Курка в пароварці (з овочами, з рисом): рецепти з фото

Як правильно приготувати курку в пароварці

Багато звикли, готуючи вечерю, обсмажувати курятину на сковорідці, за бажанням додаючи овочі. Запікання курячих частин також сподобалось господиням. Звичною справою став і суп, бульйон якого готується з цієї птиці. Але мало хто пробував зробити курку в пароварці.

Курка в пароварці (з овочами, з рисом): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Скільки варити курку в пароварці

У такий кухонних помічниці куряче м’ясо на всі 100% зберігає свою соковитість і ніжність. Абсолютно всі корисні вітаміни та мікроелементи в процесі такої готування не залишають курятину.

Перед відправкою в пароварку тушку або шматочки курки слід попередньо замаринувати. Пари годин цілком достатньо. Але щоб отримати набагато пахучіше і ніжніше блюдо, слід залишити м’ясо в маринаді або спеціях на ніч.

Відразу ж викладати в пароварку курку не варто, так як пара вимиє в піддон спеції і сіль. Готовність м’якоть досягне приблизно через 40 хвилин після укладання в дану кухонне начиння.

Простий рецепт

  • курка – 1 тушка;
  • лимонний фреш – 1 ст. л.;
  • суміш спецій для курки – пара пучок;
  • лист лавра – 2 шт.;
  • мелені перець (суміш) — пучку;
  • масло – 2 ст. л.;
  • сіль.

Час: 65 хвилин.

Калорії: 93,4 ккал.

Як приготувати курку в пароварці:

  1. Сік лимона, сипучі інгредієнти і олія замішуємо до однорідності ємності;
  2. Курячу тушку промиваємо, обтираем паперовими серветками і подрібнюємо на бажані шматочки;
  3. У тару з лимонно-масляним маринадом занурюємо порзане м’ясо і вимішуємо так, щоб рідина обволокла кожен шматок. 15 хвилин не чіпаємо;
  4. В піддон пароварки не забуваємо додати воду, в яку опускаємо листи лавра;
  5. В чаші рівномірно розподіляємо м’ясні частини і очікуємо 40 хвилин, закривши кришку.

Курка з овочами

  • 1,2 кг курятини;
  • велика цибулина;
  • цукіні (кабачки) – 2 середніх;
  • морква;
  • сметана – 4 ст. л.;
  • 2 томата;
  • нерафінована олія – 3 ст. л.;
  • перець (болгарський, Ластівка) – 1 великий;
  • приправи, сіль.
За темою:  Маринад для грибів (на мангалі, на зиму): рецепти та поради

Час: 65 хвилин.

Калорії: 85,7 ккал.

Приготування:

  1. Шаткуємо попередньо помиту курятину порційними шматочками, скроплюємо маслом і натираємо спеціями; Курка в пароварці (з овочами, з рисом): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

  2. Овочі вимиваємо, очищаючи від лушпиння, насіння і плодоніжок;
  3. Подрібнюємо середнім кубиком перець і кабачок;
  4. Рубаємо цибулину тонкими скибочками;
  5. Морква поділяємо на круглі слайсы; Курка в пароварці (з овочами, з рисом): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

  6. Нарізаємо кружечками томати;
  7. Парову корзину без отворів устеляємо пряним м’ясом, завантажуємо подрібнені овочі;
  8. Мясоовощную субстанцію присмачую сметаною; Курка в пароварці (з овочами, з рисом): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

  9. Засікаємо 50 хвилин і готово. Курка в пароварці (з овочами, з рисом): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

Мариноване філе в пароварці

  • вино біле – 1 ст.;
  • філе курки – 4 шт.;
  • корінь імбиру (подрібнений) – 1 ст. л.;
  • горошком перець – 4 шт.;
  • лист лавра – 3 шт.;
  • 1 ст. л. рослинного жиру;
  • цибулина;
  • цибульні пір’я – ½ пучка;
  • соус соєвий (класичний) – 3 ст. л.

Час: 75 хвилин.

Калорії: 107,3 ккал.

Етапи приготування:

  1. Філейні частини курки на 30 хвилин занурюємо в маринад із соєвого соусу, вина і масла;
  2. Кожну грудку тонко надрізаємо по ширині кілька разів;
  3. В гущавину переміщуємо біле м’ясо, притрушиваем подрібненим імбиром;
  4. У воду пароварки поміщаємо запашні прянощі;
  5. Під закритою кришкою готуємо ¾ години;
  6. Зелені пір’я нарізаємо і при подачі обсипаємо ніжні грудки.

Рецепт приготування курки з рисом

  • рис – 1 ст.;
  • морква – 3 шт.;
  • часник – 5 зуб.;
  • фреш лимонний – 1 ст. л.;
  • куряча м’якоть – 300 г;
  • перець солодкий – 2 шт.;
  • масло;
  • кабачок – 2 шт.;
  • сіль;
  • вподобані прянощі.

Час: 135 хвилин.

Калорії: 73,5 ккал.

Кулінарний процес покроково:

  1. Промиту і обсушену м’якоть курки розрізаємо квадратиком, з 2-х см стороною;
  2. Перемішуємо сік лимона і масло, обмазуємо подрібнені курку та 60 хвилин наполягаємо;
  3. Деко злегка скроплюємо маслом, рівномірно розподіляємо м’ясні шматочки і при 180°С румяним 10 хвилин у духовці;
  4. Промиваємо рис до прозорості води;
  5. Дно пароварочной форми усыпаем вимитої крупою;
  6. Півгодини готування достатньо;
  7. Не гаючи часу, попередньо обмиті подрібнюємо овочі, не чіпаючи часник;
  8. Овочеву нарізку змішуємо з пропаренным рисом, приправляючи. Золотисту курятину також відправляємо слідом;
  9. Ще півгодини пропарюють;
  10. Залишилося 5 хвилин – присмачую часником.
За темою:  Суп з тріски (з картоплею, для дітей): рецепти з фото

Курячі стегенця з грибами і шпинатом

  • м’якоть курячих стегон – 400 г;
  • цибулина;
  • вино біле – 100 мл;
  • печериці – 200 г;
  • шпинат – 150 г;
  • масло (обсмажувати);
  • сіль, прянощі.

Час: 70 хвилин.

Калорії: 119,3 ккал.

Як готувати:

  1. Очищену цибулину шаткуємо, промиті гриби подрібнюємо слайсами;
  2. На сковорідці, збризнути маслом, добийтеся прозорості цибулі;
  3. Додайте гриби, протушкувати 5 хвилин;
  4. Обмитий шпинат порубаєте за бажанням, разом з вином і прянощами помістіть до цибульно-грибний піджарки;
  5. Потушкуйте 7-10 хвилин;
  6. Кожне стегно без кісток начиніть вмістом сковороди. Можна впровадити туди і трохи сиру;
  7. Фольгою обмотайте м’ясні рулетики окремо;
  8. Розмістіть на пароварочном деку і пропаривайте 30-40 хвилин.

Корисні поради

  • заливаючи воду в пароварку, не соромлячись, додавайте різні прянощі: листи лавра, корінь імбиру, горошини запашного і чорного перцю, гвоздику, часник і т. п. Пряний пар наділить м’ясо особливим ароматом;
  • використовувати курячі частини краще без шкіри, в ній накопичуються неположительные для людського організму добавки, які додають в курячі корми для збільшення швидкості росту;
  • не шкодуйте часу на маринування курятини, це не тільки зменшить час готування, але і додасть м’ясу насиченою смак. Для маринаду можна використовувати спеції, алкоголь, рідкі молочні продукти, соус соєвий, олія з оливок, лимонний або апельсиновий фреші;
  • під час приготування на пару курячих частин непогано буде в сусідні форми помістити овочі або бобові. Так паралельно приготується і гарнір. Головне – слідкуйте за їх готовністю і під час виймайте з пароварки;
  • любителям рум’яної скоринки радимо після пропарювання подзолотить курку на сковороді або, задавши режим гриля, злегка запекти в духовці.

Приємного апетиту!