Суп з курячих крилець (з рисом, з вермішеллю): рецепти

Як приготувати смачний суп з курячих крилець

Курка – один з найпоширеніших сортів м’яса, які традиційно використовуються в приготуванні різних страв. Суп найчастіше готують з грудки або крилець, перший варіант – більш дієтичний, другий – більш бюджетний.

Простий рецепт

Інгредієнти:

  • 5 курячих крилець;
  • 1,3 л води;
  • 200 г картоплі;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 50 г болгарського перцю;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • перець;
  • петрушка і кріп.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 131 ккал.

Етапи приготування супу з курячих крилець:

  1. Промити крила, покласти їх в ємність і влити воду, поставити на розігріту плиту, щоб вода закипіла.

  2. По мірі закипання знімати пінку. Варити близько чверті години на слабкому вогні;
  3. Почистити овочі і дрібно нарізати. Картоплю викласти в бульйон, що залишилися овочі спасерувати на сковороді в соняшниковій олії. Через пару хвилин перекласти в бульйон;

  4. Висипати сіль і перець. Готувати приблизно 10 хвилин;

  5. Подрібненою петрушкою і кропом прикрасити суп в порційних тарілках.

Гороховий суп з курячими крильцями

Інгредієнти:

  • 5 курячих крилець;
  • 300 г замороженого зеленого гороху;
  • 200 г картоплі;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 1,3 л води;
  • соняшникова олія;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • сушений орегано;
  • сушений базилік.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 125 ккал.

Етапи приготування:

  1. Промити крила, викласти в каструлю, залити водою. Поставити на плиту і довести до кипіння, весь цей час прибирати пінку. Після закипання зменшити газ або потужність електроплити до мінімального значення і готувати близько 15 хвилин;
  2. Очистити овочі, дрібно порізати картоплю, помістити у воду. Цибулину розділити на четвертинки і нашаткувати, моркву натерти, все спасерувати в олії (першим додавати цибулю). Додати спасеровані овочі і зелений горошок в суп;
  3. Посолити і додати приправи. Готувати приблизно 10 хвилин. Подавати відразу.

Суп з вермішеллю

Інгредієнти:

  • 5 курячих крил;
  • 40 г вермішелі;
  • 0,9 л води;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • зелень кропу і петрушки;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 155 ккал.

Етапи приготування:

  1. Крильця промити і викласти в каструлю, влити воду. Закип’ятити, прибираючи пінку, зменшити вогонь або потужність електроплити до мінімуму, готувати 17-18 хвилин;
  2. Почистити овочі, покришити півкільцями. Подрібнити зелень. Додати в бульйон.
  3. Всипати приправи і вермішель, готувати приблизно 10 хвилин. Подавати гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
За темою:  Діжонська гірчиця: чим відрізняється від звичайної, домашній рецепт

Суп з копчених курячих крилець

Інгредієнти:

  • 5 копчених курячих крил;
  • 250 г картоплі;
  • 100 г моркви;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г жовтого болгарського перцю;
  • 100 г помідорів;
  • зелень кропу;
  • 1,3 л води;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • рослинне масло.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 217 ккал.

Етапи приготування:

  1. Помити і почистити картоплю, розрізати на кубики або соломку. Викласти в каструлю і влити воду, довести до кипіння і варити на повільному вогні або малої потужності електроплити;
  2. Подрібнити цибулю і перець в тонку соломку, помідори – скибочками, зелень подрібнити. Спасерувати в олії, поступово додаючи овочі в наступному порядку: цибуля, морква, перець, помідор;
  3. Одночасно з овочами в суп викласти крильця і частину зелені, дати поваритися хвилин 5, потім приправити після зняття проби;
  4. Подавати зі свіжою зеленню кропу.

Як приготувати курячий суп з рисом

Інгредієнти:

  • 4 курячі крильця;
  • 200 г картоплі;
  • 1,3 л води;
  • 70 г рису;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • каррі;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • рослинна олія (краще оливкова);
  • будь-яка зелень.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 144 ккал.

Етапи приготування:

  1. Промити крила, обсмажити до рум’яності на сильному вогні з каррі, викласти в каструлю, влити воду, довести до кипіння, знімаючи пінку, і варити приблизно 15 хвилин;
  2. Почистити і подрібнити картоплю, промити рис (зливати воду не менше трьох разів), додати до бульйону спочатку картоплю, через 3-4 хвилини – рис;
  3. Інші овочі підготувати, дрібно нарізати, спасерувати в олії і додати в підготовлюваний суп. Готувати близько 10-15 хвилин;
  4. Суп до столу подається гарячим з подрібненою зеленню. При наявності часу і бажання можна до такого супу зробити хлібні сухарики, підсушивши шматочки хліба на сковороді з сіллю і каррі, їх можна їсти в прикуску або висипати в суп.
За темою:  Сирники з родзинками (з сиру, з сирної маси): рецепти

Томатний суп з курячих крилець

Інгредієнти:

  • 5 курячих крил;
  • 250 г картоплі;
  • 1,3 л води;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 100 г часникових стрілок;
  • 300 р помідорів;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • каррі.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність 100 грамів – 100 ккал.

Етапи приготування:

  1. Крильця промити, викласти в каструлю, влити воду і закип’ятити, постійно знімаючи пінку. Готувати приблизно 15 хвилин;
  2. Вимити і почистити картоплю, нарізати соломкою, додати в бульйон;
  3. Інші овочі помити, цибулю і моркву очистити. Лук нашаткувати півкільцями, моркву натерти на тертці або порізати кубиками, часникові стрілки розрізати на брусочки довжиною близько сантиметра. Нагріти в сковороді олію і обсмажити в ньому овочі, додати каррі;
  4. Заправку викласти в суп і варити близько 10 хвилин, посолити і приправити.
  5. Подавати гарячим, можна зі свіжою зеленню.

Суп-пюре з крильцями і сухариками

Інгредієнти:

  • 5 курячих крилець;
  • 250 г картоплі;
  • 100 цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 1,2 л води;
  • петрушка і кріп;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • 200 г батона;
  • каррі.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 169 ккал.

Етапи приготування:

  1. Обсмажити крильця на олії до рум’яної скоринки, викласти в каструлю і готувати приблизно 10 хвилин після закипання;
  2. Почистити овочі, нарізати, викласти в бульйон, крильця вийняти через третину години після початку варіння. Посолити і поперчити суміш;
  3. Готувати приблизно 15 хвилин, зняти з вогню і трохи остудити, після чого подрібнити блендером;
  4. Батон розрізати на кубики і зробити з нього сухарики, посушив на сковороді без масла з каррі сіллю, подрібнити зелень;
  5. Суп розлити по порційних тарілках, у центр кожного покласти по 1-2 курячих крилець, навколо посипати сухариками і зеленню. Подавати гарячим.

Поради досвідчених кухарів

Суп з курячих крилець – досить просте блюдо. Готується він швидко і не вимагає особливих навичок і вмінь, але невеликі хитрощі зроблять готування ще простіше і цікавіше:

  1. Якщо суп вариться для дітей, то краще приготувати його на так званому «другому» бульйоні. Для цього після закипання потрібно злити весь бульйон, м’ясо промити і залити новою порцією гарячої води, а далі готувати звичайним способом;
  2. Так як курячі крильця дають досить наваристий бульйон, не рекомендується подавати суп зі сметаною чи іншими соусами на основі молока і тваринних продуктів;
  3. Для додання супу яскравості потрібно додавати в нього найрізноманітніші овочі всіх кольорів: морква, цибуля, зелень, помідори, перець та інші. Відмінно поєднуються з томатами часникові стрілки – їх можна також обсмажити на сковороді або відразу додати в приготоване блюдо;
  4. Рослинної олії в сковороду для пасерування потрібно додавати дуже мало, щоб не надати ще більшу жирність готовому блюду;
  5. Курка відмінно поєднується з каррі, а тому цю приправу сміливо можна додавати в суп. Також суміш з сушеного орегано, базиліка і чорного меленого перцю змусить заграти суп яскравими фарбами;
  6. Сухарики з білого хліба, зроблені вдома, чудово доповнять будь-курячий суп. Їх можна посипати безпосередньо в тарілку або розкласти в окремі чашечки замість хліба;
  7. Оливкова олія зробить смак супу більш яскравим, що дуже важливо, оскільки куряче м’ясо не володіє яскраво вираженим смаком;
  8. Картопля краще нарізати досить дрібно, щоб не збільшувати час готування і не псувати страву, адже при повторному розігріванні він стає жорстким;
  9. Курячий бульйон і варені яйця – відмінне поєднання. Доповнити суп з вермішеллю, тим самим ще і прикрасивши його, можна яйцем, розрізаним на дві половинки;
  10. Якщо суп готується з копчених курячих крилець, приправити його потрібно перед вимиканням, щоб не додати надмірну кількість приправ.
За темою:  Закуска з оселедця: «Полуниця», форшмак і інші рецепти

Який би не був обраний рецепт супу з курячими крильцями, він обов’язково вийде корисним і насиченим, варто лише докласти трохи старань і застосувати ці маленькі секрети.