Рагу з капустою і картоплею: домашні рецепти, калорійність

Як приготувати овочеве рагу з капустою і картоплею

Коли до літніх овочів ще далеко або, навпаки, вони вже пройшли, то саме час згадувати сотні страв з завжди доступних картоплі і капусти. Ці продукти дуже прості і легко поєднуються з іншими овочами, так і з м’ясом. Приготування рагу з них не забере ні сил, ні часу, а в результаті виходить досить ситне блюдо.

Рагу з капустою і картоплею: домашні рецепти, калорійність » журнал здоров'я iHealth

Покроковий рецепт

  • 4 мисливські ковбаски;
  • 4 картоплини;
  • 1 цибуля;
  • 1 качан капусти;
  • топлене масло.

Час на підготовку – 1 год 15 хв.

Калорії – 64.

Етапи приготування рагу з капустою і картоплею:

  1. Вимитий качан капусти звільнити від перших двох листків, після чого подрібнити його на широкі короткі смужки. Не потрібно брати велику капусту, середнього качана цілком вистачить. Качан не використовувати;
  2. Зняти з лука лушпиння і нарізати коренеплід чверть-кільцями;
  3. Картопля теж очистити, нарізати його кубиками по 2 см; Рагу з капустою і картоплею: домашні рецепти, калорійність » журнал здоров'я iHealth 1

  4. У глибокому сотейнику розігріти трохи олії, бажано, щоб у посуду було товсте дно;
  5. Спочатку обсмажити цибулю, через п’ять хвилин, додати картоплю, перемішати, смажити ще п’ять хвилин; Рагу з капустою і картоплею: домашні рецепти, калорійність » журнал здоров'я iHealth 2

  6. Всипати капусту, приправити страву, накрити кришкою. Вогонь повинен бути невеликий. Хвилин двадцять необхідно протушкувати страву, щоб капуста стала м’якою;
  7. Ковбаски нарізати на кружечки, а можна просто розрізати на кілька частин. Додати за шість хвилин до повного приготування капусти. Після цього перемішати і подавати. Рагу з капустою і картоплею: домашні рецепти, калорійність » журнал здоров'я iHealth 3

Овочеве рагу з квашеною капустою і картоплею

  • 2 моркви;
  • 220 мл води;
  • 240 г рису;
  • 270 г квашеної капусти;
  • 20 мл томатної пасти;
  • 500 г картоплі.

Час на підготовку – 1 год 15 хв.

Калорії – 94.

Послідовність дій:

  1. Під проточною водою слід промити квашену капусту, щоб прибрати зайву кислоту. Після цього її потрібно віджати руками, щоб пішли залишки води;
  2. Зняти шкірку з моркви і порізати її дрібною соломкою. Як варіант, можна скористатися терткою для корейської моркви;
  3. Почистити картоплю від шкірки і нарізати кубиками середнього розміру;
  4. У казані розігріти невелику кількість олії і в нього покласти моркву. Її слід обсмажувати близько п’яти хвилин;
  5. Далі додати картоплю і перемішати. Обсмажувати, поки кубики не придбають золотавість;
  6. В окремому сотейнику відварити рис до напівготовності, злегка присолити його;
  7. Додати злак до картоплі і моркви, сюди ж покласти квашену капусту;
  8. У зазначеній кількості води розвести томатну пасту, можна додати спеції або рубану зелень. Вилити суміш до решти продуктів у казан;
  9. Протушкувати всі інгредієнти протягом півгодини. Як варіант, замість рису можна використовувати квасоля. Її теж попередньо потрібно зварити і покласти в казан за п’ятнадцять хвилин до повної готовності страви.
За темою:  Юшка з кети (голови, хвоста): калорійність, рецепти з фото

Рагу з капустою, картоплею та м’ясом

  • 15 г цукру;
  • 380 г свинячого філе;
  • 2 цибулини;
  • 0,5 шт качана капусти;
  • 6 шт запашного перцю;
  • 6 картоплин;
  • 170 г сала;
  • 2 моркви;
  • 270 мл води;
  • 3 листків лавра.

Час на підготовку – 1 ч.

Калорії – 104.

Приготування рагу:

  1. Сало порізати на брусочки і перекласти його в чавунець. Воно виконує роль рослинної олії, але тільки блюдо готується швидше;
  2. На середньому вогні необхідно витопити шматочки до шкварок;
  3. За цей час порізати на шматочки вимите філе і додати його до шкваркам, накрити кришкою;
  4. Помиту капусту дрібно нашаткувати гострим ножем;
  5. Зняти з лука лушпиння і нарізати його тонкими пір’ям, але можна і кубиками;
  6. Очищену моркву нарізати дрібними брусочками;
  7. Коли у м’яса вийшла легка скоринка, до нього потрібно додати капусту і перемішати;
  8. Зверху викласти моркву з цибулею і знову накрити кришкою, нехай гаситься;
  9. Далі необхідно почистити картоплю і нарізати на кубики;
  10. Перешкодити всі інгредієнти в чавунці, і як тільки капуста почне приставати до стінок посуду, необхідно додати картоплю;
  11. Додати спеції, в тому числі й листи лавра з цукром, посолити, перешкодити;
  12. Влити склянку води і знову закрити кришкою;
  13. Тушкувати, поки картопля повністю не приготується. Найчастіше це займає п’ятнадцять хвилин. Подавати можна з майонезом.

Овочеве рагу в мультиварці

  • 30 мл томатної пасти;
  • 1 великий кабачок;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 1 качан капусти;
  • 2 кг картоплі;
  • 225 мл води;
  • 3 зубчики часнику;
  • 30 мл олії;
  • 1 морква;
  • 40 мл майонезу.

Час на приготування – 50 хв.

Калорії – 56.

Процес приготування:

  1. Зняти шкірку з картоплі і нарізати на кубики. Бажано, щоб це була молода картопля;
  2. Почистити кабачок від плодоніжки і шкірки і нарізати такими ж кубиками;
  3. Очищену моркву слід розрізати навпіл, а потім нашаткувати тонкими полудольками;
  4. Перші два аркуші з капусти зняти, корінець вирізати, все інше порізати невеликими квадратиками;
  5. Часник звільнити від лушпиння і порізати тонкими кружечками;
  6. У чашу пристрою вилити масло і вибрати режим «Смаження»;
  7. Додати моркву і смажити, поки не підрум’яниться;
  8. Після цього додати кабачок і обсмажувати його до такого ж стану, періодично перемішуючи обидва інгредієнта;
  9. Додати часник і тримати на вогні ще п’ять хвилин;
  10. У невеликій піалі з’єднати соєвий соус, томатну пасту і майонез;
  11. Після того, як соуси повністю перемішалися, слід додати воду і знову все розмішати;
  12. Додати в чашу картоплю і капусту, все перемішати і зверху залити заправкою;
  13. Вибрати режим «Гасіння» і готувати ще півгодини, після чого можна розкладати по тарілках.
За темою:  Курка з грибами в духовці: покрокові рецепти ситних страв

Рагу з капустою, печерицями і кабачками

  • 1 пучок петрушки;
  • 1 болгарський перець;
  • 300 г капусти;
  • 15 мл томатної пасти;
  • 90 мл олії;
  • 2 цибулі;
  • 4 картоплини;
  • 170 г печериць;
  • 3 моркви;
  • 130 мл мінеральної води.

Час на підготовку – 1 год 25 хв.

Калорії – 79.

Алгоритм дій:

  1. Почищену моркву нарізати довгими брусочками, перекласти її в сотейник і пасерувати на маслі;
  2. У сковороді точно так само пасерувати дрібно нарубаний цибулю, після чого його витягнути;
  3. Почистити картоплю, нарізати на шматочки і відправити на сковороду, де був цибулю, злегка обсмажити;
  4. Обсмажену моркву витягнути, а на її місце відправити нашатковану капусту і теж обсмажити, щоб вона стала м’якше;
  5. Всі чотири інгредієнти перекласти в сотейник і перемішати;
  6. У болгарського перцю прибрати все насіння, нарізати його тонкими пір’ям і присипати зверху на інші продукти;
  7. Налити воду в сковороду і закип’ятити її, після чого ввести сюди томатну пасту, посолити, розмішати, додати дрібку цукру, проварити дві хвилини і перелити в сотейник;
  8. Все перемішати і на невеликому вогні протушкувати п’ятнадцять хвилин;
  9. Гриби очистити від сміття і розрізати на чотири частини. Злегка припустити їх на маслі в сковороді, це займе хвилин десять;
  10. Зелень дрібно порубати і разом з грибами додати в сотейник, перемішати;
  11. Протомитися під кришкою хвилин п’ять, після чого дати ще п’ятнадцять хвилин настоятися.

Корисні поради

В рагу важливу роль відіграє підлива, вона надає страві соковитості. Крім томатної, можна скористатися і сметанною заправкою. Деякі господині використовують майонез і тоді доливають менше спецій. Хоча в старовинних рецептах ніяка заправка не використовувалася зовсім.

Щоб блюдо вийшло більш ніжним, замість білокачанної капусти можна використовувати пекінську. Варто зазначити, що готується вона швидше. А для більш вираженого грибного смаку можна додати трохи мелених сушених грибів. Їх можна додавати в ті рецепти, де гриби не використовуються.

За темою:  Біляші на кефірі: покроковий рецепт з фото, калорійність

Смачне, ситне і просте рагу з капустою і картоплею можна приготувати навіть у піст. До того ж, воно не перевантажує шлунок і підходить для вечері. Експерименти зі спеціями зможуть відкрити ще більше смаку в будь-якому рецепті.