Биточки м’ясні з підливою як в їдальні: рецепт з фото

Як приготувати м’ясні биточки з підливою

Відмінність биточків від котлет полягає в тому, що вони володіють круглою формою і готуються під соусом. Зазвичай їх заливають підливою з томату і томят під нею деякий час. У результаті виходить соковите м’ясо, яке просочується соком і ароматом від підливи. Подавати їх можна з будь-яким гарніром — рисом, тушкованими овочами або картопляним пюре.

Биточки м'ясні з підливою як в їдальні: рецепт з фото » журнал здоров'я iHealth

Рецепт биточків як в їдальні

Для м’ясних биточків з підливою будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Свинина — 400 грам;
  • 300 грам яловичини;
  • цибуля – 1 штука;
  • пара шматочків хліба;
  • молоко гаряче – 150 мл;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль поварена — на свій розсуд;
  • трохи свіжозмеленого перцю;
  • трохи борошна для панірування;
  • рослинна олія для обсмажування.

Інгредієнти для підливи:

  • цибуля – 1 штука;
  • один морквяний коренеплід;
  • одна баночка на 240 грам очищених томатів у власному соку або 2-3 великі ложки томату з водою;
  • борошно – 30 грам;
  • приправа на свій розсуд, можна взяти універсальну – 1 велику ложку;
  • лаврушка – 2 штуки;
  • сіль.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 240 ккал.

Етапи приготування:

  1. Свинину і яловичину пропускаємо через м’ясорубку;
  2. Лук очищаємо і також пропускаємо в м’ясний фарш;
  3. Хліб викладаємо в гаряче молоко і розмочуємо;
  4. Розмочений хліб разом з молоком перекладаємо в м’ясний фарш, додаємо сіль, перець і перемішуємо;
  5. З фаршу робимо круглі биточки і обвалюємо їх у борошні;
  6. Підливаємо в жаровню масло і ставимо на плиту прогрівати;
  7. Як тільки масло стане гарячим, викладаємо в нього биточки і обсмажуємо з двох сторін. Повинна утворитися золотава скоринка;
  8. Цибулину для підливи чистимо від луски і ріжемо невеликими скибочками;
  9. Морквяний коренеплід потрібно добре промити, прибрати з його шкірку і протерти теркою;
  10. На окрему сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь прогріватися;
  11. У гаряче масло додаємо цибулю і моркву. Все обсмажуємо 5 хвилин до м’якості;
  12. Далі додаємо велику ложку борошна і все розмішуємо;
  13. Додаємо помідори разом з соком або томат з водою;
  14. Підсипаємо сіль, універсальну приправу і викладаємо лаврушку. Все перемішуємо;
  15. Заливаємо 1,5 склянки води або будь-якого бульйону, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися чверть години на невеликому вогні;
  16. Через 10 хвилин у підливку необхідно викласти биточки. Якщо соус буде мати густу консистенцію, то в неї можна додати трохи води;
  17. Перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися протягом 30 хвилин. Вогонь слід зменшити;
  18. Готові м’ясні биточки можна подавати прямо відразу разом з гарніром.
За темою:  Бісквіт зі згущеним молоком: рецепти з фото, варіанти просочення

М’ясні биточки з підливою в духовці

Які інгредієнти потрібні:

  • півкілограма змішаного фаршу з яловичини і свинини;
  • цибуля – 2 головки;
  • сир – 100 грам;
  • 400 грам грибів;
  • одне яйце;
  • 200 мл вершків або сметани;
  • сіль — на смак;
  • пара пучок свіжозмеленої чорного перцю;
  • рослинне масло.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Насамперед потрібно очистити цибулю від лушпиння і нарізати на дрібні шматочки;
  2. Гриби промити, почистити капелюшки від шкірки і нарізати пластинками;
  3. М’ясний фарш викладаємо в миску, додаємо в нього яйце, підсолюємо, перчимо і при бажанні можна приправити будь-якими спеціями; Биточки м'ясні з підливою як в їдальні: рецепт з фото » журнал здоров'я iHealth 1

  4. Фарш добре перемішуємо;
  5. Шматочок сиру нарізаємо на не великі шматочки;
  6. З фаршу робимо невеликі коржі, викладаємо в центр сир і формуємо круглі биточки; Биточки м'ясні з підливою як в їдальні: рецепт з фото » журнал здоров'я iHealth 2

  7. На вогонь потрібно поставити жаровню, підлити в неї рослинного масла і прогріти;
  8. В розпечене масло викладаємо биточки і засмажуємо з обох боків до рум’яного кольору; Биточки м'ясні з підливою як в їдальні: рецепт з фото » журнал здоров'я iHealth 3

  9. Після цього приступаємо до приготування підливи. Обсмажуємо гриби разом з цибулею в олії, при цьому постійно перемішуємо, щоб не пригоріло;
  10. Приправляємо гриби з цибулею сіллю і свежесмолотым перцем;
  11. Потім заливаємо до засмажки сметану або вершки. Все розмішуємо; Биточки м'ясні з підливою як в їдальні: рецепт з фото » журнал здоров'я iHealth 4

  12. Тушкуємо заливку ще близько 10 хвилин;
  13. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї биточки і заливаємо підливою з вершків і грибів;
  14. Ставимо форму в духовку, виставляємо температуру 200 градусів;
  15. Готуємо все близько 30 хвилин. Биточки м'ясні з підливою як в їдальні: рецепт з фото » журнал здоров'я iHealth 5

Як готувати страву в мультиварці

Інгредієнти для приготування:

  • 500 грам свинячого фаршу;
  • 200 грам фаршу з яловичини;
  • два курячих яйця;
  • 3 скибочки м’якоті хліба;
  • 2 часникових зубця;
  • стакан води;
  • 60 грам томатів;
  • 30 грам борошна;
  • спеції будь-які;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль поварена на свій смак;
  • рослинне масло.
За темою:  Запіканка з курячого філе: з картоплею, з макаронів, овочева

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 240 ккал.

Приступаємо до приготування м’ясних биточків з підливою:

  1. Для початку м’якуш хліба потрібно викласти в гарячу воду і залишити на 5-7 хвилин, щоб він размочился;
  2. Далі в чашки змішуємо два види м’ясного фаршу з свинини і яловичини;
  3. З хліба зливаємо воду, розминаємо м’якоть виделкою або товкачиком;
  4. Викладаємо хлібну суміш до м’яса, також додаємо туди яйця, сіль, спеції і все розмішуємо до однорідності;
  5. У ємність мультиварки наливаємо масло, вибираємо режим «Випічка», вибираємо час 50 хвилин і прогріваємо;
  6. Формуємо з фаршу круглі биточки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях;
  7. Викладаємо в гаряче масло, обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки;
  8. Після того як всі биточки будуть обсмажені, їх слід покласти в ємність мультиварки;
  9. В окремій мисці змішуємо томат з водою, додаємо туди ж борошно. Всі добре розмішуємо до однорідності;
  10. Заливаємо биточки томатною сумішшю, додаємо сіль, приправу;
  11. Всі готуємо в режимі «Гасіння» протягом 15-20 хвилин.

Смачні м’ясні биточки з підливою стануть відмінним пригощанням на обідньому столі. Вони підійдуть практично до будь-якого гарніру – до тушкованим овочам, картопляного пюре, спагеті, відварного рису або гречки.

При цьому соус можна зробити абсолютно будь – із томату, з вершків, грибів. Так що не варто відкладати їх приготування, краще зробити їх прямо зараз і порадувати своїх рідних ситним вечерею або обідом.