Калорійність роли «каліфорнія», «філадельфія» на 100 гр

Калорійність суші та ролів: таблиця

«Ти те, що ти їси». Абсолютно справедливе і всім відомий вислів про їжу. Дійсно, раціон впливає на наш настрій, стан здоров’я, функціональність окремих органів, зовнішній вигляд. Кухні різних народів світу – це складені століттями традиції харчування. Однією з найбільш популярних для любителів здорового способу життя стала кухня Японії. І це зовсім не випадково.

Японці вважаються однією з найздоровіших націй у світі. Причому лідирують представники Японії і за показниками тривалості життя. А зустріти японця із зайвою вагою практично неможливо. Звичайно, сприятливий вплив робить клімат, спосіб життя, так як серед жителів цієї країни популярні піші прогулянки або їзда на велосипедах. Але основний секрет довголіття, здоров’я, підтягнутості японців полягає в тих стравах, які вони вживають щодня.

Калорійність роли "каліфорнія", "філадельфія" на 100 гр » журнал здоров'я iHealth

Які особливості японської кухні:

  1. Прості поєднання мінімального набору інгредієнтів у страві.
  2. Принцип приготування їжі полягає в максимальної природності смаку продукту. Тому для приготування використовуються методи мінімальної термічної обробки: тушкування, варіння, приготування на пару. А то і зовсім вживаються сирі продукти.
  3. Японці використовують маленькі порції, але подають кілька страв одночасно.
  4. Приготовлена їжа вживається відразу, її не прийнято залишати або зберігати.

Традиційний набір продуктів японських страв

Японська кухня відрізняється від інших традиційних кухонь світу тим, що всі продукти вживаються по сезону і в свіжому вигляді. У японців практично немає рецептів з консервації або засолюванні продуктів. Винятком є корінь імбиру, соя. Розглянемо декілька найпопулярніших інгредієнтів, які включені в раціон остров’ян.

Рис

Основа всіх блюд японської кухні. «Гохан» це спеціально відварений рис, який вживається зі всіма стравами або входить до їх складу, як хліб для нас. Рис японці використовують спеціальний — клейкий для зручного формування грудочок, тому що вони їдять паличками.

Дари моря

Морепродукти важлива частина основи раціону жителів Японії. До складу традиційних страв входять молюски, восьминоги, креветки, різні види морської риби або морських тварин, водорості. Частіше всього продукти з моря піддають мінімальній термічній обробці або вживають їх у сирому вигляді одразу після оброблення.

Соєві продукти

У рецепти деяких страв кухні Японії включені соуси з сої, сир тофу або сир.

За темою:  Калорійність огірків, помідорів і роли з огірком на 100 гр

Продукти рослинного походження

У раціон японців включені як традиційні для нас представники рослинного світу, такі як капуста, яблука, огірки, морква, квасоля, салат і багато інших. Але є і екзотичні рослини, наприклад дайкон, батат, лотос, бамбук і васабі.

На цьому весь список продуктів, які використовуються японцями для приготування, не закінчується. У раціоні японці присутній м’ясо (яловичина або свинина, курка), різні види локшини і багато інші, звичні для нас інгредієнти.

Корисність японських страв

«Ми їмо їжу, але харчуємося тим, що з неї надходить» (Еріан Шульц).

У випадку з стравами кухні Японії переживати за те, що в організм не надійдуть свіжі або шкідливі речовини не варто. Склад страв японської кухні збалансований і багатий корисними макро — та мікро — елементами, які необхідні для підтримки гарної форми.Калорійність роли "каліфорнія", "філадельфія" на 100 гр » журнал здоров'я iHealth 1

Цікаво, розраховували японці норми добового споживання речовин при складанні рецептів? Це звичайно навряд чи. Але при вивченні складу японських страв фахівці прийшли до висновку, що поєднання продуктів підібрано оптимально і кожен з них доповнює інший, при цьому в організм надходять майже всі необхідні вітаміни і корисності. А найголовніше при невисокій калорійності всі страви сытны.

Отже, що отримає наш організм при вживанні страв японської кухні:

  • білок і жирні кислоти. Ними забезпечує риба і морські продукти;
  • йод. Джерелом є водорості;
  • «правильні» вуглеводи. Рис, який входить до складу страв, багатий вуглеводами, калієм і іншими не менш важливими елементами.
  • група вітамінів. Вітаміни «доставлять» фрукти і овочі, а також рослинні інгредієнти страв.

У форматі однієї статті дуже складно розписати весь склад корисних речовин японських страв, тому обмежимося найважливішими продуктами, які присутні практично в кожній страві.

Дієта на суші і роллах

Звернувши увагу на стрункість багатьох японців, деякі любителі японської кухні вирішили спробувати використовувати страви цієї кухні для раціону монодієти. Так з’явилася дієта, основу якої складають роли або суші з зеленим чаєм. Хтось використовує харчування ролами для розвантаження, а хтось використовує цілий комплекс і спеціальне меню на тиждень, щоб скинути якомога більше кілограм. Нижче наведено приблизне меню на тиждень для охочих позбавитися від зайвих 3 — 7 кілограмів. Цифрами вказано кількість шматочків нарізаного ролу або суші.

За темою:  20 корисних продуктів, які допоможуть зменшити тягу до солодкого
Режим Понелельник Вівторок Середа Четвер П’ятниця Субота Неділя
Сніданок Рол Унагі Уромакі — 8 — 10; Зелений чай — 200 мл Каліфорнія — 4-5; Сякэ кунсай маки — 4-5; Зелений чай — 200 мл Філадельфія — 4-5; Мідорі Сякэ — 4-5; Зелений чай — 200 мл Кіото — 4-5; Каруй — 4-5 шт; Зелений чай — 200 мл Окінава — 8 — 10 шт; Чай зелений — 200 мл Супайсу Темпура — 4-5 шт; Аляска — 4-5 шт.; Чай зелений — 200 мл Тамаги Маки — 8 — 10 шт; Зелений чай — 200 мл
Легкий перекус Рол з тунцем – 2

Чай

Рол з авокадо — 2; Чай Ролл з огірком — 2; Чай Рол з тунцем — 2. Чай Рол з авокадо — 2; Чай Ролл з огірком — 2; Чай Рол з тунцем — 2 шт. Чай
Обід Тамаги Маки — 6 — 8; Чай Кадзи Сякэ — 6-8; Чай Темпура — 6 — 8; Чай Аляска -6 -8; Чай Каліфорнія — 6 — 8; Чай Унагі Уромакі — 6 -8;

Чай

Філадельфія — 6 — 8;

Чай

Полуденок Ролл з огірком — 1 — 2;

Чай

Рол з тунцем — 1 — 2.

Чай

рол з авокадо — 1 — 2

Чай

Рол з авокадо — 1 — 2;

Чай

Ролл з огірком -11 — 2; Чай Рол з тунцем — 1 — 2.

Чай

Рол з авокадо — 1 — 2;

Чай

Вечеря Суші Тобіко — 4; Чай Суші Магуро — 4; Чай Суші Тамаго — 4; Чай Суші Сякэ — 4; Чай Суші Ікура — 4;

Чай

Суші Тако — 4;

Чай

Суші Ебі — 4;

Чай

Вживаючи японські страви, не можна не обійтися без додаткового соусу, маринованого імбиру або васабі. Але при дієті краще не зловживати цими продуктами, так як вони покращують апетит і замість схуднення можна отримати зворотний ефект, перевищивши порцію.

Якщо весь день їсти роли для кого-то важко, то можна замінити страви будь-якого з прийомів їжі на звичайні корисні і низькокалорійні. При цьому можна вживати овочі, фрукти, соки, сир.

Кому не можна тримати монодієту на ролах?

Калорійність роли "каліфорнія", "філадельфія" на 100 гр » журнал здоров'я iHealth 2 Дієта на ролах – складена не професіоналами, а людьми, які випробували метод на собі і діляться досвідом. Тому, перш ніж вирішити пробувати цей спосіб, краще врахувати, що таке обмеження їжі негативно може вплинути на тих, у кого є проблеми з ШКТ. Також краще уникати такої дієти людям страждаючим алергією.

Звичайно, в цей список також входять годуючі мами і ті, хто тільки готується стати мамою. Тому що будь-яке обмеження в їжі може негативно позначитися на малюка.

Калорійність ролів і суші

Роли і суші — страви з багатим складом, ситні і при цьому мають низький вміст калорій. Найбільш «важкі» це роли з смаженими інгредієнтами в складі, а також з майонезом та м’ясом. Калорійність кожного виду ролів може бути різною, в залежності від складу і поєднання продуктів. Далі наведена таблиця основних видів ролів і їх калорійність:

Роли Кількість калорій в 1 шт.
З лососем 27 Ккал
Філадельфія 59 Ккал
З тунцем 14 Ккал
З авокадо 14 Ккал
З червоною ікрою 39 Ккал
Каліфорнія 40 Ккал
З вугром 55 Ккал
З огірком 12 Ккал

Коротко про калорійності суші та ролів в наступному відео:

На основі даних таблиці кожен може скласти індивідуальне меню для дієти або для програми харчування. Позбутися від зайвих кілограмів і очистити організм — цілі хороші. Але найголовніше — не потрібно забувати про правило «золотої середини» і не зловживати дієтами. Завжди краще спиратися на свої відчуття і слухати свій організм. Якщо під час дієти відчувається дискомфорт або які-небудь нездужання, то найкраще повернутися до звичайного раціону.