перець за смаком;
  • 10 гр. масла;
  • 150 гр. сиру.

Час приготування страви – 1 годину.

Калорійність: близько 105 Ккал/100 гр.

М’ясо розморозьте, промийте, наріжте невеликими шматочками. Цвітну капусту очистити від листя, при необхідності зріжте потемнілі ділянки, потім поділіть суцвіття на однакові середнього розміру шматочки. Ріпчасту цибулю подрібніть.

Курку, цвітну капусту, цибулю змішайте в мисці. Додайте сіль, майонез, перець. Все ще раз добре перемішайте.

Попередньо добре вимиті і висушені за допомогою сухого чистого рушники горщики ретельно змастіть маслом, не забувши змащувати стінки горщиків.

Викладіть в горщики масу і відправте в розігрітий духову шафу на сорок хвилин. Випікайте при температурі двісті градусів до утворення золотистого кольору.

У той час, поки все готується, потріть сир на тертці.

Через півгодини від початку приготування, посипте блюдо сиром і відправте в духовку ще на десять хвилин.

Корисні поради

Приготування курки в духовці з капустою – справа не хитра. З ним впорається навіть починаюча господиня, але щоб ваші страви вийшли ще смачніше, ми розкриємо вам кілька кулінарних секретів.

  1. Для того, щоб капуста була соковитою, рекомендуємо її шаткувати, а не різати кубиками, так як при такому способі нарізки капуста максимально збереже соковитість;
  2. Соковитість, дивовижний аромат і приємний жовтенький колір запіканок додасть невелика кількість вершкового масла, доданого під час приготування;
  3. Якщо додати до неї дрібку кмину і кропу хвилин за десять до закінчення приготування, то блюдо придбає пряний аромат;
  4. Для того, щоб скоротити час приготування, білокачанну капусту можна попередньо трохи обсмажити з додаванням рослинної олії, а кольорову відварити 3 хвилини в киплячій воді;
  5. Для любителів тягнеться сиру, як на картинках з піцами, даний продукт рекомендується додавати в блюдо за 2-3 хвилини до закінчення готовності і відразу подавати до столу.

Приємного апетиту!